Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

Työstökonekeskus mazatrol m-1 vm-81 memory parity ongelma ja sen ratkaisu.

Aloittaja porepe, 08.08.12 - klo:23:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

porepe

Eli sellainen vikakoodi kuin 22 memory parity.
Joku neropatti yritti kaksi vuotta sitten vaihtaa patterit ja tappoi parametrit...
Parametrien syöttö ei ole ongelma, mutta ihmetyttää tuo vikakoodi. Epäilen ettei parametrien puuttuminen aiheuttaisi tuollaista koodia, joten tietääkö joku miten tuollaiseen vanhaan mazatroliin tehdään täydellinen resetointi / MUISTIN ALUSTUS...

MAINETENSE TAI USER MANUAALEISTA EN TUOTA OHJETTA LÖYTÄNYT.

Parametrit on pakko hakata käsin ja ei viitsisi sitä montaa kertaa tehdä, kun niitä on bout 20 sivua ja kaikki on päin mäntyä...

Osa parametreista hakattiin jo sisään, mutta osa on lukossa, eli näppis ei toimi ko. Kohdissa lieneekö tämä vika muistissa vai jokin hieno ominaisuus...
Petri Junnila
Mynämäki

Kremmen

Tuollainen vikakuvaus nähdään useimmin silloin kun raudassa on oikeasti jotain rikki. Jos ei vika ole noin muuten tuttu, niin memory parity tarkoitaa muistin tarkistussummaa (-bittiä). Eli yleensä tuo tehdään niin, että vaikkapa 8-bittiä leveässä muistissa on yhdeksäskin bitti, joka lasketaan noista 8 hyötybitistä ihan erillisellä hardwarelogiikalla. Jos käytössä on parillinen pariteetti, niin silloin tuo logiikka tuottaa 9. bitiksi ykkösen mikäli 8 hyötybitin ykkösten lukumäärä on parillinen, ja päinvastoin. Tämä tulos tallennetaan 9. bittiin joka kerta kun muistiin kirjoitetaan.
Jos pariteettibitin arvo ei luettaessa täsmää raudalla lennossa laskettuun pariteettiin, syntyi pariteettivirhe ja semmoinen sulla on nyt kädessä. On pieni mahdollisuus, että pariteetti on mennyt sekaisin jos muistia on kohdeltu rumasti jossain vaiheessa. Tavallisen RAM-muistin pariteetti pitäisi kyllä muodostua oikein aina kun kone käynnistetään; vain joku patterivarmistettu muisti saattaa mennä "rikki" jos systeemi olettaa sen olevan aina OK ja on menty säätämään. Silloin joku syväresetti ehkä voi palauttaa toimintakunnon.
Jollei auta niin sitten on edessä muistipiirien vaihtoviikot. Mahtoiko systeemi osata yhtään vinkata missä päin muistiavaruutta vika mahtaisi olla?
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

porepe

Parametrit ovat paristovarmenteisessa muistissa ja googlaaminen näyttö suuntaa syväresetoinnin suuntaan. Samoin kuin on onnistuttu pelastamaan fanucin kuplamuisteja. 

Patterit ovat olleet noin kaksi vuotta polvillaan.... Paristoja on kolme ja jokainen on omassa kortissaan, jonka joutuu repimään ulos vaihdon yhteydessä.... Yksi korteista on ainakin jonkun sortin muisti...
Petri Junnila
Mynämäki

Kremmen

Joo sitten voi olla toivoa, että paristojen vaihto ja reipas resetointi saattaa parantaa ongelman. Kun varmistusparisto hiipuu niin RAM-muisti ei sähkönpuutteen takia pysty enää pitämään tilaansa ja syntyy väistämättä pariteettivirheitä kunnes lopulta koko muisti on nollaantunut.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

olli henttonen

hei
Joskus noissa vanhemmanpolven elektroniikka korteissa auttaa sekin (hyvin usein), että ottaa kortit ulos, menee kaikki liittimet läpi, ottaa hieman auki ja lykkää takaisin paikalleen ja mikäli on komponentteja niissä painettavissa jaloissa, niin ruuvimeisselillä hieman ylös ja painaa takaisin. Ajanmyötä nuo liitospinnat tuppaavat hapettumaan. Samalla voi silmämääräisesti tarkastella kortilta, ettei mikään komponetti ole kärvähtänyt. ja puhdistaa sen muutenkin pölystä yms rasvasta pehmeällä pensselillä tai hammasharjalla. Apuna voi käyttää noita elektroniikkaan käytettäviä kemikaaleja spraypullossa.
dyykkari

porepe

Tänä iltana selviää lähteekö tulille vai ei ja onnistuuko parititeetti tarkastus parametroinnin jälkeen.... Noissa piirilevyissä ei ole ainuttakaan jalallista komponenttia.

Enkä oikein jaksa uskoa kontaktihäiriöön japsien tekemässä siistissä levyssä... Eriasia olisi, jos olisi hapettumia tms.
Petri Junnila
Mynämäki

Kaihomieli

Jos on kyse todella vanhasta koneesta niin se korttien ulos repiminen todella auttaa, se ei ole uskon asia, se oli jokapäiväistä elämää jo silloin kun itse teki hommia noilla korttikoneilla, välillä riitti kun otti kortin ulos ja painoi takaisin.
Yks vanha sähkäri sitä mulle joskus selitti että mikä on se juju siinä ulos otossa, eli kun kortin ottaa ulos niin siitä kortista katoaa hetkeksi ihan kaikki sähkö ja tavallaan resetoi kortin kytkennät, niin kauan kun se on kaapissa niin siihen vaikuttaa jotenkin kaapin pattereiden sisäinen sähkö.
Samahan se tuppaa olemaan vanhoilla autoillakin, välillä outoihin sähkövikoihin auttaa kun ottaa akun vähäksi aikaa irti :)
Koskaan ei mene niin huonosti etteikö huomenna voisi mennä vieläkin huonommin.

porepe

Tässä tapauksessa on käynyt juuri niin kuin kaihomieli esitti. Kaveri ottanut kortin ulos ja yrittänyt vaihtaa kortilla olevan pariston. Vaihto pitää suorittaa muutamassa sekunnissa tai näin ainakin olen käsittänyt. Muuten saa parametreille heittää hyvästit... Varmin tapa paristojen vaihtoon lienee hyppylankojen käyttö vaihdon aikana, jolloin jännite ei katkea  paristoja vaihdettaessa...

Petri Junnila
Mynämäki

viilari


eemeli

Hep.

Monimutkasemmilla paristokelloilla on kalenteritoiminto kanssa sellanen, että jos paristo ehtii loppua, niin joutuu syöttämään asetukset uusiksi, ja se on pikkusen työläs prosessi. Yleensä aikaa on pari minuuttia (siis jos kello vielä käy...) saada uusi paristo paikalleen, jotta asetukset ei haihdu. (oletan, että on pieni konkka huolehtimassa) Osaavat varoittaa, että paristo on loppumassa, tällöin aikaa pari viikkoa enää jäljellä.

Kummasti ne vaan vuosien saatossa hyvinkin tehdyt laitteet alkaa oirehtia, etenkin jos niissä on elkoja.

pahasti OT, mutta autosähköistä on pakko sanoa, että ne on sellasta mystiikkaa, ettei niitä voi oppia ymmärtämään, jos tietää edes jotakin muusta sähköstä, sen verran mystisiä vikoja on tullu vastaan.

-eemeli-
*tekemällä virheitä oppii tekemään parempia virheitä*

porepe

Mazatrol on taas hengissä... Resetin jälkeen saatiin tuo memory parity mäelle tuolta kummittelemasta....

Kiitokset kaikille mielipiteensä antaneille.

Vielä kun joku vaan opettelee sitä käyttämään. Itse en kauheasti ole perehtynyt tuohon mazatrolin g-koodiin ( jos sitä sotkua voi sellaiseksi sanoa) .

Mazatrolin post prosessorit ovat kait melko harvinaisia/ KALLIITA.
Petri Junnila
Mynämäki

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk