Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - AnttiLehtinen

#1
Eli aluksi aioin rakennella oman cnc jyrsimeni, kunnes totesin että ei aika anna periksi.
Nyt suunnitelmissa ostaa kiinalainen 4-akselinen cnc-jyrsin (portaali), alle 2k€ hintaan.
Tässä vaihtoehdot:

-http://www.carving-cnc.com/x61500series-1/x6-1500lpt/cnc-x61500lpt4-router-engraver-drilling-and-milling-machine.html
-http://www.carving-cnc.com/x61500series-1/x6-1500gt-usb/cnc-x61500gtusb-router-engraver-drilling-and-milling-machine.html

Suurin ero mitä huomaan noiden välillä on collet-size, LPT-liitännäisessä mallissa on ER11 ja USB-liitännäisessä on ER20. Tehoa karamoottorissa on molemmissa 1500W
ja kierrokset 3000-24000.
Mitä arvon asiantuntijat ovat mieltä kara-koosta? Onko tuosta ER20 ja USB-liitännästä turha maksaa, tuon tehoisella karamoottorilla, vai antaako isompi kara lisämahdollisuuksia vaikka
teho ei ole pienempikaraista suurempi? Tarkoitus jyrsiä puuta, pleksiä ja alumiinia. Puuta ja alumiinia 4-akselisenakin (miten tuon ilmaisisin?). Pleksiä lähinnä levymateriaalina (valokirjoitus).
Jonkin verran myös piirilevyjä jyrsisin, mutta tuohon tarkoitukseen voisi kyllä oman koneensa hankkia myös 600€ hintaan (http://www.carving-cnc.com/3020series/cnc-3020z-d52-new-version-router-engraver-drilling-and-milling-machine.html), joten piirilevyt eivät ole pää-asiallinen juttu.

Hieman aihealueen ohi menee: Onko USB-liitännäiset aivan yhtälaisia käytön kannalta kuin LPT-liitäntä?

Kiitos vastauksista.
#2
Kokeilin tuossa koemielessä trapetsiruuville hankkiamiani laakereita. Onneksi en ollut ostanut kahta enempää. Nehän olivat käsittämättömän väljiä! Onko kellään kokemuksia tuollaisen väljyyden poistosta, vai pitääkö ottaa mitat ruuvista ja tilata kalliit mittojen mukaiset laakerit?
#3
Saisin vanhan torni-pc:n ja putkinäytön ilmaiseksi. Nyt vain haluaisin tietää että minkälainen kone olisi tehoiltaan oltava jotta ei koneesta cnc-töiden onnistuminen olisi kiinni?
Onko jyrsittävän mallin monimutkaisuudella merkitystä? Mitkä asiat määrittelevät tarvittavan prosessoritehon ja ram-muistin määrän?
Turhahan sitä konetta on ottaa nurkkiin pyörimään jos se sitten ei käykään...

Kiitosta jo etukäteen vastauksistanne.
T:Antti
#4
Osoitteessa: http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/Stepper-Motors/Stepper-Motors
On halvalla askelmoottoreita (isohkojakin), niiden rated voltage on vain mielestäni erikoisen pieni.
Normaalisti olen tottunut näkemään 24v ja 48v askelmoottoreita, mutta nämä ovat 3,36v-7,5v käyttöjännitteeltään. Osaavatko minua tietävämmät kommentoida k.o moottoreiden soveltuvuutta trapetsikierteisen-ruuvin pyörittämiseen diy-cnc koneessa. Puuta ja muoveja sekä harvoin ja hitaasti alumiinia silmällä pitäen.
#5
Niin onko askelmoottoria mahdollisuus "varmennella" askelien ohittamiselta, käyttäen jotain pulssienkooderia tjm. mikä laitettaisiin moottorin perään kiinni?

Ajattelin kun monessa paikassa sanotaan että askelmoottori on huono kun saattaa kadottaa askelia, niin jos tuollaisella enkooderilla sen ongelman saisi vältettyä.
Eri asia miten kaikki tuo kytketään ja saadaan kone odottamaan, jotta pääsee taas askelmoottori päiväjärjestykseensä...
#6
Kuinkas helposti moinen onnistuu?
Eli jos nyt rakentelemani 3-akseliseen haluan laittaa vaikka 3leukapakan ja tehdä siitä 3d-jyrsimen niin riittääkö että huomioin sen 3-akselista rakentaessani niin että breakout-board on 4-akselisellekin sopiva? Pitäiskö jotain muuta ajatella "pitemmälle" niin että ei joutuisi jo hankittuja osia korvaamaan joillain paremmilla tjms.?
#7
Hei, rekisteröidyin nyt sitte tänne kun en löytänyt viesteistä kysymykseeni vastausta.
Eli tarkoituksena olisi toteuttaa itse portaali-cnc, uskokaa tai älkää mutta vanerista ja kerto-puusta. Lueskelin että välyksiin ja muihin heittoihin vaikuttaa suuresti myös se että kaikki kulmat joiden tulisi olla 90-astetta olisi myös sen 90astetta. Eli metrin matkalla pienikin heitto voitaisiin mitata milleissä.
Tämä hieman latisti innokkuuttani ja aiheutti sen että en enää näe niin kovin tärkeänä välyksettömien kuularuuvien käyttämistä. Mallia jyrsimeen ottaisin täältä:
http://www.buildyourcnc.com/book.aspx

Mitä mieltä olette kierretankojen käyttämisestä kuularuuvien tilalla?
Pöydän (työstö-alan)) xy-mitat olisivat 760mm x 900mm TAI 900mm x 900mm.
Mitä mieltä olette eri kierretankojen soveltuvuudesta tähän (M6,M8,M10,M12), kun kokohan tulisi olla sellainen että sen saa mielekkäästi kytkimen avulla askel-moottorin akseliin kiinni?
Jostain (en enää löydä mistä) luin että kierretanko ja mutteri olisi erittäin kitkainen yhdistelmä. Eikö mikään rasvakaan vähennä kitkaa tarpeeksi? Riittäisikö 3Nm askelmoottori pyörittämään kierretankoa? Onko jokin näistä toista parempi: rst, sinkitty, messinki?

Mutteriksi ajattelin tällaista tai sitten ihan normaalia mutteria
Tietysti vähän mietityttää k.o mutterin kiinnitys itse koneen runkoon.

Tulipas pitkä sepustus! Saa antaa vinkkejä myös kysymysten vierestä, sekä rohkaista että mollata  :P
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk