TIEDOTE sähköpostiviesteistä

Muistathan tarkistaa sähköpostisi roskapostikansion – foorumin lähettämät automaattiviestit saattavat päätyä sinne. Viestit tulevat osoitteesta cnc-tekniikka@cnc-tekniikka.com.
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - JauVi

#1
Kiitos, sen teenkin.
#2
Sepä tässä onkin niin "hauskaa" siis nämä vastuukysymykset jne.

Opiskelen parasta aikaa automaatioinsinööriksi ja pakko se on tässäkin tapauksessa ottaa härkää sarvista ja selvittää asiaa, jos kerran aikoo joskus olla pätevä koneiden ohjausjärjestelmien suunnittelija.
Tarkoitus oli kyllä alunperinkin uusia kaikki kaapelit ja rakentaa asianmukaiset turvalaitteet siis ainakin sähköisellä puolella, kunhan nyt pääsee seijarille, että millaiset niiden pitää olla. Ajattelin että normi hätäseis-painike ja/tai sallinta/hätäseis pedaali. Se pedaali olis varmaan paras. Siinä ei tarvitse kissaa sanoa kun sillä saa koneen seis. Turvarele ja kahdennetut koskettimet niin laukaisupiirissä kun syötönerotuksessakin lienevät tarvittavia. Sen verran ikävän näköistä jälkeä oli tuossa toisessa langassa kuvasarjassa vastaava sorvi tehnyt.

Työ olis tarkoitus suorittaa S2 sähköpätevyyden omaavan yrittäjän palveluksessa. Itse sorvi taas on yksityisen ammatinharjoittajan kone joka tarvitsisi vanhentuneen ohjauskeskuksen tilalle uuden. En väitä vastaan kun en tiedä mutta vaikea uskoa, että sähköasennusliike/asentaja olisi saneeraustyössä vastuussa koneen mekaanisten suojalaitteiden puuttumisesta. Olisi kaiketi eri asia jos olisin myymässä kunnostettua konetta. Mutta en tiedä sitten kun en kerran tiedä.
#3
Ei sillä että turvareleen käyttö nyt mitenkään monimutkaista olisi mutta jotenkin tuntuu erikoiselta että johonkin yhden moottorin koneeseen vaikkapa sirkeeliin tms pitäisi laittaa turvarele ja syötönkatkaisukontaktori. Tarkoitan sitä siis että kai jossain on mentävä rajat jotka määräävät millä järeydellä hätäseispiiri on kulloinkin tehtävä.
#4
No tämä keskus tulisi ihan asiakkaalle mutta tämä on vähän tällainen niinku koulun harjoitustyön tapainen projekti. Ymmärrän kyllä että sorvissa pitää olla hätäseis-piiri suht järeä mutta mites sitten niinku yksinkertaisimpien vermeiden kanssa? Että pitääkö aina olla se turvarele vai voiko joissain tapauksisa laillisesti tehdä halvemmalla ja yksinkertaisemmin?
#5
Heps.

Olisi tarvetta rakentaa vanhaan manuaaliseen metallisorviin uusi sähkökeskus.

Olettaisin että vaikka kone itsessään on vanha niin uuden keskuksen täytyy kuintekin täyttää uudet turvallisuusvaatimukset. Onko näin?

Ja sitten haluaisin kysyä että miten toteutetaan hätäseis piiri tuollaisessa koneessa? Tarkoituksena oli laittaa käyttää turvarelettä joka lauetessaan katkaisisi syötön kaikilta moottoreilta kahden sarjaankytketyn
tavallisen kontaktorin avulla. Turvareleeseen kytkettäisiin hätäseis-painike kahdennetuilla koskettimilla. Lisäksi olisi turvareleen kuittauspainike. Olisko tuo riittävän hyvä? Tuntuu hieman järeältä.

Voiko hätäseispiiriä toteuttaa laillisesti missään yhteydessä nykyään sillälailla että esimerkiksi kontaktorien ohjausjännitteet vain kierrätetään hätäseispainikeen kautta? Entä voiko hätäseis-piirin toteuttaa niin että ohjausjännite kiertää turvareleen kärkein kautta niin että noi syötön katkaisukontaktorit voisi jättää pois.

Tuntuu hullulta että kaikkiin yksinkertaisimpiinkin värkkeihin pitäisi laittaa parin sadan euron turvarele ja vähintään yksi "ylimääräinen" kontaktori.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk