CNC-Harrastus

CNC-KONEEN SUUNNITTELU, RAKENTAMINEN JA TESTAUS => Ohjausjärjestelmän suunnittelu ja rakentaminen => Muut => Aiheen aloitti: saumik - 25.10.13 - klo:07:51

Otsikko: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: saumik - 25.10.13 - klo:07:51
Milläs konstilla sais noi häiriöt pois, eli kun laittaa tamun päälle ja karan pyörimään niin askelmoottorit rupee liikkumaan ??
Kaikissa moottoreissa on suojatut kaapelit jotka vedetty koneen runkoon.

Ongelmallisinta tässä on se ,ettei kone tee aina tätä,välillä toimii ok!!

Liitokset tarkistettu moneen kertaan

Tekeekö/auttaisko tälläinen suodatin...
http://www.sorotec.de/shop/product_info.php/info/p1946_line-filter-1-ph-for-fc-1-5-2-2kw.html
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: olli henttonen - 25.10.13 - klo:08:31
Jollei siinä ole tälläistä suodatinta, niin häiriöitä tulee

(http://www.arceurotrade.co.uk/images/client/Spindle-Wiring-2.gif)

tuossa kytkentä ja niitä saa esim tuolta

http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/High-Speed-Spindles-Motors-Inverters (http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/High-Speed-Spindles-Motors-Inverters)
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: CNCpossu - 25.10.13 - klo:14:10
Jo suositeltu häiriösuodin on ratkaisu varmasti, mutta niissä kannattaa spekseistä lukea tarkasti suodattimen aiheuttama vuotovirta suojamaahan. Muuten paukkuu vikavirtasuoja, kun kytkee virrat. Nimimerkillä "on kokemusta"..

Yhdessä moottorikäytössä jouduttiin poistamaan Omronin suodattimet, kun "matalavuotovirtainen"kin malli laukaisi (siis myös pelkkä suodatin!!) normaalin vikavirtasuojan, ja vaihtamaan tilalle toisen valmistajan suodattimet. Noita suodattimia oli tosiaan kokeilussa ensin 2 normaalimallia ja sitten 2 matalavuotovirtaista, ja jokainen yksinään laukaisi vikavirtasuojan! Normaalimallit joka kerta ja matalavuotovirtainen lähes joka kerta.

Tuota ennen en ollut tajunnut tuota maavuotovirta-speksiä katsoa suodattimista, vain vaimennuksia..
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: mpr - 25.10.13 - klo:16:54
Joo itsellä tuossa jyrsimessä monenlaisia murheita ennenkuin suodattimen laittoi ja eihän siinäkään vikavirtakytkin kiinni pysynyt.
Mutta ratkaisin sen poistamalla tai ohittamalla koko vikavirtakytkimen.
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: saumik - 25.10.13 - klo:20:03
Näyttäis olevan tuo Sorotecin malli 7mA vuotovirralla,et pitäis kestää vikavirta päällä ,mutta suodatuksesta ei tietoo
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: panttu - 26.10.13 - klo:14:26
LainaaStandardin mukaan 30 mA:n A-tyypin vikavirtasuoja voi toimia, kun vikavirta ylittää 10,5 mA. Vikavirtasuojakytkimien pisin sallittu laukaisuaika rakennestandardin mukaan nimellistoimintavirralla on 300 ms

Stantardi vikavirtasuojasta toteaa asian näin ja käytännössä jotkut maanantai kappaleet suojista on testeissä katkaissut virran jo 5mA vikavirralla, joten kannattaa kokeilla joskus useampaa eri suojaa. Näissä laitteissa näyttäisi olevan nuo valmistus toleranssit luokkaa +-50% nimellisarvosta.

Toinen ongelma on halvoissa tamuissa se, että niissä diodisillalla tasasuunnataan sähkö ja toisella puolen on isot konkat, jotka aiheuttavat näennäisesti latautumishetkellä vikavirta piikin, kun sähkövarautuu kondensaattoriin eikä tule paluujohdinta pitkin takaisin heti, eli aiheuttaa paluuvirtaan jonkinlaisen viiveen, jonka aikana vikavirtasuoja kerkeää katkaista virran.
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: OH3NGT - 26.10.13 - klo:20:00
LainaaToinen ongelma on halvoissa tamuissa se, että niissä diodisillalla tasasuunnataan sähkö ja toisella puolen on isot konkat, jotka aiheuttavat näennäisesti latautumishetkellä vikavirta piikin, kun sähkövarautuu kondensaattoriin eikä tule paluujohdinta pitkin takaisin heti, eli aiheuttaa paluuvirtaan jonkinlaisen viiveen, jonka aikana vikavirtasuoja kerkeää katkaista virran.

Herra Kirchhoff olisi tästä varmaa eri mieltä.
Otsikko: Vs: Taajuusmuuntajan häiriöt
Kirjoitti: Kremmen - 26.10.13 - klo:22:26
Joo tai ehkä paremminkin mr J. Maxwell. Taisi olla hän joka ensimmäisenä selvitti kuinka virta kulkee läpi silmukan joka ei ole galvaanisesti yhtenäinen. Eli vastaus on syrjäytysvirta tai mitä tuo displacement current nyt oli suomeksi. http://en.wikipedia.org/wiki/Displacement_current (http://en.wikipedia.org/wiki/Displacement_current)

Ei-sysäysvirran kestävät vikavirtasuojat taitaa reagoida ihan virran muutosnopeuteen.