Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - tapsa

#1
Hei,

Tulimme siihen tulokseen, että kitamura tarvitsee lisää voimaa työkalunkiristykseen ja purkasin kaikki vanhat lautasjouset pois ja olivat ulko- ja sisähalkaisijat just samat kuin perus lautasjousessa Etrassa ja paksuus muutaman satkun päässä.
Nyt olisi kokoominen seuraavana ja pahoin näyttää siltä, että samaa määrää uusia ei sinne saa. Vanhoja oli 123kpl muistaakseni ja uusia saman verta ei sovi millään paikalleen, jos jouset kiristetää kasaan niin paljon kun tangossa on varaa, vanhat oli näin.
Onhan niissä varmaan kartiokkuus "läsähtäny" aikojen saatossa, mutta vaikuttaa vaan epätodellisen paljolta mitä uusilla jousilla koottuna näyttäisi tulevan.

Ilmeisesti kokeelemaan koska olisi hyvä, mutta taitaa olla tarkempaa kun vipuvarrella heiluttelu tämän voiman kanssa.
Sitähän voi olla myös liikaa.
Pitää vielä kokeilla miltä se tuntuu kiristäessä kaikki 123kpl jousta paikallaan.

Olisiko kellään hyviä ideoita miten rakennella mittari, jolla voiman mittaisi tai peräti ep:lä mittaria?
Kaikki muukin vinkki otetaan vastaan.

-Tapsa
#2
Leikkuunestettä tynnyristä omaan kannuun

Myynnissä Castrol hysol 31 BF leikkuunestettä tynnyristä päin omaan kannuun tai mahdollisesti voi ostaa myös kannun. Eli nyt ei tarvitse ostaa kuin sen verta kun haluaa vaikka yksi litra. Suositeltu sekoitussuhde on 5-8% eli 5l tulee 100l valmista.

tapio.kivela(maukumiuku)gmail.com
Tai 050 353 424 3

Katso koko ilmoitus
#3
Tullut aikoja sitten hommattua tuollainen työstökeskus ja sillä ajellut satunnaisesti ihan manuaalisesti nappia painamalla erilaisia yksinkertaisia kappaleita, mutta nyt kiinnostaisi opetalla ihan koneen oikeaoppinen käyttö. Eli ihan ohjelmalla ajaminen ja varsinkin sitä ajoa ennen tehtävät toimenpiteet.
Ongelmana on se, että koulussa oli koneet liian uusia ja tälläinen vanha Fanuc ei tottele samoja temppuja.
Eli koulusta on koneistajan paperit ja koodikielen ymmärrän ihan ok peruskäskyjen osalta.

Mutta itse ongelmiin mihin olen juuttunut koneen käytössä:
Koulun koneissa ja muissakin tähän mennessä työkalun pituus mitattiin esiasetuslaitteella ja mentiin offset taulukossa oikeaan kohtaan näppäiltiin mitta ja input.
Mutta tämä se ei tuollaista tottele vaan relative koordinaatiston kun nollaa painamalla z ja origin ja sen jälkeen kun z-akselia liikuttaa johkin ja painaa z ja input menee se liikutettu matka offsettaulukkoon. Mutta miten tämä mitta pitäisi ottaa eli missä nollata relative ja miten ja kuinka liikuttaa z- akselia, että työkalun pituus olisi oikea.
Ja samaan hengen vetoon kysyä meneekö kappaleen z-nollapiste samalla lailla kuin uudemmissa vai vaikuttaako tuo työkalunmittaus tapa siihen.
Eli otetaanko se niin, että z arvo machine näytöltä ja siihen lisätään työkalunpituus ja koko helahoito on miinusta?


Kaikkein parahin vaihtoehto olisi jos joku tästä läheltä (Seinäjokia) tai mahdollisesti myös kauempaa tulisi näyttämään ja opettamaan tuollaisen vanhan Fanuc saloja.
Tietysti korvausta vastaan jollei harrastusmielessä.
Tosin harrastusbudjetilla.

Hankalasti selitetty, mutta selitetään lisää jos ei aukea mitä tarkoitin.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk