Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - CNCpossu

#16
Lainaus käyttäjältä: Jakku - 25.04.18 - klo:14:23

Jos puhutaan Turret Punch Machinesta, niin onko sille käypä nimitys cnc-lävistyskone erotuksena tavallisesta lävistyskoneesta (punch machine) Revolverilävistyskonetta en ole ainakaan löytänyt mistään.

Jos se on tietokoneohjattu (cnc = computer numerically controlled), niin sitten voi olla cnc-jotain, mutta ei muuten.

Kyllä se turret viittaa juuri työkalurevolveriin, missä on erilaisia lävistimiä. Revolverilävistyskone kuulostaa aivan hyvältä.
#17
Lainaus käyttäjältä: Hiekkaranta_92 - 25.04.18 - klo:07:43
Crowfoot socket on myös jännä, kun kääntyy hanhen- tai kukonjalkahylsyksi

Harakanvarvas..
#18
Lainaus käyttäjältä: Tepula - 22.03.18 - klo:16:20
Moroes!

Eli piti aarporata 58 H6. Pääsin 57,9:ään ja rupesin ruuvaamaan aarporaa 58,15:een. Kesken ruuvauksen unohdin, mistä kohdasta olin aloittanut säätöruuvin ruuvauksen. Ruuvasin sitten kaksi kierrosta säätöruuvia taaksepäin ja 1,5 kierrosta sen jälkeen eteenpäin. Ajoin porausohjelman ja reiästä tuli tasan 58. Työkaveri sanoi, että jos säätöruuvia kääntää satkun tai alle kerrallaan eteenpäin, aarpora ei ota muutamaan kertaan mitään ja saattaa sitten muutaman säädön jälkeen yhtäkkiä haukata. Onko kellään kokemusta tällaisesta, että säädät aarporaa satkun eteenpäin ja se ottaakin 5 satkua? Ratkaisuehdotuksista olisin erittäin kiitollinen!

58H6 on -0,+19 mikronia. Jos se reikä on nyt tasan 58, reikä on valmis.

Tuosta jälkimmäisestä tulee useampikin mahku mieleen. Osassa materiaaleista edellinen koneistus on saanut pintaan ohuen työkovettuneen vyöhykkeen ja joku satasen muutos avarruspäässä voi saada terän vaan liukumaan kovan pinnan päällä leikkaamatta (terävarsi taipuu). Sitten kun olet ottanut muutaman "satkun" lastun (ilman että mitään on oikeasti koneistunut) terä meneekin työkovettumavyöhykkeen alle ja leikkaa ensimmäisen lastun, mikä voi sitten olla vaikka sen 5 satkua. Järeä varsi tietysti auttaa ja terävä pala, materiaalista riippuen. Osassa materiaaleista tuo on hionnan paikka, kun pientä lastua on vaan mahdoton ottaa, eli viimeinen lastu on pakko olla riittävän iso ja kerrasta mittaan.
#19
Lainaus käyttäjältä: Tepula - 11.03.18 - klo:10:16
Koneistan laattoja, joihin tulee yli sata reikää. Kierteitä eri syvyyksille, eri kokoisia reikiä, kierteitä ja kalvauksia yli 25 reikäryhmän verran.
Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta poraamisesta? Haluaisin siis tietää, että kun kaikki on porattu, mikä olisi hyvä tapa tarkistaa itse laatasta, että kaikki on porattu?

Jos CNC koneella tommosta teet, niin yhteen pitimeen joku hento metallitikku ja ajelet sen tikun kaikkiin reikiin melkein pohjaan asti (siis paikalle korkealla, Z alas, Z ylös, siirtyminen seuraavaan reikään). Jos tikku säilyy ehjänä/suorana, kaikki reiät on porattu. Alumiininen TIG-langanpätkä vaikka. CAMissä vaan sopivalla jekulla tommonen työstöratakokonaisuus lopuksi.

Jos ne on käsin tehtäviä ja samanlaisia aina, joku levy, missä töröttää tikkuja, ja levyn kun laittaa kappaleen päälle, pitäisi tikkujen mennä reikiin. Jos ei mene, jotain on pielessä. Helpoimmillaan vaikka vanerilevy - printtaa rei'ät paperille ja lyö naulat läpi (suoraan) paperisabluunalla.
#20
Mach3 / Vs: Win10/Mach3/UC100 ???
05.03.18 - klo:11:27
Lainaus käyttäjältä: jukkis - 04.03.18 - klo:19:53
Käytän Mach3 ohjelmaa ympäristössä  Lattepanda/win10/UC100/HDMI kosketusnäyttö.
Pelaa aika mukavasti, mutta ajoittain yhteys UC100- palikkaan katkeaa. Luulisin,että WIN10:ssä on joku
taustaohjelma, joka keskeyttää kriittisesti ja aiheuttaa yhteyden katkeamisen. Onko jollain kokemusta/tietoa, miten voisin plokata syyllisen
ja katsoa voisiko conffata tai jopa poistaa riiviön kehistä.  UC100 on aito CNC: n palikka (ei klooni)

USB on todella häiriöherkkä väylä. Ehkä saa häiriötä ja usb-ajuri sekoaa?
#21
Lainaus käyttäjältä: ParturiA - 28.02.18 - klo:21:48
Eltec eipc-2 on emolevy. Löysin itse vain eipc-3 manuaalin, jossa kerrotaan siihen saavan 800mhz/100fsb prosessorin. Tietäisi vaan saako kakkoseen saman vai pitääkö kokeilla mopompaa.
Varmaan selviäisi kun viitsisi irroittaa emolevyn, jos jumppereille on jotain merkintöjä, ei oikein näe/saa hyvää kuvaa kun emo on vaaka-asennossa ja koppa täynnä lattakaapelia

Kolmosen ohjekirjassa : "In contrast to EIPC-2 the EIPC-3 support Celeron/Pentium III processor  with  100  MHz  Front  Side  Bus  to  archieve  the  maxium performance of the chipset."

Eipä taida tuon perusteella olla 100MHz FSBtä kakkosessa..
#22
Muut / Vs: Vesipöytä Plasmaan?
26.02.18 - klo:11:48
Lainaus käyttäjältä: Stoppari - 21.02.18 - klo:18:46
Tarkoitus olisi tehdä CNC-plasmalle vesipöytä.Olisiko vinkkiä, miten syvä sen pitäisi olla?Jos liian matala, paineilma varmaan puhaltaa vedet silmille?...Tekovinkkejä otetaan vastaan.Altaan koko n.metri kertaa metri.Ensihätään ei ole tulossa vesisäiliötä, mihin voi väliajaksi veden pumpata, tarkoitus oli kokeilla ekaksi ilan sitä.

Tuossa juttua omasta vesipöydästäni:
http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=5937.0

Altaan ei tarvi syvä olla, tuossa noin 6cm vettä kappaleen alla. Vettä sitten roiskuu. Vesi myös lämpenee, kun enemmän leikkaa. Laitoin veden sekaan sitruunahappoa, ettei veteen tule elämää.

Tuossa videossa oleva kappale on leikkuuradan suhteen väärin tehty eli lopetus ei saa mennä jo leikatun kohdan yli. Aloituksen rata on ok. Tuo tuli tajuttua myöhemmin ja vaikuttaa paljon polttimen osien elinikään. Ihan vaan havaintona, kun katsoin tuon vanhan videon.

Tuolla kannattaa tehdä vain protoja. Tosiasia on, että valmis kappale (muutaman kappaleen sarjalla) oikeasta leikkaamosta on halvempi, kuin tuohon omaan pelkän raaka-aineen (levyn) hankkiminen osien tekemiseen. Valmiit leikkeet ovat todella halpoja nykyään. Tuossa omassa on se hyvä puoli, että jos tarvii kokeilla sopivaa muotoa johonkin, niin tuolla omalla saa tehtyä nopeasti uusia testiversioita.

Sheetcam on hyvä ja halpa cam ja muodon piirtelen ilmaisella autocad-kloonilla Draftsight:illa.
#23
Metrin kärkivälisessä TOS SN-40B sorvissa on kiinan lasisauvat ja näyttölaite (Sino) toimineet hyvin. Hinta oli jotain 400e luokkaa kahdelle sauvalle ja näyttölaitteelle posteineen ebaysta tilaten muutama vuosi sitten.
#24
Onhan noita koordinaattihiomakoneissa (jig grinder/coordinate grinding machine), sähköisiä ja ilmakäyttöisiä.. Deckel LKS taisi saada johonkin 175krpm menevän suurnopeuspään. Kun hiotaan pieniä reikiä, niin hiomakaran täytyy pyöriä tolkuttoman nopeasti. Tuo LKS tekee hiomaliikkeen, eli koko suurnopeuskara liikkuu ylös/alas ja ympyrärataa, niin että reikä saadaan hiottua kätevästi..

https://www.youtube.com/watch?v=CrH4fs592zQ

Eivät ole halpoja nuo Deckel suurnopeuskaratkaan.

#25
Lainaus käyttäjältä: Hiekkaranta_92 - 29.12.17 - klo:20:50
Onko tuo nyt siis tyhjä käynnistys? Vai minkälainen kuorma on perässä?

Kun mennään sulakkeella noinkin lähellä nimellisvirtaa moottori täytyy käynnistää melko nopeasti, joten jännitteen alkuramppi todella lyhyeen. Sekuntikin varmaan riittää. Rampin alkujännite johonkin 50 -60%. Ja virran rajoitus johonkin tuonne yläpäähän. Jos nalli lähtee heti, alkujännitettä alas. Jos silti lähtee niin vähän pidentää ramppia. Jos nalli lähtee rampiajan lopussa virran rajoitusta alas. Jos nalli lähtee käynnistyksen kestäessä virran rajoitusta alas, mutta jos mennään alle 3 niin epäilen että käynnistys ottaa liian pitkän ajan. Kuormasta riippuen liian pienellä virralla jäädään kippimomentin väärällepuolelle ja moottori ei käynnisty lainkaan.

Ohjekirjan mukaan juuri toisinpäin:

"A longer ramp time results in a lower starting current and a reduced acceleration torque as the motor starts up. The startup is slower and smoother as a result. The ramp time must be long enough for the motor to reach its nominal speed. If the time selected is too short, in other words if the ramp time ends before the motor has started up successfully, a very high starting current that can even equal the direct starting current at the same speed occurs at this instant."

Itse laittaisin rampin ajan täysille. Tuon ylläolevan mukaan siis moottorin pitäisi olla täydessä vauhdissa rampin lopuksi, tai muuten tulee ilman pehmokäynnistintä tehtävää starttia vastaava käynnistysvirtapiikki (kun virtarajoitus loppuu rampin lopuksi).. Tuo voisi viitata siihenkin, että liian pienelle asetettu virtarajoitus voi aiheuttaa tuon virtapiikin lopuksi, kun moottori ei ole käynnistynyt täyteen nopeuteen rampin aikana - tämän voisi huomata siitä, että nimenomaan juuri rampin lopussa (20s) aina palaa sulak(e/keet).

Niinkuin joku kirjoittikin, tuo pehmokäynnistin on prolemalli, missä yhdessä vaiheessa (L2) on jopa 50% korkeampi käynnistysvirta (ohjekirjan esimerkissä L1 80A, L2 120A). Riippuen asennustavasta, voisi harkita 20A sulaketta sille yhdelle vaiheelle ja 16A sulakkeita muille.. Riippuu asennustavasta, kaapelista yms. voiko laittaa sille yhdelle sen 20A sulakkeen vai ei.  Tämä siis hätäratkaisuna, jos L2 aina palaa ja muut kestää.

Tamulla tuon saa kyllä toimimaan. On kokemusta 7.5kW ruuvikompurasta 3x16A sulakkeiden alla, tamu ohjaa samalla kompuran tuottoa.
#26
Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 29.11.17 - klo:08:24
Juuh moni firmahan teki tarjouksia nuille autodeskin asiakkaille kun kuulivat tuosta lisenssi muutoksesta...

Kysymyshän on lähinnä mitä on tottunut käyttämään... varmaan viimiset yli 5v tullut käytettyä pelkästään inventtoria... ja 2d autocadia ei ole herranaikaan tarvinnut käyttää... kerta vectorien korjaus työkalut löytyy camistä nykyään... ja inventtorista => dxf tulee kummiskin niin nätisti...

Tuo uusi lisenssointi malli on hyvä niille jotka tekee suunnittelu hommia ns. freelancerina, jolloin aloituskustannukset ovat pienet... ja lisenssin voi ottaa aina sillon käyttöön kun on projekti missä sitä tarvitaan...
Kerta suunnittelussahan sitä softaa tarvitaan... kerta 2D piirto työkalut alkaa cam:ssä oleen jo sillä tasolla että niillä pärjää oikein hyvin, jos tarkoitus on ajaa plasmaa tai levy cnc:tä (reitys, muotoajot, yms)...

Tämä threadi näyttäisi olevan autocad LT 2018 aiheena.. Siksi siis kehuin tuota 2D ilmaista cadiä vaihtoehtona LTn vuokraamiselle..
#27
Autocad LTn käyttö loppui, kun sitä ei saa enää ostettua omaksi. Pitäköön tunkkinsa.

Tilalle tuli Draftsight, joka on käytännössä autocad kopio, mutta sen saa omaksi ja se on halvempikin - perusversiona ilmainen. Toiminut oikein hyvin. Tukee suoraan autocad tiedostomuotoja. Suosittelen tutustumaan, perusversion saa tosiaan ilmaiseksi. Ei muuta yhteyttä tuohon, kuin tyytyväinen käyttäjä.

https://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/
https://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/free-download/
#28
Itse vinkkaisen semmosesta firmasta kuin IK-Asennus Kangasalla. Hinta oli ainakin viimeksi tigin argon-pullon täytölle kokonaisuutena halvempi (olikohan 20 pullon täyttö 50e?), vaikka meni kahteen suuntaan matkahuollolla pullo (rahdit tuohon päälle tietysti), kuin nämä tunnetut kilpailijat, ja myös nopeampi. Pullon katsastuskin onnistui täytön yhteydessä viikossa jokunen vuosi sitten ja oli hyvin kohtuullinen hinta, olisko ollut 60e.

Siirryin tuonne, kun Woikoski vähän reippaammin potki päähän asiakaspalvelun suhteen ja piti löytyy toinen paikka missä pulloja täytättää. Eipä ole tarvetta käydä Woikosken Järvenpään toimipisteessä, vaikka olisi maailman viimeinen kaasukauppa. Netistä löysin tuon IKn, kun etsin mitä vaihtoehtoja on omistuspullon kanssa. Tuosta löytyy googlella paljonkin keskustelua eri palstoilta.

En ole muuta kuin tyytyväinen asiakas. Kannattaa kysyä tuolta.
#29
Johteet ja ruuvit / Vs: Pientä askelta
18.09.17 - klo:21:00
Lainaus käyttäjältä: ChiKung - 07.09.17 - klo:15:10
Pitkään ollut mietinnässä yksi projekti, jossa lääkeaineruiskua puristetaan mahdollisimman tasaisesti (dispensoidaan nestettä). Muutama projektiaihio tässä on ollut, mutta en yrityksestä huolimatta ole saanut liikettä tarpeeksi tasaiseksi.

Tuossa joku nettikuva, niin tiedätte mistä on kyse:


Tähän mennessä yritetty jo mikrosteppauksia, mutta toimivat hyvin lähinnä tasaisella vastuksella. Samoin alennusvaihdetta on jo kokeiltu, mutta niistäkin tulee nykimistä ruuvin pyörimiseen, varsinkin hammashihnoista.

Löytyisiköhän siis jostain edullista, noin 10 cm olevaa johdetta, jossa esim. 1 mm nousu? Tähän jos laittaisi 0,9 asteen stepperin, pitäisi liikahtaa tarpeeksi vähän yhdellä askeleella.

Ps. Ja joo, pieni ilmakupla ja pienempi neula kyllä tasoittavat virtausta, mutta eivät oikein tarpeeksi.

Ota sellainen ruisku, missä mäntä on muovia ja siinä on vaan riittävän tiukka välys runkoon, että ei vuoda. Tuollaisella isolla kumitiivisteellä olevaa ruiskua (kumimäntäruisku) ei ole imho mitään toivoa saada liikkumaan tasaisesti.

Tuossa esimerkki.
https://www.tammed.fi/tuotteet/discardit-muoviruisku-luer-20-ml/

Eron tommosen muovimäntäisen ja kumimäntäruiskun välillä tuntee ihan käsin kokeilemalla. Nuo discardit ruiskut ovat mainioita liuottimien kanssa, kun ei ole mitään liuottimeen liukenevaa.. Nuo kumimötikkäruiskut jämähtävät, kun liuotin vaikuttaa kumiin ja se tahmaa ja/tai paisuu. Tosin, voi olla vaikea löytää yli 20ml ruiskuja tommosina. Jos on pakko käyttää tommosta kumimäntäruiskua, voitelisin sen kumimännän hyvin. Jos on merkitystä, joku inertti voiteluaine.
#30
Muut / Vs: Mihin "lastujäte"
14.08.17 - klo:14:17
Lainaus käyttäjältä: ttontsa - 11.08.17 - klo:22:00
20...200l jos tulee vuodessa, eikä hae rahallista vastinetta niin hakee maalaamosta tyhjiä 20-30l maalipyttyjä. Reijät pohjaan ja lastuja täyteen. Kannet päälle ja kunnalliselle sorttiasemalle. Tussilla voi kupeeseen ja kanteen sutasta "lastuja". Reijät pohjaan ettei mene vettä sulattoon. Käteviä "pien roskiksia"

Tai sinne tavalliseen roskikseen sekajätteen sekaan, jos määrät alle 200 litraa vuodessa..
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk