Myös korttimaksu toimii

Kampiakseli

Aloittaja mpr, 14.02.14 - klo:13:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mpr

Törmäsin tuollaiseen mielenkiintoiseen kampiakselin koneistus videoon, kahdella kiinnityksellä V8-akseli koneistettu. Ei toki ihan valmis mutta aika pitkällä.
https://www.youtube.com/watch?v=81UjjSH2iFw

pave

Juu, rahalla saa ja hevosella pääsee...
Oikein rupee masentaa, kun kattoo miten Suuressa Maailmassa Sorvataan  :'(

senaattori

Jep,
oli se mukava vido katsella kahveekupin kera, ja todeta että on niin monet asiat täysin ulottumattomissa. Paras filminpätkä mitä olen tälläviikolla kattellu....... ;D
Reijo Martinpoika Tuomala

Tapani Honkanen

Olikohan se koneistettava kimpale V8:kampiakseli. Näytti niin oudolta. Toisessa päässä näytti olevan kapeita kammenkauloja ja toisessa päässä  leveämmät. Lisäksi toinen leveämpi kaula (hammastetussa päässä) oli vähän porrastettu, kuten V6-moottorin kammessa. Epäilen koneistettavan mötikän olevan näytöskappale kampiakselitehtailijoille. Onko kukaan samaa mieltä?

porepe

Onhan tuota hieno katsoa ja olishan tuollainen konekin ihan kiva työmaalla mutta taidan kuitenkin pidättäytyä näissä vähempi akselisissa... Tullaisen koodia ei enää koneessa paljoa muutella voipi mennä 3d avaruuden ja päänupin akselit sekaisin ;D

Mutta hienoa on... Tapani on taas tapansa mukaan ollut tarkkana. Itse en niin tarkkaan katsonut tai olin liian haltioissani muuten...
Petri Junnila
Mynämäki

james_III

Kyllä tossa taidetaan elokuvakoneistaa aitoa mikätintä  :) Aika rehellistä lastua rouhii alussa, kun näyttää kovin pitkässä varressa terät olevan, mutta takuulla on materiaali joku messumetallista seuraava  ::) Paljon akseleita on ihan kiva, mutta työkappaleiden kehitteleminen moniakseliselle koneelle, vielä niin että siitä saavutetaan oleelista hyötyä, siinä sitä onkin savottaa. Työstäminen onkin sitte pelkkää tekemistä vaan, kun on se tuote kehitetty joka koneelta kaikki vivut ja hantaakit vaatii.

mpr

Joo, alkupuolella tuo pistoterällä urien aukaisu oli aika vakuuttavaa. Kyllähän tuo demo kampiakseli on niikun Tapani totesi.

pave

Juu, tuntuis ainakin jos useempaa tehtäis ja lujaa haluttais eikös joku muottiintaottu aihio olis must?

Ville Vaho

Ei pidä moniakseleista unohtaa ohjausta, nehän on täynnä hyvin pitkälle mietittyjä työkiertoja. kättä pystyyn kuka on esim. 80 luvun fanuc 6m ohjauksen kaikkia herkkuja käyttänyt? upeita graafisia valikoita...  :P faptia unohtamatta.

cämillä väännetään ohjelmia ja kaikki ohjauksen herkut unohdetaan. En moiti, paljon fiksumpaa opetella joku fiksu cam ohjelma ja unohtaa kaikki erilailla toimivat työkierrot...
-vilderi

Hiekkaranta_92

Vaho puhuu asiaa. Itse koulussa ohjelmoin yksinkertaisiakin kappaleita fanucin keltanen kirja käsissä. Esim polaarikoordinaatiston käyttäminen pistesymmetrisen kappaleiden kanssa siirsi käsin laskentaa tehokkaasti työstökoneelle. Myös sädekompensoituja ohjelmia voi olla vaikea rakentaa camilla, jos koneen ohjaus ei ole tuttu. Wincam kyllä vaikutti messuilla mielenkiintoiselta lähestymistavalta nc koneen ohjelmontiin.

james_III

Lainaus käyttäjältä: Ville Vaho - 15.02.14 - klo:16:37
En moiti, paljon fiksumpaa opetella joku fiksu cam ohjelma ja unohtaa kaikki erilailla toimivat työkierrot...

Kyllähän ne cam ohjelmat niitä oikeita työkiertoja siellä käyttää, toki mahdollisuuksien mukaan. Vanhempien koneiden kanssa saattaa tulla ongelmaksi koneen rajallinen muisti, ei ole vaihtoehto ajaa suoraa koodia ja toisaalta koneeseen ei saa etäajoa. Tietysti on eri juttu paljonko se operaattori koodista ymmärtää. Kirjavalla konekannalla on cam ohjelma melkonen helpotus.

Työkierrosta puheenollen heidenhaidenin porauskierto on kyllä omalla kohdalla jo klassikko, teksti on suomennettu kovin huonoilla termeillä. Harvakseltaan kun konetta käytän, joka kerralla teen ruotsalaisen porauksen  :) Eli siis porataan ensimmäiseen lastukatkoon ja aloitetaan alusta, siinäpä hinkkaa sitte samaa kohtaa.

Lainaus käyttäjältä: Hiekkaranta_92 - 15.02.14 - klo:17:09
Wincam kyllä vaikutti messuilla mielenkiintoiselta lähestymistavalta nc koneen ohjelmontiin.

Tämä on kaikkine omituisuuksineen ja ominaisuuksineen ihan hyvä alusta ohjelmoinnin harjotteluun. Kyllähän sitä hintansa takia monessa pajassakin käytetään. Wincamin kun hanskaa, siitä on hyvä hypätä pykälää ylemmäs ja koko cam idea alkaa sitte avautua ihan uudella tavalla. Jostainhan se on aina aloitettava, ensin pitää pyörällä osata ennenkun voi mopolla ajaa.


porepe

Onko T6:sta muka saanut Faptilla? Itse käytän Faptia melkein päivittäin mutta kuseessä vm-84
(Eli melkein uusi  ;D ) Nakamura Tome  toisessa koneessa sitten onkin tuo T6 ja se ei ole Faptia nähnytkään. Tosin en ala kinaamaan onko siihen mahdollisesti ollut sellainen saatavana  vuonna 81 tämä Faptiton kone on  Nakamuta TMC4  1800mm kärkivälillä.

Valitettavasti valtaosa T6sen työkierroista on ainakin minulle enemmän ja vähemmän vieraita...
Petri Junnila
Mynämäki

senaattori

Morjenttes,
saattaa olla että muistan väärin, mutta olis semonen aavistus että Jonnella olis sellanen 80-luvun alun "keltanen kylmälaukku" missä olis  mm. Fapti ja jonka sais piuhalla kiinni T6:seen. T6:sessa on itsessään ainakin kymmenkunta työkiertoa joista olen vasta käyttänyt muutamaa, mutta muotoamukailevat työkierrot varsinkin helpottavat kummasti koodintekijän elämää.....jaahas ja sitte Tampereen asemessuille....
Reijo Martinpoika Tuomala

pave

Lainaus käyttäjältä: mpr - 14.02.14 - klo:13:53
Törmäsin tuollaiseen mielenkiintoiseen kampiakselin koneistus videoon, kahdella kiinnityksellä V8-akseli koneistettu. Ei toki ihan valmis mutta aika pitkällä.
https://www.youtube.com/watch?v=81UjjSH2iFw
Tässä miten se ehkä oikeesti tehdään, no ainakin kestävämpi ja pelkkä aihio:
https://www.facebook.com/427052924165788/videos/468808629990217/?fref=nf

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk