Myös korttimaksu toimii

Polymeeribetoni runko materiaalina

Aloittaja saraja, 19.01.07 - klo:13:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

fixaaja

Vanha lasikuituveneiden "paklaus" massa..Hartsia ja talkkia. Siitä tulee kova massa mutta ei kestä murtumatta taivutusta. Mutta profiilin sisässä kylläkin luulisi kestävän. Jonkin "pitkäkuituisen" sideaineen kun siihen lisäisi..

Toinen mikä tuli mieleen niin miten juotosbetoni mahtaa toimia? Laajenee kuitenkin 9% ja kohtuu notkeana menee joka paikkaan!

Itsellä portaalikone suunnitteilla, alumiinirunkoisena, joten massat kiinnostaa täytteenä!

jussi

Mulla ainakin tuo juotosbetoni väänsi aluprofiileista tehdyn t-uratason kuperaksi.

lordjw

Ilmeisesti massan tulisi olla mahdollisimman laajentumaton ja kutistumaton.  Lasikuitutöissä käytettävä Polyesteri on halpaa, mutta kutistuu aina kuivuessaan. Kutistumista voi pienentää sekoittamalla hartsiin runsaasti mikrolasipalloja.

Kutistumattomia valumateriaaleja ovat vaikkapa valukäyttöön tarkoitetut polyuretaanit. Nämä ovat komponenttimateriaaleja ja kovettumisvaiheessa voi olla voimakasta lämmönmuodostumista. Näissäkin voi kokeilla mikrolasipalloseosta.

Polyuretaanit menevät hinnaltaan polyestereiden ja epoksien välimaastoon. Ei ihan halpoja, muttei huippukalliitakaan.  Kuinkakohan suurista valuista tässä nyt puhutaan?

Lisätietoa:

http://www.jacomp.net/jacomp/


fixaaja

Itselläni ei tuo menekki päätä huimaa mutta en vielä ole saanut varmuutta siitä, että olenko edes oikeillä jäljillä valun suhteen. Alumiiniprofiilia löytyisi jo kotoa ja rauta neliöputkea kaupasta..Kummallakin vaihtoehdolla on puolensa. Mielessä oli jos sen 100*50 alu profiilin täyttäisi jollain massalla mutta kun kyseessä on kuitenkin puuroutteri niin onko rahan haaskausta. Tietty koskaan ei kone voi olla liian painava ja jäykkä..Ottakaahan kantaa!

PekkaNF

* stana tuhoutui teksti välissä....

Siis Alumiini ja sementtipohjaiset aineet eivät sovi yhteen. Alumiini hapristuu. ALumiini ja epoksipohjaiset aineet sopivat yhteen. Alumiinista pitää poista oksiidi juuri ennen "valua", sitten bondaa hyvin. Voi poistua myös itsestään prosessin ohessa jos käyttä tärytystä ja abrasiivista täyteainetta?

Onko kukaan testannut/mittailut aika/lämpötila stabiilisuutta näillä materiaaleilla?

Tämä ketju on hyvä/pitkä/sekava:
http://www.cnczone.com/forums/epoxy_granite/30155-epoxy-granite_machine_bases_polymer_concrete_frame.html

Siinä on paljon toimivia linkkejä ja harhaanjohtavaa tietoa, mutta myös todellisia helmiä, kuten tämä linkki:
http://www.mech.utah.edu/~bamberg/research/PrinciplesOfRapidMachineDesign/Principles%20of%20Rapid%20Machine%20Design.pdf

PekkaNF


jyrki.j.koivisto

Onko kukaan täälä vielä koittanut tehdä konetta tällä polymeeribetonilla? Jos on niin millä seoksella? Kauheasti kämmenpohjat syyhyäis koittaa sorvia tehdä tällä tavalla...  :)

Jos joku on asiaan enemmänkin perehtynyt niin voisi vaikka laittaa pienen yhteenvedon tänne, tuo CNCZonen threadi kun on jonkin verran jo sekava...

Ymmärtääkseni näissä valuissa on väriaineena käytetty hiilimustaa (carbon black), voisiko tuossa käyttää aktiivihiiltä? Vai kuinka eri asioita nämä on? Olisiko lopputulos yhtä mustaa? Aktiivihiilellä olisi suuri pinta-ala kokoonsa nähden ja hyvä kaasun imukyky, tämä yhdistettynä alipaineavusteiseen valuun niin voisi kuvitella ettei kovin helpolla ilmataskuja syntyisi? Entäs jos värinä käyttäisikin titaanidioksidia? Saisiko kuinka valkoisen rungon?

Kysymyksiä, kysymyksiä...

AnttiLehtinen

Kävi vain mielessä kun MDF-runkoista suunnittelen rakentavani.
Mitenkäs jos Metalfusion:n käyttämän jo valmiiksi jäykän, onton rakenteen täyttäisi polymeeribetonilla?

Mikä tuossa massassa tekee tarkkuutta, noin yleisellä tasolla? Pelkästään F=ma kaavasta osaisin päätellä että jyrsimen karan tärinät eivät ainakaan johdu kaikkialle, yhtäsuurena. Mutta mikäli jyrsin tai sen kiinnitykset ovat huonot tai pääsevät väljistymään, tulee klappia, eikä mikään polymeeribetoni siihen ongelmaan auta... Pitääkin vissiin aloittaa uusi aihe toisaalle portaali-mallin jyrsimen kiinnittämisestä...

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk