Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Tugge

#1
Joo väärennyksiä on liikenteessä, mutta en usko, että Cloudray myy niitä. On kuitenkin jokseenkin hyvämaineisessa asemassa.

Ja kaikki kontrollerimahdollisuudet kiinnostaa. Linuxcnc- ei tuskin kerkee pulssittamaan riittävän nopeasti laseria, niin sen ehkä hylkäisin vielä tässä vaiheessa. Lisäksi en tiedä mitään hyvää open source laserCam softaa, jossa olisi samoja ominaisuuksia, kuin tuossa RdWorkisissä. Mutta jos joku tietää jotain muita tai on kokemusta, niin kaikki info olisi arvokasta.

Multa muuten jää vanha putki (60W kiinan putki), virtalähde, peilit, linssit ja peilien mountit ja ilmapumppu ja vesipumppu ehkä ylimääräiseksi, että jos kiinnostaa, niin ota yhteyttä. Kaikki on toimivaa koska edelleen leikkailen asioita laserilla.

#2
Iltaa!

Olen tekemässä cloudraylle co2 laserin päivitystilausta (100w putki, peilit, linssit, laserspotti...) ja kattelin että Ruidalla on uudempikin kontrolleri RDC6445. Itselläni on tuo vanhempi RDC6442 ja nyt mietin, että mitä uutta tuo uudempi kontrolleri toisi, jos sen vaihtaisi? Ainakin käyttöliittymä näyttäisi olevan vähän miellyttävämpi käyttää, mutta jääkö hyödyt siihen. Nykyisessä ei ole erillisiä nappeja lisäakseleille, eikä pikanäppäintä manuaaliliikkeen vaihtamiseen jatkuvasta liikkeistä steppi-liikkeeseen. Tai siis ei taida olla koko steppiliike mahdollisuutta.

Lisäksi kiinnostaisi ottaa lisäakselit hyötykäyttöön ja z-akseli onkin selkeähkö, mutta mihin u-akselia käytetään?

Onko näille Ruidan kontrollereille mitään varteenotettavaa kilpailijaa?
#3
Mitsubishi servopaketti

Käytöstä poistettu mitsun servosetti. Sisältää:

3 x 50W moottori (yhdessä jarru), 2 x HF-KP053 ja 1x HF-KP053B
3 x 100W vahvistin MR-J3-10B (sisältää myös ac line filtterin MF-2F230-06.230MFa)
2 x Mitsun motion palikka FX3U-20SSC-H
1 x Mitsun PCL FX3U-32MT/ESS
näyttömoduuli

Itsellä oli tarkoitus tehdä näistä Laseriin oiva ohjaus, mutta aikaa ei ollut alkaa opiskelemaan Mitsun servojen ohjausta PLC:n kautta. Lisää kuvia löytyy täältä https://1drv.ms/u/s!AgPyAY1uBgJNi89kiNguC-W6MqdewQ?e=plZYAm
Tuotteet poistettu vähän käytetystä opiskelijaopinnäytetyöferriittisahasta, joka olikin melko huono ja siksi poistettiin firmasta.

Katso koko ilmoitus
#4
No niimpä niin. Sieltäpä jotain arvoja löytyy  eli jos lähtis suunnittelemaan n. 250 N voimilla, niin pitäisi ainakin riittää omiin tarpeisiin. Nyt sitten pohtimaan sopivia vaihtoehtoja nivelten tekemiseen.

Onko muuten jotain hyvää kirjaa tai vastaavaa, jossa kerrottaisiin näistä asioista syvällisemmin. Muistatko snowfly lähteen mistä olit kaivanut nuo tiedot?
#5
Hellurei ja hyvää alkanutta koronasyksyä.

Tässä etätöiden lomassa ja oman puu-cnc:n työalan pienyyttä murehtiessa on päässä alkanut itämään ajatus eräänlaisesta skara-tyylisestä cnc-koneesta. Kuitenkin nivelten vääntötatpeen laskeminen on hankalaa, kun ei osaa oikein hahmottaa tarvittavia työstövoimia.

Puulle pystyy arvioimaan jotain, kun ottaa vaan käsiyläjyrsimen, pulttaa siihen vaikka 12 mm jyrsintapin ja rupeaa työntämään terää puuhun. 100 N voimalla ei vielä kuuhun mennä.

Eli kiinnostaisi löytää jotain materiaalia joka vähän selventäisi noiden työstövoimien laskentaa. Varmasti joku on näitä jo laskenut mutta jotenkin ei googlen algoritmit löytänyt sellaista helppoa dataa. Osaiskohan joku vähän potkasta oikeaa  suuntaan?
#6
Elä nyt prkl anna ideoita.. Vanhatkin projektit kesken. Ku just katoin Stefan Gotteswinterin viimesimmän youtube-videon, missä se oli virittänyt omaan jyrsimeensä mittasauvan just tuohon porapään kahvaan (mikä hitto se on suomeksi?? quill englanniksi), ja siitä tuli idea, että olishan se aika kätevä, kun näkis poraussyvyyden satkulleen suoraan DRO:lta..

No pitää yrittää ettiä kuitenkin vielä sitä jousta..
#7
Kyllä juurikin samanlainen kone. Itsekin ajattelin, että varmaan jostain valmiista jousesta voisi muokata, mutta ajattelin, jos joskus ei tekis itse vaan ostais valmiin niin pääsis helpommalla. Muuten tästäkin tulee pitkö projekti, joka ei koskaan valmistu   :D
#8
Moro,

Ovat töistä myymässä huutokaupalla otsikon mukaisen pylväsporakoneen. Siitä on palautinjousi mennyt poikki, niin osaisiko joku kertoa mistä mahtaisi löytyä tuolle varaosa. Itse en pikaisella googlauksella löytänyt.

Houkuttaisi kovasti tuo kone kun siinä on vaihteisto niin ei tarvitsisi enää  hihnojen kanssa pelata.
#9
No joo näinhän se on tietenkin. Eli ylemmät luupit vaikuttaa kanssa, mutta vasta viiveellä..
#10
Hmm... Tuo analog input time constant taitaa olla sen analogi sisääntulon samplays taajuus. Tai se kuullostaisi järkevältä. Eli ei suoranaisesti vaikuta ohjausluuppeihin.

Viime viikolla töissä kävi Bosch Rexrothin kaverit kertomassa omista tuotteistaan ja kysyin samaa asiaa heiltä. Tänään tuli vähän tarkempaa tietoa asiasta.

https://www.boschrexroth.com/various/utilities/mediadirectory/download/index.jsp?object_nr=R911338962

Kappaleesta 5.2 sivulta 30 löytyy noita luuppiaikoja. Eli virta/vääntöluupit sykkii 16 kHz taajuudella, nopeusluuppi 8 kHz taajuudella, ja positioluuppi 4 kHz taajuudella. Eli kun positioluuppi pyörähtää, niin sen ulostulona on nopeus ja systeemillä on kaksi sykliä aikaa säätää nopeus kohdalleen. Ja kun nopeusluuppi pyörähtää, niin sen ulostulona on virta/vääntö, niin vääntöluupillakin on vain kaksi sykliä aikaa säätää se kohdalleen.

#11
Niin tuossa torquelooppi oli tuon 32 kHz, ja nopeus puolet siitä ja positioluuppi neljännes nopeusluupista. Jostakin paperista, joka pohjasi itsensä säätöluuppien bodekäyriin, luin, että ylemmän tason suhde alempaan tasoon pitäisi olla n. 10. Eli jos positio pyörisi 1 kHz niin nopeus olisi n. 10 kHz.

Minkäslaiset ohjaimet sulla on ohjaamassa servoja? Mikä sykliaika niissä on? Itellä on rakenteilla kone johon tulis Omronin R88M tyyppiset servo-ohjaimet, joissa tuo speedluuppi on fiksattu 2 kHz:iin
#12
Moro taas. Tulipa tuossa töiden puolesta suunniteltua servostepperi ja rupesin tässä pohtimaan, että kuinkahan nopeat servoluupit on oikeissa työstökeskuksissa? Eli millä taajuudella positio, speed, accel ja jerk luupit mahtaa pyöriä? Kun rupesin laskemaan että jos positioluuppi pyörähtää 100Hz:n taajuudella, niin 1200 mm/min (eli 20 mm/sec) syötöllä positio muuttuu 0.2 mm per sykli. Se alkaa olemaan jo aika paljon jos ajetaan vaikka ympyrän kaarta.

Pikaisella googlauksella ei löytyny selvää vastausta, joten aattelin kysyä täältä ennwn kuin alan goolailemaan enemmän.
#13
Onkos tuo se LH31? Kun ei ihan näy kuvasta. Ja ei näy sitä D-liitintä, johon sauva kiinnitetään.. Saatko otettua muutaman kuvan vielä? Vai ruvetaanko hieromaan kauppoja tuosta?
#14
Lainaus käyttäjältä: ttontsa - 04.04.19 - klo:08:52
Tuskin tuolla magneettipaperilla kovalevyn kiekon pinnastakaan mitään pikseleitä näkee :D



No ei saa, mutta kovalevyn magneetit on muutamaa dekadia herkemmät ja pienemmät. Sille on syynsä, että kovalevyt pyörii hermeettisesti suljetussa ympäristössä.

Lainaus käyttäjältä: Hiekkaranta_92 - 04.04.19 - klo:00:38
Kyllä tuossa minun käsittääkseni ihan jonkinlainen tekninen kuvaus sauvan toiminntaperiaateesta on. Magneettinen sauva ja lukupään tunnistin elementtien resistanssi muuttuu magneettikentän mukaan. Oletettavasti signaali on siis siniaaltoa jossain vaiheessa.

Oliskohan ne magneettiset navat sen verran pieniä ja voimattomia ettei näy tuolla paperilla lainkaan? Ainakin heidenhainin laseretsatutujen mitta nauhojen viivoja on vaikea nähdä paljaalla silmällä. Näyttää vaan harmaalta metalli viivojen kohdalla.

No joo siis onhan siinä kuvaus, mutta minusta tuntuu, että on uudempien vehkeiden toimintaperiaate. Tuossa toimintaperiaatteessa luetaan suoraan magneettisia napoja, joten mitään erillistä kantoaaltosysteemiä ei tarvita, kuten tässä vanhassa magnescalessa.

Tässä on kuva ns. nykyisistä magneettiantureista. Tuo nauha on ihan perus SNSNSN.. 1 mm navan leveydellä. Ja samoin myöskin tuo pienempi rengas. Tuo suurempi rengas on RLS:n absoluuttirengasmagneetin kuviointi.
https://1drv.ms/u/s!AgPyAY1uBgJNh-x5SMdI3SksjDz5Hg

Tässä zoomattu kuva;
https://1drv.ms/u/s!AgPyAY1uBgJNh-x8HMcl_LhX8D1C6Q

JuKa: onko tullut vastaan sopivaa lukijaa?

Ja näillä incrementaalisillä päästään joihinkin micron osien resoluutiohin, kunhan käyttää oikeanlaista lukijaa.

#15
Lainaus käyttäjältä: Hiekkaranta_92 - 28.03.19 - klo:00:13
https://docplayer.net/89207002-Magnescale-co-ltd-feedback-scale-general-catalog-magnescale-co-ltd.html

Olisiko tuosta apuja?

Eipä tuo suoranaisesti mennyt sisälle tekniikkaan saatika sitten sinne elektroniseen puoleen. Mutta kiitos linkistä kuitenkin. Hyvät speksit on näillä uudemmilla sauvoilla.

Otin töistä magneettipaperia matkaan ajatuksena vilkaista, että millainen magnetointi on noissa sauvoissa. Mutta yllätyksenä tuli, että ilmeisesti noissa sauvoissa ei ole mitään magnetointia.

https://1drv.ms/u/s!AgPyAY1uBgJNh-ww0DYmneNkjiC6zQ

Eli magnescale ei suoranaisesti toimi magneettisuudella. Tai ei ainakaan samalla tyylillä, miten nämä magneettinauhaenkooderit toimivat.. Tutkimukset jatkuu...

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk