Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Tepula

#1
Moroes!

Eli piti aarporata 58 H6. Pääsin 57,9:ään ja rupesin ruuvaamaan aarporaa 58,15:een. Kesken ruuvauksen unohdin, mistä kohdasta olin aloittanut säätöruuvin ruuvauksen. Ruuvasin sitten kaksi kierrosta säätöruuvia taaksepäin ja 1,5 kierrosta sen jälkeen eteenpäin. Ajoin porausohjelman ja reiästä tuli tasan 58. Työkaveri sanoi, että jos säätöruuvia kääntää satkun tai alle kerrallaan eteenpäin, aarpora ei ota muutamaan kertaan mitään ja saattaa sitten muutaman säädön jälkeen yhtäkkiä haukata. Onko kellään kokemusta tällaisesta, että säädät aarporaa satkun eteenpäin ja se ottaakin 5 satkua? Ratkaisuehdotuksista olisin erittäin kiitollinen!

- Tepu -
#2
Koneistan laattoja, joihin tulee yli sata reikää. Kierteitä eri syvyyksille, eri kokoisia reikiä, kierteitä ja kalvauksia yli 25 reikäryhmän verran.
Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta poraamisesta? Haluaisin siis tietää, että kun kaikki on porattu, mikä olisi hyvä tapa tarkistaa itse laatasta, että kaikki on porattu?
#3
Meillä on käytetty esim tuohon 6.3mm poraan arvoja syöttö 60 ja kierrokset 710-710. Lastu 1mm. Pora on siis kärkipinnoitettu HSS-pora.
#4
Metalliset materiaalit / Sandvik 16mm - FE
29.01.18 - klo:16:40
Okei eli olisi 100mm paksu FE-laatta, johon pitäisi tehdä ramppina (Mastercam X7) 70 mm halkaisijaltaan reikä. Esireikä 49mm on jo porattu. Työkalu on 16mm:n 2-leikkuinen sandvik teräpää. Käytän työstöarvoina kierrokset 3300 ja syöttö 1300. Porras on 0.4mm per kierros. Teräpalat ovat yleensä R0,8 tai R2. Kuulostavatko työstöarvot hyvältä, vai mitä itse käytätte/käyttäisitte? Millä arvoilla teräpalat kuluisivat vähiten ja tulisi nopeasti valmista?

Kiitos!
#5
Hei!

Miten tyhjennetään Dah Lih MCV-1020B-työstökeskuksesta muisti?
Eli niin että kaikki ohjelmat ja makrot sunmuut lähtee. Koneeseen on tullut joku muistaakseni 101 alarm, eikä se lähde kuulemma pois kuin muistin tyhjäämällä. Se oli vissiin jokin näppäinyhdistelmä mahdollisesti yhdessä ohjausvirran katkaisun/käynnistämisen kanssa?
Kiitos paljon etukäteen!
#6
Liikaa ei uskalla paljastaa yrityksen työtapoja. Wearia emme käytä sen takia, että kun laitetaan Mastercamiin suoraan työvara seinämillä, niin virhenäppäilyjen ja laskuvirheiden määrä vähenee, näin tulee hyvin todennäköisesti vähemmän sutta. Koneessa varmasti riittäisi ne 16 työkalupaikkaa helposti jos kaikki saisi varata jyrsintapeille, mutta kun pitäisi käyttää 16mm sandvikia ja 64 teräpäätä plaanaukseen ja vempulaa ja alkuporaa jne; niin usko tai älä, siihen ei jää hirveän monta työkalupaikkaa jäljelle.
#7
Koskaan en ole muuttanut koneen wear-arvoa vaan aina säätänyt työvara seinämillä Mastercam X:ssä ja sitten postannut ohjelman koneeseen. Tappeja joutuu vaihtaan päivittäin osittain sen takia, että joskus joutuu jyrsimään karkaistuja aineita, mutta pääasiassa siksi että minun koneessani on vain 16 työkalupaikkaa.... Noh nuo testiuran jyrsinnät ainakin saa unohtaa kerralla, anteeksi vaan. Noh pitänee keksiä jokin mittaustapa, jolla työntömitalla saa mitattua tapin halkaisijan kerralla oikein.
#8
Tuo viimeisin vastaus meni ohi ja hyvin kaukaa.
Miten saa paperia käyttäen mitattua terän halkaisijan? Pitääkö karan pyöriä että se onnistuu? Kuinka kauan suunnilleen minuutteina tuo sinun esimerkkisi veisi? Joudumme ottamaan päivässä noin 50 lähtöä, joten aikaa ei ole mittailla joka kerta terää erilaisilla virityksillä. Ainut keino mitä itse keksin, olisi jyrsiä esim joku 20mm reikä ja mitata se mikrometrillä ja laskea sen perusteella kuinka paljon terän mittaus on mennyt pieleen. Eikö täällä ole ketään, joka joutuu jyrsintappia vaihdettaessa mittaamaan sen halkaisijan työntömitalla?
#9
Puhun nyt nimenomaan jyrsintapin halkaisijasta- en pituudesta. Esim hiottu 4-leikkuinen kovametallijyrsintappi vaikka 7.30 mm.
#10
Vaikeaa vaikeaa!

Työskentelen nc-jyrsimellä, missä ei ole automaattista terän mittausta. Työntömitalla joudun mittaamaan jyrsintapin. Etenkin silloin kun tappi on hiottu, niin en saa esim taskua mitenkään jyrsittyä mittaan. Onko vinkkejä miten saisi tarkimman tuloksen kun mitataan jyrsintapin halkaisija ilman NC-koneen automaattista teränmittausta? Olen niin loppuunpalanut.
#11
Olen kuullut että oikea tapa sammuttaa NC-kone on se että ensin hätä-seis, sitten ohjausvirta ja viimeiseksi päävirta.
Pitääkö tämä paikkaansa? Voiko koneessa mennä jotain rikki jos sammuta vaan suoraan päävirrat kun olen ensin mennyt edittin ja painanut reset?
#12
Onkohan HTClle toimivaan lastuamisarvo-ohjelmaa saatavilla? Kokeilin tuossa edellisessä ketjussa mainittua Dormerin ohjelmaa mutta se ei toiminut oikein HTC Desire C:ssä ainakaan.
Onko sellaista ohjelmaa älypuhelimeen, mihin määritetään työkalu ja materiaali, ja se antaa kierrokset ja syöttöarvot?
#13
Minun pitäisi tehdä alumiiniin BSP 3/8 sisäkierre CNC-jyrsimellä. Miten lasken kierteen nousun millimetreinä, että voin laskea syötön kun kierroksia on S200 ja minkä kokoinen pora tulisi olla? Olen yrittänyt etsiä tietoa netistä tuloksetta. Kiitos paljon avusta jo etukäteen.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk