Myös korttimaksu toimii

Nopeusnäyttö digitaaliseksi

Aloittaja senaattori, 14.02.12 - klo:11:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

senaattori

Onko kellään mitään kokemusta mitenkä saisi toteutettua Series1 Bridgeportiin karanopeusnäytön digitaalisesti??
Tämä nykyinen asteikkolevy on vähän krouvi (mittasin stroboskoopilla ja heitteli 50>>100 rpm virhettä).
Reijo Martinpoika Tuomala

Kremmen

Siis pelkän näytön vai tarkoitatko että nopeus pitäisi myös asettaa digitaalisesti? Molemmat on periaatteessa aina mahdollisia, mutta jälkimmäisessä on enemmän hommaa.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

senaattori

siis pelkkä kierrosnopeuden näyttö riittäisi.
Reijo Martinpoika Tuomala

Tapani Honkanen

Pienemmille kierrosluvuille halvimmin kustannuksin  pääsee hankkimalla polkupyörän digitaalisen nopeusmittarin. Siihen kun asettaa pyörän halkaisijaksi sellaisen mitan, että nopeusnäyttö (km/h)kerrottuna kymmenellä antaakin pyörimisnopeuden (kierrosta /min). Joissakin malleissa annetaan kehän pituus. Suurin pyörimisnopeus on luokkaa ainakin 600rpm. Näyttö antaa periksi 999rpm. Käytin tällaista konstia joskus pari vuosikymmentä sitten. Se magneetti kiinnitetään karan yläpäähän pyörimään ja anturi  lähelle sekä näyttö sopivaan paikkaan. Virhe jää pienilläkin nopeuksilla riittävän pieneksi.
TH

Kremmen

Polkupyörän näyttö voi toki toimia, mutta minusta aika helppo ratkaisu olisi käyttää elektroniikkaharrastajien suosimaa Arduino-prosessorikorttia johon yksinkertainen anturi, ehkä joku Hall-elementtiin perustuva sekä valmis LCD-shield eli liityntäkortti. Palikat maksanee siinä 5 kymppiä, päälle halutunlainen kotelointi ja vähän ohjelmointia. Ohjelman teko ei ole erityisen haastavaa sellaiselle, joka hallitsee C tai C++ -kielen.
Arduinolla pystyisi tekemään helposti PC:ltä käsin konfiguropitavan systeemin, kun siinä on USB-portti vakiona ja siihen pystyy helposti liittymään PC:ltä. Esim pulssiluku per kierros olisi helppo asettaa jos käyttää jotain oikeaa anturia jne.
Noita Arduinoja saa vaikka mistä ja googlettamalla löytyy lukuisia LCD-shieldejäkin. Yksinkertainen LCD-tekstinäyttö lienee kätevin ja helppo ohjelmoida kun niihin on valmiita kirjastoja - ei tarvitse itse keksiä.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

senaattori

Kiitokset mielenkiinnosta ropleemaani kohtaan. Polkupyöräkonstruktio taitaa olla pois pelistä koska alue olisi likimaim 40>>>>4500 rpm.
Toinen siis korttisovellus vaikuttaisi sopivalta mutta c-kielen taitoa ei ole elikkä rajoittunee meikäläisen kohdalla lähinnä hirvenkielen keittämiseen. Eipä vaan, tekisikö joku mahdollisesti korvausta vastaan ko. ohjelmapätkän???

Reijo Martinpoika Tuomala

Kremmen

Tässähän on nyt käyty mielenkiintoista keskustelua tuolla DRO-säikeessä sähköisesti miltei identtisen laitteen tekemisestä. Molemmissa on muutaman numeron näyttö ja molemmat muodostavat sen jostain sisään tulevasta signaalista.
Mitä ilmeisimmin noille voisi tehdä identtisen elektroniikkatoteutuksen ja firmwaressa määritellä mikä kyseinen kapine lopulta on. Simppeli pieni liitin vielä kortille niin ohjelmaa on helppo päivittää myöhemminkin. Näin tein siinä omassa valotusajastimessa. Helppo ja hyvin toimii.
Noin pieni piirilevy ei maksa ihmeitä ja loput komponentit jokusen euron, että tuskin se kustannuskysymys olisi kummankaan osalta. Kierroslukumittarin ohjelmointi ei ole kummoinenkaan temppu.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk