Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - JussiL

#1
Muutama kuva sorvistani. Heitin alkuperäisen keskoskaapin sorvin päältä pois ja väänsin polykarbonaatista suojapleksin. Alkuperäisen tihrusteluikkunan läpi olisi tuskin mitään nähnytkään. Muutama teholedi pitäisi laittaa valaisemaan vielä tuota työstöaluetta. Sorvista on tullut aika paljon siromman oloinen verrattuna reilun vuoden takaiseen lähtökohtaan.

Laitekaapissa jonkin verran vähemmän tavaraa Iston sorviin nähden. Etualalla on Siemensin TAMU, jonka takana on kaksi 24V / 20A poweria sarjaan kytkettynä syöttämässä sähköä servomoottoreille. Powereiden oikealla puolella on muutama kondensaattori tasaamassa piikkivirtoja ja alapuolella on Granite Devicen VSD-E-160 ohjaamassa X ja Z akseleita. Keskivaiheilla on pieni 12V 2.1A poweri syöttämässä sähköä Mesa 7i76:lle, josta lähtee D25-kaapeli tietokoneessa olevalle 5i25-kortille.

Kolmannessa kuvassa olen hahmotellut 70x70x5 RHS putkesta johdetta, johon voisi kiinnittää kärkipylkän. Ajatuksenani oli, että RHS-putkeen kiinnitetään ruuvamalla jokin valmis johde, jota pitkin karapylkkä liikkuu. Tässä ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan. Eli millainen harrastebudjettiin sopiva johde ja karapylkkä olisi hyvä?

Olen myös mietiskellyt, että teräkelkkaan voisi kiinnittää jyrsinpään, joka liikkuisi korkeussuunnassa askelmoottorilla. X ja Y-suunnat olisivat sorvin Z ja X. Tässä tapauksessa työstettävä kappale kiinnitettäisiin RHS-putken katsojaa kohden olevalle sivulle.  Työstöalaksihan tuossa tulee noin 200mm x 60mm. Periaatteessa jyrsimen voisi kääntää tarvittaessa 90 astetta, jolloin pakassa kiinni olevaa kappaletta voisi työstää. Karan hihnapyörään voisi kiinnittää jakolevyn manuaalista kääntöä varten. 
#2
Minulla on Iston sorvin "pikkuveli", eli se on liikeradoiltaan hieman pienempi. Minulla liikkeet on noin  X 65mm ja Z 200mm. Sorveissa on paljon samoja osia, mutta esimerkiksi moottorit ovat erilaiset. Minun koneeni on aito CCCP, kun taas Iston sorvi on sen verran uudempi, että se taisi olla made in Liettua? Koneet ovat Maskusta peräisin. Omalla sorvillani olen jo koelastut sorvannut, mutta työkalunvaihtajan ohjaus ja leikkuunestejärjestelmä on vielä rakentamatta.

Vanhoista ohjausjärjestelmistä jäi pari muovikassillista johtoa, parikymmmentä laitetuuletinta yms. Uusi ohjaus mahtuu virtalähteineen sorvin toiseen päätykaappiin joka on kooltaan n. 60x40x20cm :)



Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk