Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

EMC:n asennus, helppoa eikö vain

Aloittaja Makeek, 11.04.11 - klo:22:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

masaV

#30
Kiitti, pitää kaivella ja tutkia tuota, siinä on jo 1g musitikortti tuli tuossa muutamama pvä sitten ja asensin heti ja CF kortti on sen 4GB nyt sitten että varmasti mahtuu, pitää tuo linuc cnc iso tiedosto latailla ja usb bootloaderi myöskin , ja tehdä levykuva tuolla, sellanen boottaava , JOS löydän biosin ja on asetuksissa usb  yms. kokeillaan, kaipa tuohon voisi periaatteessa XP:nkin asentaa kun muistia ja kovoa on nyt enemmän. mutta se taas vaatii varmaan ulkosen USB  DVD aseman etsimistä tuohon että saa asenneettua. no se sitten 2 askeleella jollei linux onnistu millään konstilla. nähdään sitten miten käy. tutkin asiaaa ja vien koneen tuonne keskukselle tänään josko jotain saisi aikaseksi ja kun kotona ei ole näyttöä ja näppistä niin ei saa kotona tehtyä mitään, verstas päivä tulee keskuksella näköjään.

Katsoin juuri linkin tietoja tuosta koneesta ,tuli kai turhaan tilattua tuo 1gb muistikampa kun tuo ei näköjään tietojen mukaan tunnista kuin max 512mb muistikamman :( no on 3kpl tuohon sopivia kampoja kyllä, vaihdetaan  sitten 512mb siihen :(

HMM. lisäkysymyksenä vielä, tuon mukaan pitäisi asentaa vain tiny core 4.7.2 linux ?? ja vain joku grub ei jokin syslinux ???
Taisi mennä liian vaikeaksi vai mitähän tuo nyt meinaa ja miten ?
käsitin että ei kai siihen sitten saakaan asennettua bootilla usb tikulta tuota linuxcnc :tä vain jonkun grub:in mites sitten tuo cnc + muut tilpehöörit sen käyttöön ?
jospa laittais XP:n usb bootloaderilla tuohon ?? vois olla helpompi. tosin 512mb muisti on vähän xp:lle :( ,no kokeillaan tällä viikolla tutkia asiaa.


masaV

päivitystä. eli sain futron passiivi pc:n nyt toimimaan kun s200 ei huolinut max 512 mb muistia ja 4gb CF kortin niin sain vaihdettua S400 joka ottaa 1mb muistin ja minkä vain CF kortin sisäänsä. eli parempi vehje tuohon käyttöön ,hieman hidas mutta kelvannee cnc käyttöön just kompaktin kokonsa takia. ubuntu cnc sisällä ja seuraavaksi pitäs katella poweria about 15A 12-24V + 10 000uf konkat tasurin perään, noista askelm, en tiedä mitä voltteria syövät mutta kai ne kaikilla volttereilla pelaa :D tb660 tmlie kortti saa sitten dippikytkimillä ne virrat sun muut aseteltua jotenkin kohilleen ?
mutta pc powerilla nyt koe alkuun ja sitten isompaa poweria jos tarvii. lineaari johteiden tekoa laakereista menossa. neliöputkeen 2 sivulle 8mm pulteilla laakerit jykevä ja vakaa liuku on, mietin oliskohan parempi kiskot laittaa A. neliöputki jossa liukuu nuo laakerit 2 ylä ja 2 alapuolella, vai B. pyöreä putki sama, vai C. alumiiniprofiili jossa kulmarauta ? mdf levyn päälle koko hökötys kun pudjetti ei anna parempaan periksi puutyökoneelle,

päädyin tilan puutteen takia systeemiin jossa puomi liikkuu pöydän päällä, kun alku idea oli että pöytä liikkuu puomin alla edes T <->

pöytä paikoillaan, siihen sivuille johteet puomi siihen kiinni ja poiikittaisliike sen päälle. kaipa se noinkin käy, itsekseni mietin vain tarkkuutta että ei tukeva hyvä kun puomi liikkuu parempi olisi kiinteä puomi jossa poikittaisliike, mutta työtila ei anna periksi sille 1500x1200 pohjalevylle, pitää tehdä vain sen 600x700 luokaa oleva,kiinteä pöytä. Tällaista tänään, pitää ensin kävellä verstaalle ja korjata fillari että pääsee rautakauppaan hakemaan pultteja lisää kun loppuivat ja takas että saa puomin lineaarit tehtyä tänään. sit lattarautaa ens kuun työkkäristä tukirautoja noille ja kiinnikkeet puulle pultattavaksi, sit johteiden kimppuun. pitäs se linuxin ohjelmakin jotenkin konffailla toimivaksi mutten ole nähnyt ohjeita mites sen laittaa tuon TB 6560 kortin kanssa toimimaan ,mitkä pinnit tulee mihinkin ja miten se konffataan toimimaan asetuksissa. tutkitaan kunhan löytyis linkkiä ohjeisiin.

masaV

tänänä sain ekaa kertaa kun äkkiseltään kokeilin linuxin X akselin pyörimään, tosin joku accelerator ja se toinen joutu kokeileen perusasetuksilla ei pyörinyt mut 10 ja 10 ne oli kai ja muutin niin alkoi toimimaan 0,5 ja 40-60m/s arvoilla tuo yksi moottori mikä oli kiinni, pc powri hätäpäissään kiinni laitoin hy-div268n 5A stepperi driverille 12Volt ja pääkortille usbin kautta sen 5V niin asetukset wisardilla jotenkni oikein ja toimi yllätys, mutta kyselisin onko tuo 0,5inc/S jotenkin huono kun mitä luin noita ohjeita niin normit luokkaa 10-20 inc/s tms. ja se jittering meni vähän ohi mun kaalista mut pienensin sen lukemaa siitä 15000 jonnekin 12000 mitä se testi tyhjällä koneella näytti.koneena nyt futron s400 1gb muistia 8gb compact flash kortti kovona eikä muuta linuxcnc kaveri asensi kun ite en saanut laitettua, oli joku ubuntu versio 10.4 lts minimipaketti joka haettu linuxcnc sivuilta. tulossa kyllä futron s500 johon tuettaan 2gb musitia ja 16gb compackt flashia eli tuplaa koneen tehot. sillä kai saa tuon hitauden pois kun todella hidas käyttää noita mitä siinä oli perusohjelmia netti+muuta. tuossa oli kyllä huono stepperi jokin laatikosta revitty vanha 48 step/Rev ja 7,5astetta/step moottori. el ihuonoin mahdollinen veikkaan :D en viitinyt kellarista tohon pikakokeeseen hakea 2kpl isoja kunnon steppereitäni vielä,kunhan tuo lineaari ja runko rupee kasassa olemaan ni sitten niitä testailen.
niistä asetuksista olen pihalla kyllä kuin lumitonttu :Denkä vielä tiedä arvoja mitä max step on /suunta tms.tai kierteen nousua, kun ei ole raamit vielä kasassa.siis tuo mekaniikka.

masaV

#33
No niin, tuli tuo linuxcnc asennettua ja nyt menossa TB6560 kortin conffaus, eikä toimi, miten pekuleesti tuon sais liikuttamaan mottia, x axis testissä knu painan tes axis niin nytkähtää motti ja kun perun niin nytkähtää hieman enemmän, muutoin tuo ei liiku siis yhtään testissä.
asetukset nyt ollut netistä löytämieni keskivertojen verran eli
pinnit
1 amp, enable
2 step X
3 Dir   X
4 S    Y 5,D   y   6,S  Z  7,D  Z  limits 10,11,12,13 ei käytössä unused, 14 relay unused,
joku ihmeen decay 50% otin keskiarvon dip kytkimille, microstepit 8.
currentin pienelle of/on eli 25%
sit linuxin conffit mitä löysin. wizardilla laitoin. step time 2000, space 2000, dir held and setup 20 000 jitter 13000-15000.
akseli X

step /rev 200
microstep kokeiltu kaikkia mutta 8
ruuvi 1:1
nousu pitch 1.25(M8)
max velo 5mm/s
acceleto 30mm/s
home 0,travel 320, ja sitten test akseli eikä tapahfdu mitään. miten helkutissa tuon saa toimimaan, kortilla 5V ja 12V valot palaa poweri on 24V 10A , en tiä en ymmärrä miksei toimi, hy kortilla erillisillä hyvin drivereillä toimii mutta miten tuo TB6560 ? punainen versio 4V3 5 akselin kortti, 4 käytössä ja viides erikseen varalle tuossa on. Apuja kaivaten masa.

ps, tuo tb6560 kortti pitäisi ottaa käyttöön kun halvempi tuonne työttömien verstaalle johon rakentelen heille käyttöön jonkinlaista konetta edes, itselle teen sitten noista kalliimmista hy kortista ja joka akselille erillisillä drivereillä ja isommilla moteilla oman koneen myöhemmin. ja tutkin jos saisi arduinolle vielä hyötykäyttöä tuossa että alustavasti katoin jo spindle motille rpm näyttöä aika yksinkertainen olisi tehdä, vielä kun saisi lisä nappeja/encoderia esim arduino usb hid sovelluksella mutten ymmärrä miten se tehdään pitää kai jotenkin polttaa siihen kokonaan oma uno joy hex file tms. en osaa oikein. siihenkin olis mielenkiintoa kokeilla jos apuja löytyy.

Miguel-

Varmista vielä johdotus, itse painin saman asian kanssa jokunen hetki sitten, kun laittelin uutta BOBia.. Jos on skooppi, niin sillä on hyvä tirkistellä, missä sinkku makaa ja missä juoksee. Kuulostaisi, että joko enable tai dir on johdotettu moottoriohjaimen step-pinniin tms..

masaV

ei tuossa ole mitään johtoja, kuin printterikaapeli ja se nyt on aina ok, ja moottorit ulostuloissa, ei voi missata. mitähän johdotuksia tarkoitat ?
tein tuon x,y,z, step, dir asetukset netistä tuolle kortille ? ohjeistetun asetusten mukaisesti. noista en tiedä, kokeilin kyllä ruksi invertoi  tulo, tai ilman ruksia invert.mutta ei apuja. tosin vähän tuntemattomia nuo moottorit jotain pieniä aeg:n SO 26/48 nuo ovat, ei kuumene.

isotkin on olemassa mutten vierlä ole kaivanut varastosta esille jotkut täältä ostamani 5A motit.mut menee tuohon parempaan projectiin sitten thaimaassa :)
sinne tilannut parempaa rautaa johteista alkaen, motit on suomessa mulla nyt ja nuo hy ja driverit, yhdet driverit lähetin thaikkuun jo kyllä 5A hy vin 268 tms tais olal. hyvät toimi kun kokeilin.niin arduinossa tein kokeita niillä.

petko

Luultavasti pinnit on vain väärin.
En tunne kyseistä korttia, mutta pikaisen googlauksen jälkeen hakuammuntaa:
1:X-dir
4:X-enable
16:X-step
Pelkkää amp-enablea en löytänyt, näyttäisi olevan akselikohtainen.
Liekkö tuollainen kortti:?
http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=6186682

Isto

Jos nytkähtää niin yleensä step/dir on väärinpäin, kannattaa tarkastaa mitä portista oikeasti lähtee ulos. Step/dir saa testattua yleismittarillakin, ei tarvii skooppia.
Step/dir invertillä ei ole vaikutusta, molemmin päin pitäisi liikkua edes jonnekin suuntaan. Enablessa tietysti vaikuttaa.

masaV

#38
ei kun ihan erilailla tuossa pinnit, eli tb6560 4v3 kortti ja manuskassa oli nuo pinnit 1 all enables. 2sX,3dX4sY,5dY,6sZ7dZ8sA9dA16sB,17dB. limitit 10,11,12,13,rele 14.loput gnd
ei millään dippien asetuksilla ruvennut toimimaan niin vaihdoin suosiolla tuohon hy korttiin joka sentään toimii, motit liikkuu, tosin ,johdotukset 2 samanlaista moottoria täysin samoin, kytketty samoin nini silti toinen ei toimi kuin asetuksilla 1 step, velo 4mm/s isommilla hyppii =kadottaa akselit eli voimaa ei ole,acceleto 100mm/s , virrat 4A luokkaa. mutta 2 moottori taas toimii moitteetta samoilla kytkennöillä 1-16 step,velocity 10mm/s tai enemmänkin , acceleto vaikka 500mm/s. samat virratkin on, kummallista ?
ja kolmas pienempi motti ei vielä edes käytetty eli test drive this axel käymnättä läpi linuxcnc, mutta motti jo tulikuuma vaikka virrat 0,2A kohdalla driverin asetuksissa. aikaisemmissa kokeissa 1 step, veloc 4mm/s, acceleto 30mm/s toimi todella vahva ei käsin saanut pysähtymään edes,ja puolet pienempi motti kuin nuo X,Y,. en vain tajua noita eroja ja microsteppien asetuksia x ei kelpaa oikein mikään jää heikoksi ja hitaaksi, y täydellinen, z tulikuuma,
samoilla asetuksilla eivät toimi ollenkaan eli jos X on 16 microstepillä nini ei inahdakaan mutta 1 microstepillä toimii edes siedettävästi, Y taasen kelpaa mikä arvo tahansa ja toimii vahvasti nopeasti, kaikki akselit ja motit kytketty samoin ja samoilla drivereillä ja samoilla asetuksilla.  silti eroja on todella yli puolet nopeudessa ja voimassa. mikhän tuohon oikein vaikuttaa.
ps, noita step/dir ei edes saa johdotuksissa erehdyksesäkään väärinpäin kun kaikki ulostulot ja driverit on täysin samanlaisia ja järjestelmällisesti kytkee sekä tarkistaa vielä nuo :D
erivärisillä johdoilla erottuisi todella kaukaa jo silmään jos väärin :D
yl mittarilla en vielä ole katsonut mutta tuo HY kortti alkoi edes liikuttamaan noita nini tb6560 kortti meni hyllyle, tilaan sit vaan suosiolla HY kortteja sekä HY vin 268n 5A kortteja lisää toista konetta varten :( menee vaan pienellä budjetilla rahaa hukkaan turhaan . :(

Tänään tahkonnut koko päivän tuota erilaisilla asetuksilla että liikkuis jokin edes, pitäs kai vielä tuota linuxcnc demo tekstiä kokeilla ajaa liikkuukohan siinä tilassa motit, x limit ei vastaa muut kyllä näkyi antavan valk,nuolen numeronäytölle viereen ja overdrive limit l tms, tuli jonnekin päin tekstikin,mutta x pitää tarkistaa ja e-stioppi tunnistuu mutta jos laitan run tulee ikkuna program exseed machine minimum on axis Z. ja sitten ei tee mitään jolei paina run anyway, ? sitten error, can not run program not homed ???? kaikki akselit on nollassa.

Isto

Jos Y toimii hyvin niin voidaan olettaa että siihen käytetyt osat ovat ok.
Oletko kokeillut toimivaa Y- moottoria toisella ohjaimella => jos toimii niin toinenkin ohjain on ok => ei toimi, ohjaimessa vikaa
Jos on olemassa toinen samanlainen moottori kuin toimiva Y niin laita se toimivan tilalle ja testaa => tiedät onko siinä toisessa moottorissa vikaa.
Moottorin kuumeneminen viittaa siihen että sitä käytetään liian suurella virralla, joka asetukset on väärin tai ohjain saattaa olla rikki.

Askelluksen muuttaminen voisi viitata ohjaimen vikaan. Kokeile myös ne muut 1/1 ja 1/16 väliltä, toimiiko ?
Kuulemma noissa dippikytkimissäkin on ollut vikaa, ne olisi hyvä testata jos takuuta ei enää ole jäljellä.

masaV

tuo homing ongelma nyt ihmetyttää ja sitten tulee rivi 14 että -2 jotain ettei voi ajaa enää ja ohjelkna pysähtyy siihen. miten nuo homing asetetaan tarpeeksi kauas tuossa testi ohjelmassa missä kaiverretaan linuxcnc pöydälle,
ja miksei ohjelma etene riviltä 14 eteenpäim kun tulee tuo -2 paikka siihen. tää on sekavampi ja todella hankalampi saada edes peruskäyttöön kuni mach3. mut pakko mikä pakko olis saada kun tuli luvattua verstaalle tällainen ilmaseksi.

Isto

Koko virheilmoitus auttaisi, nyt ei voi kuin arvata missä ongelma on. Ruutukaappaus auttaa myös kummasti ongelmien selvityksessä.

Oletettavasti yritit ajaa g- koodia joka ei mahdu koneen työalueelle.

Määritä ensin koneelle kotipaikka ja liikealueen rajat. Silloin kuvassa pitäisi näkyä punaisilla viivoilla piirretty laatikko joka kuvaa koneen koko liikealuetta.
Luonnollisesti ajettava työ pitää mahtua kokonaisuudessaan liikealueelle. Työn paikka asetetaan touch off avulla akseli kerrallaan (yleensä G54)

masaV

#42
tuota linuxcnc tekstiä mikä siihen ensimmäisenä pomppaa työstettäväksi yritin run komennolla ajaa muttei suostu knu aina jotain virhe ilmoitusta lykkää, rivi 14 eteenpäin ei mene ja ei voi suorittaa ohjelmaa ja mitä lie hölmöä tulee vaan. ei noista erroreista ota selevää hullukaan, kuvia en ossaa kaapata kun ei ole kaapparin koulutusta.
jotain homing propleemia ensin ja sit tuota ei voida suorittaa, jatkatko/ei ikkuna ja jatkan ni pyusähtyy tuohon rivilel 14 heti.
ota ny noista selevää mitä pitäs tehä, ei ole dip kytkimissä vikaa ja motit on täysin samanlaisia eikä silti toinen pelaa vaikka driveriä on vaihdettu aina saman tekee, heikko kuin hyttynen ja toinen vahva kuin härkä vaikka millä driverillä noita ajais, hy vin 268n 5A driverit käytössä joka akselilla. isoille moteille oli jotain 4,3A ja pienelle(Z) eri motti mut vahva 0,6A menee niin ettei käsin pysäytä. tuo toinen motti kyllä ihmetyttää onkohan siinä alkujaankin palanut käämit vai miksi liikkuu hennosti kun toinen samanlainen menee kuin juna. täältähän mie ne ostin joltain, joka ei ole toimittanut sitä kolmatta mottia vielä olis vaihtanut sen tuohon nyt tilalle kokeileen että olisko se motti rikki, vastus kumminkin on kaikissa sama. käämit kun mittaili, tuo ohjelmakin on ihan perseestä kun ei saa toimimaan ja ei tiedä mitä pitäs tehdä korjatakseen. on tää niin "helppo" linux ja cnc :(

ohjelmasta sen verran tiedän että aikansa kun klikkaili niitä vasemman yläkulman punaisia nappeja nini vahinkossa tuli ne siniset napit run,pause,stop napit aktiivisiksi eli sai ohjelman pyörimään sekunniksi, sitten alkoikin se errori ruljanssi eli menetin hermot kokeilin kaikeka mikä vaan voi klikata valikoita ja aina vaan sekavammaksi tuli ohjelma eli en tiedä tuosta linuxista kyllä yhtään mitään edes alkuun miten tuon saa ajamaan yhtään mitään. edes testauttua. saaati laitettua asetuksia mitä lie kohdilleen.sen config wisardin ymmärsin sen verran että kokeilin joka akselin että liikkuu edes jotenkin siinä sit toteuta eli tallensi ja sit käynnistin tuon emc jolloinka valiksota valitsin my mill ,sinne tuli pari kpl noita nimellä my mil, tb6560 ja koe ja jokunen muukin. jollain tuo kuulemma jopa saa toimimaankin uskoisin mut ei mun tiedoilla näköjään. vanhat itsetehdyt ja saksalainen cn-step oli tuohon verraten helppoja rautoja sekä mach 3 todella helppo ottaa käyttöön, tuo nyt ei vaan lähe toimiin millään. kun ei hajuakaan noista homemingeista ja erroreista. awaystä mitä tuonne tulee.saamari kun ei ole rahhaa ostella oikeita pc koneita ni laittasin machin pelaamaan mut ei ole ku tuo linux minipoksi cf kortti kovolla 4gb kovo ja 1gb muistillkammalla oleva passiivi loota. tosiaan HY kortti ja hy-vin268n-5A driverit vain käytössä,heitin tuon tb6560 roskiin kun ei suostunut toimimaan kertaakaan 2 pvän työn jälkeen edes.

timopen

Muistaakseen wizardin alkupuolella on yks täppä millä saat asetettua siten, että ei vaadi homingia ennen automaattiajoa.

En lukenut koko keskustelua ja en ollut varma, että oliko nyt kotiasemat ja rajakytkimet kytketty jne. mutta tuota voit kokeilla, jos akselit liikkuu linuxcnc:ssä kuitenki jogaten.

Lainaus käyttäjältä: masaV - 31.01.16 - klo:17:55
sitten error, can not run program not homed ???? kaikki akselit on nollassa.

masaV

#44
x,y,z, limitit on kiinni ja E-stop myös, toimivat nyt, oli X sw rikki eilen, mistä tuon saa manual joggin tilaan kun en löydä mistään joka liikkeeelle mitään nappeja näytöstä miten saisi liikkumaan edes manuaalisesti, ja aina tulee jotein erroria MDI jotain ,en ymmärtänyt, sitten tuo homing error pitää asettaa home vissiin mistä miten. ja sitten tulee se run komennon jälkeen että exceed jotain mitä lie ja nappi aja anyway tai lopeta.
ota noista nyt selevää kun ei ymmärrä ja toimi. motit kyllä surisee ja nytkii sen muutaman rivin sit stoppaa ja tuloo niitä erroreita. eilne koko kone men jumiin ei tehnyt enää mitään ja sit uusinta bootin jälkeenkään ei käynnistynyt jäi lataamaan vaan ubuntua muttei auennut, sammutuskin töpseöistä pakko tehä kun hiiri jumissa eikä tapahtunut enää mitään sen jälkeen kun yritti run napilla ajaa jotrain ohjelmaa edes. tota nyt tehnyt 3 pvää hermot menee kun mikään korjaus ei tehoa.
kun tuota demon linuxcnc tekstiä yrittää ajaa nini jää jumiin tuohon rivi 14 ja -2mm kohdalle erroria eikä saa enää mitään sen jälkeen liikkumaan ja tehtyä mikään nappi ei tee mitään ja hiirtä liikuttelemalla ei saa mitään aikaseksi. eli jumii siihen ja sit on vaan töpseöi bootti tehtävä taas sadannen kerran että saa edes käyntiin koneen enää jos lähtee, monet kerrat starttaa muttei ubuntu käynnisty. joskus sit käynnistyy taas mut täytyää ottaa kaikki sähköt pois usb powerilta(hy kortin power 5V) ja akseleilta(24v muuntaja drivereille) ensin.taitaa kohta mennä roskiin tämäkin paska, olis vaan ollut hyvä saada toimimaan että halvalla saanut työttömille lahjoitettua puutyöverstaalle kone käyttöön, ns, ilmaisena vapaaehtoisena lahjoituksena(kun itellä ei ole verstastiloja ni voi sitten omia töitä heidän tiloissa käydä tekemässä :)
aikaisemmat 3 konetta ei ollut lähellekänä näin sekavia ja työläitä, mach 3 kanssa sai toimimaan 5minuutissa. tää linux tuntuu olevan kyl yks susien paskakasa kun mikään ei onnistu että sais edes liikkeelle testiajoa.rupee kohta oleen nini että kattelen parempia kortteja ja moottoreita ja heitän tän roskiin ,mutta kun ei rahaa ole ostella mitään 200-300 € investointeja kun töitäkään ei ole ollut enää vuosiin. :( tuo ikärasismi tappanut kaiken työhön pyrkimisen, eivät huoli yli 50V enää yksikään firma kele.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk