Myös korttimaksu toimii

Nakertaja V3

Aloittaja Miguel-, 27.10.15 - klo:00:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Miguel-

Arsalin ei ole teettänyt mittauksia epoksille (hartsi tulee valmiina, kovetteen tekevät itse suositusten mukaisesti), mutta hyvää tavaraa kertovat olevan. Olisi ollut kyllä ihan mukava, jos olisi jotain "kättä pidempää" ollut :) No, täytyy katsoa sitten kun nuo täytöt on ajankohtaisia, että mistä nuo epoksit hommaa, ei tämä vaihtoehto ole kuitenkaan poissuljettu.

mkuivamaki

Nyt kun tässä rupesi asiaa oikeen miettimään, niin muistinkin että myös Kevra on joskus ollut itselläni yksi vaihtoehto toimittajaksi. Silloin kun suunnittelin konetta, jonka runko valettaisiin kokonaan epoksi-graniitista, Kevralta löytyi mm. SP-115 ja Ampreg 22 vaihtoehdoiksi. Näistä jälkimmäisen muistelen olevan melko tyyristä ainesta. Kevran sivuilla on tuota tietoakin vähän paremmin kuin Arsalinilla.
Pitäisi katsoa vielä mitä www.r-g.de sivulla olisi tarjolla.

Stes

Kannatta muistaa että edullisissa epokseissa käytetyt liuottimet haihtuessaan kutistaa epoksivalua. Paras epoksi on liuotinvapaa. Olen käyttänut JETI-500 ja SP-320 epoksia. Jälkimmäinen on lujempaa ja myös huomattavasti kalliimpaa.

Miguel-

Koneen rakentamista jatkettu, työtapoina nyt kuitenkin hitsaaminen, epoksiliimaus ja lopuksi tuo epoksigraniittitäyttö/täytöt (tähän tietoon varmaankin tuo Jeti-500 ja paikallisesta bistrosta punainen graniittinen kalliomurska ). Lämpökäsittelyä en välttämättä pysty tekemään osien koon takia, eli parin vuoden päästä kello kiinni ja katsomaan, onko ikäviä tapahtunut.  :( Ja kaikenlisäksi hommat etenevät todella hitaasti ajanpuutteen vuoksi  ??? Mutta etiä päin se mummokin hangessa puskee, vai mites se ny menikään  ;D

Kyselin täältä keskisuomesta eri yrityksiltä koneistuksien hintoja, mutta yksikään ei vaivautunut vastaamaan (ei edes "ei ole aikaa" tms. vaan yhdeltäkään ei tullut minkäänmuotoista vastausta). Olisikohan täälläpäin kenelläkään harrastelijalla konetta, millä pystyisi koneistamaan max. 1600mm pitkän johdepohjan? Helpottaisi suuresti, kun ei tarvitsisi tehdä usealla kiinnityksellä tuota hommaa...

Tiedoksi, kyselin Fesconilta koneenrakennusbetonia ja vastailivat seuraavanlaisesti:
________
"konepetejä on tehty Juotosbetonilla, mutta se on paisumalla täyttävä.

Korrobetoni K45 voisi olla sinulle sopiva valubetoni, sen kutistuma on n. 1 Promille ja puristus lujuus tuo 45 MPa."
________

Kyseessä siis tämä tuote: http://www.fescon.fi/tuotteet/kuivabetonit-ja-sementtilaastit/4/korrobetoni-k-45

Ei tuota voi koneistuksien jälkeen käyttää, mutta ennen niitä voisi olla OK vaihtoehto, kunhan antaa kovettua tarpeeksi kauan.?

Miguel-

Homma etenee tosiaan hitaasti ja koska en saanut ulkoistettua koneistusta, joutuu koneistukset tekemään turhan aikaisessa vaiheessa...

Osaisikohan joku kertoa, millä onnistuisi koti-oloissa tuon Z-pilarin jännityksenpoisto? Mittaa pilarilla taisi olla sen 1600mm.. Käytössä on pilli, töhö ja hieman kokkotarpeita..

Kuvia:


Alaosan 4D-mallinnusta (haju siis mukana). Takana näkyy Z-pilari..


Nakerrettu johdepohja ja apuohjauspinta mittaamista ja paikoitusta varten toiseen alapuolen Y-palkkiin, materiaalit mitä on ollut saatavilla, hitsattu kokoonpano -ei jännityksenpoistoa (täytyy pitää peukkuja, ettei vääntele). Osa sen takia poikittain, koska jyrsimen pystyliike naftisti lyhyt :( ..


Vaiheessa olevia osia, takana vasemmalla pystypilari (Z-akseli) hitsattuna, vasemmalla etualalla takapalkki liimattuna (X-akseli, ei kempin liimaa tässä), valon edessä lattiapalkit (Y-akseli). Mittakaavaa antamassa 5l pesunestepurkki.

Kaikki ontot osat valetaan E/G seoksella ja osa valuista kevennetään keskellä olevalla putkella E/G:n säästämiseksi.. Putkien sisäosat hapotan ennen valuja..

Ps. tiedetään, osa hitsauksista on perssiistä, on pikkuhetki, kun viimeksi hitsaillut..

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk