Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - amuse

#1
Ok, pitää vaihtaa alumiinijohteet teräksisiin. Nuo pyörötangot ovatkin terästä ja vanhasta kopiokoneesta. Ajattelin laittaa nuo siksi, että niihin olisi helppo tehdä kalibroinnit vaikka joku mitta hieman heittäisikin (kts. liite). Taidan kuitenkin tehdä nuokin tuosta kulmateräksestä...

Lainaus käyttäjältä: nibo - 26.04.10 - klo:09:31Mulla ois ylimääräsenä muutamia itse suunniteltuja askelmoottoriohjaimia...
Ehdin jo syövyttää piirilevyt interfacelle ja kolmelle moottoriohjaimelle, jos noista ei tule mitään, niin kyselen sitten...

Päädyin näihin: DIY4axisinterface ja Discrete Unipolar lähinnä siksi, että noissa oli dokumentoinnit kunnossa...
#2
Ok, hylätään tuo USB hässäkkä. Koska toistaiseksi toimitaan kengännauhabudjetilla, niin en ainakaan vielä ole innostunut tuosta smoothstepperistä. Läppäriksi pitää vaihtaa sitten vanhempi jossa vielä lpt-portti on (uusin ubuntu ei vain pyöri siinä, pitää kokeilla kubuntua).

Alunperin ajattelin käyttää vanhan kopiokoneen rakenteita, mutta taidankin ottaa siitä vain parit johteet ja tehdä runkorakenteet pääosin mdf:stä (ensimmäisellä koneella vai sitten tehdä parempia osia toiseen). Hahmottelin jotain tämän oloista, rakenteet 19mm mdf, johteet alumiinista, laakerit 8x22x7mm ja ruuvit 12x3 trapetseja.


Mitenkäs nuo trapetsiruuvejen kiinnitykset kannattaisi tehdä, meneekö ne ihan tavallisilla laippa- tai pukkilaakereilla?

Miltä nämä osat vaikuttavat?
Interface: 4 Axis Opto Interface
Driver: joku näistä SLA7062, Discrete Unipolar, SLA7051 (mutta mikä?)
Moottori: Astrosyn 23LM-C325-21V (Tekeekö noilla Bebekin halvoilla moottoreilla mitään?)
#3
USB voisi olla rinnakkas-porttia parampi vaihtoehto, sillä läppärissä minkä meinasin tuohon valjastaa ei ole enää lpt-porttia, joten tarvitsisin sovittimen kuitenkin.

Törmäsinkin tälläisen mielestäni ihan pätevän oloiseen laitteeseen: http://www.planet-cnc.com/. Täytyisi tosin rakentaa ensin prommeri tuon IC:n ohjelmointiin...
#4
Jep ohjelmana käyttäisin varmaan EMC2:sta, jota jo hieman kokeilinkin.

Katselin noista elektroniikoita http://www.pminmo.com:sta, mutta en osannut niistä mitään valita, onko noissa suuria käytännön eroja? Saako kaikkiin esim. home-kytkimet ja terän korkeuden kalibroinnin?

Ajattelen tätä: http://www.pminmo.com/4axisopto/4axisDIYopto.htm, mitä tuossa tekee tuo usb-liitin? Käsitin, että se on vain virransyöttönä, mutta noissa kuvissa se on host-puolen liitin.

Löytyykö Suomesta mistään kohtuu edullisesti askelmoottoreita ja mitä niissä pitää katsoa kun sellaisia valitsee?

#5
Olen jo pidemmän aikaa haaveillut pienimuotoisesta cnc-jyrsimestä Dremelille. Mekaaninen rakentaminen varmasti onnistuu ja olenkin haalinut jo sopivia osia työstöpöytään. Elektroninen puoli on enemmän kuin pimennossa. Koneeseen tarvitaan ainakin ohjainkortti ja kolme kappaletta moottoreita, muuta en juuri tiedä.

Toimiiko homma käytännössä niin, että ohjainkorttiin tulee vain kiinni tietokone, virtalähde ja moottorit, tarvitaanko muuta?

Mitä ohjainkorttia suosittelisitte kolme akseliseen laitteeseen, tai kannattaako sellaisen itserakentaminen? Löytyykö osia Suomesta vai pitääkö tilata ulkomailta? (halvalla pitäisi tietysti päästä ;D )

Riittääkö virtalähteeksi esim. joku vanha AT-virtalähde, vai tarvitaanko jännitettä ja tehoa enemmän?

Miten kone kalibroidaan, eli että tietokone tietää monta askelta vaikkapa millin liike on?

Jos haluan vaikka jyrsiä epäsäännöllisen muotoiseen kappaleeseen tekstejä, niin miten ohjelmissa määritetään työstettävän kappaleen sijainti, että tekstit tulevat oikeille kohdilleen?

Miten liikenopeudet määritetään, että mahdollista heikkotehoisempaa konetta ei yritetä liikuttaa nopeammin kuin se jaksaa työstää kappaletta?

Kysymyksiä on enemmän kuin tarpeeksi, mutta jos joku jaksaa edes hieman valaista, niin olisin kiitollinen!
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk