Corian hakusanalla löytyy ainakin Ebaystä 8"x10" kokoisia arkkeja, paksuus 1/4". Ei ole kyllä omakohtaista kokemusta, mutta kivannäköisiä kuvia tuosta saisi :).
Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.
Näytä viestit MenuLainaus käyttäjältä: Martzis - 24.06.15 - klo:22:33Hienoa, kiitos! Taidan asennella suosiolla tuon vanhemman linuxin kunhan intoudun taas.
Dokumentaatio taas hengissä: http://www.martsola.com/blog/static.php?page=muhi
Lainaus käyttäjältä: Smuli - 11.10.14 - klo:17:05
Jokusen videon mulkoilin läpi tosta SheetCam:stä mutta jotenkin tuo näyttää itselle liian vaikealta. Voi olla että täytyy kokeilla ennenkun voi tuomita mutta noin videoiden perusteella ei kiitos. Luulen että cad hommissa pärjään noilla autocädeillä ja draftsighteilla, mutta tuo cam homma lähinnä on tuossa se mihin kai pitää keksiä jotakin.
Täytyy varmaan asenella muutama eri ohjelma kokeilla mikä niistä olisi selainen että sitä oppisi käyttämään edes kohtuullisesti.
Lainaus käyttäjältä: Viltsu - 14.11.13 - klo:12:17
Joo ihan näppärä ohjelma, osaa tehdä kirjainten päässä nuo "nostot". Tässä viestissä (#176) on joitakin kappaleita, joita olen tehnyt sillä sovelluksella:
http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=304.176
Osaa V-jyrsinnän lisäksi laskea myös pallopäälle jyrsinnän. Ja ns. cleanup koodin erilliseen tiedostoon, jolloin isommat alueet pystyy puhsdistamaa/tasoittamaan halutun kokoisella tasapäisellä terällä.
Tietenkään se ei ole niin hienostunut ja helppokäyttöinen, kuin esim. joku Vectricin Vcarve, mutta kun sen puutteet tietää, niin kyllä silläkin ihan kohtuullisesti pärjää.
Ohjelma ymmärtää input formaattina vain dxf kuvia tai sen itse luomaa g-koodia, mutta g-koodista se ei lue muuta kuin reitin tekoon käytetyt asetukset jotka se tallentaa koodin alkuun kommenteiksi, itse kuva pitää olla tallessa dxf formaatissa. Itse ihmettelin aluksi miten asetukset saa talteen, mutta se pitää tehdä muuttamalla asetukset halutuiksi ja tallentamalla sitten gkoodi ilman mitään reittiä config.ngc nimellä oletuskansioon, jota se ehdottaa, eli käyttäjän kotikansioon. Muutoin joudut säätämään joka ainoan asetuksen uudelleen ohjelman käynnistyessä.
Vaikka ohjelma pystyy laskemaan reitin suoraan tekstille, niin itse ole havainnut parhaaksi tehdä tekstinkin inkscapella, muuttaa sen vektoreiksi, tallentaa dxf kuvaksi ja käyttää sitä sitten reitin laskemiseen. Tällöin tekstin asemmointiin ja viilaukseen on enemmän säätövaraa. Varsinkin erilaisissa kaunokirjoitusfonteissa voi kirjainten välisiä yhtymäkohtia joutua muokkaamaan paremman tuloksen aikaansaamiseksi. Ja tietysti inkscapella see tekstin helposti vinoon, kaarelle jne. ja ympärille voi sommitella muita kuvaelementtejä.
Ohjelma toimii pohjimmiltaan siten, että avatessaan kuvan, se pätkii kaikki kaaret ympyrät ja muut viivanpätkiksi tarkkuuasetuksen mukaan ja jos käyttää mm mitoitusta, niin parametrien oletusarvot ovat tuumamitoituksen mukaisia ja siten vähän turhankin tarkkoja ja se hidastaa laskentaa. Arc angle taas saattaa olla liiankin suuri, jolloin loivissa pitkissä kaarissa se oikoo aika ikävästi niitä reittejä, mutta oikomiset näkyy kuitenkin siinä esikatselussa.
Kun ohjelma laskee reittejä, se tavallaan nuolee kaikki viivat niiden oikealta puolelta niin kaukaa kuin seuraava lähin viiva antaa myöden tai mikä on ohjelmassa määritelty suurin leikkuusyvyys. Ja mikä on viivan oikea puoli, riippuu siitä mihin suuntaan viiva on piirretty ja sen voi vaihtaa inkscapessa (reverse path). Tämä on joskus hankalaa, kun leikkuualue määräytyykin väärälle puolelle kuin on ajatellut, eikä sitä oikein tiedä ennen laskentaa. Mutta ihan uusin versio ohjelmasta osaa kai ottaa alueet huomioon hieman eri tavalla uloimmasta sisimpään, en ole vielä kokeillut.
Sivu luotiin 0.030 sekunnissa 23:lla kyselyllä.