Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Pasi.

#1
Mulla on suunnitteilla omaan retrofit prokkikseen tuo EtherCAT. LinuxCNC ja Beckhoff ek1100 moduulista suoraan servoille. Samalla I/O:t saa EtherCAT väylään ja vaikka valoverhot "turva" väylien kautta. Löysin jostain jo valmiit koodinpätkät tuolle linuxcnc:n ja Beckhoffin välille. En oo vaan kerenny vielä sen kummemmin tutkia toimiiko. Itselle kans tuota cs-labsin systeemiä mietin, mutta päätin päivittää servot samalla vaivalla.
#2
Juuri näin!

Mallinukseenkin löytyy youtubesta ohjeita melko mukavasti, pitää vaan päättää millä ohjelmalla rupeaa opettelemaan. Sama ohjeistus pätee CAM-ohjemille, eli ei muutako tuubi auki 8)
#3
Yhen tukin kokemuksella suosittelen kyllä 4-akselista. Kolmiakselisella oli kiinityksiä 4kpl ja hirvee säätö sada nollat kohdalleen, eteenkin kun kaikki pinnat oli johonkin päin vinossa. Sorvaus periaatteella jos pääsis tekemään niin koneistosta riippuen 1-2 kiinnityksellä tulis valmista. Työstöalaa sais olla ainakin 1m x-suunnassa ja 0.3-0.4m  Z-suunnassa.

Ja mitä mallinnukseen tulee, niin aika haastava lähtökohta mikäli ei kokemusta alasta ole. Toisaalta tekemällä sen tämänkin oppii!
#4
Saimpas tällekkin projektille vähä aikaa järjestettyä ja nyt on testailtu 4 akselin työstöjä alumiiniin 8)

https://youtu.be/En3ejGVa2kM
#5
Interface ja PC:t / Vs: Mesa kortit
28.03.17 - klo:09:32
Lainaus käyttäjältä: roivai - 24.03.17 - klo:12:17
Mesan korteista ei sinänsä ole kokemusta, mutta mulla on ollu projektina tehdä itse vastaava. http://pekka.eu/cnc/ kirjoittelin aiheesta jotain kauan sitten, päivitystä on tuon jälkeen tapahtunut ja nykyisin tuo systeemi jopa liikuttelee omaa routteriani servoilla.

Oletan että aiot ohjata tuota korttia LinuxCNC:llä? (Pelaako nuo edes Machilla?) Tuon em. harrastuksen tiimoilta kokemusta on tuosta LinuxCNC uspace-versiosta, jota nuo ethernet-pohjaiset kortit vaatii. Asennushan ei ole ihan yhtä suoraviivainen kuin "perus"-versiolla eli rtai-kerneliin perustuvalla. Eli valmista asennuslevyä ei ole tarjolla vaan joudut asentamaan puhtaan debianin ja sen päälle kernelin ja LinuxCNC:n. Tietämättä sun kokemustasoa Linuxista, tuo voi olla peruskauraa tai hyvin pelottavan kuuloista tai jotain siltä väliltä, ohjeet löytyy kyllä LinuxCNC-manuaalista. :)

Lisäksi on tullut luettua ja osin huomattuakin, että toisin kuin nuo aiemmat rtai-kernelit, jotka toimii melkein paremmin ikivanhalla PC-raudalla kuin modernilla, nuo preemt-rt -kernelit tuntuis pelaavan paremmin uudehkolla raudalla. Jotain foorumiviestejä muistaakseni oli, että ainakin Intelin uusilla i3/5 -prossuilla pelaa hyvin ja mulla toimii kyllä hyvin Core 2 Duo -prossulla joka nyt ei tosiaankaan ole hirveän uusi. Mutta noilla Intelin Atom-prossuilla suorituskyky ei ilmeisesti ole ollut niin hyvä.

Noilla reunaehdoilla tietääkseni nuo kortit on oikein käypäisiä hommaansa eikä tosiaankaan hinnalla pilattuja. Mutta kuten sanottua, kokemusta ei ole. Ainoastaan olen juttuja lueskellut LinuxCNC foorumilla ja postilistoilla. Oppimiskäyräähän LinuxCNC perinteisesti tarjoaa jonkun verran, mutta hinta-laatu-suhde on lopulta itselle ainakin ollut lyömätön, kun omasta ajasta ei ole tarvinnu maksaa. :)

Noniin! Näyttää siltä, että tässä tapauksessa linuxcnc on helpompi ratkaisu mitä Mach. Tosin kokemus linuxista täys nolla, eli vähän pelottaa jo :-\ Hyvä tietää tuo prossu homma, pääsee ees yhestä ongelmasta eroon ilman oppirahoja ;D

https://www.youtube.com/watch?v=9KBA5C3Fyp4
Näyttäs tällä ainakin kortit toimivan, itsellä on samaa ikäluokkaa oleva kone, pykälää pienempi tosin.
#6
Interface ja PC:t / Mesa kortit
21.03.17 - klo:14:02
Onko kellään käytössä Mesan ethernet kortteja servokäytössä? Hinnat näyttäs olevan kohtuullisia verrattuna esim.  CSMIO IP-A Ethernet kortteihin.
Kokemuksia kaivataan ;D

Takoitus rakentaa ns. "retrofit" vanhalle analogiservo puu cnc:lle...
#8
Muut / Vs: Tekemiäsi osia
01.03.17 - klo:21:57
Pistetääs muutama viimeaikanen tekele...


Ekana kauan haaveena ollu kitara. Tämä oli niitä "pakko tehä" asioita omalle cnc:lle  8)
Ibanez Jem kopio, puuna lämpökäsitelty radiata mänty ja haapa. Kaula tuli sitte kiinan poijiilta valmiina.

Toisena kiväärin tukin kokeilu vanerista, perä taittaa keskilinjasta reilu 2cm oikealle.
Oli sen vertaa työläs projekti, että ei kauheesti enää tukki hommat innosta  ;D
#9
Kokeileppas tuota : http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=6336.0

Jos oikein muistan nii pysty .dxf:stä tekemään koodia. Ihan pätevä ohjelma kyllä pienempiin kaiverrus hommiinki.
#11
Kyllä sielä nyt jonkulainen pyörre käy

https://www.youtube.com/embed/oBDrM2WgPt4
#12
Lainaus käyttäjältä: Pete2 - 19.02.17 - klo:12:01
Sain tällaisen töistä...

Ollut pölyn erottajana, kammesta saanut
"rapsittua" pölyn pohjalle .
Onko tuossa joku patruunasuodatin sisällä?


Nyt rupiaa jo imurille näyttämään tämä laitos. Tynnyriksi joutuu säiliön vielä jossain vaiheessa muuttamaan, mutta saa nyt kelvata noin. Imuputkenki joutuu vielä perinteiseksi kumiputkeksi muuttamaan ku saan semmosta hankittua. Tuskin tuo bilteman putki lastuja kovin kauaa kestää...
#13
Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 18.02.17 - klo:19:46
Laitoin aiemmin linkit tohon työhön...
Kommentoidaan tähän nyt sen verran, että kyllä siinä meni töiden ohessa neljän vuoden viikonloput koulun penkillä  ::)


Lainaus käyttäjältä: JuKa - 18.02.17 - klo:19:48
Rakensin muutama vuosi sitten sykloonin, joka on 60cm korkea, yläpäästä 20cm ja alapäästä 10cm halkaisijaltaan. Yläpäästä menee 50mm uponaaliputki ja sen pituus on muistaakseni 250mm. Kyljestä menee toinen samanlainen ja syklooni on istutettu 20litran metalliseen ämpäriin. Kun imuroin tuon 20l ämpärin täyteen pölyä, purua tai tuhkaa, niin imuputken kautta kulkeutuu n. teelusikallinen pölyä läpi. Toimii siis aika hyvin tuollainen. Voin laittaa ohjeet jos jotakuta kiinnostaa... Ne pitäisi vielä löytyä...
Onnea vaan Pasi projektin kanssa, älä masennut epäilevistä kommenteista 😜
Aina pitäs tulla projekteihi uusia näkökulmia ja kommentteja, sillä nimittäin voi säästää mukavasti aikaa ja rahaa  ;D

Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 18.02.17 - klo:20:05
Ei tässä ollut tarkoitus masentaa niitä jotka jaksaa jotain yrittää. Jos nyt jotain tarkoitusta oli minun viestillä, niin ehkä kiinnittää huomiota nihin juttuihin mitä mainitsin, ettei tulisi kovia pettymyksiä.
Mutta kuvahan olikin sillä tavalla vaiheessa olevasta systeemistä, että siinä oli ihan ajatus takana. PekkaNF laittoi videon ilmeisesti samankaltaisesta systeemistä joka toimi jopa yllättävänkin hyvin. Siinä oli tärkeä juttu tehty oikein eli kun virtausspiraali on aika vaakasuora niin poisto oli rummun laitoja pitkin, eikä keskeltä. Pasin systeemi saattaa toimia jopa vielä paremmin kun siinä on tuloputki tangentiaalinen, joskin tuota on vaikea ennakoida miten käyttäytyy. En ole tuohon rakenteeseen tutustunut.

Juuri näin! Edellisellä sivulla kommentoit syklonin toimintaa aika hyvin ja siitä syystä se meni hylkyyn jo suunnittelu vaiheessa. En oikein lämmenny idealle testailla mikä  versio netin piirustuksista sattuis toimimaan. Tuolla vermeellä on paljo parempi onnistumis prosentti + halpa testata vaikkei toimiskaan.
#14
Tuo liimaus kuva hämää, joutu laittaa apulevyjä ettei plexi hajota koko systeemiä. Kuvassa tuo laitos on ylösalaisin, pohjassa on 3-4cm leveä ja 240 asteinen reikä ulkokehällä. Googlesta löytyy kuvia hakemalla "Thien cyclone". Voisi tätä tietenki kutsua syklonin sijasta vaikka "pölyn erottajaksi" ;D


E: Putkilähöt on mitotettu 125mm putkelle ja imuriksi tulee 1kw? puhallin.

E2. Toimintaperiaate löytyy alta PekkaNF:n postauksesta
#15
Mach3 / Vs: Nopeuden säätö
18.02.17 - klo:12:51
Kokeilitko JuKa:n ratkaisua? Jos ei silläkään nopeudet muutu nii, sitte on jo mielenkiintoista ::)
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk