Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

EMC2 touch-off plate

Aloittaja jussi, 25.01.15 - klo:21:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jussi

Onko kukaan laittanut toimintaan tuota touch-off platea emc2:seen?.
Tarviiko paljon koodailla?

masaV

samaa itsekin pähkäilen eli touch plate toimii manuaalisesti jo,
linuxcnc ohjaimelle.

pinni 13 on otettu käyttöön, hal-meteristä signal, brope-in ja tulee hal-meter ikkuna jossa näkee false-true, kun ajat alals terän laatalle niin vaihtuu true tekstitksi.
Mutta nyt pitäisi saada joku nappi tekemään se automaattisesti eli paneeliin uusi nappi ,kun painat nappia laskeutuu , 1,pikana lähelle,2,hitaasti kiinni laattaan. kontakti ja nollaus akselille Z miinus laatan paksuun on nolla. eli kpleen pinnassa.. sitten pikana takaisin ylös ja laatta pois jonka jälkeen voi ajaa nappia painamalla kpleen pintaan joka nollattu.
Eli kun vaihdat terää saadaan nollattua terän korkeus ja samalla kone tietää että kpleen pinta on  nollassa ja kaikki työstö pitäisi aloittaa tästä miinuksena on työstöä plussana on turvarajojen ulkopuolella.

samoin eka ohjelmakin kokeilin omaa inscapella svg tiedotoksi martescam online netissä  tml teki koodin g-koodiksi (millähän sais ilamseski tehtyä helposti myös ? mutta ihmetytti kuva meni paikkaan joka on työstöalueen ulkopuolella, sain huijattua kylla step config asetuksista siirtämällä pöydän 200 vasemmlle ja 200 oikealle nini kple meni työstöalueen sisälle seur kerralla knu käynnistin koneen uudestaan :D mutta jostain syytä ajoi Y akselin päin pylvästä kun ei ole vielä limit -raja kytkimiä asennettuna ja hajoitti pikkasen :D AINA ensin ennen kokeiluja rajakytkimet paikoilleen ettei käy samoin kun minulla tänään. tuli ylimääräistä lisätöitä sit :( koko Y akseli korjattava uusiksi.ajoi päädyn ulos.

Miguel-

Joka akselille on oma touch off, jolla työkoordinaatiston voi asettaa tiettyyn pisteeseen kappaletta. Eli nollakohta kannattaa sijoittaa johonkin aihon nurkkaan CAMissa -> kappale kiinni -> touch off XYZ -suuntaan -> ajoa.

Proben inputti pitää olla määritelty "touch probe". Tuon terän voi ajaa vaikka käsin lähelle levyä (tässä tapauksessa etäisyys < 5mm levyyn) ja käyttää tuolta löytyviä komentoja. Eli esimerkiksi Z ollessa kyseessä, ajetaan lähelle kappaletta, sitten esim.

G38.2 F20 Z-5

jossa
G38.2 -> probe toward workpiece, stop on contact, signal error if failure
F20 -> Nopeus 20mm/min
Z-5 -> Ajetaan z-akelia nykyisestä paikasta 5mm alas (tai jos probe muttaa tilaa, pysähdytään)
Tämän jälkeen linuxcnc -> touch off Z levyn paksuus

Näistä voi tehdä myös valmiit .ngc -koodit, joilla ajaa tuota paikoitinta mallia täällä. Linuxcnc pystyy myös tekemään käyttöliittymää pyVCP:llä, esim. täältä voi saada apuja tuon tekemiseen.

Toivottavasti ei tullut kirjoiteltua puutaheinää, viisaammat korjatkoon jos eivät omat aivoitukset luistaneet...

masaV

Juu yeitin kattoa nuo sinun linkit ja en kyllä tullut hullua hurskaammmaksi mitä pitä ätehdä ,mihin, miten, miksi, ja tärkein miten ja minee oli mun tietämätön katselmiukseni, ei edes hajua mitä tuossa pitää tehdä , jotain ng fileitä on mutta mitä noilel edes pitäs tehdä samoin jotain pyv pöö mitä lie juttua mutta ei auennut ulkomaan latina sen vertaa että mitä hittoa pitä ätehdä.
touch plate kyllä toimii  jo ,ei invertoituna tulee false-true kun koskettaa laattaa. siinä kaikki mitä olen tajunnut eli mekaniikan ja pinni käyttöön :(
Z akselin nollaus ja nappi silel olis ihan hyvä kyllä olla jo oletuksena joka pojalla.
kuhan vaan suameks olis neuvot askel askeleelta mitä hittoa tuossa pitä ätehdä , miel kuvineen että ymmärtäis edes puolet mitä selitetään :(

jussi

Kokeilin tuota M6=Remapping systeemiä. Niin, että ensimmäinen terä nollataan kappaleen pintaan ja sen jälkeen käydään mittaamassa pituus Touch platessa. Tämän jälkeen aina, kun tulee komento M6 kone ajaa teränvaihtopaikkaan ja sen jälkeen käy mittaamassa pituuden. Kaikki muut sain tuossa toimimaan, mutta jostain syystä ensimmäinen pituuden mittauksen jälkeen muut pituudet ei tallentunut oikein. Enkä ole jaksanut perehtyä enempää siihen.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk