Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Tugge

#106
Mikrometrisäätöinen xy-pöytä

Myynnissä siis XY-pöytä mikrometrisäädöllä. Akseleiden liikeradat n. 15 mm ja pöydän koko n. 80 x 80 mm. Tarjouksia otetaan myös vastaan.

Katso koko ilmoitus
#107
Tuo CncDrive vaikuttaa aika edukkaalta paikalta. Katellu justiin noita hammastankoja ja kuularuuveja tuolta. Onko noissa hammastangoissa paljonkin välystä? Kuinka tarkan jyrsimen niillä pystyy käytännössä rakentamaan?
Onkos se nyt niin, että kun tuo tuolee EUn sisältä, niin ne alvitko jo on tuossa hinnassa vai lisätäänkö ne niihin vielä.
#108
No siinähän on juurikin ne asiat, mitä tässä tehdään. Tuo teensy-esimerkki on kyllä hyvä, kun siinä on tuolle samalle prossulle tehty valmiiksi toimiva esimerkki, niin ei pitäisi olla ongelmia saada sitä toimimaan. Kiitoksia näistä linkeistä.
#109
Nonniin. Tänään saa laitettua piirilevyt tilaukseen. Siinä tuleekin sitten viivettä, kun joutuu tuolta kiinasta tilailemaan.

Tässä on muutama kuva, miten levy tulee kotelon sisälle sijoittumaan:
http://sdrv.ms/1d3rFTQ

Tuo peliohjainsysteemi on ihan mielenkiintoinen, mutta siinäkin pitää mennä tuota hal-tiedostoa säätämään.
#110
Noita samoja juttuja oon itekin miettiny ja oon aatellu ratkaista ne näin.

Eli pikaliike rotary encooderilla tapahtuis siten, että ensin valitset akselin ja sitten kun akseli on valittu, niin yksi naksaus rotary encooderilta aiheuttaa näppäinpainalluksen kyseiselle akselille. Eli jos x-akseli valittu, niin yksi naksu vastaa näppäimen nuoli vasen tai nuoli oikea -painallusta. Eli sama jos perus näppikseltä näpytän nuolinäppäimiä, kun käyn hakemassa nollakohtaa.

Tuo feed overriden meinasin tehdä siten, että vaikka potikka onkin analoginen, niin sillä on oikeasti kymmenen steppiä ja jokainen steppi vastaa näppiksen näppäimiä 0-9.

Sitä ei voi mitenkään tällä käsikapulalla estää, että linuxCnc:ssä on koko ajan oikea ikkuna auki. Käyttäjän on pidettävä siitä huoli, että linuxissa on Axis aktiivisena ikkunana, mikä kyllä yleensä onkin, kun säätää terää tms.

Kyllähän tässä sudenkuoppia voi tulla vielä vastaan, joita ei ole osannut ottaa huomioon, mutta katsotaan ja kokeillaan.

Ideaalinen tilannehan olisi juuri tuollainen linuxCnc:n sisälle rakennettu ajuri, mutta jos se olisi ollut helppo tehdä, niin joku sen olisi jo tehnyt. Sitten sen pitää toimia uusissa ja vanhoissa versioissa jne. Toisekseen oma linux-osaaminen on juurikin sillä tasolla, että saan tuon järjestelmän pystyyn. Jos rinnakkaisportti ei toimi suoraan, niin aletaan olemaan minun linuxosaamisen äärirajoilla :D

Kotelosta: Tälläseen koteloon rupesin suunnittelemaan tuota piirilevyä: http://fi.farnell.com/jsp/search/browse.jsp;jsessionid=B0PMYW3HTXDHSCQLCIPJK0Q?N=0&Ntk=gensearch&Ntt=1553DBK&Ntx=mode+matchallpartial&exposeLevel2Refinement=true&suggestions=false&ref=globalsearch&_requestid=181341 Edullinen ja näyttävä kotelo. Lisäks siitä löytyy 3d-mallit, niin levyn mitottaminen on helpompaa :P

Piirilevy on melkein valmis ja ohjelmointikin on päässyt vauhtiin. Vähän ongelmia tuottaa se että tuota AtMega32u4 -piiriä ei tunnu saavan helposti, niin tyydytään sen pikkuveljeen (AtMega16u4). Uskoisin, että siinä riittää muisti meidän tarpeisiin.
#111
Onko muuten hyviä ja edullisia koteloideoita?
#112
Tuo tuli itellekin vastaan. Ihan kätevä systeemi, mutta tuohon pitäisi kuitenkin rakentaa piirilevyt ympärille jne. Eli tuota voisi kyllä käyttää yhtenä pohjana. Toisaalta Arduinolle on valmiit kirjastot tuohon näppäimistön emulointiin, niin luultavimmin sen pohjalta lähdetään.

Loppullisesta tuotteesta tulee siis sellainen, että loppukäyttäjän ei tarvitse konfiguroida yhtään mitään. Ei tarvitse asentaa mitään ohjelmia eikä mitään muutakaan. Ainoastaan kytkee ne napit, jotka haluaa ottaa käyttöön, lyö kotelon kasaan ja kytkee USB:llä linuxiin, niin homma toimii. Tämä siis ensimmäiseen versioon.
#113
Juurikin näin.
#114
Juu tarkoitus olisi, että tuollasella nokkakytkimellä säädetään onko pikaliikkeen steppi 0.01, 0.1 jne... Tarkoitus olisi tehdä sellanen boksi, johon tarvittaessa saa kaikki oletuspikanäppäimet kytkettyä: http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.pl?Keyboard_Shortcuts

Lisäksi ainakin tuo feed override potentiometrillä, koska kuvittelisin, että sillain sitä on mukavampi käyttää. Mennään täysiä ku potikka on kaakossa :)

Ja se on tärkeintä tässä projektissa, että linuxcnc:tä ei tarvitse konfiguroida yhtään millään tavalla, jotta tämän kapulan saa toimimaan. Sen pitää siis toimia oikeasti plug and play -metodilla.
#115
Yritin löytää jotain threadia, jossa tätä olisi jo käsitelty, mutta sellaista ei tullut vastaan, niin aloitin sitten uuden.

Eli olen rakentamassa LinuxCNC:lle käsikapulaa tai kauko-ohjainta. Itseäni ainakin suunnattomasti ärsyttää hiirellä ja näppäimistöllä ohjata manuaalisesti konetta. Ajattelin toteuttaa tämän projektin siten, että käsikapula olisi ikäänkuin kustomoitu näppäimistö. Kuitenkin sillä erolla, että näppäimistössä on sen verran älyä, että se voi lukea potentiometriä (feed/speed override) ja digitaalista potentiometriä (pikaliikkeet). Lisäksi siihen voisi lisätä sen verran nappeja, että MDI-komentojakin pystyisi syöttämään. Projektin äly pohjautuisi tuttuun ja turvalliseen AtMega328 -prosessoriin ja Virtual-USB kirjastoon, jolla voi toteuttaa helposti näppäimistön.

http://www.obdev.at/products/vusb/prjhid.html

Mach3:een en ole juurikaan tutustunut, mutta luultavimmin sitä voisi käyttää tällä samalla ohjaimella. Vaihtaa vaan firmiksen ja homma on sillä selvä.

Jos muilla on kiinnostusta tälläiseen projektiin, niin voisin kyllä suunnitella ja kasailla levyt valmiiksi ja lähettää kiinnostuneille pientä muodollista korvausta vastaan. Voitaisiin jopa valita joku siiti kotelo ja tilata osia kimpassa, niin saattaisi siinä ehkä vähän säästääkin.

Itse en enää kauaa jaksa kylmässä autotallissa paljain käsin näppäimistöä käpistellä pienten juttujen takia :D

Edit: No löysinpä justiin tuon Martzizin suunnitteleman systeemin, joka toimii samalla tavalla...
Edit2: Paitsi tästä olen tekemässä sellaista, että yhtään mitään ei tarvitse linuxissa konfiguroida. Tästä siis vain tehtäisiin kustomoitu näppäimistö.
#116
Tämä on kyllä hieno harrastus, että tervetuloa vaan mukaan :)

Kerroppas ensin vähän, millaista konetta meinasit alkaa rakentamaan. Minkälaiset tarkkuudet yms. Onko minkälainen budjetti? Minkä kokoinen kone?

#117
Mach3 / Vs: kulmissa pyöristykset
13.01.14 - klo:19:50
Ite huomasin samaa LinuxCNC:ssä ja oma ongelma muistaakseen ratkesi G64-koodilla. Tällänen on yhdessä ohjelmassa: G64 P0.01 (Exact Path 0.001 tol.) Täällä vähän tietoa tuosta koodista: http://linuxcnc.org/docs/html/gcode/gcode.html#sec:G64
#118
Muut / Vs: Niin,että tollaasta.
12.01.14 - klo:17:23
Mahtavan näköinen pöytäsirkkeli. Itellä on kovasti suunnitelmissa tehdä jotain samanlaista. Kuitenkin puuntyöstössä kunnollinen pöytäsirkkeli on ehdoton työkalu. Miten teit terän korkeuden ja kulman säädön? Oliko sinulla joku valmis teline vai millaisen toteutuksen teit?
#119
Muut / Vs: ETEL DSB2 manuaalia?
12.01.14 - klo:17:16
No se oli seuraava vaihtoehto, että kysyn tuolta etel.ch:sta. Minkähän takia nuokaan dokumentit ei voi olla vapaasti ladattavissa?

Tälläsestä ohjaimesta siis on kyse: http://www.ebay.co.uk/itm/ETEL-DSB2-DIGITAL-SERVO-AMPLIFIER-DSB2P123-111E-000H-/290383229360. Kunhan tuohon saa manuaalin, niin vois kokeilla alottaa vähän isomman jyrsimen rakentamisen  :P
#120
Muut / Vs: ETEL DSB2 manuaalia?
12.01.14 - klo:00:02
Morjesta. Itellä on kanssa käsissä muutama kappale näitä ohjaimia ja olen saman kysymyksen äärellä. Alkuun ei millääm meinannut löytyä yhtään mitään netistä, mutta uskoisin näiden manuaalien käyvän: .pdf]http://www-group.slac.stanford.edu/met/MagMeas/MAGDATA/LCLS/Kugler%20Manuals/Etel/dsb2s-hard-c[1].pdf

En ole kyllä varma, mutta näiden avulla aion itse ruveta ohjainta tutkimaan. Voisihan sitä tietenkin laittaa Etelille sähköposti ja kysyä manuaaleja.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk