Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Orbitrek

#1
2kpl NSK kuularuuvi + 2kpl mutteri (liike n. 725mm)

Myydään ylimääräiseksi jääneet kuularuuvit.
Muttereissa lukee:
NSK
W1508-132-C7S
98AX-0037

Koko systeemin pituus n. 930mm
Liikealue mutterilla n. 725mm

Tarjoa

Katso koko ilmoitus
#2
Moi,

Olisiko halukasta tekijää liitteenmukaiselle osalle. Osaa tarvittaisiin pääkaupunkiseudulla viikon/parin sisään.
Piirustuksen tekaisin nopeasti ja siitä saattaa puuttua jotain oleellista, mutta homman luonne selvinnee. Olisi eduksi jos tekijä pystyisi haalimaan myös osan materiaalin.

t: samuli
#3
Kiitos tontsa vinkistä.
Tässä haasteena tosiaan on että sarjan koko on 1kpl :(
Eli jokin joustava valmistustapa pitäisi keksiä. Tai hieroa uniikista rautalankamallista tuotteeksi -prosessi sorvaamiselle joutuisaksi.
Pahimmillaan määrät ovat tässä casessa kymmeniä/satoja ja parhaimmillaan tuhansia.
Osaatko tontsa arvioida muoviainesputkesta-valmistuksen materiaalikustannuksia. Näillä tiedoilla toki mahdotonta sanoa tarkkaan, mutta jonkinlaisen arvion jos pystyisi heittää. Eli siitä kaikkein halvimmasta materiaalista (joka vielä toimii) jos valmistaisi, niin mitähän muovi maksaisi.
#4
Ja jos joltakulta löytyy jo vehkeet pajalta ja intoa homman tekemiseen, kannattaa ottaa yv:llä yhteyttä.
#5
Etsin sopivinta/tehokkainta valmistustapaa keveille pyörähdyskappaleille.
Tarve on valmistaa kappaletta sadoittain. Kappaleen ulkopinnan profiilin muoto vaihtuu. Varsinainen kappale on kuten kuvassa, mutta siis ulkopinnan profiili vaihtuu. Eli käytännössä lähes jokainen kappale olisi yksilöllinen (valaminen ei siis varmaan tule kyseeseen).
Varsinaisen kappaleen käyttötarkoitus on hiukan hämäränpeitossa, mutta specsit ovat seuraavat:
- Kappaleen pinnanlaadulla ei paljon väliä
- Kappaleen korkeus noin 10cm
- Kappale saa olla ontto (kuten kuvassa), mutta tarvetta tälle ei ole. Ulkopinnan profiili on tärkeä.
- Materiaalilla ei väliä, kunhan kestää käsittelyä kuten keskiverto muovimuki (ei kertakäyttö)

Profiilista on aina saatavilla rautalankamalli ja ohjelmantekoa profiilista olisi varmasti helppo automatisoida.

Valmistustapoja joita itselle on tullut mieleen:
- sorvaus (en tunne kovin hyvin [pros/cons] )
- 3d-tulostus => hinta nykytietojen mukaan nousisi noin 30e/kpl

Kyselen nyt täältä, kun tiedän, että tätä foorumia lukee ja käyttää aktiivisesti moni idearikas pelle-peloton.
Antakaa vapaasti kommenttia ja ideaa mihin suuntaan kannattaisi lähteä.
Kysykää jos jokin jäi roikkumaan ilmaan. Kiitokset etukäteen kommenteista.
#6
Moi,

Mistähän kannattaisi kysellä eurolavoja pk-seudulla? Onko kellään nurkissa riesaksi asti?
Tarvitsisin 3kpl ja hyväkuntoisia, kun tulee ikäänkuin "koristeeksi".

-orbitrek
#7
Varmista piuhojen värikooditus kytkemällä niitä yhteen ja pyörittelemällä moottoria. Itselläni osu vastaan stepperi, jossa piuhojen väritys oli melko "kiinalainen".
#8
Muut / Vs: Faarin I etappi
17.11.10 - klo:17:36
Eikä terän pituuden tietäminenkään aina riitä. Mulla karana kress ja siinä terä  sijoittuu holkkiin mielivaltaiselle korkeudelle. Eli pitäisi olla jokin selkeä vaste johon terä asettuu. Pohjaan saakka terät ei aina yllä.
#9
Muut / Vs: Faarin I etappi
08.11.10 - klo:23:00
Hyvältä näyttää. Puutako tuo on?
Minkälaisella terällä ja millä arvoilla lähti tulemaan?
#10
Hieno! Hauska nähdä toisten tuotoksia.
Mitä tuo materiaali on? Onko tuo siis vaan kevennetty vai onko nuo kolot jyrsitty läpi ja sitten laitettu joku paperi päälle/alle? Minkälainen moottori tuossa on ja onko sulla siinä servot? Raaskitko jakaa koneen piirustukset esim Dxf:nä.

Edit: paljon kysymyksiä :)
#11
Muut ohjelmat / Vs: TESTAUS OHJELMA
18.05.10 - klo:01:04
Mitäs ohjelmaa kaipaat? Siis ohjaussoftaa vai? Win-toosaan helpoin tie taitaa olla mach3. Ilmainen testi versio jolla jo ekat leikkelyt tekee komeasti. Ohjelman pituus on rajoitettu ilmaisversiossa.
Mach3 oli todella helppo saada jaloilleen ja heidän omat ohjeet on riittävät jos Lontoo taipuu vaikka sanakirja kädessä. Eli suosittelen imuroimaan mach3:n. Itsellä tuli tosin win-läppärin ja machin kanssa bropleemia ja siirryin emc:hen. Suosittelen testaamaan. Voi olla että sun BOBi korjaa ongelmat joita itsellä aiheutui. Lisäksi win toosasta pitäis saada kaikki tarpeettomat prosessit pois. 
#12
Kysymys:
Tuo touch-off nappi toimii hienosti kunhan siirtää koordinaatin aina 0-pisteeseen sillä. Jos laitan jonkun arvon (!= 0), niin OK-nappi disabloituu ja tulee ilmoitus "Unable to open file" eli mitä fileä ei päästä avaamaan ja miten ongelman voisi korjata? Onko ideoita?
#13
Ok, thanks.
Eli täytyy käsin kitkutella eka oikealle puolelle reffiä. Olis luullut että emc osais hakea reffiä niin viksusti, että hakiessaan reffiä ja törmätessään ensin limittiin niin osais kääntyä ja hakea reffiä sitten toisesta suunnasta.
Onko se algoritmi jossain muokattavissa. Sitä vois vähän modata viksummaksi, kun mun kone  on ääri hidas ja ei aina jaksais käsin ajella tota reffin oikealle puolelle.

EDIT:
Ei se oliskaan varmaan ihan easy homma modata sitä haku rutiinia kun konehan menaa juntturaan jos ajaa rajalle asti. (täytyy ottaa virrat alas ja veivata käsin pois rajalta)
#14
Kiitoksia Maukka vastauksesta. Kokeillaanpas, kun pääsen "pajalle".
Seuraava kysymys:
Kuinka vältän sen tilanteen, että kone lähtee hakemaan home-asemaa väärästä suunnasta. Eli kone on mekaanisesti home-aseman plus-puolella, mutta ohjelmallisesti miinus-puolella ja kone koittaa asemoitua kotiin positiiviseen suuntaan, jossa ajaa aikanaan rajalle, eikä kotiasemakytkimelle.
Ja kun kone on raja-kytkimellä, täytyy ottaa virrat pois, pyöritellä käsin akseli pois rajakytkimeltä ja sen jälkeen uudestaan virrat päälle.

EDIT:
Tuo touch-off-nappihan on juuri se mitä olen kaivannut. Joku muu on siis ajatellut asioita jo aikasemmin :) Outoa etten ole tuota testannut aiemmin. Tai mielestäni olen mutta muistaakseni siitä ei tapahtunut mitään.. voi olla että muisti pettää. Thanks any-way
#15
Omatekoinen cnc-jyrsin koneeni EMC-ohjauksella on ollut jonkunaikaa (semi-) käyttövalmiina, mutta on jäänyt vähäiselle käytölle ajanpuutteen ja osaamattomuuden vuoksi. Käytännössä nyt kun kone on tullut "valmiiksi", pitäisi opetella käyttämään sitä. Työstöratoja olen kirjoitellut testihengessä käsin ja tehnyt simppeleitä osiakin jo. Jokusen testiajon radat olen tehnyt myös dxf2cnc (vaimikäseoli) -ilmaisCAMohjelmalla. Homma toimii siis käytännössä.
Nyt pitäisi oppia stream-line:ttamaan tuota jyrsimisprosessia muuten kone saattaa jäädä pölyttymään.
Koneessani on raja- ja home-kytkimet joilla voin paikoittaa stepperi akselit paikoilleen. Tuntuu kuitenkin että on helpompaa ajaa konetta ilman homekytkimiä, koska silloin voin helposti ajaa terän tiettyyn pisteeseen suhteessa työkappaleeseen ja painaa emc:stä akselit tässä positiossa nolliin. Kun työkalua tulee vaihdettua, työkappaletta kiinnitettyä, on helpompi ajella esim terä kiinni työtasoon ja painaa sitten Z-nollaan. Sitten ajaa X- ja Y-akseli työkappaleen nurkkapisteeseen ja painaa sitten X ja Y nolliin. Näin tiedän missä terä on suhteessa kappaleeseen. Tämä tuntuu kuitenkin vaivalloiselta. Kuinka tämä tulisi tehdä elegantimmin, Jos ajattelee koko work-flowta cam:sta valmiiseen kappaleeseen. Eli camista kappaleeksi prosessi on itselleni vielä melko hakusessa.
Kuinka tavallisesti siis kappale paikoitetaan, kuinka työkalun pituus kompensoidaan, miten työstöradat tyypillisesti opetetaan "osumaan" koneen koordinaatistoon (tietysti riippuu camista), yms?

Kokeneiden cnc-jyrsijöiden vinkkejä ja oppeja kaivataan.
Kiitokset etukäteen kommenteista.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk