Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Calevi

#1
Lainaus käyttäjältä: Jussik - 28.11.17 - klo:22:07
...
Hyviä videoita,

Olisin äkkiseltään (asiaa tuntemattomana) kuvitellut, että linuxCNC:llä tuo saattaisi onnistua, mutta tässä onkin valinnanvaraa paljon enemmän. 



Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 28.11.17 - klo:21:40
Yhteenveto:
Reikien leikkaus palkkiin onnistuu jo pelkästään indeksointia käyttäen... jos siitä mahdollisesta ylimääräisestä aloituskohdasta tinkii (tehdään nurkan yli leikkaus)...
Rahalla saa ja hevosella pääsee... mutta työtön miettii ensin miten homma saadaan tehtyä 0 budjetilla

Palstalla on vielä nykyisellään varsin hyvä ilmapiiri, niin kannattaa sinunkin välttää tuollasta tarpeentonta v*ttuilua, jos halutaan ettei palsta muutu samanlaiseksi tunkioksi kuin suoli24... kannatta suunnata sinne  jos haluat riitaa haastaa.   
#2
Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 29.11.17 - klo:08:24
Juuh moni firmahan teki tarjouksia nuille autodeskin asiakkaille kun kuulivat tuosta lisenssi muutoksesta...

Kysymyshän on lähinnä mitä on tottunut käyttämään... varmaan viimiset yli 5v tullut käytettyä pelkästään inventtoria... ja 2d autocadia ei ole herranaikaan tarvinnut käyttää... kerta vectorien korjaus työkalut löytyy camistä nykyään... ja inventtorista => dxf tulee kummiskin niin nätisti...

Tuo uusi lisenssointi malli on hyvä niille jotka tekee suunnittelu hommia ns. freelancerina, jolloin aloituskustannukset ovat pienet... ja lisenssin voi ottaa aina sillon käyttöön kun on projekti missä sitä tarvitaan...
Kerta suunnittelussahan sitä softaa tarvitaan... kerta 2D piirto työkalut alkaa cam:ssä oleen jo sillä tasolla että niillä pärjää oikein hyvin, jos tarkoitus on ajaa plasmaa tai levy cnc:tä (reitys, muotoajot, yms)...

Onko jotain erityistä syytä, miksi suosit kalliimpaa Inventoria, Fusionin sijaan?
#3

Täytyypä perehtyä,

kiitoksia!
#4
Typerä kysymys, mutta menkööt:

Jos esim gantry tyylisessä jyrsimessä käyttää tätä neljättä akselia (rotary), niin näkeekö CAM-softa tämän sorvina?   ::)

Lisäksi:
Onko tälläisella mahdollista plasmaleikata avauksia tai leikkauksia suorakaiteen muotoisiin tai jopa I / H teräsprofiileihin? Millä softalla mahtaa onnistua, vai onko vehkeet jolla moinen onnistuu aina jotain valmistajien 'proprietary' ratkaisuja?

Onnistuuko tuollainen siis ihan autotallitason vehkeillä? 

edit: tarkennetaan vielä, että ei välttämättä edes plasmalla (jos korkeuden hallinta on ongelma, mutta edes pillillä (cnc)?
#5
Hyviä pointteja J & S,

Tattista vaan! 
#6
Asiallinen projekti,

Viitsitkö kommentoida teoreettista kysymystä tähän liittyen, kun olet selvästi asiaan perehtynyt. Mitä tämä betonivalu teräsrungon sisällä oikein tekee, ymmärrän että massan lisääntyessä se poistaa värinöitä,, mutta vahvistaako se itse teräsrunkoa? Miten esimerkiksi hallin teräksiset kattotuolit, jos ne valaisi täyteen kuivahkoa betonia (kutistumisen välttämiseksi), kestäisikö katto tämän jälkeen suurempia lumikuormia?
#7
Lainaus käyttäjältä: c.n.c - 11.11.17 - klo:18:19
en kyllä käytä autodeskin pilvee ym. juttuja niin voi olla että ei ole yhteydessä vaik netti muuten koneessa ;)

Palomuurilla voit estää kaiken ulosmenevän liikenteen ja sallia ainoastaan tarpeelliset sovellukset, jotka ei liity autodeskiin.
#8
Erittäin hyvä pointti!

Aina kannattaa kysyä!  ;)
#9
Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 27.04.17 - klo:16:02
Muistuttaa suuresti laitetta, jonka suunnittelin/ohjelmoin paikalliselle firmalle.... olisi sovellettavissa aika helposti kyseiseen käyttötarkoitukseen...
Työn puolesta ohjelmointi/suunnittelu on kallein osa...
Elektroniikka on halpaa.
Mekaniikassa lineaarijohde on kallein osa...

Jeps, ihan utealiaisuutta kyselin... eipä minulla tuolle oikein mitään käyttöä olisi.

Haluatko kommentoida ihan pintapuoleisesti tuota ohjelmointia, millä ja miten toteutit?
#10
Oletteko nähneet gantry-tyylisiä koneita, jossa gantryn korkeutta voisi säätää? Sen lisäksi, että Z-akselissa olisi säätövaraa tyypilliset kymmenkunta senttiä, voisi gantryn laitoja tarvittaessa nostaa useita kymmeniä senttejä ylemmäs jos tulisi jyrsittyä jotain poikkeuksellisen paksuja esineitä (esim muotteja). 

Normaalisti konetta käytettäisiin ala-asennossa, jolloin koneen tarkkuus ei kärsisi tästä ylimääräisestä säätövarasta. Nähdäkseni nuo törröttävät päädyt gantryssa ei juuri ruokaa pyytäisi.  ::)

Itsellä on teräs-alumiini rakententeinen pöytä mielessä, mutta tässä on havainnollistava kuva. Eli nuo gantry-side laipat olisi 2-3x pidemmät ja niissä olisi esim kolmet eri kiinnityspisteet? 




Näettekö jotain erityistä ongelmaa ideassa?  Kommentteja!
#11

Tarkennuksena vielä tuohon aloituspostauksen ensimmäiseen kuvaan. Käsittääkseni tuo alempi tappirivi on kiinteä ja liikkuvia ohjureita on vain 3kpl, musta - keltainen, kahta puolta kakkosnelosta.
#12
Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 22.04.17 - klo:21:10
Lisätietoja kiitos kerta täällä päin ykskään firma ei käytä tuollaista tietääkseni....
1. Onko tapit paineilma/hydrauliikka/sähkö ohjattuja? vai manuaalisesti ruuvattavia
2. Muodostavatko kelkkojen tapit puristavan pitovoiman kappaleeseen?
3. Kelkkojen paikoitus niin että tapit muodostavat jonku kuvio X... on siis käyttö tarkoitus?
4. Paikoitus tarkkuus?

Terve!

1. Ei ole varmuutta, olisin itse kuvitellut tappien olevan jotain tälläisiä

 

2. En voi varmuudella sanoa, kun en ole nähnyt kuin kuvia. Luulisin niiden pysyvän paikoillaan yhtä hyvin kuin virroitta oleva askelmoottori pitää sijaintinsa hammasratas vedolla?

3. Ymmärtääkseni nuo tapit muodostavat rakennettavan elementin rajalinjat. Sisä sekä ulko. Ei tarvitse mittailla käsineen jigin reunapalikoiden sijainteja, kun kone hoitaa kaiken automaattisesti.

Yleisin ratkaisu taitaa olla se, että laservalo näyttää jigin tapeille paikat jotka ruuvataan t-slot pöytään kiinni. 

Ja on myönnettävä, että tämä on ideana aika kuolleena syntynyt, mutta lähinnä tekninen toteutus kiinnostaa, millä noita tappeja voisi ohjailla.

Eli piirtäisin CADillä elementin ja tämä (nc-ohjattu) pöytä hakisi elementin reunalinjat automaattisesti.

Kiitoksia Snowfly! Kommentoippa lisää jos tulee jotain mieleen.
#13
Onko olemassa mitään yleiskäyttöistä softaa jolla tuon ohjaaminen onnistuu? Yhtiöt jotka toimittaa mm linjastoja talotehtaille, tarjoaa tietysti softaa mukana, mutta onko tuollaisen ohjaus toteutettavissa millään yleisellä softalla harrastelijana? 

Tuollaisen pöydän mekaaninen toteutus olisi suht helppoa, muutama lineaariyksikkö upotettuna irroitettavaan omavalmiste pöytään.  ;D

Jos ajatuksena ei olisi niinkään jyrsiminen, vaan tehdä vaikkapa grillikatoksia pieniä sarjoja tai vaikkapa kustom aitaelementtejä, tuollainen voisi olla kätevä?

Heittäkää kommenttia tuon ohjauksesta, kuinka toteuttaisitte? En varmaan lähde projektiin, mutta olisi kiva kuulla tuon ohjauksesta ja kuinka tuo on toteutettavissa.

kiitoksia!
#14
Nämä selvitti paljon, täytyy suosiolla investoida 230v ohjaimeen!

Kiitokset hyvistä vastauksista!
#15
Ja lisäyksenä, tämä ei liity CNC-hen, kunhan vision erästä mekanismia, jossa yksinkertaisuus (ei ylimääräistä virtalähdettä) ja pitkäikäisyys on etusijalla.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk