Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - panttu

#1
Voiko yhdellä taajuusmuutajalla ajaa yhtäaikaa kahta moottoria, jotka olisi tietysti rinnankytketty. Pyörimisnopeus molemmilla sama. Tulisi yhteen vaunu projektiin jossa vaunun kummallakin puolella on moottorit ja haluaisin ratkaista pyörityksen yhdellä taajarilla.
#2
Kuka saa suunnitella työstökoneeseen laillisesti sähkökaapin ja moottorien kytkennät. Sähkötyöt saa tehdä vain sähkömies, jolla itsellään tai työnjohtajalla on S-pätevyydet, mutta suunnittelusta en löytänyt mitään selkeää ohjetta.
#3
Oletteko löytäneet tai tehneet koodia, joka generoisi g41 tai g42 koodin normaaliksi g40 tilan koodiksi, eli laskisi tuon kompensoinnin. Periaatteessahan tuo on perus cad maailman offsetti, jonka suuruus on terän säteen mitta, mutta en ole löytänyt vielä siihen sopivaa koodia. PythonCAD kuulosti aluksi hyvältä, mutta siitä puuttuu offsetti toiminto, joten ei siitäkään ollut apua.
#4
EMC / hdc:drive not ready for command
01.12.09 - klo:09:27
Koneen käynnistyksen yhteydessä tulee seuraava virhe ilmoitus "[192.123445 ]hdc: drive not ready for command"
Linuxi käynnisty heti asennuksen jälkeen, kun yritys käynnistää emc:een, niin näppäimistö lakkasi toimasta, sen jälkeen kun olin valinnut "templaten" ja emcee valitti rtai virheistä. Yritin käynnistää koneen uudelleen, mutta sen jälkeen alko tullaa tuo virhe ilmoitus. Kyseisellä koneella on ollut tavallinen ubuntu ja se toimi koneella hyvin ja taisi olla vielä tuo sama 8.04LTS versiokin.
#5
EMC / EMC:lle väyläkortti
27.10.09 - klo:10:17
Hei, onko teillä tiedossa EMC:lle välyäkortteja ja ajureita OpenCAN, Profibus, Profinet, ethercat...
Noista ainakain ethercatille löysin master ajurit. Onko tietoa niiden toiminnasta ja esimerkkejä?
#6
hei, onko teillä arvauksia miten kirteytys tehdään kaksi karaisessa koneessa, eli kyseessa on sorvin, jossa pyörivät työkalut lisuukkeena. Miten noilla pyörivillä työkaluilla kuuluisi ohjelmoida kierteytys tapilla. Normi tapauksessa kone luulee että kierre tehdään ykköskaralla, mutta en jos se halutaan tehdään s2 karalla. Eli onko tälle tilanteelle stantardia ratkaisu mallia, vai onko nuo ohjaus kohtaisia.
#7
Mach3 / Karan asemointi
07.08.09 - klo:12:47
Miten machillä voidaa karaa asemoida, kun yritän suunnitella jyrsimen/poran sorviin.
#8
Mach3 / Mach3:n kytkeminen logiikkaan
09.06.09 - klo:12:05
Voiko Mach3:n kytkeä logiikkaan kiinni (Beckhoff). Ajattelin, että Mach3:n toimisi open-looppina ja tieto logiikan (TwinCAT) ja machin välillä menisi itse tehdyn ajurin kautta. Logiikka pyörittää sitten servomoottoreita ja paikoittaa ne aina oikeaan kohtaan closed-looppina ja tuo machi vaan kasvattaa sijainti laskuria johon paikoitetaan. Periaatteessa samalla tavalla myös luettaisiin logiikalta tarvittavia antureita.

Niin logiikka on tuossa PC:ssä jossa myös machi eli mikään kaapeli viritys ei käy.

#9
mitä eroa näillä servoilla on keskenään onko jossain netissä parempaa artikkelia suomeksi tai osaatteko muutenkin kertoa asian.

  • ac-servomoottori
  • synkroninen servomoottori
  • asynkroninen servomoottori


#10
Onko teillä kokemusta Beckhoffin laitteista ovatko laadukkaita ja onko ohjausten kanssa ollut jotain ongelmia tai paranneltavaa? Itse kilpailutin joitakin laite valmistajia ja Beckhoffi olisi edullisin noista etenkin moottoreiden ja käyttöjen osalta.

Käyttöliittymän meinasin itse ohjelmoida, kun käyttö on yleensä reikä kehien ja tasojen jyrisntää varten. Ohjaus olisi hyödyntänyt NC point to point kalikkaa, mutta nyt aloin miettimään osaisiko esim. edullinen Mach3:kin käyttää tuota, niin sitten tuolla voisi jyrsiä vaativampiakin kappaleita eikä tarvitse itse tehdä ohjelmaa. Beckhoffillakin on oma CNC softa, onko tuo minkälainen onko tietoa. Sitten tuolla sivulla oli hiukan NCPTP kalliimpi NCi ohjaus, jolle syötetään G-koodeina rata, jolloin myös ympyröiden ajo onnistuu, mutta onko tuon G-koodi kirjasto riittävän kattava onko tietoa? Tosin käyttö liittymä näyttää paperilla aika karulta, joten sitä joutuu varmasti parantelemaan eli tekee sen käyttöliittymä softan itse, mutta voisi tarvittaessa tuottaa rataohjelman, jollain CAMilla?

CNC http://www.beckhoff.com/download/Document/Catalog/Main_Catalog/english/separate-pages/TwinCAT/TwinCAT_CNC.pdf
NCi http://www.beckhoff.com/download/Document/Catalog/Main_Catalog/english/separate-pages/TwinCAT/TwinCAT_NC_I.pdf
NC PTP "esittely sivu ei näköjään toimi"

Meni väärään kategoriaan, mutta ei enää näköjään voi muuttaa.

#12
Oletteko löytänyt edullisia logiikoita ja liikeohjaimia. Edullisimmat mitä itse olen löytänyt on Beckhoffilta logiikka (1500€ alv0) pohjaisina samasta paikasta löysin myös edillisimmat servot. SKS:llä oli tarjolla arlaconin liikkeenohjaimia, jotka on vielä huomattavasti edullisempia (500€ alv0), mutta ohjelmointi MC-Basicillä.
#13
Oletteko suunnitelleet kuularuuvi käyttöjä, joissa ruuvi olisi kiinteä ja mutteria pyöritettäisiin? Olen suunnittelemassa miten toteuttaisin pitkän (7m) ja tarkan  liikkeen. Ongelmaksi kuularuuveilla tulee nurjahdus. Tuolla pyörivällä mutterilla saisi hieman jäykkyyttä lisää ja madollisesti tehtyä jonkin laisia väistäviä tukilaakerointeja tuolle ruuville.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk