Myös korttimaksu toimii

Sähköjen suunnittelu

Aloittaja villemil, 05.03.24 - klo:10:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

villemil

Alkaa olemaan koneen mekaniikan ja rungon suunnittelu loppusuoralla ja pikkuhiljaa alkaa sähköpuolen suunnittelu.
Mitä minun pitää ottaa huomioon ja mitä komponentteja tarvitsen? Karana on voimavirta 3.5kw kiinakara sopivan tamun kanssa, ohjaimena ehkä Linuxcnc tai DDCS4.1.

Lähinnä mietintää aiheuttaa minulla kun koneen sähkökaappiin tulee voimavirta ja se pitää saada tamulle ja siitä 220v virtalähteille muita komponentteja varten. Eli mitä tarvitsen siihen väliin, jotain kontaktoreita, sulakkeita tms?
Ikinä en ole suunnitellut muuta kuin matalammalla jännitteellä pelaavia vehkeitä eli 220v virtalähteeseen ja siitä eteenpäin.

Ville Vaho

Tamun ohjeista löytyy varmaan esimerkkejä kytkennästä. Mutta joku päävirtakytkin, sulake, tamu. Hätäseis ei kuulosta huonolta.

Kunnon sähkökaappi, asialliset liitokset, tervettä järkeä ja joku alan ammattilainen tarkistamaan ennen kun sähköä kytkee.
-vilderi

HTL

Näitä voi rakennella aika monella tyylillä, mutta tässä yksi esimerkki. Itselläni menee kutakuinkin niin, että verkosta tuleva voimavirtajohto menee suoraan päävirtakytkimeen ja siitä sulakkeille. Itselläni on tamu ja ohjauksen sähköt kontaktorien takana sen takia, kun teen cad/cam hommat myös cnc koneella joten ei turhaan ole päällä silloin kun suunnittelu hommat on käynnissä ja toimii myös hätäseis tilanteissa.

jannickz

    Sähköturvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Varmista, että kaikki komponentit ovat oikein mitoitettuja ja asennettuja ja että käytät asianmukaisia suojauksia, kuten sulakkeita, vikavirtakytkimiä ja maadoitusta. Varmista, että valitsemasi komponentit ovat yhteensopivia toistensa kanssa ja ohjaimen kanssa. 3,5 kW on merkittävä teho, joten varmista, että sähköverkko ja johdotukset kestävät tämän kuormituksen. Tarvitset komponentin, joka muuntaa 380 V verkkojännitteen 220 V:lle muille komponenteille. Yleensä tähän käytetään muuntajaa tai taajuusmuuttajaa.

TeacDance

Kysympä tähän samaan säikeeseen mistä porukka hommaa sähkö kaapin onko jokin paikka missä on hyvin noita saatavilla?
_________________
Tero Koskela
Ylivieska

YouTube

Snowfly

Lainaus käyttäjältä: TeacDance - 18.04.24 - klo:21:18Kysympä tähän samaan säikeeseen mistä porukka hommaa sähkö kaapin onko jokin paikka missä on hyvin noita saatavilla?
Purku työmailta tulee monesti pieniä sähkökeskuksia jotka sää käytännössä romuraudan hinnalla.
Mutta jos uutta meinaa ostaa niin sitten asia on eri kerta hinta pompashtaa ainakin metallisissa...

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk