Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - CNCpossu

#181
Lainaus käyttäjältä: sbc350 - 07.05.13 - klo:14:21
Kiinalainen oli tuo p80 poltin ja ei kyllä hyvää jälkeä saanut kirveelläkään+suuttimeen kun tuli vähänkin ryönään niin veti koko koneen polvilleen. trafimetin p101 poltin on tää uusi ja sekin jforcelta, maksaa kyllä yli 400e.

Speksin mukaan
http://www.everlastgenerators.com/downloads/PLASMA-TORCH-A101.pdf
tuo poltin on vielä suuremmille plasmavirroille tuon P80.. 180l/min ilmavaatimus..

Todella kiinnostavaa kuulla, miten toimii alle 10mm levyillä! Kerro, kun olet testannut.

Tuo modaamani WSD-60P toimii ihan ok, mitä olen nyt 0.8mm - 6mm levyjä leikellyt. Vähän alapuolelle jää kyllä kuonaa, jonka saa helposti taitettua pois pihdeillä. Leikkuuleveys on noin 2 mm luokkaa. Käytössä on 0.9mm rei'ällä olevat osat. Tuo käsikahva tuli koneen mukanakin, ostin sitten toisen cnc käyttöön. Euro-liittimellä on kätevä laittaa joko 6m käsikahva tai cnc-poltin kiinni. Noita euro-liittimiä saa ebaysta noin 30e kpl.

Kiinnostaisi kuulla, onko joku saanut jonkun paremman polttimen toimimaan vesipyödän kanssa ilman, että jäisi kuonaa alapuolelle. Tuo "dross-free zone" on ilmeisesti aika tarkka polttonopeuden, korkeuden ja plasmavirran suhteen, eikä kaikilla polttimilla ole sitä ollenkaan ilman kanssa.
#182
Lainaus käyttäjältä: Harri Liias - 07.05.13 - klo:10:52
Everlasteihin saa konepolttimia esim tuontitukusta tilaamalla jotka tilaa j-forcelta. 150€ maksoi konepoltin tuohon mun 80everlastiin joten mielestäni aika halpa mutta kokemuksia leikkauslaadusta ei vielä ole.

Mikä konepoltin tuo on? Trafimet P81? Kiinalainen P80?

Ebayssä nuo kiinalaiset P80 polttimet maksavat 46euroa postikuluineen Suomeen, mutta P80 on kauhean suurelle plasmavirralle (60+ A) tarkoitettu, eikä ilmeisesti oikein sovellu ohuiden (alle 5mm) levyjen leikkaamiseen edes sillä pienireikäisimmällä suuttimella.
http://www.ebay.com/itm/P-80-Plasma-Cutting-Torch-Head-0-machine-torch-body-/170381079939

Muita konepolttimia pilot-arcille ei oikein tunnu ebayssa olevan kaupan.
#183

Toinen myyjä noille on:
http://tuontitukku.fi/tuotteet/ty%C3%B6kalut/hitsauslaitteet-ja-tarvikkeet/hitsauslaitteet/60701/

Kun ostin oman Power plasma 60seni, ei J-forcella ollut koneita varastossa eikä oikein tarkkaa tietoa koska tulee. Jostain syystä kuitenkin tuontitukulla oli myydä heti tuo. Koneessa oli kuitenkin J-Force tarra, eli nuokin taitavat olla J-Forcen maahantuomia. Sinänsä J-Forcekin kertoi rehellisesti varastotilanteestaan, eli ei mitään ongelmia. Konepoltinta en suomesta onnistunut tuohon löytämään, joten piti tilata ebaysta ulkomailta WSD-60P käsipoltin ja modata se raa'asti konepolttimeksi kiinnitykseltään. Toisessa threadissa kuvia tuosta.

Mikä Trafimet poltin on SBC350:llä käytössä? Trafimetin konepoltin A..? Mistä sellaisen löysit?
#184
Lainaus käyttäjältä: Timo Hotti - 02.05.13 - klo:13:40
Onko tuossa tuo leikkurin pää veden alla/ vedessä?

Leikattava levy on kokonaan veden alla. Etenkin alussa, kun leikkurin pää etsii kontaktin levyn pintaan, pää menee veden pinnan alle. Käytännössä paineilma puhaltaa veden pois pään luota leikatessa. Tuossa on sitten pleksinen loiskesuoja pään luona, mikä estää veden roiskumisen plasman johdoille.
#185
Rakensimpa sitten CNC plasmaleikkuri vesipyödällä ja pölynpoistolla. Tuo on oikeastaan jo kolmas versio, mutta nyt olen siihen vasta tyytyväinen. Pyörillä oleva härpäke, niin saa siirreltyä.

Tuossa MACH foorumille kirjoittamani sepustus:
"
The mechanics is the same as before. You can see them in another thread with chinese HF-start plasmacutter. That was the previous version. Stepmotors running X, Y and Z with chain drive.

There is a waterbed for catching dust. The water level is a few mm above plate to be cut. It keeps even 1mm sheet totally without heat warping and thick plate cool to touch after cutting. The water is only about 6cm below the plate to be cut, that is enough to stop the plasma stream. I have added some citric acid to water to prevent rusting. The water container is made from stainless steel and coated inside with polymer to prevent galvanic corrosion of stainless steel.

At the top of the enclosure is a modified (cut the bottom open and connected to enclosure top hole) industrial vacuum cleaner that is sucking air from the enclosure through filters. It practically eliminates dust escaping the cutter. The enclosure has polycarbonate walls and door so it catches also splashes of water and sparks.

The plasma cutter is Everlast Powerplasma 60. The torch is a heavily modified WSD-60P from ebay. I actually sawed off most of the plastic handle etc. so I could mount it to Z axle conveniently, and bent the copper air tube of the torch. I also run separately pressurized air, plasma current and pilot arc. The connection to plasma cutter is a euro connector that has all in one connector. The plasma cutter is mounted under the waterbed. 

The electronics is in electronics enclosure mounted under waterbed. Next to electronics cabinet is PC. All the signals are either optoisolated or relay-isolated. For the plasma cutter there is 3phase 400V 16A supply with RFI filtering. There is separate filters for PC and TFT display. PC works ok with PS/2 connected mouse and keyboard. For some reason USB mouse/keyboard sometimes caused problems (had to unplug and plug again), so I replaced with the PS2 connected ones. PS2 has much lower data speed so I think it is more noise immune than USB.

I think the use of a vented cabinet around the plasma cutting is a novel innovation. I have not seen it anywhere else. I am now plasmacutting inside my shop next to lathe and mill. Also the placement of keyboard, mouse and display on top of the enclosure is a novel innovation, making the floor space required minimal. The device is on wheels so I can move it.
"

(C) KU 2013

Tuossa kone tositoimissa:
http://www.youtube.com/watch?v=-eumipWZ2Kc
#186
Lainaus käyttäjältä: PekkaNF - 11.02.10 - klo:13:10
Kun katselee markkinoilla olevia laitteita, niin näyttää siltä että niiden suunnitelussa on käytetty pienjännitedirektiivä (kuten kodinkoneet ja toimistokoneet), tämä on vaihtoehto kun katsotaan että vaarat ovat pääasiassa sähköturvallisuuteen eivätkä mekaaniseen energiaan vaikuttavia tahoja.

Laitteen käsittääkseni pitää täyttää kaikki siihen liittyvät direktiivit. Yleensä nämä ovat
1. Konedirektiivi
2. Pienjännitedirektiivi
3. EMC direktiivi
ja sitten lisää muita mahdollisia, kuten PED, jos laitteessa on paineenalaisia osia, tai käyttää palavia kaasuja tai tai tai..

EMC direktiivistä tulee, että laitteen tarvii kestää tietyt verkosta ja ympäristöstä tulevat häiriöt ja toisaalta olla itse lähettämättä liikaa häiriöitä. Koskee etenkin CNC koneita tai tavallisia, missä on sähköisiä säätöjä syöttöihin tai karalle. Yksikin hakkurivirtalähde ja vaatii varmasti EMC testauksen. Käytännössä tarkoittaa, että kone viedään EMC testausta tekevään firmaan ja maksetaan muutama tonni testauksesta, ja muutetaan konetta kunnes se läpäisee testit. Tämä pitäisi tehdä jokaiseen erilaiseen laitteeseen. Komponenttien CE merkinnällä ei tässä ole merkitystä, vaan laite testataan aina laitteena. Muutosten kokeiluun tarvii itse vähintään EMC-antennin ja spektrianalysaattorin.

Pienjännitedirektiivistä tulee kaikenlaisia vaatimuksia sähköosille. Esimerkiksi sähkökaapin sisällä ja ovessa olevat osat (piuhat, laitteet, kourut yms.) pitää omata paloluokan ja todistuksen siitä. Jos ei ole, pitää poltattaa osat, jotta saa nuo luokat. Sähköosien kotelon (enclosure) pitää omata alusta, mihin sisältä palava materiaali kertyy, tai muuten osoittaa toiminta tulipalossa. Sitten tökitään koesormilla, että ei kosketa jännitteisiä osia. Kallistetaan laitetta, ettei se kaadu. Tutkitaan, että nestettä ei pääse sähköosiin, kun päälle kaatuu vettä. Kaikenmoista sellaista. Pitää osata valita oikea standardi tähän, esimerkiksi EN61010.. Vaikein juttu tuo kotelointi ja tulipalojutut.

Konedirektiivistä sitten tulee kaikenlaista melutason mittausta, turvallisuusanalyysin tekoja ja muita. Tämä lienee helpoin näistä kolmesta. Tosin, tuo vedettiin uusiksi pari vuotta sitten, joten uudessa direktiivissä voi olla mitä vaan, en tiedä.

Oma mielipiteeni on, että CE merkintäpakko on tehokas keino pitää rehelliset pk-firmat pois markkinoilta, ja todellisuudessa kukaan ei vahdi muuta, kuin että koneesta löytyy CE merkki (CE = China Export, monet sanovat). Noissa on niin valtava määrä kaikenlaisia testejä, että mitään pieniä sarjoja koneita ei pystyisi tekemään, kun pelkän EMC testauksen kustannukset olisivat yhdelle laitteelle tuhansia. Itse uskon vilpittömästi, että useimpiin laitteisiin vaan laitetaan CE merkki, mutta mitään testausta ei tehdä. Kukaan ei valvo tuota. Ainoa tapa kait jäädä tuosta kiinni on, että joku kuolee laitteen takia ja tutkitaan laitteen "tekninen tiedosto" ja huomataan, ettei semmoista ole. Ehkä sittenkään ketään ei kiinnosta, ja selitys on, että "sattui hukkumaan".

Nimimerkillä: Tuota suota joskus rämpinyt ja todennut, että ihan oikeasti CE vaatimukset TUTKITUSTI täyttävää sähkömekaanista laitetta ei pysty pikkufirma oikeasti tekemään, jos kyseessä on yhtään monimutkaisempi laite. Tuosta käytiin kursseilla, notified bodyn kanssa neuvottelussa ja kaikkea, joten väitän tietäväni tuosta aiheesta jotain. Jäi siis tekemättä. Ehkä oltiin liian rehellisiä.

Itse en uskaltaisi EUssa alkaa mitään sähkömekaanista kaupallista laitetta valmistaa.

OT: Toinen vielä pohjattomampi suo on ATEX.. Tuosta kurssilla hyvä esimerkki oli valaisimia tekevä firma, jolta kesti 7 VUOTTA saada ekan tuotteensa ATEX hyväksyntä.. Juu, kurssin suurin anti oli pysyä hyvin kaukana ATEX vaatimuksista. VTTn tyypin pitämä kurssi.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk