Myös korttimaksu toimii

Työkappaleen sisäpuolinen kiinnitys sorviin / paineanturi?

Aloittaja vesko, 28.02.17 - klo:19:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vesko

Moro

Tuli tänään ongelma vastaan, kun yritin saada cnc-sorvin karaa pyörimään niin että kappale on sisäpuolelta kiinnitettynä. Kara ei lähde pyörimään ollenkaan, kun luulee että leuat on auki.

Kaikissa sorveissa, millä olen tähän mennessä sorvannut, on ollut ohjaustaulussa namiska/avain millä kerrotaan koneelle millä tavalla kappale on kiinni. Lisäksi vielä karaputken päässä anturit.

Osaisko joku sanoa millä vippaskonstilla saisin tuon toimimaan? Sorvi on Takamaz EX-10.

Ohjekirjoista lueskelin, että tuo sisäpuolinen kiinnitysmahdollisuus olis pitänyt ottaa aikanaan optiona.

Kiitos jo valmiiksi!

Snowfly

Mazakissa kyseinen ratkaisu on toteutettu karaputken päähän sijoitetulla laipalla ja 2 raja anturilla, joita tuli muutamaankin otteeseen aikoinaan ruuvailtua kun ei se kone raukka muuten tajunnut että kappale oli kiinni.
Leukojen kiinni/auki painaminen liikutti laippaa ja tähän rajakytkimet reagoivat

JuKa

#2
Vanhemmissa Mazakeissa tuo valintakytkin on joskus myös sähkökaapin sisällä... Tuosta sorvista en tiedä näkemättä, mutta epäiletkö siellä olevan paineanturin tunnustelemassa? Jossain sorvissa oli anturit molemmissa ääriasennoissa vetotangon puolella ja pakan leuat piti säätää niin, että anturi ei mennyt vaikuttuneeksi. Kappaleen irrotessa anturi kytkeytyi ja pakka lopetti pyörinnän. Lisänä oli muistaakseni myös paine-anturi. Jos tuossa on jo yksi anturi valvomassa toista ääriasentoa, niin luulisi olevan mahdollista kytkeä myös toinen sen rinnalle valvomaan toista asentoa. Paineanturi pitäisi kyllä olla myös molemmin puolin...

vesko

Jahas täytyypä katsoa huomenissa sähkökaappiin ja kaivaa tuo/nuo anturit kunnolla esille. Typerästi on kyllä tehty, kun on noin vaikeasti säädettävä. Toki tuossa sorvissa on leukapaineiden säätökin koneen takana ahtaassa raossa. Loogisempi sekin olis koneen etupuolella. Tuttavalla on samanikäinen sorvi ja kehui sielä olevan paineanturit. Pitää perehtyä tarkemmin.

JuKa

Katso myös sähkökuvat, niistä saatta löytyä helposti vastaus jos kyseessä on Taivanialainen kone. Noissa kun sähkökuva on kaikessa yksinkertaisuudessaan saatu mahtumaan muutamalle A4 paperille :)

Jussi

vesko

Netistä guuglettelin, että tuolle suunnanvaihdolle saattaa olla jokin M-koodi, joka pitää syöttää MDI:llä sisään. Tuota M-koodia vaan ei löydy mistään.

Löytyi myös sellaista infoa että tuo suunta vaihdetaan jollain parametrillä 0->1 . Ei millään viittis vaan ruveta arpomaan mikä parametri se on. Tuon koneen ohjekirjat ja m-koodilistat on varmasti kadonnut jo neuvostoliiton hajoamisen aikoihin.

Ville Vaho

Omassa nakamurassa oli kytkin tuohon työhön, mutta kytkimen kääntämisen jälkeen tarvi ohjaus sammuttaa... Ja kun ei ikinä muista missä asennossa se pitää olla, varsinkin holkki istukka ja pakka toimivat päinvastoin....

Nappula on nyt piilossa, toinen rajakytkin eläkkeellä. Eli venttiilin johdot käännetään ristiin vaihtokytkimellä. Kun ohjauksessa palaa chuck close valo, käännetään venttiili sopivaan asentoon. Rajakytkimen säätö tarvii tehdä melkein joka kerta, mutta sitä voi helpottaa mahdollisesti uudella jalustalla.

Täysin harakiri tuo on, eli jos kesken ajon kääntää, lentää kappale... Siksi se on piilossa...  :)

On siis hyvin selkeä käyttää, mutta todennäköisesti täysin laiton. Itselleen saa tehdä, toiselle ilman kuittia..?
-vilderi

vesko

Jotain tuollaista mietin itsekkin, muttakun en löydä edes noita venttiileitä saatika sitten rajakytkimiä tuosta koneesta :D tai sitten etsin ihan väärästä paikasta.

Ei oo kyllä Japanian miehillä leikannut ollenkaan tuossa kohtaa kun on noin vaikeaksi tehty.  Pakko kai tuo jollain on saada toimimaan. Muuten jää nämä työnalla olevat kappaleet tekemättä kun on tuollainen millin lirvu mistä pitäis ottaa kiinni jos ulkoa meinaa kiinnittää.

starpa

Työpaikalla oli joskus Fanucin (olisko ollut) 15T ohjauksella oleva sorvi ja siinä sai suunnan käännettyä (hämärä muistikuva) M31 ja palautus M32 ja
tosiaan piti MDI puolella vaihtaa.....

-Kimmo-

vesko

Kokeilin noita koodeja. Ei mene "läpi" mdi puolella. Jää näytölle notkumaan.

vesko

Mahtaako tämä olla se möhkylä mihin noita taikoja pitäisi tehdä? ainakin tuossa palaa eri ledit kun pakka on auki tai kiinni.

PekkaNF

Tuo on magneettiventtiilli ja ledit on varmasti merkkivaloja solenoideille. Ei kannata toimisuuntaa tuosta vaihtaa.

Painekytkimet taas usein ovat em. venan jälkeen ennen sylinteriä ja monesti tän näköistä:
http://hydraulicspneumatics.com/site-files/hydraulicspneumatics.com/files/uploads/2012/02/Ashcroft-G2-transducer.gif
ÄLÄ avaa/kiinniä hydrauliikan painepuolelta varmistamatta, ettei paine pääse nousemaan kiinnikertämisen aikaan = tuhottu tällä tavalla helvetin monta paineanturia.


Millaiset lähestymiskytkimet tossa on? Kanttirajat, sormirajat vai jotain minaiatyyriä?
http://jayashree.co.in/wp-content/uploads/2014/01/INDUCTIVE-PROXIMITY-SWITCH.jpg

Ton näköistä M8-M16 pultin näköistä, tai isompi kantikas pitäis löytyä paikasta jossa liikku tuon pakan aukaisu/sulku vivusto/tanko/putki. Huolimatta robustista ulkonäöstä, kuori on ohut eikä vedetä momentiin.

Pekka

vesko

Kiitoksia vastauksista.

Noita lähestymiskytkimiä en löydä mistään, vaikka oli tuo koneen peppu auki melkein viimeistä pelliä myöten niin, että sain tuon vetoputken esille. Eikö nuo kumminkin sielä jossain pitäisi olla jos tuolla periaatteella toimii?

Kyllä voi aiheuttaa päänvaivaa yksinkertainen asia. Eräässä pajassa on samanlainen Takamaz, josta löytyy ohjaustaulusta tuo avainkytkin mistä käännetään kiinnityssuunta.

Olispa rikas ja varaa siirtyä 1989 vuodesta edes 2000 luvulle sorvin suhteen :D

Hiekkaranta_92

Löytyykö sen laitteen sähkökuvia? Voi olla että lähestymiskytkimiä ei tosiaankaan ole.

vesko

Oli sielä nippu kuvia sähkökaapissa. Mulle ne on täysin hepreaa kun just ja just saan pistorasian kytkettyä :D

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk