TIEDOTE sähköpostiviesteistä

Muistathan tarkistaa sähköpostisi roskapostikansion – foorumin lähettämät automaattiviestit saattavat päätyä sinne. Viestit tulevat osoitteesta cnc-tekniikka@cnc-tekniikka.com.

Neuvoja cnc plasman rakentajalle

Aloittaja VAINIO, 01.12.13 - klo:18:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

NiVa

Moikka!

Stepperit lämpenee kyllä väkisin, varsinkin kun jurraa pieniä askelia. Omassa pintalämmöt nousee IR-mittarilla mitattuna tunnin työstön jälkeen 70-80 asteen paikkeille. Laitoin puhaltimen jokaisen motin kylkeen. Nyt sietää pidempäänkin rääkätä. Eipi tarvi pientä mökkiä erikseen lämmitellä  ::)

Jännitteet on n.68V ja 8-johtoset sarjassa. Älä nosta jännitettä ihan 80V kun noi Geckot ei siitä pidä, ellei sitten ole nämä uusimmat V-sarjan mallit.
Parempi yksi ruuvi löysällä, kuin kymmenen liian tiukalla!

t:Niva

Arto1

Tosi hyvä tälläiset keskustelut. Itse innostuin vasta nyt, (yli viiskymppisenä) tästä aihealueesta. Hommasin kaikki "vermeet" . Tallissa seisoo 100v. vanaha sorvi (Purcel), 80a. plasma, Bernardo 45 jyrsin. ym. Mut on kyllä vähän pallo hukassa viellä. Näyttää vähän siltä etten hankkinut aivan sutta, kun valitsin noi Nema 34 sarjan härpäkkeet. Mutta on kyllä aika paljon viellä opeteltavaa, jos pääsen teidän tasolle.  Eli mistä lähden ??. Projekteja on vaikka muille jakaa. Tulee telakonetta ja vaikka sun mitä. Elikkäs nyt, kuularuuvit??. Ja Mistä??. Ja entäs sitten?

Aivan aloittelija.

Tugge

Tämä on kyllä hieno harrastus, että tervetuloa vaan mukaan :)

Kerroppas ensin vähän, millaista konetta meinasit alkaa rakentamaan. Minkälaiset tarkkuudet yms. Onko minkälainen budjetti? Minkä kokoinen kone?


olli henttonen

Tervetuloa PuuhaPajankin puolesta ja jos vielä kerrot missäpäin suomenniemeä oleilet, niin voi vaikka kotinurkilta löytyä joku harrastaja jolta löytyy se tietämys ja voi hänen pajaansa mennä hypisteleen sekä kyselemään.
dyykkari

VAINIO

Tervetuloa vaan joukkoon! Minulla innostus alkoi jo jokin vuosi sitten näihin CNC touhuihin juurikin täältä foorumilta. Sillon vaan ei oikein ollut riitävää perusosaamista että olisi voinut aloiottaa mitään omaa konetta rakentamaan, kun ikää ei ole nytkään vasta kun 18-vuotta ja lukiokoulutuksella mennään :D  Aivan keltanokkana minäkin aloitin tämän cnc touhun tuossa alkutalvesta ja kyllä on tämä foorumi ollut aivan lyömätön apu, muuten tuskin oma plasmakaan vielä liikkuisi! Juu, kerrohan toki mistäpäin olet, niin meillekin saa tulla (opinto)retkelle.


Nyt ollaan saatu sitten plasma liikkeelle, itse leikkuri kylläkin vielä puuttuu mutta kuulakärkikynä on mennyt hyvänä korvikkeena... Piirto-ohjelmia on tuossa nyt useampikin CAD ohjelma ja Coreli mitä ollaan koiteltu mutta mitään sopivaa ja hyvää G-koodin muunto-ohjelmaa ei ole vielä tullut vastaan. Mikä olisi sopiva ohjelma nyt sitten tämän G-koodin vääntämiseen plasmalle? SheetCamilla pystyy ilmeisesti tekemään suoraan G-koodia mutta on aika kallis? Olisiko jollakulla hyviä ehdotuksia mikä ohjelma kannattaisi valita, edullisuus/ilmaisuus on tietysti plussaa mutta ei se maksullinen lisenssikään este ole.

VAINIO

Noniin, nyt tuli 60 amppeerinen Everlasti CNC liitännöillä matkahuollon mukana. Vielä en ehtiny konetta pöytään asennella kun on ollut pienoinen taisto noiden G-koodi ohjelmien kanssa meneillään... Mikään netistä vastaantullut muunto-ohjelma ei ole ollut kunnollinen/riittävän helppokäyttöinen. Eli sanokaas nyt millä muuntaa sitten CAD kuvat G-koodiksi? Mikä olisi paras ohjelma tähän tarkoitukseen? Ilmaisuus/edullisuus isoa plussa..

Tekeekös sillä Machin muunto toiminolla sitten yhtikäs mitään? ensimmäisellä kokeilulla ei ainakaan toiminut niinkuin olisi pitänyt..

jussi

Sheetcam on ollut minusta aika helppokäyttöinen ja edullinen.

CNCpossu

Lainaus käyttäjältä: jussi - 27.01.14 - klo:19:19
Sheetcam on ollut minusta aika helppokäyttöinen ja edullinen.

Sheetcam on hyvä. Kyllä sillä MACH3 tekijöiden lazycamilläkin (=ilmainen) tekee, mutta sheetcam on paljon parempi.

VAINIO

Neuvokaahan arvon foorumilaiset nyt, mitä Machista pitää säätää, jotta saa spindlen ohjauksen käyttöön? Yritin määrittää ports and pins -valikosta spindeln ohjauksen porteeihin 8 ja 9. Mittään vaan ei tapahunut bobilla näissä porteissa G-koodin käskiessä käynnistää spindle. Löytyykö taas jostain joku rasti ruudusta, joka blokkaa spindeln ohajuksen pois toiminnasta tai jotain muuta vastaavaa? Tarkoituksena on käyttää plasmaleikkuria jyrsimen karamoottorin ohjausportin kautta, eikö se sillälailla fiksusti käy?

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk