Myös korttimaksu toimii

"Pienet" Uudet CNC koneet ATC:lla

Aloittaja Snowfly, 18.02.23 - klo:09:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowfly

Testailin AI hakua tuossa niin tuli ihan uusia valmistajia vastaan. Varsinkin Syil X5 ja X7 näytti kiintoisilta.
Hinnat on monta vuotta vanhat että ne ovat voineet muuttua. Kun vastaus tietokanta on muistaakseni vuodelta 2020.
  • Tormach PCNC 770: The Tormach PCNC 770 is a compact CNC mill with a work envelope of 13" x 10" x 10". It comes with an ATC and is capable of milling steel and aluminum. The price for a new Tormach PCNC 770 with ATC starts at around $20,000.
  • Syil X7: The Syil X7 is a compact CNC milling machine with a work envelope of 13.8" x 11.8" x 7.1". It is capable of milling steel and aluminum and comes with an ATC. The price for a new Syil X7 with ATC starts at around $10,000.
  • The Syil X5 is a compact CNC milling machine with a work envelope of 10.6" x 6.3" x 7.9". The price of the Syil X5 can vary depending on the region, options and accessories selected, and other factors. Starting around $8,000USD
  • Haas Mini Mill: The Haas Mini Mill is a small CNC mill with a work envelope of 16" x 12" x 10". It comes with an ATC and is capable of milling steel and aluminum. The price for a new Haas Mini Mill with ATC starts at around $35,000.skyjack

Näyttäisi äkkiseltään, että on hinnat noussut aika paljon tuosta. Kävin katselemassa tuolla Syilin sivuilla, niin X5 Standard lähtöhinta on $24,990.

https://www.syil.com/get-pricing

Snowfly

Lainaus käyttäjältä: skyjack - 18.02.23 - klo:10:11Näyttäisi äkkiseltään, että on hinnat noussut aika paljon tuosta. Kävin katselemassa tuolla Syilin sivuilla, niin X5 Standard lähtöhinta on $24,990.

https://www.syil.com/get-pricing
Juuh aika kova on ollut inflaatio... Haas:ikin noussu reilusti korona aikaan se oli 25k euroa koko kone... myivät isoilla alennuksilla silloin niitä.

ATC:llä oleva kone olisi niin kiva kyllä

skyjack

Onkos kokemuksia, millainen työkalunvaihtaja toimii parhaiten? Meinannut itse rakennella omaan koneeseen, mutta en ole suunnitteluun laittanut aikaa vielä ollenkaan.

Snowfly

Lainaus käyttäjältä: skyjack - 20.02.23 - klo:13:47Onkos kokemuksia, millainen työkalunvaihtaja toimii parhaiten? Meinannut itse rakennella omaan koneeseen, mutta en ole suunnitteluun laittanut aikaa vielä ollenkaan.
Siirsin vastauksen tietopaketti ketjuun

skyjack


Snowfly

#6
Tällainen kone on tulossa markkinoille mutta hinnasta ei vielä tietoa.
Mutta onhan tuo tupla karuselli aika rajun näköinen... kuvissa on vain karayksikkö ja johteet antamassa hahmotelmaa...
Cad kuvista näkee karusellin toimintaa jotka nyt löysin... eli 2 servoa tai askelmoottoria toinen paikottaa kehää ja toinen hoitaa siirron karan alle.

Snowfly


Olli-Matti

Samurai 120 näyttäisi olevan nyt julkaistu. Uusi firma Briteissä jota pyörittää Ben Izen niminen noin kaksikymppinen kaveri..

Lueskelin aiheesta eilen ja löysin kickstarterista koneen tarinaa / kehitystyötä muutaman vuoden takaa:

https://www.kickstarter.com/projects/cncfor3500/samurai-120-cnc-machine

Konetta on tuolloin tehty ajatuksella kilpailijaksi Tormachin 440:lle ja Syil x5 yms.

Hinta on näemmä ollut ajatuksena 4k luokassa mutta nyt julkaistuna on hinta pelkälle koneelle ilman softia, kabinettia ja atc:tä alkaen 7500 luokkaa, tuohon sitten kuljetus ja verot yms päälle.

Miltä kone vaikuttaa kokeneempien silmään?


https://samuraimachinetools.com/collections/h-machines


Snowfly

Kokoluokkaansa nähden ei paha, mutta...
Pienellä tekstillä oleva asia "Kiihtyvyydet,pikaliikkeet ja työkalunvaihto nopeudet ovat vain esittelytarkoitukseen. Konetta ei suositella käytettäväksi kyseisillä nopeuksilla kerta se lyhentää osien käyttöikää."

Tuo on ehkä asia joka herättää kysymyksiä...
Lisäksi video tuntuu olevan jostain kehitysversiosta:
1.Z-akselilla ei ole paljesuojia ollenkaan.
2.Asia joka hämmentää miksi ylhäällä on laitettu tuuletin noin 45 asteen kulmaan (karaservo jäähdytys?) siinäkään ei ole mitään lastufiltteriä että jos lastu lentää ylöspäin sopivasti niin tuo tuuletin kyllä painaa sen jonnekkin johon sen ei kuuluisi päästä.
3. Kohdassa https://youtu.be/1rWV4L-7k20?t=82 näkyy kun työkalun vaihtajan "käsi" tulee ulos toisesta magasiinista työkalu heiluu aika paljon ja kiinni ei ole mikään painava plaanari terä edes. Voi olla siis mahdollista että jossain vaiheessa tuo "käsi" väsyy kaikesta heilunnasta ja alkaa jumittamaan.
4. Kommenteista selviää että koko konetta on ajettu "it uses mach 4 software with pokeys cnc"
5. Tämä kuva herätti kysymyksen värinä ongelmasta

Mutta tässä videossa sitä taas ei näy

Lastusuojien yms kanssa voisi varmaan olla ihan ok protokoneeksi monelle jos hinta on kohdillaan... Mutta tuo hinta ATC:n yms kanssa lähentelee varmaan jo Emco:n yms vastaavaa https://www.emco-world.com/de/produkte/ausbildung/maschinen/fraesen/concept-mill/concept-mill-55.html

Snowfly

Laitetaanpa tänne kun tuli tällainen saatua...
Syil koneiden ja optioiden hinnasto

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk