Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - lordjw

#1
Myytävänä Sherline CNC jyrsin ja sorvi + lisäosia

Myydään Sherline CNC paketti
- CNC jyrsin Sherline 2010, johon asennettu askelmoottorit. MT1
- CNC sorvi Sherline 4410 askelmoottoreilla MT1 HUOM! EI PAKKAA!
- CNC 4-Axis Driver 8760 vanha D25liittimellä jyrsimelle ja sorville
- Step Block hold down set 3013 kappaleen kiinnityssarja T-uriin
- 6kpl 2-leikkuista jyrsinterää Sherline 7400 varsi 3/8"
- Jyrsinterän pidin, menee kierteillä jyrsimeen 3079 varrelle 3/8"
- Kartioholkkisarja 3090 3, 4 ja 6mm kiinnityspultin kanssa
- MT1-ER11 pidin jyrsimeen ei kiinnityspulttia
- ER11 pitimeen kartioholkkisarja 1mm-10mm 15kpl osa 0,5mm välein
- ER11 pitimeen kartioholkkisarja 12kpl eri tuumakokoja
- MT1-ER16 pidin jyrsimeen ei kiinnityspulttia
- ER16 pitimeen kartioholkkisarja 1mm-10mm 10kpl 1mm välein
- MT1-ER20 pidin jyrsimeen, ei pulttia, ei ER20 kartioholkkeja
- MT1-ER25 pidin jyrsimeen, ei pulttia, ei ER25 kartioholkkeja
- Poraistukka MT1 jyrsimeen kiinnityspultilla
- Cut Off tool&holder 3002 katkaisuterän pidin ja terä sorviin
- Boring head metric 3049 sisäsorvaussarja sorviin
- Sisäsorvausterä 3063
- Fly cutter 3052 tasojyrsin/sorvaustyökalu terä+pidin
- Steady rest 1074, putkikappaleen lepuutin sorviin
- Pyörivä vaste sorvin kärkipylkkään 1191
- Sorvissa teränpidin ja terä, karassa kappaleen kiinnityslevy
- Vastapylkkään poraistukka ja terävä kartio
- Ohjema CDt joiden toimivuudesta ei takuuta
- Kannellinen säilytyslaatikko

Lähtöhinta/myyntihinta 1400e, selviää kuun lopussa, FB huutokauppa

HUOM! Myynti on Facebookissa 31.1.2021 asti:
https://www.facebook.com/groups/138126541226717/permalink/157722535933784/

Katso koko ilmoitus
#2
Muut / Vs: Epoksi, elektroniikkalle.
06.08.14 - klo:15:58
Tervehdys!

Töissä olen valanut liittimiä sisältäviä elektroniikkalevyjä polyuretaanihartsilla.

Kama on ostettu Jacomp Oy:stä ja se on tyypiltään Axson 12800 (perusosa) ja kovetin Axson 1020. Helppo valaa, täyttää pienimmätkin paikat ja lopputulos erittäin sitkeä ja kova. Ei murtuva.

Tätä ainakin uskallan suositella. Pienempänä putiikkina Jacompista saattaa saada parempaa palvelua kuin isoilta.

Linkki: http://www.jacomp.fi/
#3
Itse olen käyttänyt manuaalisorvauksessa Kivilinnan pidintä ja eipä ole valittamista ollut. Meikäläisellä on myös alkuperäinen ja aito A Multifix pidin käytettynä, sellainen tuli pienen CNC sorvin mukana ja on nyt vähän niinkuin ylimääräinen. Voin tuoda näytille.
#4
Työkaluliike Seppo Kivilinna, Helsinki (Itiksen vieressä vanhalla ostarilla)
#5
Mittarit jälkiasennuksiin lasiputket, magneettinauhat, sensorit:
http://www.machine-dro.co.uk/

Laajavalikoimainen työkalukauppa, palvelu pelaa ja homma hoituu, myös sorvi ja jyrsinkamaa:
http://www.axminster.co.uk/

Koosta ise 3D tulostin:
http://www.makerbot.com/
#6
Joo, meikäläisellä on rakennuksessa tuollainen Orac, rakennuskuvia löytyy linkistä:

http://www.cnczone.com/forums/europe_club_house/48866-denford_orac.html#post873765

Itse maksoin 1400e 8-paikkaisen työkaluvaihtajan kanssa. Tuo pyydetty hinta on ihan linjassaan. Multifixikin tulee mukana.

Sorvissa on askelmoottorit, hammashihnaveto kuularuuveihin, toimii valovirralla. Oraakkeli on todennäköisesti mekaanisesti parempi sorvi kuin esim. uudet Optimumin pikkusorvit, jotka ovat kiinalaista arpapeliä.

Elektroniikasta sanoisin että avatessani sorvin kaikki sähköiset liitokset tuntuivat olevan löysällä. Ja näitä ruuviliitoksia on sorvissa paljon. Jos alkuperäistä käyttää, pitää kaikki ruuvata kiinni.

Denfordiltä saa DOS editointiohjelman, jolla voi alkeellisesti ja kankeasti kirjoitella Oraakkelille G-koodia.

Meikäläiseltä saa varaosia alkuperäiseen 80-luvun elektroniikkaan. Mun sorvi oli täysin toimiva, mutta elektroniikan purin enkä käytä. Monitori meni jo varaosiksi.

T: Julius
#7
Valitan, jos tämä tieto on jo ollut täällä. Keille asia on tuttu, voivat jutun ohittaa.

Uusittu EU konedirektiivi EN 67758 astuu voimaan 1.4.2011. Osana uutta direktiiviä Kentin yliopisto englannissa on kiinnittänyt huomiota sorvien käyttöturvallisuuden parantamiseen. Laajaa EU:n sisäistä sorvien käyttöön liittyvää onnettomuuskuvausmateriaalia tutkiessaan Kentin yliopiston tutkija John Woodwork havaitsi, että suurin osa sorvaukseen liittyvistä onnettomuuksista sattui sorveilla, joissa pakka on vasemmalla puolella.

Kuva 1 John Woodwork



Niinpä uuden EU konedirektiivin mukaan onnettomuusherkkyyden pienentämiseksi pakka on kaikissa sorveissa siirrettävä oikealle puolelle. Tämä saattaa olla hankalaa toteuttaa vanhimpien koneiden kohdalta ja direktiivi sisältääkin siirtymäajan, jonka aikana kaikki sorvit tulee muuntaa direktiivin mukaisiksi. Siirtymäajan jälkeen sorvit, joissa pakka on vasemmalla, eli väärällä puolella, tulee romuttaa.

"Toivomme direktiivin parantavan työturvallisuutta huomattavasti" toteaa EU konedirektiivin turvallisuusosion johtaja John Woodwork Kentin yliopistosta. "Tutkimuksissamme oikeapakkaisissa sorveissa onnettomuuksia oli 99,97% vähemmän" onnettomuuksien kokonaismäärästä.

Direktiivi EN 67758 tulee siis voimaan 1.4.2011 ja konepajateollisuuden on alettava välittömästi muuntaa sorvien kararakenne ja pakka oikeapuoleiseksi.

Kuva 2.  Asiaa on tutkittu Kentin yliopistossa jo viidenkymmenen vuoden ajan ja tulokset ovat harvinaisen selkeitä



T: Julius
#8
Kannattaa ainakin ennen ostoa kysyä onko karassa kartiorullalaakerit. Jos myyjä ei tiedä - tai tietää ettei ole niin kannattaa harkita ostopäätöstä tarkkaan. Noissa datoissa ei sanottu että kunnon laakerit olisi. Kiinalaiset säästää näissä halpisvehkeissä laittamalla tava kuulalaakerit karaan ja se tulee aiheuttamaan huomattavaa epämiellyttävyyttä tällaisen sorvin ostajalle.

Alakuvassa kartiorullalaakeri ja tavallinen suojattu kuulalaakeri

#9

Oracin kasaus alkakoon. Sorvi oli siis räjäytetty atomeiksi ja kaikki osat on puhdistettu perusteellisesti. Sorvia ei ole perusteellisesti puhdistettu varmaan kertaakaan sen käytön aikana, sen verran metallipölyä ja lastuja kaikkialta löytyi. Kuularuuveistakin sai liuotella pölyjä pois useampaankin kertaan.

Mutta nyt kasaus siis alkaa.

Ennen kelkan asennusta olisi hyvä tarkastaa että myös johteiden alapinnat ovat puhtaisia. Yleensähän kelkka liukuu keskialueella ja johteiden päädyt ovat vähemmällä käytöllä. Kiillotin alapintoja hienolla 0000 teräsvillalla ja öljyllä.



Alakuvassa on näkyvissä Oracin kelkka alapuolelta katsottuna. Kelkan runko on muitten osien tavoin perusteellisesti puhdistettu.



Kelkan alapuoliset kiinnityslevyt ovat tarkasti hiottu, mitään shimmilevyjä Oracissa ei ole käytetty. Sovite on hyvä. Kun levyt ruuvaa kiinni kelkka liukuu nätisti ja pysyy tiiviisti johteissa kiinni.



Alakuvassa kelkka asennettuna johteiden päälle ja kuularuuvi pyrkimässä kiinni kelkkaan.



Oracin X-akselin kuularuuvissa on kaksi kuulapäätä. Välys poistetaan kiertämällä toista kuulapäätä jousiprikkoja vasten.  Päätin rasvata kuularuuvin kevyesti Wyrtin synteettisellä vaseliinilla, sen pitäisi pysyä metallipinnoissa hyvin kiinni.



Kelkan ja kuularuuvin väliin tulee asennuslevy.



Asennuslevy on hiottu tarkalleen mittaan siten että kuularuuvi tulee oikealle korkeudelle päätykiinnikkeiden suhteen. Ei shimmilevyjä tässäkään.



Jätin kuularuuvin löysälle kiinnikkeestään, jotta päätykiinnikkeet saavat suunnata kuularuuvin suoraksi. Kun kiinnikkeet ovat kiinni ruuvaan kelkan kiinnikkeen kiinni. Näin ruuvin pitäisi mennä suoraan ilman mitään mittauksia.



Seuraavaan kertaan...


Julius
#10
Jatketaanpa tätä vanhaa ketjua, ylläpito voi halutessaan siirtää tämän CNC projektien joukkoon.

Meikäläinen on näissä CNC jutuissa täysi aloittelija ja kommentteja arvostetaan.

Alunperin oli tarkoitus jättää kuularuuvit paikoilleen ja vain pintapuolisesti puhdistaa Oraakkelia, mutta alakuvasta näkee mitä tapahtuu kun yli-innokkaat työkaverit osuvat paikalle. Vain kara laakerointeineen jäi paikoilleen, kaikki muu on purettu. Karan laakerointi tuntui hyvältä ja valmistajan mukaan koneessa on kartiorullalaakerit. Karan laakeroinnissa on rasvanipat ja spruuttasin tuoretta vaseliinia laakereihin. Metallipölyä ja lastua puhdistettu osista runsain mitoin.



Isompaan kuularuuviin on tilattu uudet viistokuulalaakerit, toinen vanhoista laakereista oli jostakin syystä saanut siipeensä. Lastukaukaloa olen metsästellyt sorvin hankkimisesta lähtien, mutta sopivaa ei ole näkynyt. Niinpä päätin laikata alkuperäisen metallikotelon yläosan lastukaukaloksi.



Vetelin kaukalon Hammeritella ja varmaankin alkuperäiset logot saavat jäädä takasuojaan muistuttamaan sorvin alkuperästä.



Nyt tuli esiin tietäjille ensimmäinen kysymys. Mitä kannattaa tehdä kuularuuveille ?. Kuularuuveja olen nyt liuottanut valopetroolissa ja saanut pienen metallipölyn pois varmaankin melko hyvin.



Ruuvit eivät ole aivan priimakunnossa, kun ruuvia pyörittelee tuntee välillä pientä jumitusta. Varmaankin toimivat, mutta onko puhdistuksen lisäksi muuta tehtävissä? Mitä voiteluainetta kuularuuvien kanssa kannattaa käyttää?

T: Julius
#11
Ilmeisesti massan tulisi olla mahdollisimman laajentumaton ja kutistumaton.  Lasikuitutöissä käytettävä Polyesteri on halpaa, mutta kutistuu aina kuivuessaan. Kutistumista voi pienentää sekoittamalla hartsiin runsaasti mikrolasipalloja.

Kutistumattomia valumateriaaleja ovat vaikkapa valukäyttöön tarkoitetut polyuretaanit. Nämä ovat komponenttimateriaaleja ja kovettumisvaiheessa voi olla voimakasta lämmönmuodostumista. Näissäkin voi kokeilla mikrolasipalloseosta.

Polyuretaanit menevät hinnaltaan polyestereiden ja epoksien välimaastoon. Ei ihan halpoja, muttei huippukalliitakaan.  Kuinkakohan suurista valuista tässä nyt puhutaan?

Lisätietoa:

http://www.jacomp.net/jacomp/

#12
Onpas herkkähipiäistä porukkaa

ArcEuroTraden sivuilla on yhdenlaisen koneen preppaus (lue: hajoitus atomeiksi ja uudelleenkasaus) käyty läpi juurtajaksain. Malli on eri, mutta periaatteellinen rakenne lienee samantyyppinen.  Kannattaa tsekata:

http://www.arceurotrade.co.uk/projects/prepguides/X3%20Mill%20Preparation%20Guide.pdf

T: Julius
#13
Näyttää aikas pahalta, jos olis aprillipäivä niin pistäisin pilan piikkiin.

Helpointa on ottaa yhteyttä myyjään ja palauttaa tai vaihtaa koko romu.

Jos näin ei onnistu, niin edessä on koneen purkaminen ja selvittäminen mistä tuo johtuu. Sisältää kiroiluja ja laakereitten ulosvetämistä ja samalla laakereitten uusiminen, koko hoito.

Minkäköhän merkkinen klooni tuo on? Kotelo näytti ainaskin siniseltä. Yleensä ne on kohtuullisia pelejä, tuo saattaa olla huono-onninen kuljetusvaurio.

T: Julius

PS.
Itseltäni Sieg kiinajyrsimestä possahti äskettäin ohjauselektroniikka.
#14
Ohhoh,

Tuo oli uroteko. En kyllä ikinä olisi uskonut sorvia purkaessani että sen monitori saa vielä jatkoaikaa.

T: Julius

#15
Muut / Vs: Viikon hintajurputus
30.04.10 - klo:10:15
Voihan kele!

No viimeiset oppirahat maksoin laikan tasoitustimantista, suomikaupassa 80e (vai oliko jopa yli 90e veroineen) ja myöhemmin huomasin englannin putiikissa maksavan alle 10e. En vain ollut heti löytänyt tasoitustimanttia Arcilta, kun se on englanniksi hämäävästi on "Dresser".

Tyhmästä päästä kärsii lompsakko !

Tuo oli varmaankin itselleni viimeinen pisara suomikaupoista. Isompia työstökoneita varmaankin kannattaa täältä ostaa, mutta kaiken muun oheiskaman tulen ostamaan netistä. Mukaanlukien perus-rautakauppakama, koska se tulee kuitenkin samalla samassa paketissa.

T: Julius
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk