Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - harakiri

#1
M: JMC servot 4kpl + MW virtalähteet

Myyn uudenveroiset JMC ihsv 200W servot + 2kpl Mean Well PSP-600-48 virtalähteitä. Servoja yhteensä 4kpl, joissa yhdessä jarru. Yksityisviestillä lisätietoja.

More Information
#2
O: UCCNC tai Edingcnc kontrolleri

Ostetaan UC300eth (+mahdollisesti UB1 emolevy jos löytyy) tai Edingcnc kontrolleri, ensisijaisesti kiinnostaa CNC720 tai CNC760 kortit. Yhteensopivat BOBit plussaa.

Katso koko ilmoitus
#3
Tämä ei varsinaisesti ole cnc-asiaa, mutta täällä kun sattuu olemaan näkemystä tämmöisiin asioihin niin kysytään. Olen entisöimässä 60-luvun puusorvia ja tästä on kara purettuna pöydälle. Kyläsepät ovat tehneet vuosien saatossa omat virityksensä, mutta uutenakin tämän karan rakenne hiukan ihmetyttää. Tarkoitus olisi teettää uusi kara-akseli metrisillä kierteillä ja tästä vanhasta on etupään MK2 kartio murjottu kohtuu huonoon kuntoon. Laakerit myös uusittava samalla. Alunperin karalla on käytetty 88506 laakereita (2kpl). Etupäähän saa kuitenkin mielestäni melko näppärästi 2-rivisen urakuulalaakerin (esim. 4206). Akseli on siis metrisillä mitoilla muutoin, paitsi päädyissä olevien ulkokierteiden osalta. Karaa kun on sepitetty vuosien saatossa reilusti, pakko katsella alkuperäistä räjäytyskuvaa. Lähinnä ihmetyttää miten tästä on oikein päittäisvälykset poistettu? Räjäytyskuvassa näkyviä ympyröityjä osia ei ole enää olemassa, enkä kyllä käsitä mihin tuo seegerirengas edes asennettaisiin, laakeripesässä ei ole tälle uraa. Jos olisi, niin asia olisi selkeämpi. Päittäisvälys ilmeisesti olisi poistettu tuolla jousiprikalla.

Miellän etupään laakeroinnin kelluvaksi, takapää on kahden seegerin välissä (ei tiukasti, 0,5mm välys noin). Takapään laakerin sisässä holkki (vihreä) joka pysyy paikoillaan myös segerillä, lukitaan akseliin pidätinruuveilla. Vaaleanpunainen osa on "jarrupala", lukitaan akseliin kiilalla ja pidätinruuveilla.

Mallintelin puhtaaksi tuota uutta suunnitelmaa, tässä vaiheessa vielä mukaillen alkuperäistä rakennetta. Tuleeko mieleen jotain parannuksia mitä kannattaisi karalle tehdä? Puusorveissahan ei puhuta samoita tarkkuusvaatimuksista kuin metallisorveissa, mutta mieluusti tekisin kunnolla nyt kun paketin uusii.

Lisäksi mistä saisi tuommoisia kiilahihnapyöriä, jossa on useampi halkaisija? Akselin halkaisija tuolla kohdin 30mm.
#4
Pientä muistin virkistystä kaipaisin kun aiheesta on vuosia aikaa kun olen näiden kanssa viimeksi pelannut. Eli projektissa pitäisi ajaa 180V 0,44kW DC moottoria ja kierrosnopeus annetaan EdingCNC:n CPU5A ohjauskortilta PWM:nä. Minkälaisen teholähteen tuollainen moottori tarvitsee? Lisäksi onko moottorin suunnanvaihto toteutettavissa myös nämä lähtötiedot huomioiden?
Moottorilla on oma optoanturi ja CPU5A lankulla on sille oma tulo, eli kierrosnopeus saadaan kyllä sitä kautta ohjaukselle tietoon.
#5
Onko vinkata nettikauppoja, josta voisi ostaa pieniä määriä erikoisempia RHS putkia ja vastaavaa?
Esimerkiksi tarvitsen 30x10 RHS teräsputkea, 30x15 alumiiniputkea sekä messinkilattaa jne.
Metallstore ok, mutta ei löydy kaikkea mitä tarvitsen.
Löytyykö Saksanmaalta tai briteistä muita vastaavia kauppoja? Suomessa yleensä kaatuu hintoihin/saatavuuteen tämmöiset materiaalit.
#6
Minun pitäisi ohjata pieniä solenoideja eräässä projektissa ja ajattelin opetella jotain yksinkertaista ohjelmointia tässä samalla. Solenoideja ohjataan päälle pois mikrokytkimellä. Mikä olisi mahdollisimman yksinkertainen lankku tämmöisen ohjaamiseen, ohjelmointitaustaa on hieman lähinnä ladder-tyylisestä ohjelmoinnista. Haluaisin jonkun mikrokontrollerin sekä mahdollisesti erillisen relelaudan johon saa suoraan solenoidit ruuviterminaaleihin kiinni. Kontrollerissa saisi mielellään olla myös jo kytkimille liitännät  ::)
#7
Muut / Ääni oikosulkumoottorista?
16.12.16 - klo:17:26
Terve,

Ostin käytetyn puruimurin taannoin ja mietin mistä johtuu ääni, joka alkaa kuulua moottorin sammutuksen jälkeen hieman ennen kuin kierrokset loppuvat kokonaan? Semmoinen "peltinen" läpytys, alkaa aina samalla tietyllä kierrosnopeudella hieman ennen pysähtymistä. Avasin moottorin päädyn nähdäkseni sisälle, tuulettimen päässä kuoren alla on joku systeemi jota ei ole tullut aiemmin moottoreissa minulla vastaan. Onko se jonkinlainen "sähkömekaaninen" moottorin suojakytkin vai mikä? Sinne meni kaksi johtoa  joten päätyä ei saa kokonaan käteen :-\ Arvioisin kytkeytyvän jotenkin keskipakovoimalla koska ääni lakkaa kun kierroksia on riittävästi.
#8
Laserin virtalähde sanoi itsensä irti, posahti siinä vaiheessa kun ensiöpuolen jännitekytkin napsautettiin päälle. Valmistaja laittaa takuuseen uuden virtalähteen, mutta pyysi laittamaan "voltage regulaattorin" väliin. Ilmeisesti jonkinlainen piikki tuossa kytkettäessä tuli, toiminut kuitenkin jo pidempään ok. Miten käytännössä AC puolella sellainen toteutetaan? Riittäisikö esim. linjasuodin hoitamaan saman asian?
#9
Muut / Koneen tuonti Kiinasta
15.01.15 - klo:15:44
Olen tuomassa Kiinasta konetta, puulaatikon koko n. 1200x750x850mm, paino 150kg. Tarkoitus oli ensin käyttää maahantuojaa joka toimittaisi koneen minulle kotiin asti, näin pääsisin itse mahdollisimman vähällä.

Mutta tämän voisin tuoda itsekin, mutta minulla ei ole kokemusta näin ison laatikon tuonnista. Kiinasta kyllä olen pienempää tavaraa tilannut suoraan tehtaalta aiemminkin. Nämä tulleet sikäli aina kätevästi lentorahtina kuriirin kautta ovelle asti. Tullauksen olen tehnyt netissä.

Vaihtoehdot ovat:
- DHL door to door (pirun kallis)
- lentorahti (vähän halvempi)
- laiva (kestää kauan mutta halpa)

Mitä lähetykselle tapahtuu suomen päässä, mitä kuluja tulee sen lisäksi, jos saan toimittajalta hinnan toimitettuna esim Helsingin satamaan asti? Miten homma kannattaisi hoitaa? Jos käyttää maahantuojaa, onko hyviä ehdotuksia firmoista?
ALV:n saan yrityksen vähennyksiin.
#10
Kysymyksiä sulakkeista. Eli sähkökaapissa on tamu, stepperien ohjaimet ja virtalähde. Meniskö sulakkeet järkevästi jotenkin näin: tamu, stepperiohjaimet, hakkuri, kaikille oma 10A hidas automaattisulake, sitten lisäksi pääsyöttöön hidas 16A? Toinen vaihtoehto laittaa stepperiohjaimille vähän pienemmätkin, esim 6A per ohjain.
::)
#11
Otsikko kertoo oleellisen, eli parihiottuja laakereita hakusessa karaan. Vuorenmaasta kyselin niin FAG 7204.tvp.ua oli 47e/kpl alv 0%. Täytyy tuolta ottaa jos ei Muualta päin maailmaa löydy edullisempia? Kiinalaisiin suhtaudun pienellä varauksella mutta linkit huomioidaan  :)
Mikä oleellinen ero muuten on UO ja UA mallien välillä?

EDIT: UA = vähäinen aksiaalivälys X- ja O-asennuksessa, UO = välyksetön aksiaalivälys X- ja O-asennuksessa.
#12
Eli miten kannattaisi toteuttaa hätäseispiiri? Käytössä on Leadshine stepperiohjaimet sekä USBCNC CPU5A (http://www.edingcnc.com/upload/files/cpu5a_flyer_tech.pdf). Lisäksi karalla kiinalainen taajuusmuuttaja.

Eli, olenko yhtään oikeilla jäljillä:
Hätäseis lyödään aktiiviseksi --> ohjainkortti pysäyttää stepperit (pelkästään step/dir suoltaminen lakkaa, virrat pysyvät päällä)
Lisäksi taajuusmuuttaja katkaistaan kylmäksi, eli virrat poikki.

Lähinnä oli mielessä jokin kontaktori/solid state rele jolla karalta katkaistaan virransyöttö. Mutta miten sama ketju linkittää helposti usbcnc:n estop sisääntuloon? Esim. solid state rele vaatii oman ohjausjännitteen.

Pelkästään steppereiden hiljennys ei olisikaan mikään ongelma, mutta haluan pysäyttää myös karan samalla napilla. Yksi vaihtoehto tietysti on kait se että karaa ohjataan usbcnc:n kautta. Eli karalle menevä ohjearvo 0-10V/PWM katkeaisi tällöin.

Entäs limitit, kannattaisiko sisällyttää samaan ketjuun vai pitää ne omana lukunaan?
http://www.anderswallin.net/2008/03/e-stop-circuit/ tuossa yksi toteutus mutta haluaisin käyttää suoraan DIN kiskoon meneviä kamoja mahdollisimman pitkälle.
#13
Onko jossain tullut vastaan hakkurimallisena tuollaisia  n. 1000W+ virtalähteitä? Vai meneekö rengassydänhommiksi? Luulisi että esim. geckojen käyttäjille olisi olemassa tuon kokoluokan valmiitakin powereita.

Tässä on tehokkain joka on tullut vastaan, virran puolesta jaa vaan vielä vajaaksi omiin tarpeisiin:

http://www.ebay.com/itm/600W-72V-8-3A-Switching-Power-Supply-With-Current-Control-Charger-LED-CCTV-C73-/370725160701?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item5650f106fd
#14
Ikuisuuskysymyksien äärellä, eli tässä joulun pyhät suunnitellut kara-asioiden lisäksi tulevaa ohjausta: askelmoottorit vai servot. Molemmista on kokemusta, askelmoottoreista hieman enemmän.
Askelmoottorit houkuttelevat lähinnä helppouden ja edullisuuden vuoksi. Tällä hetkellä laittaisin ehkä SmoothStepperin ja Geckot pyöritykseen, moottoreiksi ehkäpä arceurotraden 650Ncm motit. Voimaa saisi joka tapauksessa löytyä, mielellään n. 400Ncm-->
Tämä paketti vaatisi jo kunnon powerinkin.

Miinuksina Mach3 jota en mieluusti käyttäisi, vaan EMC2:sta. Tämä taas poissulkee SmoothStepperin ja en tiedä onko vastaavia saatavilla samaan hintaan jotka toimisivat EMC:llä?

Servopuolella houkuttaisi Granite devicen tulossa olevat vahvistimet, Argonit. Nämä söisivät suoraan verkkovirtaa vihdoin eikä tarvitse säätää powereiden kanssa. Moottoreiksi väh 150W AC(?) servot.
Mutta mitenkäs liityntä EMC:hen? Onko mesa ainoa järkeenkäypä vaihtoehto? Näyttäisi mesan 5i25 olevan melko edullinen, riittääkö tässä I/O:t? Vai millainen paketti mesalta täytyisi tuohon vielä hommata? Budjetti alkaa paukkua jo pelkästään siinä vaiheessa kun aletaan servoista puhua, olisin tyytyväinen kun saisin tonnilla luotettavan ja hyvän 3-akselisen ohjauksen, kaapeleineen ja moottoreineen. En tiedä elänkö haavemaailmassa  ???

Tässä porepen ketjussa nähtiin miten isot stepperit pelaa kunnon ohjaimilla, ilmeisesti ihan ok mutta askeleita silti hukkuu, miten on minkälainen yhteenveto tuosta projektista jäi mieleen? http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=1802.0
#15
Onko tullut vastaan muita vastaavia valmiita kara-akseleita joista voisi leipoa karan piehköön cnc-koneeseen?:

http://www.littlemachineshop.com/products/product_view.php?ProductID=1341&category=

Olen tässä uutta karaa pyöritellyt cadillä ja tarkoituksena olisi päästä mahdollisimman helpolla osien tekemisen/teettämisen suhteen. Karan rakenne tulisi olemaan yksinkertainen. Pyöritys n. 1kW oikosulkumoottorilla, ohjaus kiinan 1,5-2,2kW taajuusmuuttajalla. Nimelliskierrokset 3000rpm, välitys 1:1. Työkalujen kiinnitys ER25-32 kartioholkeilla ja pitimiksi esim. tuohon yllämainittuun sopisi MK3 kartiolla oleva ER-pidin. Laakereiksi viistokuulalaakerit+urakuulalaakeri yläpäähän (tai vastaava rakenne).
Olisiko kyseiselle MK3 kartiolle parempia vaihtoehtoja olemassa? Automaattista työkalunvaihtoa en tarvitse. Alumiini tulee olemaan tiukinta materiaalia jota työstetään.
#16
Mistä olette tilanneet geckon tuotteita, suoraan jenkeistä? Virallisilla jakelijoilla esim. briteissä on hinnat aika paljon suolaisemmat kuin ameriikoissa. Tosin hintaan pitää lisätä tuossa tapauksessa alvit ja muut kulut
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk