Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - Smuli

#1
Laitetaan tänne kun viellä ajatus asteella ja vähän ideoita kaipailen.

Elikkä, ajatuksena tuollaisen pienemmän plasman teko vesipöydällä. Rungoksi mietin tuollaista valmista laserille tarkoitettua pakettia:

https://www.aliexpress.com/item/32850047127.html, Tästä tuo 65 x 50 cm kokoinen.

Tuohon 2mm pellistä pokattu allas jossa reunat joiden päälle tuo asettuu, paljonko altaalla pitää olla syvyyttä? riittääkö esim. 7cm?? Lisäksi viellä pokatut jalat altaaseen. Tietysti lamellit ja tulppa pohjaan

Ohjauksena voisi toki varmaan käyttää myyjältä saatavaa 3D tulostimistakin tuttua korttia tai sitten jotakin muuta systeemiä.

Plasma itsessään, mitäs pitäisi ottaa huomioon? HF sytytys oli vissiin vähän no-go listalla häiriöiden puolesta?

Mitä muuta?
#2
Hammasrattaan kiila uran levennys työ.

Hakusessa tekijää kiilauran levennykseen, kyseessä CJ18 minisorvi ja sen syöttöruuvin rattaat. Tilasin väärästä paikasta rattaat ja näissä onkin 3mm kiilalle kolot kun omassa sorvissa on 4mm kiilat. Rattaita on 9 kpl. Rattaat sijaitsee Espoossa, kulkeutuvat postin mukana suomen sisällä.

Yhteyksiä voipi ottaa joko foorumilla yksityisviestillä tai sitten sähköpostiin samusark a gmail piste com

Katso koko ilmoitus
#3
Räkkikotelo, Räkkikaappi, Sähkökotelo/kaappi

Haussa olis siis joku sopiva kaappi/kotelo Jyrsimen uudeksi keskukseksi.

Mitat sais olla minimissään 400x500x200, mitä vähemmän reikiä valmiiksi sen parempi. Tarjoa mieluusti kuvan, mittojen ja hinnan kera.





Katso koko ilmoitus
#4
Eli pukkaa pientä ropleemaa tuo kressiin kanssa muovin työstössä. olen nyt ajellut kymmenkunta kertaa samoja palikoita muovista ja alkuun menee kaikki hyvin. jonkun aikaa kun on tehty niin alkaa väkisin terään kertymään kuonaa ja yleensä ennen kun kerkeää reagoimaan niin on jo pallo terässä ja jälki muovissa.

Terinä on kyoceran 1-leikkuinen 3.175mm muoville tehty terä, kressissä kierrokset valitsimen 3. pykälässä ja syöttöä 600mm/min 1mm lastunpaksuudella.

Kressi siis läpiää karan juuresta kovin ja ilmeisesti lämpö johtuu terään ja näin ollen muovi alkaa sulamaan terän ympärille.  Ongelmaa saa lievennettyä pitämällä imuria aivan istukassa kiinni jolloin ilmavirta viilentää terää hieman ja ongelma poistuu. Mieluusti vain ajaisin nuo muovit vain välillä imuroiden.

Onko muilla kokemusta että kressin laakerointi kuumenisi? Alumiinin ajossa tuota lämpenemistä tapahtuu jopa hieman enemmän mutta terään ruiskittu sinoli ehkäisee alumiinin klimppiintymistä terään.

#5
Eli "ongelma" on seuraava, haluaisin kokeilla onko vaikutusta leikkuujälkeen jos muutan työstösuuntaa.

Googlettamalla löysin vain ohjeita karan pyörimis suunnan muutoksiin, mutta tässä tapauksessa kun käytössä on Kress ei suuntaa voi vaihtaa. Normaalisti työstöradat kulkevat CW suuntaan, mutta haluaisin saada ne pakotettua CCW suuntaan nähdäkseni muuttuuko työstöjälki.

Käytössä on SheetCam ja Mach3. Olettaisin että Tämä tehdään sheetcamin puolella mutta en onnistunut googlettamaan vastausta aiheeseen. Ja äkkiä asetukset läpi pläränneenä ei osunut silmiin moinen vaihtoehto.

#6
Tässä kun nyt on jonkun aika onnistuneesti tehty noita 2d kappaleita tuolla omalla koneella niin nälkä luonnollisesti kasvaa syödessä ja mielenkiinto siinä ohessa vaikka osaaminen ehkä tuleekin kaukana perässä.

Olen vähän haikaillut että alkaisin opettelemaan miten tuolla koneella onnistuisi 3D kuvilla tehdä osia. 3D mallinnuksia on tullut tuossa harjoiteltua, toki paljon lisää pitää harjoitella mutta joitakin simppeleitä kappaleita haluaisin kokeilla työstää ihan fyysiseen olemukseen.

Nyt käytössä on Qcad ja sheetcam lisenssit ja mach3 lisenssillä. 3D cadinä on autodesk inventor opiskelija lisenssillä tms. Toimiiko Cut 3D tälläiselle harrastelijalle vai pitääkö miettiä kallimpia ohjelmia?

Suosituksia, ehdotuksia ja ideoita kaipailisin.



Warettajat älköön vaivautuko kommentoimaan.
#7
Kysymys kuuluu että onko täällä kotiverstailla käytössä millaisia näppämistöjä koneiden lähellä.

Itsellä tällä hetkellä se tilanne että oma routteri ja kone ovat pöydällä vierekkäin kun eivät muutenkaan mihinkään mahdu. Ongelma tulee siinä että alumiinia työstäesä lastuja tuppaa lentämään pitkin poikin ja osa on näppäimistön sisällä ja täten jumittelee näppäimiä yms.

Tuossa googlettelin ja ainoa mitä keksin on nuo silkoniset näppäimistöt joita on näemmä tarjolla sen miljoonaa erimerkkiä.

Äkkiseltään en mistään löytänyt tuolle dellin omalle näppikselle sellaista silikoni suojaa joita joskus 2000- luvun alussa olen nähnyt jossain näppäimistöjen päällä. 
#8
Rengassydänmuuntajia 3kpl

Eli Laitetaan myyntiin tollasia muuntajia jotka on purettu pois Teklabin virtalähteistä. 2 kpl tollasia vähän jykevämpiä ja yksi vähän pienempi joka ollut vakiovirtalähteessä.

Tässä varmaan kuvat kertovat enemmän kuin sanat. Noista isoista on vähän huonosti mitään tietoa mutta kaiketi ovat 24v toisiolla ja toisioita on 2.









kaksi ylintä kuvaa isommista ja kaksi alempaa pienemmästä.

Hinta nyt suuntaa antava koko paketista voidaan neuvotella joku järkevä hinta ja erikseen saa esittää tarjouksia. Nää pitäs saada pois nurkista pyörimästä.

Yhteyttä saa melkeimpä parhaiten maililla koska tulee jokseenkin harvoin luettua tätä foorumia

samusark@gmail.com

Katso koko ilmoitus
#9
Noniin eli tosiaankin kun tuo jyrsin nyt sitten on saatu toimimaan niin aloin tuossa kattelemaan että kuinkahan tuon alipaine pöydän mahtaisi saada toimimaan ja kaivoin naftaliinista tuollaisen vanhan ameriikan autosta otetun alipainepumpun ja kytkin sen tuohon pöytään ja virtalähteeseen. Hyvin imee ja kappale pysyy kiinni oikein komeasti, mutta nyt ollaan sitten sellaisessa tilanteessa että kun tuo pumppu haukkaa melkoisesti amppeeria niin sille virtalähde onkin sitten pienoinen mysteeri. tällä hetkellä jyrsin saa moottoreille virtansa tuollaisesta huuto.netistä huudetusta valmiista rinkulasydänmuuntajasta joka toimii tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Kyseiseen virtalähteeseen on rakennettu 3 ulostuloa ja kokeilin kytkeä 3d-stepin 24v linjaan ja tuon pumpun 19v linjaan mutta tuloksena oli pumpunkäydessä moottoreiden epämääräinen nykiminen paikoillaan ollessa ja ylimääräistä jurinaa ajettaessa.

Tämähän kaiketi johtuu siitä että tuo pumppu tykkää ottaa niin paljon virtaa että se auheittaa käydessään häiriöitä tuolle 3d-stepille. kaapissa lojuu myös yksi 24V ulostuloilla oleva rinkulasydänmuuntaja ja sen perässä aikoinaan valmiiski rakennetut tasurit ja konkat jolloin se tarjoaa ulos 2x34v ja tuosta nyt sitten voisi tehdä tuolle pumpulle virtalähteen. Mutta kuinka toteuttaa tuo niin että tosiaankin saa tarpeeksi ampperia ulos tuosta??

Alipainepumppu kaiketi haukkaa miltei 10A virtaa käydessään tai ainakin käynnistyksessä. virtaa en ole mitannut mutta kun yksikään alle 5 ampperrin virtalähde ei saa pumppua edes hytkähtämään.

Kenelläkään hyviä ideota toteuttaa tämän mahd yksinkertaisesti? Itse mietin myös että mahtaako konkka tuon pumpun  +-linjassa auttaa tasoittaan häiriöt? vai loppuuko virtalähteestä puhti?
#10
Jooh eli tässä nyt vähän tällästä yleistä keskustelua noista skoopeista. Lähinnä että illasia porukoilla on ja jos meinaa hankkia niin millasen. Ite oon tässä jo jonkun aikaa miettiny että tarttis jonkun näkönen skooppi hommata mutta hinnat vaan tahtoo olla niin poskettomia.

Noitahan on olemassa kaikkia äänikortteihin ja muihin liitettäviä skooppeja/skooppiohjelmia mutta onko niistä oikeestaan mihinkään? lähinnä tuollanen tietokoneeseen oleva skooppi softa vois kiinnostaa kun tuli ostettua kone joka vois tuohon käyttöön toimia hyvin. Mutta kertokaa toki kokemuksianne kaikista omistanne ja mitä olette kokeilleet.

Itse voin kertoa sen verran että koulussa on tullut käytetty ihan perinteistä skooppi, sitten on tullut käytettyä tektronixin pientä digitaali skooppia ja kahta fluken skooppia.  Kaikista löytyy hyvät ja huonot puolet, mutta käyttökokemukset ovat sen verran vähäisiä etten nyt arosteluita ala raapustamaan.
#11
Juuh eli nyt vihdoin ja viimein olen projektini kanssa siinä vaiheessa että pääsee tuon rengassydänmuuntajan kytkemään ja siitä nyt sitten muutama kysymys:

1: kuinka kytkeä toision käämit tuolle 3D-stepille kun virtalähde on 2*24V/5A, itse sanoisin että rinnan?

2. tasuri ja suotokonkathan tulevat kaiketi järjestykseen: muuntaja-->tasuri(1000V/10A)-->suotokonkat rinnan(2*10000uF/63V)-->kortille

3. kun muuntajassa on seuraavanlainen lappu kyljessä --> http://www.smuli.arkku.net/dedede/IMG_0909.JPG, tarkoittaa tuo kaiketi sitä että ensiön puolella verkkojännite kytketään sinisen ja punaisen välille.

Tuollaiset nyt haluaisin tiettää etten tee mitään typerää ja riko jotakin.
#12
Eli jos jollakulla olis ylimääräsenä tollanern yli 200VA rengassydänmuuntaja joka kelpaa tohon 3d-stepin ohjaukseen ni saa tarjota. mitä nopemmin sen saan ni sitä parempi.
#13
Juuh eli tehdäämpähän nyt tällänen aihe ja toivotaan että tämä saadaan joskus siihen pisteeseen että täältä löytyy toimiva jyrsin. Ja hieman projektin taustoista, tuossa noin puol vuotta sitten tuli idea että kyllä olis kiva kun olis tuollanen jyrsin jolla vois jyrsiä kaikkee kivaa. No se sitten tyssäsi siihen että osat maksoivat mekoisesti ja varsinkin koneen runkorakentetteiten saaminen edullisesti tuli ongelmalliseksi. Nyt sitten tuossa viime keväänä tuli oiva tilaisuus saada jyrsimelle hyvä aihio, vanha puukaiverrin. Tuo kyseinen kaiverrin löytyi amiksesta yhden opettajan kätköistä, ja siitäkös sitten keskusteleman opettajan kanssa että onko kyseiselle koneelle käyttöä ja jos ei niin olisiko se mahdollista saada. Noh nyt ollaan sitten siinä pisteessä että tuo kyseinen opettaja tahtoo eroon vekottimesta ja mulla on niin sanotusti kaupat kiinni siitä, ilmaiseksi kun sen saa niin miksipäs en ottaisi. Kaiverrin itsessään on 3-akselinen, alipainepöydällä ja melko tehokkaalla suoraan 220V toimivalla moottorilla. Mutta ainoa mitä jyrsimestä puuttuu on steppereiden ohjurit, joten ne tarvitsi saada tehtyä.

Ja tähän topicciin nyt sitten kerään infoa projektin etenemisestä. Hyviä neuvoja ja vinkkejä osista ja kaikesta hyödyllisestä saa antaa, kuten vaikka noiden askelmoottoreiden ohjauksesta. Ja tarkemmat kuvat ja tiedot laitteesta lisään tähän kunhaan saan laitteen varsinaisesti käsiini.
Laitetaan nyt viellä että ensimmöinen ongelma on tuon laitteen kuljetus kotiin, pitäisi saada kyyti sille huomiseksi ja henkilö jolta olisin saannu lähtikin keskisuomeen jo tänään. joten nyt täytyy joko pelata lisää aikaa laitteen siirtämiselle tai tai sitten yrittää löytää keino saada kyyti sille huomiseksi.
#14
Juuh eli tässä nyt on jonkun aikaa tullu mietittyä että kuinka rakentaa tuollanen piirilevyjen työstöön soveltuva jyrsin mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Ja kun tuossa sitten rupesin miettimään että mistä minkäkin osan voisi tehdä, huomasin että rungon materiaalit tulisivat melko kalliiksi. Suurinta pään vaivaa aiheutti tuon työstöpöydän rakentaminen. Noh kun sitten rupesin selailemaan erillaisia lehtisiä ja katalogeja joissa voisi olla ratkaisu tuohon sattui silmaan biltemasta tuollainen koordinaatioruuvipuristin. Nyt sitten itse kysymys voisiko tuollainen ruuvipuristi toimia työstöpöytänä mikäli siihen kiinnittää viellä telineen kaivertimelle ja kiinittää puristimessa olevien käsikampien paikalle askelmoottorit?

tässä viellä tuo kyseinen puristin:



Tuosta kun viellä poistaisi tuon leukojen siirron ja laittaisi leukojen päälle levyn johon kiinniittää työstettävä kappale.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk