DIY DRO

Aloittaja jussi, 15.05.11 - klo:20:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

jyrki.j.koivisto

Joku tämmönen olisi sopiva, tuolta tuota ei vaan taida saada... http://robotics.org.za/index.php?route=product/product&product_id=224

Helpommalla taitaa päästä jos tämän joku tekisi kokonaan alusta, eli SPI väyläinen näyttö ja siihen ohjainprossu, näitä voisi sitten ketjutella tarpeen mukaan, sorvi/jyrsin jne...

Kremmen

Kyllä minä tuollaisen teen kun vaan speksit sovitaan :)
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

jyrki.j.koivisto

Mielellään näyttö saisi olla omalla ledi ajurilla (ei prossulla, näiden ohjelmoinnissa kun voi olla liikaa tuuskaamista asiaan vihkiintymättömille) http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/MAX7219-MAX7221.pdf, mielellään desimaalipilkun ajo myöskin haluttuun paikkaan olis plussaa.

Tuo maximin piiri taitaa vaatia hieman ylimääräisiä komponentteja, ehkäpä näitä olisi joitain parempiakin.

Tuossa on mielenkiintosesti tuo ketjutus tehty, eli voisi olla hyvä jos liittimet osoittais ylös ja alas ja sitten näitä vain napsuttelis kasaan. http://www.sparkfun.com/products/10103 tuossa nuo liittimet on siis sivuilla.

jussi

Tuodaanpas vielä yksi ajatus voisko näitä näyttöjä ketjuttaa niin,että kaikille esim. kolmelle näytölle olis samat pinnit muuten,mutta enable pinnillä vuoroteltais mikä näyttö näyttais vuorollaan
http://www.ebay.com/itm/8-1-0801-Character-LCD-Module-Display-Screen-LCM-/200659768960?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb8411680

jyrki.j.koivisto

Voihan noitakin ketjutellakytkeä rinnan, tuppaavat vain olemaan pienehköjä, mutta se on sitten makuasia.

Itellä olis mielessä seitesegmentit erillisajureilla ja samantapainen pieni lattana prossulevy. Näihinhän saisi sitten reikien keskitykset sun muut hilavitkutinajotkin tehtyä, valitsee vain tuon prossun semmoseksi että IO:t riittää nappuloille ja inputeille. Vähän kuin mekanosarjat, jos ei tarvi niin jättää pois levysiä. Inputitkin vois olla omalla levyllä silloin.

pomit

siinä tm1638 piirillä olevassa olisi ollut napit valmiina...
näyttää epeistä löytyvän noita 16x2 lcd shieldejä vaikka kuinka muttei isompia, siis valmiina.
mutta tämmönen, http://www.ebay.com/itm/TFT-3-2-320-240-With-Touch-Shield-Arduino-Compatible-/270655252530?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f044f6832
menee jo kyllä vähän hifistelyksi paskasilla nakeilla :D
tai ilman koskettelua
http://www.ebay.com/itm/Serial-Parallel-128x64-Dots-Graphic-LCD-Display-for-Arduino-AVR-PIC-White-Blue-/370600970849?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56498a0a61

jyrki.j.koivisto

Jos oikein isoa näyttöä tarvii niin pitäs tehä USB väylään tuo tönärinluku ja puuceelle näyttöohjelma...  ;D, toisaalta noita SVGA ajureitakin löytyy jo prossun ohjaamana niin ei tarvisi kuin monitorin

jussi

Tuota 128x64 näyttöä käytin aiemmassa DRO:ssa ne halpoja ja helppoja käyttää vakiokirjastoilla, mutta merkin korkeus on vain noin 3 milliä. jos muokkais sitä kirjastoa niin siltikin 3 akselin näyttöön olis varmaan noin 8 mm merkin korkeus maksimi. kyllä tollakin pärjää mutta vähän kaipais isompaa.
Tuossa linkkaamassani näytössä olis 12mm korkeat merkit. mikä ei suuri ole lyllä sekään. minkähän kokoisia noi "oikeet" DRO näytöt on?

plazma

Laitoin omaan koneeseen halvat iGaging DRO:t.
https://picasaweb.google.com/114867436470447580998/SumoreSP2217III#
Mielessä kävi tehdä punaisista 7-segmentti näytöistä parempi näyttö. Noissahan on suunnilleen vakio signaali kaapelissa. Vaikka liitin on mini-usb niin signaali on ihan muuta.
Täältä löytyy hyvää tietoa:
http://www.shumatech.com/support/chinese_scales.htm

Pitää katsoa CNC modauksen valmistuttua että jätänkö DRO:t paikalleen vai myynkö pois.

Mutta säikeeseen liittyen noista iGaging DRO:sta on halpa käyttää lukijaa ja kiskoa ja jos haluaa DIY osuutta mukaan niin tekee hienomman ja isomman näytön.

pomit

#54
kyllä ne isompia pitäisi olla kuin 3mm  ???
se pc softakaan ei hullumpi idea olisi kun se jo on tuolla pajassa, pitäisi vaan saada softa linuxille ja mielellään halvalla se kytkentä.
ehkä ne halvat digitönärit riittää toistaiseksi pikakiinnitteisenä tuossa omassa sorvi/jyrsin yhdistelmässä..

edit: näyttää noita löytyvän valmiina kun vaan googlailee "arduino chinese digital caliper"
valmis paketti :)
http://www.instructables.com/id/Reading-Digital-Callipers-with-an-Arduino-USB/?ALLSTEPS
edit2: jatketaan tätä hurjastelua jopa iphonesta saa lukijan noilla kiinan tönäreillä
http://www.msh-tools.com/DRO/micro.html

Kremmen

Lainaus käyttäjältä: pomit - 11.04.12 - klo:12:38
siinä tm1638 piirillä olevassa olisi ollut napit valmiina...
näyttää epeistä löytyvän noita 16x2 lcd shieldejä vaikka kuinka muttei isompia, siis valmiina.
mutta tämmönen, http://www.ebay.com/itm/TFT-3-2-320-240-With-Touch-Shield-Arduino-Compatible-/270655252530?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f044f6832
menee jo kyllä vähän hifistelyksi paskasilla nakeilla :D
tai ilman koskettelua
http://www.ebay.com/itm/Serial-Parallel-128x64-Dots-Graphic-LCD-Display-for-Arduino-AVR-PIC-White-Blue-/370600970849?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56498a0a61
Täällähän on lähtenyt keskustelu rivakasti käyntiin :)
Hommasin joku aika siten parikin tuon kaltaista kosketusnäyttöpaneelia, sillä erolla että näissä minun moduleissa on vielä i2c-linjan päässä flash-muistipiiri ja SD-kortinlukija. Noista rakentelee jo yhtä ja toista, joskin mikäli kaikki ominaisuudet haluaa tehokäyttöön niin joku Mega328 alkaa jäämään kevyeksi. Mutta onhan 8-bittisessä Mega-sarjassa vielä selvästi tilavampia piirejä, vaikka joku 256:nen jossa on jo muistia kivasti ja I/O-takin niin että ei lopu heti kesken. Hinnat ei päätä huimaa silleen että niillä nyt olisi oleellista vaikutusta.

Itseä kiinnostaisi määritellä pienimuotoinen systeemi jossa olisi mittausyksiköitä jotka ottavat tietoa sisään jollain tavalla, ja muokkaavat niistä yhdenmukaistettuja sanomia input-väylään. Jossain tämän väylän varrella majailee master-laite joka työstää mittausdatan ja formatoi siitä tavalla ja toisella näytettävää / toimeenpantavaa dataa. Tuo työstetty data sitten tuupataan output-väylään jonka varrella ovat näyttö / toimiyksiköt.
Käytännössä input- ja output-väylät voivat olla yksi ja sama niin, että jokin väylään liittyvä laite on master joka toimii kapellimestarina ja muut tekevät työtä käskettyä. Minimitoteutus voisi olla kahden yksikön systeemi jossa masteriin on integroitu näyttö, ja mittausyksikkö on orja. Tämmöinen systeemi natsaisi paitsi nyt keskusteltuihin DRO- ja kierrosluvun mittaussovelluksiin, niin myös siihen minun joku aika sitten ruotimaani omaan kuormamittaritarpeeseen. Ja siis yksittäiset laitteet tässä sovelluksessa ei tarvii olla kummoisia, että hintaa ei tämmöiselle välttämättä kauheasti kerry. (Säästämisen vuoksihan autoissakin on siirrytty väyläpohjaisiin toimilaitteisiin kun ne tulee halvemmiksi).
Tähän minisystemiin voisi aika suoraviivaisesti määritellä uusia hardware-yksiköitä aina tarpeen mukaan. Mitä taas ohjelmistoon tulee, niin minä voin kyllä kirjoittaakaikkien yksikkötyyppien perustoteutukset niin, että tiedon siirto väylässä ja kaikki siihen liityvät kuviot tulee systeemissä valmiina eikä niihin tarvitse puuttua. Yleisimmät mittaustyypit kuten aika, taajuus, jännite jne jne hoidetaan kirjastoilla jotka tarvitsee vain alustaa ja käyttää. Samoin väyläsanomien formatointi ja liikenteen ohjaus on syytä hoitaa kirjastoilla jotka vain otetaan mukaan sovelluksen. Mikäli väyläksi valittaisi i2c joka on oma suosikkini, niin sanomien rakenteelle ja liikennöivien asemien määrälle on hyvin vähän rajoituksia. Lisäksi AVR-prosessorit tukevat tuota liikennöintiä varsin mukavasti. Kun Atmelin työkalut on vielä ilmaisia niin tähän systeemiin pystyy kehittämään varsin juoheasti toimivan frameworkin kun vähän näkee vaivaa (ja sehän se on harrastusten suola).
Voin vaikka iltasella piirtää pientä kuvanpätkää tästä ajatuksesta niin se ehkä aukeaa paremmin.

Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Tauru

Minä rakentelin halpojen digitönereiden ympärille pari vuotta sitten YADRO DRO-systeemin (http://www.yadro.de/). Nimi on osuvasti Yet Another DRO.Toiminut erinomaisesti, näyttö on varmasti riittävän kokoinen (n 50mm korkeat numerot) ja tarvittaessa tehtävissä omia uusia toimintoja. Nyt löytyy keskitykset, pultinreiät ympyrän kaarelle yms.
Tuosta voi ottaa vinkkiä ja tehdä vielä paremman toteutuksen.

Tapani Honkanen

Anteeksi kun innostin yhteisömme luovaa heikkovirtaosaajaporukkaa tuohon DRO-hullutukseen, köyhyyttäni. Tuo taurun idea, on siinäkin järkeä mutta kauhistuttaa kustannukset ja investoinnit ylimääräiseen läppäriin. Rouva ei anna omaansa ja omaa pöytäkonetta ei jaksa raahata verstaaseen. Kyllä ihan itsellinen halpakin laite viehättäisi.
TH

saumik

Tossa on aika mielenkiintoinen kokeilu...jalostamalla ehkä tarkaksikin ??
http://www.lindsayengraving.com/other_interests/dro.html
kaikki minkä on joku tehny...voi purkaa ja tehdä paremmaksi

jussi

Henk. koht. En välitä PC:n kanssa kikkailla näissä.Minusta nämä kontrollerit on sitä varten.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk