Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Peruna

#31
Jos DDA-laskennan siirtäisi tietokoneen päähän ja siirtäisi lopputuloksena saatavan pulssijonon bobille. Bobille ei jäisi paljoa laskettavaa, niin kerkeisi tekemään pulsseja ilman mitään pwm-rautaa. Esim. jos lähettäisi jotain tämäntapaista tietorakennetta ethernetin läpi (Sanan 1. bitti vastaa 1. akselia jne):
000010
010010
000000
Jossa 1 kuvaa lähetettävää  pulssia, 0 että ei lähetetä ja jokainen sana vastaa 10 mikrosekuntia. Tästä saisi kevyellä raudalla ilman FPGA:ta kehitettyä pulssit. Bobilla pitäisi olla muutaman kymmenen millisekunnin verran puskurissa tätä pulssijonoa, niin ethernetin viiveet ei haittaisi.

Edit: Tai ainakin jollain atmegalla tai dspicillä kerkeisi, armeihin en ole tutustunut.
Edit2: ENC28J60 eth.phy + vaikka DsPIC33EP256MC502-I/SP  vois hyvinkin keretä ja olisi aika halpa yhdistelmä.
#32
Igloo pistää hakuun, niin sieltä niitä tulee. DK vaan näyttää sekoilevan jotain hinnan kanssa. 10-20 e ovat. Lisenssi on ilmainen.

Entäs jos tuo Mach3 plugini laskisi ne pulssit valmiiksi ja lähettäisi tuolle bobille vaan listan että milloin lähetetään pulssi. 6 kanavaa ja 100 kHz pulssitaajuus niin ei tuo olisi kuin joku 150 kt/s. Bobin päähän joku lyhyt puskurimuisti, niin ei ethernetin viiveet haittaisi ja voisi pistää isompina paketteina menemään.
#33
Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 04.12.12 - klo:23:19
Rauhallisesti nyt vaan :). Joka härillä kyntää, se häristä puhuu. Tässä nyt ei ole mitään oikeasti ihmeellistä, noin se homma tehdään joka jampan Machissa ja EMC:ssä ja kaikissa muissakin. Detaljit tietty vaihtelee, mutta ei periaate. Ei minuakaan tässä se hirvitä, ettei tuon matikan kanssa pärjättäisi, mutta tuollaisen FPGA:n soveltaminen käytännössä on aika kiharainen juttu. Tarvitaan kaiken maailman ulkoiset ROM-piirit konfiguraation talletukseen, ihmeellisiä käyttöjännitteitä - noi nopeammat Spartanit taitaa toimia jollain 1 voltin core-jännitteillä ja piirilevy täytyy suunnitella nopeille signaloinneille. Tulee paljon oheishupia varsinaisen asiasuorituksen lisäksi. Mahdollista on melkein kaikki, mutta voi tulla hikinen harjoitus ja jossain välissä pitää päättää tuleko tästä niin paljon parempi kuin nuo muut että maksa vaivan tehdä.
Tarvitaankos tuohon välttämättä Spartania, vai meniskö jollain vaatimattomammalla? Joku flash-vehje ei tarviis noita rommeja sun muita. Actelin Igloo vaikka, sitä sai jossain VQFP-kotelossakin, niin saa kolvillakin juotettua. Core-jännite on juu jotain voltin luokkaa, virrankulutus on tosin todennäköisesti sen verran pientä, että corejännite syntyy vaikka vastuksella ja zenerillä. I/O-jännitteet sitten tarpeen mukaan vaikka 3,3 V. Ja IO:ta saa hidastettua, niin pääsee piirilevynteossa helpommalla.
Ei tuommoinen pikku-FPGA ole mikrokontrolleria vaikeampi käyttää, ohjelman teko on sitten asia erikseen...
#34
Lainaus käyttäjältä: JH-Q - 28.11.12 - klo:11:06
Unohdit myös vanhan leikkuunesteen hävityksen, kysäisin juuri ekokemiltä hinnan kahden tynnyrillisen hävittämisestä, hinta oli pitkälti yli 800eur+alv...
Sähkövastusta vaan tynnyriin, turha siitä vedestä on Ekokemille maksaa...
Ei se oo kun 1 kWh/litra
#35
Painaa siitä lisätoiminnot-nappulasta
#36
Minä sain 5,5kW ACS600:sen toimimaan vikavirtasuojan kanssa kun otin ne syötön riviliittimestä runkoon olevat kolme pientä sinistä konkkaa pois. Tosin edelleen se laukoo vikavirtasuojaa joskus, varsinkin jos yrittää pyörittää jotain 30 kW moottoria.
#37
Etra, tosin toimitusaika on vähän pitkänpuoleinen
#38
Teettekö vielä koneistustöitä vai oletteko lopettaneet, meinaan kun nettisivut ovat hävinneet?   
#39
Kuvat voi liittää suoraan viestiin, ei tarvita kuvapalvelua.
#40
Eikös se ole helpoin pistää joku vanha 5V kännykänlaturi tai joku siihen?
#41
Perille tuli ja kasattu on!
Ainakin ledit palaa, muuten ei pääse vielä testaamaan.
Kääntöpuolen vastus aiheutti vähän ihmetystä, mutta sitten muistin vanhan viisauden: Jos mikään muu ei auta, lue käyttöohje.
#42
CorelDRAW:ista ainakin saa, tosin ei ilmainen.
#43
Lainaus käyttäjältä: Vilderi - 25.04.12 - klo:20:24
Tuskin noita tarvii availla, toimivat varmaan tuollaisenaan. Meinasin ensin sanoa että ovat säädettäviä, mutta eivät kyllä ole..
Tarkemmin kun tutkin, niin taitaa noissa sittenkin joku säätö olla, meinaan osassa on tuossa ylemmässä mutterissa joku asteikko ja varressa nolla ja viiva. Tarvinnee pistää pariksi viikoksi öljykylpyyn josko irtoaisi.

Mikä ero noilla on, kun osassa on kolme terää ja ne ovat kahden mutterin välissä ja osassa on neljä terää jotka törröttävät tuosta rungosta alaspäin? (esim. toisessa kuvassa ihan alareunassa on tuollainen)
#44
Lainaus käyttäjältä: Vilderi - 25.04.12 - klo:20:24
Hyvä löytö jos tarvetta. Kalvaimilta näyttää, irrotettavilla paloilla. Varaosien saatavuus voi olla heikko..?

Selvä, eli oli minulla suunnilleen oikea aavistus niiden käyttötarkoituksesta.
Koitin googlella katsoa että miten niitä käytetään. Tapahtuuko se suunnilleen näin:
Jos halutaan 22mm laakerille sopiva reikä alumiinilevyyn
1) Porataan reikä (minkä kokoinen?)
2) Etsitään 22mm kalvain
3) Poistetaan ruoste kalvaimen kartiosta (onko se enää koskaan suorassa...)
4) Onko 500 rpm liikaa? (porakoneen pienin nopeus)
#45
Työkalut ja niiden käyttö / Löytöjä
25.04.12 - klo:19:23
A) Saako näistä vielä hyviä ja jos saa, niin miten?
B) Jos niistä tuli hyviä, niin mitä niillä tehdään, miten käytetään ja voiko niitä käyttää tavallisessa porakoneessa? Kartio näyttää samalta

Laatikoissa lukee:
19 K7 Stål
55 E8 Stål
50 H7 Stål
60 P7 Stål
45 E8 Mässing
Teräs/messinki varmaan mutta entäs nuo numerot?
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk