Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - ville_savolainen

#1
Tarve olisi saada tuollaisella Proxxon MF70 CNC jyrsimellä liimapuulevystä jyrsittyä tietyn muotoisia kappaleita. Esim. leikata ympyrän muotoinen kappale levystä irti. Tässä tuntuu olevan hieman ongelmia enkä oikein tiedä minkälaista terää pitäisi käyttää ja miten.

Kokeilin 3 mm suoralla spiraali jyrsinterällä ja vaikka mitä nopeuksia yritän niin puu paistuu ja suorastaan savuaa, ilmeisesti tuosta kun terää upotetaan aivan koskemattomaan puuhun keskeltä niin syntyy niin paljon kitkaa. Ongelma väheni hieman kun säätää kerralla otettavan siivun korkeintaan 3 millimetriin, kun alkuun tein 6 millin syvyydeltä.

Mutta tuollaisia kappaleita pitäisi tehdä aika paljon ja olisi kiva saada se homma sujumaan nopeammin, joten kiinnostaisi tietää että minkätyyppinen terä olisi paras tuollaiseen hommaan ja nopein keino, ihan noviisi kun olen näissä niin ei oikein tiedä että miten syvälle sitä pitäisi kerralla antaa koneen mennä jne.
#2
Minulla on tarve saada 6 milliä korkea ja 17 mm halkaisijaltaan oleva keraaminen holkki/tulppa tiukasti kupariputken päähän kiinni. Ongelmana on se, että standardit putket ovat sisähalkaisijaltaan 16mm, ja seuraava koko jo 20mm, eli ei oikein löydy sopivaa, 16 mm paras vaihtoehto mielessä, 18 milliä sen ulkohalkaisija.

Tuli tässä mieleen se, että olisi tarvetta muutenkin tilata CNC-jyrsin ja mietin että onnistuisiko sellaisella putken pään avartaminen? Tietysti aika tarkkaa on kun putken ulkohalkaisija 18mm ja 17 millin upotuksen saamiseksi jäisi ainetta optimitapauksessa 0,5mm joka kohtaan..että milläs sitten niin tarkkaan sen aina saat kohdistettua.

Eli vähän sitäkin kokeneemmilta kysyisin että onko tuo nyt toteutettavissa käytännössä vai olisiko parempia ideoita. Sinänsähän tuon ei luulisi olevan mahdoton jyrsiä kun kupari on pehmeän puoleinen metalli ja syvyyttä ei tarvittaisi kuin se 6 millimetriä ja 0,5 milliä joka kohdalta, mutta enemmän arveluttaa juuri tuo että mitenkä se onnistuu että saisin sen osumaan sitten oikeaan kohtaan kun putki on kuitenkin vain putki eikä siinä ole paljon varaa mennä ohi, tai rupeaa reunasta aukeamaan jo. Ja pitäisi olla vielä toistettavissa tämä operaatio, enemmänkin pitäisi noita pystyä tekemään.
#3
Tilanne on sellainen ettei CNC-jutuista ole käytännössä lainkaan kokemusta. Mutta sellaiselle olisi kovasti tarvetta. Erästä tuotetta tullut tässä kehitettyä pitkään ja nyt tilanne on se että laite toimii hienosti, kohderyhmästä tullut jo paljon kiinnostusta ja ja porukka haluaa tilata näitä kovasti mutta käsipelillä en usko että pystyn tuottamaan riittävän hyvin näitä.

Puu on materiaali mitä käytetään ja kappaleen koko on noin 100 x 110 mm x 30mm, kahdesta n. 30 mm paksuisesta palasta tarkoitus valmistaa, eli noihin kahteen kappaleeseen pitäisi saada jyrsittyä sisäpuolelle tekniikan vaatimat kolot ja ulkomuoto taas ulkopinnalle, ja sen jälkeen kun elektroniikan saa sisälle niin palat liimataan yhteen. Kuvittelen että CNC-jyrsimellä sellainen onnistuisi siten että tuotteesta saataisiin näyttävä ja samalla nuo käsityönä nuo niin hankalasti työstettävät aukot nopeasti.

Sen verran olen ymmärtänyt että puu ei materiaalina ole niin vaativaa CNC-koneille. Eroaako se jos käytän kovaa puuta kuten tammea? Nopeus on tietenkin aina plussaa mutta kunhan tuossa hommassa ei tuntia kulu niin riittäähän se jo.

Minkätyyppisiä vaihtoehtoja tällaisessa tilanteessa on? Ja jos haluaa päästä pian tuotannon pariin niin minkäverran tuohon joutuisi panostamaan? Entä onko edullisia DIY-vaihtoehtoja näillä vaatimuksilla?

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk