Myös korttimaksu toimii

Kuinka kovaa on polttoleikkauksen jälki ?

Aloittaja JuKa, 22.10.07 - klo:20:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JuKa

Onko kenelläkään kokemuksia raudan koneistamisesta ja sen karkenemisesta polttoleikkauksen jälkeen ?

Tarkoitus olisi tehdä laippa 120x250, johon tulee 96mm ja 40mm reikä. Materiaalin vahvuus 40mm.
Tuo olisi tarkoitus tilata valmiiksi polttoleikattuna ja muutaman millin pienemmillä reijillä. Reijät on tarkoitus avartaa jyrsinkoneeseen tulevalla avarruspäällä. Vaivaa hieman se että tuleeko avartamisesta mitään, onko polttoleikatut reunat liian kovat ?
Avarrin on 50mm ja terät kovametalli teriä 12mm varrella.

Jussi

Jonne

En ole huomannut ainakaan mitään että se reuna olisi yhtään kovempi
mitä noita on tullut koneistettua. Kovametalli avarrin menee ihan
komeasti siihen.
Delta Electronics -tuotteet www.thelentech.fi - Blogi ennenmikrotietokoneita.blogspot.fi

JuKa

Kiitos vastauksesta!
En muista ikinä tuollaista koneistaneeni ja kaverit vaan kerto että se hieman karkenee...

Jussi

pave

Riippuu aineesta: Fe52 ei karkene sanottavasti. Karkenevat aineet on v-mäisiä.

saulij

Meillä on joskus ollut h-kovia polttoleikattuja reunoja. Syynä lienee venäläinen "rauta" ja polttoleikkurissa vesi hieman liian korkealla. Yleensä kovametalli pystyy hyvin, kunhan terä menee reilusti leikatun pinnan sisään. Avartimesta ei kokemuksia poltetuissa rei'issä.

Kerro miten kävi

Sauli

Jonne

#5
Itseasiassa Fe52 ei karkene, koska siinä ei ole hiiltä riittävästi.
Siitä syystä tuota kutsutaan mm. pataraudaksi. ( vai onko joku huomannu
että paistinpannu menisi käytöllä kovemmaksi? )
Toki tuotakin voi hiillettää, mutta siihen ei saa kuin pintakarkaisun.

Tuo on kyllä totta että terä niin syvältä että menee yli karkaistun kohdan,
sama homma esim. hydraulisylinterien kovakromauksessa.
Delta Electronics -tuotteet www.thelentech.fi - Blogi ennenmikrotietokoneita.blogspot.fi

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk