Haluaisin käyttööni Auto Tool Zero ominaisuuden Mach3:seen.
Nahkana on Mach Blue Probing by Big-Tex.
Ominaisuus toimii melkein. Auto Zero onnistuu, mutta sen jälkeen Z sukeltaa 50-80mm. Mistäköhän tämä voisi johtua?
Tässä video, josta näkyy kuinka kone käyttäytyy:
http://www.youtube.com/watch?v=I3RWuXvWN7U&feature=youtu.be
Olen tuloksetta yrittänyt muokata ominaisuutta ohjaavaa scriptiä mutta omat taitonieivät siihen riitä. Löytääkö kukaan koodia osaava, mistä tämä johtuu? Vai onko syy ongelmaan kenties jossain toisessa Mach3 asetuksessa?
Tässä koodi:
Rem VBScript To probe In the z axis
If GetOemLED(801) Then 'check if English Units
If GetOemLED(16)<>0 Then 'Checks for machine coordinates
code "(Please change to working coordinates)"
Else
If GetOemLed (825) <> 0 Then 'check to see if the probe is already grounded or faulty
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Else
Code "G4 P1" 'pause 1 seconds to give time to position probe plate
PlateOffset = GetUserDRO(1151) 'get plate offset DRO
CurrentFeed = GetOemDRO(818) 'get the current feedrate to return to later
Code "F10" 'slow down feedrate to 10 ipm
Rem Probe In the z direction
ZNew = GetDro(2) - 6 'probe move to current z - 6 inches
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew +.1 'move back +.1 to hit point incase there was overshoot +.1
While IsMoving ()
Wend
Rem End add lines
Code "F2" 'slow down feedrate to 2 ipm
ZNew = GetDro(2) - .25 'probe move to current z - .25 inches
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew 'move back to hit point incase there was overshoot
While IsMoving ()
Wend
If PlateOffset <> 0 Then
Call SetDro (2, PlateOffset) 'set the Z axis DRO to plate thickness
Code "G4 P0.25" 'pause for Dro to update.
'ZNew = PlateOffset + 3.6315 'calc retract
'Code "G0 Z" &ZNew 'put the Z retract height you want here
Code("G53G0Z-0.5") 'Z retract
While IsMoving ()
Wend
Code "(Z axis is now zeroed in English Units)" 'puts this message in the status bar
End If
Code "F" &CurrentFeed 'returns to prior feed rate
End If
End If
Else 'This portion of script is for Metric Native Units
If GetOemLed (825) <> 0 Then 'check to see if the probe is already grounded or faulty
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Else
Code "G4 P1" 'pause 1 seconds to give time to position probe plate
PlateOffset = GetUserDRO(1151) 'get plate offset DRO
CurrentFeed = GetOemDRO(818) 'get the current feedrate to return to later
Code "F300" 'slow down feedrate to 300 mmpm
Rem Probe In the z direction
ZNew = GetDro(2) - 150 'probe move to current z - 150 mm
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew + 3 'move back + 3 mm to hit point incase there was overshoot + 3 mm
While IsMoving ()
Wend
Rem End add lines
Code "F50" 'slow down feedrate to 50 mmpm
ZNew = GetDro(2) - 6 'probe move to current z - 6 mm
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew 'move back to hit point incase there was overshoot
While IsMoving ()
Wend
If PlateOffset <> 0 Then
Call SetDro (2, PlateOffset) 'set the Z axis DRO to plate thickness
Code "G4 P0.25" 'pause for Dro to update.
'ZNew = PlateOffset + 50 'calc retract
Code("G53G0Z-12")
'Code "G0 Z" &ZNew - 2 'put the Z retract height you want here
While IsMoving ()
Wend
Code "(Z axis is now zeroed in Metric units)" 'puts this message in the status bar
End If
Code "F" &CurrentFeed 'returns to prior feed rate
Code "F200"
Sleep 100
End If
End If
Kiitos avusta!
Tomi
Sainkin ongelman ratkaistua vaihtamalla koodin tähän lyhyempään, joka hakee korkeuden paljon suoraviivaisemmin.
PlateThickness = GetUserDRO(1151) 'Z-plate thickness DRO
If GetOemLed (825)=0 Then 'Check to see if the probe is already grounded or faulty
DoOEMButton (1010) 'zero the Z axis so the probe move will start from here
Code "G4 P5" ' this delay gives me time to get from computer to hold probe in place
Code "G31Z-40 F500" 'probing move, can set the feed rate here as well as how far to move
While IsMoving() 'wait while it happens
Wend
ZProbePos = GetVar(2002) 'get the axact point the probe was hit
Code "G0 Z" &ZProbePos 'go back to that point, always a very small amount of overrun
While IsMoving ()
Wend
Call SetDro (2, PlateThickness) 'set the Z axis DRO to whatever is set as plate thickness
Code "G4 P0.25" 'Pause for Dro to update.
Code "G0 Z25.4" 'put the Z retract height you want here
Code "(Z axis is now zeroed)" 'puts this message in the status bar
Else
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Exit Sub
End If
Ilmeisesti minulla on jotkut arvot väärin tuossa pidemmässä koodinpätkässä. Täytyy sitä joskus jouten ollessaan tutkia.
Oon tässä nyt koko päivän yrittänyt saada tota auto tool zero toimimaan mutta ei onnistu ei....
Ongelma on se että kun se paikka on löydetty ja DRO:lle käskytetään 1.5mm (piirilevyn paksuus) DRO:lle tulee +1.5 mutta heti seuraavaksi kun tulee käsky siirtyä pikkasen ylöspäin (G0 Z3) niin DRO lukema muuttuu takaisin siihen mikä se oli aikaisemmin ja stepperi naukaisee aika epämiellyttävästi ?
Kokeilin montaakin erillaista valmista koodia tuohon (hivenen muokaten) mutta aina naukaisee nostossa ja DRO lukemat vaihtuu vääriksi.
Jos jätän kokonaan pois tuon pikku noston niin DRO:lle jää oikea lukema mutta olis kuitenkin hyvä saada sitä pikkuriikkisen nostettua että sais paremmin piirilevyn pois alta.
Kaikilla koodeilla ongelma on siinä noston yhteydessä.
Tässä yks muokattu versio koodista:
Message( "Auto Zeroing" )
If IsSuchSignal (22) Then
DoOEMButton (1007)
code "G31 Z-10 F10"
While IsMoving ()
Wend
Call SetoemDRO (802, 1.5) *** Tähän asti kaikki menee hienosti ja DRO:lla on lukema +1.5 ***
Code "G0 Z3" *** Tässä DRO:n lukemat vaihtuvat takaisin siihen mitä ne olivat ennen tuota edellistä käskyä ja stepperi naukaisee ***
End If
kokeileppas tuota
joudut vaan lisäämään uuden dro:n ja led:n
Rem VBScript To probe In the z axis 'NOTE: This script is for Inches as Native Units
If GetOemLed (825) <> 0 Then 'Check to see if the probe is already grounded or faulty
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Else
Code "G4 P1" 'Pause 1 seconds to give time to position probe plate
PlateOffset = GetUserDRO(1151) 'Get plate offset DRO
CurrentFeed = GetOemDRO(818) 'Get the current feedrate to return to later
Code "F12" 'slow down feedrate to 12 ipm
Rem Probe In the z direction
ZNew = GetDro(2) - 6 'probe move to current z - 6 inches
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew +.1 'move back +.1 to hit point incase there was overshoot +.1
While IsMoving ()
Wend
Rem End add lines
Code "F4" 'slow down feedrate to 4 ipm
ZNew = GetDro(2) - .25 'probe move to current z - .25 inches
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew 'move back to hit point incase there was overshoot
While IsMoving ()
Wend
If PlateOffset <> 0 Then
Call SetDro (2, PlateOffset) 'set the Z axis DRO to plate thickness
Code "G4 P0.25" 'Pause for Dro to update.
ZNew = PlateOffset + 1.6315 'calc retract
Code "G0 Z" &ZNew 'put the Z retract height you want here
While IsMoving ()
Wend
Code "(Z axis is now zeroed)" 'puts this message in the status bar
End If
Code "F" &CurrentFeed 'Returns to prior feed rate
End If
Nythän se ongelma ratkesi... 2 pv tapellu ton kanssa ja huomasin että mulla on joku vanhempi mach3 versio. Uusimmalla ei mitään ongelmia...
Oisko valmista toimivaa scriptiä tuolle auto tool zerolle, kytkin nollaus palikan wrap9 ohjeiden mukaan usb smoothstepperiin. Diagnostics välilehdellä digitize valo syttyy kun terä koskee nollaus kappaleeseen.
JR
Löytyykö apuja, tuolla viimeisellä scriptillä kerran onnistuu nollaus, tämän jälkeen kun yrittää nollata niin z- muuttuu suoraa nollaksi ja tämän jälkeen nousee 25.4mm ylöspäin. Machin kun käyttää kiinni niin onnistuu taas nollata.
JR
Tämä ois vieläkin työn alla. Ei vaan oma kapasiteetti riitä toimintaan saattamiseen.
JR
Moro,
Kopion tuon scriptin sinulle illalla omalta koneeltani. Muistaakseni se on muutettu milleinä toimimaan ja on siksi hieman selkeämpi. Laita viestiä jos ongelma on jo ratkennut...
Jussi
Eipä ole ratkennut, olis kyllä mukava saada pelaamaan niin olis vähän jouhevampia nuo terän vaihdot.
JR
Terve,
Kokeiles tuota... Voi vaatia päätteen muuttamisen *.m1s nimiseksi...
Rem VBScript To probe In the z axis
'This portion of script is for Metric Native Units
If GetOemLed (825) <> 0 Then 'check to see if the probe is already grounded or faulty
Code "(Z-Plate is grounded, check connection and try again)" 'this goes in the status bar if aplicable
Else
Code "G4 P1" 'pause 1 seconds to give time to position probe plate
PlateOffset = GetUserDRO(1151) 'get plate offset DRO
CurrentFeed = GetOemDRO(818) 'get the current feedrate to return to later
Code "F100" 'slow down feedrate to 300 mmpm
Rem Probe In the z direction
ZNew = GetDro(2) - 150 'probe move to current z - 150 mm
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew + 3 'move back + 3 mm to hit point incase there was overshoot + 3 mm
While IsMoving ()
Wend
Rem End add lines
Code "F40" 'slow down feedrate to 50 mmpm
ZNew = GetDro(2) - 6 'probe move to current z - 6 mm
Code "G31Z" &ZNew
While IsMoving() 'wait for probe move to finish
Wend
ZNew = GetVar(2002) 'read the touch point
Code "G0 Z" &ZNew 'move back to hit point incase there was overshoot
While IsMoving ()
Wend
If PlateOffset <> 0 Then
Call SetDro (2, PlateOffset) 'set the Z axis DRO to plate thickness
Code "G4 P0.25" 'pause for Dro to update.
'ZNew = PlateOffset + 50 'calc retract
Code("G53G0Z-12")
'Code "G0 Z" &ZNew 'put the Z retract height you want here
While IsMoving ()
Wend
Code "(Z axis is now zeroed in Metric units)" 'puts this message in the status bar
End If
Code "F" &CurrentFeed 'returns to prior feed rate
Code "F200"
Sleep 100
End If
Kiitos, tätä koitan kunhan pääsen koneelle. Pitäiskö tämän toimia suoraan kun lisään ja tallennan scriptin? Tarviiko offsets välilehdelle mitään muutoksia??
JR
Moro,
Kopsaat ton sinne hiddenscript:n tilalle ja ei pitäisi tarvis muuta muuttaa.. Kai sinulla on tuo screenset käytössä, joka tuolla ekalla videollakin näkyy ?
Edit button script > sitten klikkaat näytöltä sitä kohdasta jossa on Z- ja nuoli alaspäin (kosketuksen aloitus) ja sitten kopiot tekstin siihen. Tuohon scriptiin voi muuttaa sitten haluamansa mitat jälkeenpäin. Esim tuo 150mm kannattaa muuttaa vaikka 30mm...
Kai sinulla on siellä mm käytössä machin valikosta ?
No ei oo vaan se oletuksena oleva alkuperäinen😚
JR
Eihän tuossa alkuperäisessä ole tuota toimintoa lainkaan ?
No, kannattaa sitten ladata tuo otsikon mukainen nahka sinne, koska siinä on myös keskiön haku, jos vaikka hommaat 3d-proben. Koossa siihen sitten tuo scripti, niin kaikki pitäisi olla ok...
Alkuperäisessä nahkassa taisi olla vain tuo manuaalinen edge finder...
Kyllä mulla on alkuperäisessäkin nahkassa heti etusivulla "auto tool zero" nappi jonka alle olen koittanut tuota scriptiä heikolla menestyksellä.Toki mielelläni vaihtaisin tuohon Mach Blue Probing by Big-Tex nahkaan jos sen vaan jostakin saisin ilmatteeksi hommattua. :-\
Mun aloitussivu näyttää ikäänkuin tältä.(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161206/ff03a8663830b57316c58e101cbcc0a7.jpg)
JR
http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/screensets/
Scriptin pitää olla erilainen, jos käytät perus screensettiä... Kopsaa se alkuperäinen tänne, niin katotaan mikä siinä on vikana... Tuossa scriptissä se huomio myös välissä olevan levyn vahvuuden..
http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/screensets/
Tuolta löydät ja valitset "Mach3 toolsetter by big text" tai jotain sinnepäin 😅
Oon testailin noita ketjun aiempia scriptejä, no ilmankos ne ei oo toiminut jos ei oo tuohon perus nahkaan tarkoitettu.
Linkin screenset 20$
JR
Kaikella on näköjään hintansa 😊
Katon illalla jos löydän tuon sinisen taustan koneeltani... Laita sposti yv:nä.
Jos jollain muulla on se laittaa niin aina paree. Kyllä tohon orkkis näyttöönkin saa sen toimimaan. Noissa scripteissä menee aika loogisesti asiat ja kun niiden perässä on kirjoitettu mitä se tekee, niin niitä on helppo muokata.