Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Metalfusion

#1
Tämä kone olisi nyt myytävänä. Sopii harrastekoneeksi ja muuhun kevyempään käyttöön.
http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?action=classifieds;sa=view;id=1409

Edit: Myyty.
#2
Myydään DIY CNC router harrastekone

Myydään (tai mahdollisesti annetaan) itse suunnittelemani ja rakentamani MDF-runkoinen 3-akselinen jyrsinkone. Tarkempaa tietoa löytyy tästä ketjusta:
http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=1592.0

Myydään tarjousten perusteella.

En ole juuri käyttänyt konetta viime vuosina, se on seissyt samassa lämpimässä kellaritilassa mihin sen olen alunperin rakentanut. Kellarissa tehdään lähiviikkoina remonttia joten koneesta pitäisi päästä aika nopeasti eroon tai se täytyy purkaa ja siirtää toiseen huoneeseen.
Settiin kuuluu itse kone ja sen jalka, kasa jyrsinteriä, sekä nyt jo aika vanha pöytätietokone jossa on asennettuna Mach 3 koneen ohjaukseen.

Ehtoina on vain nouto ja että kone pitää viedä kokonaisena ja kokonaisuutena pois.
Kone on Lempäälässä omakotitalon maan-tasaisessa kellaritilassa, josta on suoraan ulko-ovi minkä eteen saa ajettua paketti- tai kuorma-auton. Kone ei kuitenkaan mahdu osin purkamatta ovesta ja painaa 100+ kg joten operaatioon tarvitsee varata aikaa ja kantajia.

Itse asun nykyään Helsingissä joten esittelyjä on hieman työläs järjestää.

Katso koko ilmoitus
#3
Ei jo aiemmin ilmaiseksi julkaistua sisältöä maksumuurin taakse, kiitos. Jos joku haluaa erikseen tuottaa sinne sisältöä tai näin julkaista rajoitetulle käyttäjäryhmälle niin sitä vastaan en kyllä ole.
#5
Muut / Vs: Tekemiäsi osia
29.10.12 - klo:12:13
Oletpas Ozz saanut tasaisia noista 3D pinnoista. Varmaan aika moneen kertaan saa ajaa noinkin ison pinnan (kuten tuo pääkallo) yli että ei jää uraiseksi.
#6
Mach3 / Vs: Mihinä mättää
14.10.12 - klo:10:01
Itse olen kanssa törmännyt pari kertaa machin sekoiluun, taisi olla joku versio 1.8.x. Sen jälkeen ei ole tullut kun päivitin uudempaan versioon.
#7
Itse olen mahdollistanut pienen säädön yksinkertaisesti tekemällä kaikki pulttien reiät hieman ylikokoisiksi, jolloin saa millin / pari yhteensä säätövaraa ennen kuin kiristää pultit. Tietysti tässä on vähän se ongelma, että jos pultit jostain syystä löystyy niin osat pääsevät liikkumaan toistensa suhteen.

Pienissä heitoissa auttaa myös hukkalevyn kiinnittäminen työstöpöydälle ja sen koko pinta-alan jyrsiminen koneella itsellään tasaiseksi. Sitten kun kiinnität varsinaisen työstettävän kappaleen hukkalevyyn, on akseleiden vinous suhteessa koneen varsinaiseen pöytään kompensoitunut. Tämä nyt ei tosin auta akseleiden keskinäiseen vinouteen.

Jos tuossa konetyypissä on x-akselissa pöydän alla poikkipuu ja siinä veto keskeltä, niin siihen kannattaa tehdä tällainen vaijerisysteemi:
http://cockrum.net/cnc_mechanical.html

Käytän tuota omassa koneessani, ja varsinkin pidemmillä y-akselin pituuksilla aika välttämätön jollei "gantry" ole erittäin jäykkä. Se mahdollistaa samalla vaijereita kiristämällä x-akselin linjauksen suoraan kulmaan y-akselin suhteen.

Mikäli pystyt tarkasti mittaamaan akseleiden väliset kulmat, on käsittääkseni sekä Mach3:ssa, että LinuxCNC:ssä mahdollista tehdä muunnos koordinaattejen välillä reaaliajassa. Machissa tämä taitaisi tapahtua "Formulas"-valikon kautta ja LinuxCNC:ssä oli joku oma asetustiedostoihin perustuva systeeminsä.
#8
Kuulostaa melko äänekkäältä tuo y-akselin liike. Miten on, pyörikö ruuvi (eli liikkuiko kelkka) kädellä kevyesti ennen kuin oli moottori kiinni?
En väitä juuri näistä tietäväni, mutta nuo paksummat kuularuuvit taitaa kyllä heti ottaa nokkiinsa (ja sen huomaa jäykkyytenä, moottorilla ajettaessa äänestä) jos kaikki osat ei ole ihan linjassa. Noin jämerän näköisessä rungossa mikään ei varmaan anna periksi, jolloin ruuvi joutuu taipumaan, eikä mutterikaan kestä kauaa.
#9
Mahdollisimman pieni tietenkin jotta stepperi jaksaa kiihdyttää hyvin. Välityksen ero tommosen suoran hammashihnavedon ja trapetsi/kuularuuvin välillä on aika melkoinen. Tarkkuuskin laskee samassa suhteessa kun välitys pienenee, tosin plasmassa sillä ei varmaan ole niin väliä.
#10
Kyllähän tuohon hintaan saa jo alumiinirunkosen vehkeen. Toki valmiissa sarjoissa on katetta mukana, mutta oma täysin itse tehty puurunkoinen koneeni on kaikkiaan alle parin tonnin hintaluokassa.

Näistä cncrouterpartsin koneista on ollut aika paljon juttua cnczonella. Hinta tosin ei sisällä elektroniikkaa ja suhtautuisin aikalailla varauksella tuohon lineaariliikkeen toteutukseen, siinä kun ei ole tavallisia profiilikiskoja ja blokkeja vaan tollanen "itse tehty" viritys.
http://www.cncrouterparts.com/crp4848-4-x-4-machine-kit-p-137.html?cPath=29

Katso myös tämä tynkäketju:
http://www.cnczone.com/forums/open_source_cnc_machine_designs/149970-recommendations_good_kits_4_x.html

Näissä jenkkivehkeissä saattaa myös törmätä siihen, että kaikki mitat, kiinnikkeet, pultit jne. on tuumaisia ja siksi vaikeampi löytää varaosia.

Täysin itse tehtävistä koneista on kova sana tuossa koko- ja hintaluokassa Joe CNC Hybrid 4x4.
http://www.joescnc.com/themachines-hybrid.php
#11
Lainaus käyttäjältä: Ozz - 05.03.12 - klo:21:15
... mutta löysin artcamistä kyllä jutun jolla vois lopuksi ajaa 1mm terällä vain ne kohdat joita ei ole isommalla pystytty ajamaan... täytyypä tutkia sitä

Se rest machining on ihan kiva ominaisuus: Ainut vaan että ainakin pallopäillä ajellessa sen eron huomaa helposti missä on ajettu lisäksi pienemmällä terällä. Sama myös suorilla terillä jos tärinän takia pohjasta ei tule täysin tasanen niin näkyy terän halkaisija kuvioissa.

Lisäksi olen huomannut että oikein pienellä terällä se viimeistelyhinkkaus kestää helposti melkein yhtä kauan kuin koko setin yli rasteriajo tasasella nopeudella. Tulee niin paljon niitä siirtoja ja radat on monimutkaiset.
#12
Tai sitten hommaat suosiolla ebaysta sopivaa jännitettä antavan powerin. Eivät ole kalliita.
#13
Steppereiden suuret pyörimisnopeudet vaatii enemmän jännitettä. Pienemmällä jännitteellä siis ei saavuteta niin hyviä maksiminopeuksia. Veikkaan että noiden steppereiden optimijännite on jossain 50 V tienoilla.

Tietokoneen kotelossa on kyllä kaikenmaailman häiriölähteitä, mutta en tiedä vaikuttavatko.
#14
Varmaan hyvin pitkälti vastaava kuin kiinalaisten suoraan myymät, mutta kalliimpi. Tuo "valmistaja" mechatron on saksalainen putiikki joka myy lisäksi tamuja ja tarvikkeita. Missään ei myöskään mainita tuotteen valmistusmaata. Todennäköisesti ovat kiinassa valmistettuja "saksalaisella" logolla että saadaan parempi maine.

Ehkä kannattaa hommata semmonen rehdisti kiinalainen ja erikseen laadukkaampi taajuusmuuttaja sen kaveriksi.
#15
Ei noi ole suoraan yhteensopivia, toi ULN "driver" on vaan 8 transistorin piiri eli toimii vahvistimena. Siinä siis ei ole minkäänlaista älyä, vaan sisääntuloja (4kpl) pitää itse ohjata päälle ja pois oikeassa järjestyksessä että moottori pyörii. Tuo on siis tarkotettu suoraan mikrokontrollerilla ohjattavaksi 5V tulosignaalilla.

Tuo breakout board taas on käsittääkseni tarkotettu välittämään lävitseen kahta signaalia per moottori eli step ja dir pulssit. Ehkä siitä kahta kanavaa käyttämällä ja jotain omaa koodia tietokoneella pyörittämällä sais sen signaalin läpi tuollekkin, mutta sama se olisi sitten kolvata suoraan rinnakkaisportin liittimeen ( optoerottimet väliin? ).

btw. mulla on myös tollanen ministepperi ja "ohjain" kombo, testailin sitä TI Launchpadin kanssa sen maksimivääntö on todella heikko ja pyörimisnopeus pieni.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk