Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - ollie

#1
Moottorin kilvessä on arvot kolmelle eri käytölle. Tässä tapauksessa geschwin on 12,5 m/min joka on stanssattu yläreunaan. Käyttöjen erot on toteutettu tehtaalla vexlooran rattaita vaihtamalla, moottori kuormittuu eri tavalla joka nopeudella. Vexlooran välityssuhdetta ei ole annettu, vaan ilmoitetaan "kissan"  liikenopeus 12,5 m/min joka toteutuu tietyllä vetopyörän halkaisijalla. Sama moottori voidaan leimata eri tehoille, kun samalla rajoitetaan käyttöastetta ja käynnistyssyklien lukumäärää. Kun katsot noita kolmea saraketta 8,10 ja 12.5 huomaat että teho on leimattu sitä suuremmaksi mitä suurempi on liikenopeus. Vastaavasti käytöaste (ED%) pienenee ja sallittujen  käynnistyssyklien (c/h) määrä vähenee.Moottorin terminen kuorma pysyy näin  samana. Kannattaa kurkata moottorin kytkentäplinttiin, joskus käämien kaikkia päitä ei ole tuotu plinttiin eikä kolmio-kytkentää pysty tekemään. Eli silloin tarvitset tamun joka antaa ulos 3x380v, tätä ei pikkutamuista yleensä saa, vaan lähtöjännite on 3x230v. Nämä on yleensä jarrumoottoreita, joten plintissä näyttää olevan riittävästi (6) ruuveja/johtoja. Saattaa silti olla, että osa (2) johdoista tuleekin jarrulta, eikä moottorin käämeiltä. Vastusmittarilla selviää.
#2
hei, laitan tämän linkin  näkyviin, kun en löytänyt enää säiettä jolla se aikaisemmin oli esillä.http://www.youtube.com/watch?v=LjIMdXY9PI4 Olen piirrellyt Googlen ketsupilla jonkun verran. Tuossa videossa näytettiin miten malli voidaan siirtää replicatorG softaan joka tekee siitä g-koodia innostuin kokeilemaan. Ketsuppiin piti asentaa plugini jolla mallin pystyy tallentamaan .STL (STreoLitografia?) muodossa. Latasin replicatorGn ja asennus onnistui eka yrittämällä. .STL tiedosto avautui ohjelmaan häröilemättä ja mallia voi käännellä ja skaalata omaan printteriin sopivaksi. asetusten jälkeen ohjelma tulosti g-koodin, joka näytti ihan järkevältä.Innostuin aloittamaan uuden projektin kaikkien entisten keskeneräisten jatkoksi. Googlettamisen jälkeen päädyin tähän tyyppiin http://reprap.org/wiki/Rostockmax  Nuo ohjelmat jotka tuossa mainittiin ovat ilmaisia, tämä rostockMAX on open source. Reprap.org sivuilla kannattaa muutenkin käydä jos 3Dtulostus kiinnostaa.
#3
Paketti tuli perille ja ehjänä. Kiitoksia Kremmenille.

-ollie-
#4
Haluaisin yhden, mielellään prosessori juotettuna.
#5
Jos muutoksia tulee, voisko mukaan saada vielä sen charge pumpun.
#6
Ottaisin yhden rakennussarjan.
-ollie-
#7
Ruuvailin kesän ajan tekemiset sen verran yhteen, että sain otettua kuvan tästä hankkeesta. XY on A3 paperin kokoinen ja Z florapaketin korkeuden verran. Tästä tuli tämmönen ilman sen suurempia suunnitelmia, osat on romiksesta ja sen takia niissä on reilusti reikiä ja lovia. Ainoastaan Z liikkeen laipat on oikein teetetty, muutoin olen pärjännyt porakoneella ja porkkanasorvilla (CCCP).Karan sovitus on 43mm ja Kress 1050 on jo hankittuna. Z- stepperin päässä on vielä alkuperäinen hihnapyörä.  Hammasjako on sen verran outo että menee vaihtoon, kun halkaisijakin on vähän pieni. Y odottaa akselin asennusta. 16mm trapezi siihen on jo löytynyt. X ei ole kuvassa eikä tuvassa kun on  20mm levyä ja painaa pirusti. Xn kelkat on kuitenkin kiinni tossa pohjalevyssä. Niitä on vaan kaksi, mutta mulla on toinen samanlainen Al-levy kuin Y-johteiden alla ja  siihen mahtuu kaksi kelkkaa molempiin päihin. Tarkoitus on vaihtaa tuo levy nykyisen tilalle, silloin toinen kelkka tulee melkein kara-akselin linjalle. Kuvassa olevan osan jaksaa papparainen vielä nostaa mutta saas nähdä kuinka X stepperille käy, kun toi on kaikki sitä liikkuvaa massaa...
#8
Mach3 / Vs: Mach3 Demo
11.07.10 - klo:23:16
Tere, kytkisin vähän eri tavalla. Tuolla kytkennällä ei pysty ajamaan akseleiden kalbrointia (homing). Kunkin akselin rajat ketjutetaan erikseen ja ne tiedot viedään kortin kautta MACHille. Asetuksissa kerrotaan kummasta suunnasta rajaa etsitään. Alla kuva MACHin manuaalista esimerkki kytkennälle ja asetusnäytön kuva.
#9
Interface ja PC:t / Vs: FAARIN murhes
09.07.10 - klo:18:12
Tere,
sullahan oli nuo Omronin S82K-05024 malliset powerit. Niissä on sekä virta että ylijänniteraja. Virtaraja toimii niin että jos lähtövirta nousee yli nimellisen, poweri pudottaa jännitettä rajoittaakseen virtaa. Tämä suoja menee automaattisesti pois päältä kun kuorma palautuu nimellisalueelle. Ylijännitesuoja katkaisee lähtöjännitteen kokonaan kun lähtöpuolen jännite nousee liikaa. Tämä suojaus jää päälle ja sen voi nollata vain ottamalla verkkojännitteen pois hetkeksi. Tästä powerista on olemassa riinnankäyttö malli muttei tässä 50W:n kokoluokassa. Näitä ei pitäisi kytkeä rinnan, ainakin ylijännitesuoja toimii väärin. Rinnankytkennän takia ovat molemmat suojat saattaneet toimia kaikissa powereissa ja tilanne on ollut ihan sekava. Tuohon konkan lisäämiseen hakkurin perään en osaa sanoa muuta kuin että ohjaimen kannalta se on hyvä, mutta mites mahtaa olla powerin laita?
-olli-
#10
Mach3 / Vs: Mach3 Demo
05.07.10 - klo:22:32
Auttaako oheinen kuva?
#11
Interface ja PC:t / Vs: FAARIN murhes
17.06.10 - klo:20:57
Tosta kahdeksan johtoisesta moottorista sen verran, että jos jätät 4 johtoa kytkemättä olet ottanut vain puolet käämeistä käyttöön. Alla on kuva jossa on mahdolliset kytkennät Bi-polaariselle drivelle. Kytkennät ovat siinä järjestyksessä kun niitä tavallisimmin käytetään. Ekassa osakäämit on kytketty sarjaan. Tällä saadaan enempi vääntöä ja vähempi vauhtia. Toisessa kuvassa käämit on rinnan ja moottori ottaa isomman virran ja antaa suuremmt kierrokset. Viimeisenä on tuo single coil kytkentä jota ei 8- johtoiselle yleensä käytetä. Johtojen värit on varmaan niin,  että alkupäät on yksiväriset ja samaa pohjaväriä olevat raidalliset on loppupäitä, jotka kuvissa on merkattu pisteellä.
Lisää enklanniksi täältä: http://www.wimb.net/index.php?s=motion&page=52
#12
Diagniosics sivulla täpät näyttävät sigaalien tilat.Moottorien suunta ja ajopulsseja ei siitä taida nähdä. Kokeilepa jotakin rajakytkimien inputteja.
#13
Mulla oli kaikki osat mukana, mutta yksi vastus oli arvoltaan kymmenkertainen. Mittasin kaikki ennen juottamista ja huomasin moisen. Meni  sellaiseen paikkaan ettei olis rikkonut mitään mutta vikaa olis saanut etsiä pitkään. Petollisia nuo nauhassa olevat komponentit, osaluettelosta päättelee äkkiä lukumäärän mukaan mikä on minkäkin nipun arvo, kun ei ole nuo värikoodit ulkomuistissa.
#14
Irrota LPT-johto ja katkaise moottorien syöttöjännite, kytke kortille 5V ohjausjännite. Vref:in säädön kannalta ei ole merkitystä palaako tuo alin LED, joka on hätäseis ja disable ja notaus merkkivalo. Toiminnan kannalta on tärkeätä että ENABLE-signaali joka kehitetään hätäseis piiirissä toimii. Tossa alla on piirikaavio jossa näkyy ylhäällä NOTAUS-jumpperi. Jumpperin ollessa punaisella merkityssä asennossa signaali on vedetty maihin. Tätä asentoa voi käyttää kokeiluissa, normaaliasento on päin vastainen ja silloin signaali otetaan NOTAUSSW pinnistä johon on kytketty hätäseispainikkeen avautuva kosketin, jonka toinen puoli  on maissa. Kun siis jumpperi on merkityssä asennossa, enable-signaali on tosi ja 5V voidaan mitata IC7pin4:ssä. Tämä signaali jaetaan LPT portin pin 11 kautta PC:lle jossa softa ei lähetä ajopulsseja kortille, mikäli signaali ei ole tosi. Lisäksi signaali viedään kaikkien ohjainten L297 pin 10:een. Ohjaimet syöttävät moottoriohjaimia vain jos signaali on tosi.
Mittaa maata vasten  L297pin10 jännite. Alla kuva, jossa pinni merkitty ENABLE. Toista mittaus kaikille kolmelle ohjaimelle. Jos +5V löytyy, niin hyvä on. Jos ei löydy seuraa piirikaaviosta miten signaali etenee IC7:n pinneissä ja yritä paikallistaa vika. Tärkeintä on saada ENABLE-signaali kuntoon, mielenkiinnosta voit seurata LEDille asti niin ehkä senkin toimimattomuuteen löytyy selitys.
#15
Irrota LPT-johto kortilta ja tarkista että moottorijännite ei ole kytketty. Kytke 5V syöttöjännite kortille, jos rajakytkimiä ei ole kytketty neljä ensimmäistä vihreää LEDiä syttyy. Sen lisäksi syttyy muita LEDejä, riippuen kortilla olevien jumpperien asennoista. Muuta NOTAUS-jumpperia siten että alin punainen LED-syttyy. Käännä kumpaakin SLEEP jumpperia 90-asetetta niin että vihreä SLEEP-LED sammuu ja keltainen NORMAALI-LED syttyy. Muuta tämän jälkeen BOOST-jumpperia siten että punainen BOOST-LED syttyy ja NORMAALI-LED sammuu. Nyt voit säätää Vref jännitteet. Huomaa ettäLEDejä lähinnä oleva  trimmeri on chopper taajuuden sätöön ja Vref trimmerit sen jälkeen X,Y ja Z.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk