Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Nummisoft

#1
Tuo 28 V on matalahko jännite kyseiselle moottorille, eli maksimikierrokset kärsivät. Kaava mihin olen törmännyt optimaalisen jännitteen laskemiselle: sqrt(induktanssi(mH))*32, eli kyseiselle moottorille 75 V.
#2
Runko lähes valmis. Nyt taas purettuna ja osien maalaus käynnissä.
#3
Vaihdoin pöydän yli menevät kaksi putkea yhdeksi isommaksi, kun näyttäisi jäykkyys näin kasvavan. Laskin samalla putken lähemmäs pöytää. Kuvassa on 250 mm korkealla putkella hahmoteltu versio, mutta riittäisikö 200 mm korkea lähinnä johteiden välisen etäisyyden kannalta? 

Kuularuuvi voisi olla tässä versiossa helpompi siirtää johteiden välistä yläpuolelle, mutta voiko siinä tulla ongelmia voiman välittymisen kanssa?

Kuinka pitkiä teriä tälläisessä jyrsimessä voi käyttää, eli kuinka ylös z-akselin täytyisi nousta jotta terä nousee portaalin alareunan tasalle?
#4
100x50*5 johteiden alla x ja y-akselilla.
60x40x3 pöytäpinnan alla, alakehikossa ja vinotuissa. (näitä löydän romurautana)
80x40x4/5 pystyosat ja pöydän pitkät sivut.
140x70x5 kuularuuvia kannattelemassa. (nämä löytyy jo)
#5
Tarkoitat ilmeisesti kuvan mukaista rakennetta, josta ketjussa on aikaisemminkin ollut puhetta? Varmaan kuitenkin järkevämpi yhdistää kuularuuvit hihnalla ja pyörittää yhdellä moottorilla? Myöskään yhdyspalkki pöydän alla ei olisi pakollinen?

Molemmat pitkät kuularuuvini ovat identtisiä, joten rakenne sinänsä olisi mahdollinen. Yhden kuularuuvin joutuisi hankkimaan ja budjetti taas joutuisi venymään. Alumiinia tosiaan olisi puun lisäksi tarkoitus saada jyrsittyä eikä tälläisellä panostuksella viitsisi huonoa tehdä. Yksi vaihtoehto olisi päivittää myöhemmin pitkälle akselille toinen kuularuuvi jos homma ei toimi yhdellä.
#6
Onko parannusehdotuksia, vai alanko hankkimaan osia?
#7
Törmäsin tälläiseen manglaavaan kierretappiin http://www.combitecno.com/shop/fi/kierretyokalut/375-manglaava-kierretappi.html#/kierretapit_m-m_6

Voisiko tuollaista käyttämällä saada M6 kierteet 3 mm seinämäiseen putkeen?
#8
Lainaus käyttäjältä: jussi - 03.09.15 - klo:16:16
Mulla on nuo vaijeriviritykset käytössä ja kyllä siitä apua on. Aiemmin kone piti sellaista pientä nypytystä kun ajeli reunoissa.

Minkälaisilla johteilla ja minkä levyinen koneesi on? Pureeko nyt alumiiniin nypyttämättä?
#9
Puuta, muoveja ja alumiinia. Alun kanssa ei tosin odotuksissa ole kovin nopea vauhti.

Jos yksi ruuvi aiheuttaa ongelmia niin voisi näitä vaijerivirityksiä kokeilla https://www.youtube.com/watch?v=V_RsIIGw0xk
#10
Suunnitelmia parempia osia löysin käytettynä, eli nyt löytyy THK:n 20 mm johteet ja kolme kuularuuvia.

Rungoksi mietin pultattua teräsrunkoa höystettynä alumiiniosilla. Kuvien mukaista rakennetta olen hahmotellut muiden tekemien projektien pohjalta.

Lähes kaikki teräsosat ovat kuvassa 80x40x5 tavaraa lukuun ottamatta x-akselin johteiden tukea, joka on 100x50x5.

Johteiden kiinnitysjohdat ja pöydän kannattimet tarkoitus tasoittaa epoksilla.

Miltä rakenne näyttää tähän asti?

Tästä jyrsimestä rakenne suurimmaksi osaksi kopioitu http://www.cnczone.com/forums/cnc-wood-router-project-log/30751-first-router-built-steel.html
#11
Tässä hieman alustavaa hahmotelmaa 16 mm pyöröjohteilla.

Onko johteet parempi laittaa pystyyn pitkälle, eli x-akselille, vai onko yhtä hyvä olla koneen sivussa tähän tyyliin?
https://youtu.be/vI-J74K31Zg?t=19

Entä y-akselille, kun näkee toteutuksia, joissa molemmat ovat sivussa, toinen yläpuolella ja toinen alapuolella, tai sitten toinen yläpuolella ja toinen sivussa. Mikä näistä on paras rakenne?

Kierretankoja mietin x-akselille 6 millin nousulla, kun sinne tulee kaksi moottoria niin tuskin voima loppuu kesken. 200 askeleella tarkkuus olisi 0,03 mm, kuulostaako se liian epätarkalta?

Y-akselille voisi laittaa 3 millin nousulla.

Koittanut miettiä ettei nopeus jäisi aivan onnettomaksi, siksi 6 mm nousua mietin. En kuitenkaan tiedä mikä tässä alkaa rajoittamaan liikenopeuksia, eli onko se stepperit, joissa 3,8 mH induktanssi ja ajetaan 40 V jännitteellä, arduinon nopeus, kierretankojen vispaaminen, vai joku muu.
#12
Riittävätkö 12 mm tuetut pyöröjohteet?

Tukemattomia tankoja en ole käyttämässä näillä pituuksilla.

Ainahan säästämällä lisää rahaa saisi paremman koneen aikaan, mutta olisi sitä mukava päästä käyttämään vaikka hieman vaatimattomammalla suorituskyvyllä vielä tämän vuoden puolella. Tässä koneessa on varmasti tällä budjetilla jokaisella osa-alueella parannettavaa.
#13
Tuetut pyöröjohteet itse tangot pöytään pulttaamalla mahtuisivat juuri budjettiin.

Pisimmälle akselille, sitä kai yleensä y-akseliksi kutsutaan, on tulossa kierretanko molemmille puolille ja myös kaksi moottoria. Jaksaako 400 oz-in moottorit pyörittää 6 mm nousulla olevia kierretankoja?

Juttu liittyy aika vähän runkorakenteisiin, eli ketju sopisi paremmin tuonne CNC-projekteihin...
#14
Tuetut pyöröjohteet menevät kyllä yli budjetista. Löysin keskustelua v-urallisista pyöristä ja niille kiskon tekemisestä kulmatangosta.
https://www.dropbox.com/s/n8l9no2t1jyquxe/Screenshot%202015-05-15%2021.36.12.png?dl=0

Mahtaisivatko tälläiset muovipyörät
http://openbuildspartstore.com/delrin-v-wheel-kit/
ja karkaisematon DIY-kisko olla toimiva yhdistelmä?

Noita pyöriä saisi halvalla Kiinasta.

Sitten kierretangoista ja moottoreista, onko tuo suositus 287oz minimi käytettäessä yhtä vai kahta moottoria pisimmällä akselille? Nousu ruuvissa siis tuo 3 mm.





Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk