Myös korttimaksu toimii

Projektori tulostin muoville/piirilevyille

Aloittaja jyrki.j.koivisto, 21.08.13 - klo:04:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jyrki.j.koivisto

#30
Lainaus käyttäjältä: CNCpossu - 11.02.14 - klo:11:16
Tyhmä kysymys: miksi ei vaan käytä tykkiä vaikka tietokone-liitännän kautta? Suoraan kuva näytönohjaimelta tykille täydellä tykin resolla ilman mitään virittämistä.

Ymmärrän hauskana projektina peilipiirin ohjauksen virittelyn, mutta jos tavoitteena on 3d tulostus, eikä elektroniikkaharrastus. Jälkimmäisessäkään mitään vikaa, en sitä tarkoita.
Tuota samaa tässä jo mietin vähän ittekin. Sanotaanko näin että ei se määränpää vaan se matka, mutta jos nyt jotain syitä pitää kehittää niin tuommoinen projektori on melko massiivinen jos sitä pitää pyörittää astian alla ja vakiotykissä on aivan liikaa ylimääräistä rompetta mukana, haluan hallita täysin tuota peiliä. En esimerkiksi halua että käynnistys kestää (vakio projektorin lampun ohjaus ja sen viiveet), enkä halua että tykistä tulee mitään valikkokuvaa ruutuun. Normitykki vaatii tietokoneelta kaksi videolähtöä (tai ketjutettuna, mutta silloin monitorin ruutukin räppii samaa maski kuvaa) enkä halua myöskään sitä vaikka tässä pääkooneessani onkin SLI sillattuna kaksi gtx560 näytönohjainta ja ruutuja saisi sillä vaikka koko pöydän täyteen (6 monitoria muistaakseni)

Toisin sanoen jos haluaisin käyttää vaikka askelmoottoria vanhasta printteristä niin en helkutissa käyttäisi sitä koko printterin raatoa vaan pelkästään sitä askelmoottoria.

Vaikka tuota projektorin raatoa ei pyörittelisikään astian alla niin saattaa olla että haluan ajaa sitä xy-kelkan päällä (ylösalaisin tai ei) ja silloin tuollainen vakioprojektorin kanssa näyttäisi todella typerältä.

Jos tämä onnistuu niin tuon tykin koko on pelkästään yksi pieni piirilevy optiikan perässä, eli todella pieni ja sitä voisi sitten käyttää monella eri tavalla.

Yksi toinen syy on koittaa maksimoida tuo UV teho. DMD eli tuo peilipiiri heiluttelee noita peilejänsä luodakseen eri valoisuus asteita ("mustasta" täysin "valkoiseen") yhdessä tuon värikiekon kanssa sitten muodostuu eri värejä. Tuo peilien heiluttaminen syö UV-tehoa vaikka se tapahtuisi kuinka nopeaan tahansa niin aina jossain välissä peili heijastaa UV:n optiikan kattoon ja muuttaa UV-tehoa lämmöksi (tuossa yhdessä kuvassa näkyy tuo jäähdytyssiili optiikkapurkin päällä (isompi on DMD piirille), sinne peilit ajaa ne fotonit mitä ei haluta kankaalle) Tässä purkamassani projektorissa on vain tuo vanha vga liitin ei DVI/HDMI liitintä. Musta mitä tuolle tykille ajaa ei välttämättä ole pikimustaa vaan se riippuu AD-muunnoksesta ja projektorin valoisuus ynnä muu asetuksista. Printtauksen kestoa voi sitten pienentää jos peilit saa pysymään paikoillaan koko valotuksen ajan eikä ne heiluskele eestaas. Ajan pienennys on suoraan verrannollinen tuohon heiluskeluun.

3D-tulostuksessa käytetään kuitenkin puhtaasti mustavalkomaskia eikä mitään värien eri valoisuusasteita.

jyrki.j.koivisto

Tänään saapui postissa tuo toinen DLP-projektori jonka huusin huutonetistä (InFocus IN26+) DMD-piiri näyttää ulkoapäin samalta mutta resoluutio on tarkempi. Lähden siitä että piiri on sama mutta vain resoluutio on parempi, eli muuta eroa näissä ei saata olla kuin tuo dataväylän leveys joka tässä on sen täydet 64-bittiä.

Tuossa tuo projektorin emolevy ei höpöttele mitään ylimääräistä tuolle virtalähteelle, vain lampun ohjaus ja sen toiminnan tarkkailu. Virtalähteessä oli myös merkittynä jännitteet ja virrantuotto, tuosta on apua tuon jännitereguloinnin teossa koska sitä ei tarvitse mitoittaa kuin juuri noihin lukemiin suunnilleen (pitänevät paikkansa nuo merkinnät)

+12VDC/0.7A     (+12.3V mitattu käynnissä)
+5VDC/1.3A       (+5.1V mitattu käynnissä)
+3.3VDC/1.8A    (+3.24V mitattu käynnissä)
-10VDC/0.16A   (-11.75V mitattu käynnissä, käyttötarkoitus epäselvä)

Tuossa toisessa BenQ:n projektorissa ei tainnut tuota negatiivistä jännitettä tulla ollenkaan virtalähteeltä, voi olla että tässä InFocuksessa tuon DAD1000 piirin tarvitsemat jännitteet luodaan siinä erilailla.

Softapuolella askartelin STL-tiedoston lataajaa ja sainkin jo palikoita pyörimään Aros käyttöjärjestelmään portatulla mesa kirjastolla Gallium3D:n avustamana. Vielä pitää koodailla huonolla matikkapäällä rutiinit jotka viipaloi tuon STL mallin kaksiulotteisiksi "kuviksi"

olli henttonen

tuohan alkaa näyttämään lupaavalta tuotteelta.
Onko siihen tarkoitus laittaa UV lamppu valolähteeksi?

EDIT:
Eikös noita ilmaisohjelmia ole jo valmiina, jotka suorittaa sen viipaloinnin, ei tarvitse uudelleen pyörää keksiä.
esim B9Creator
dyykkari

jyrki.j.koivisto

Onhan noita ohjelmia, ne on vaan kaikki väärille käyttiksille näin Amigan nimeen vannovan mielestä. Sitä paitsi jonkinlainen ajurikin pitää sielä PC:n puolella olla joka juttelee sitten jotain kautta tuolle härpäkkeelle(USB/BlueTooth/WiFi?). Tuolle Aros käyttöjärjestelmälle semmottiset saan tehtyä.

https://www.youtube.com/user/JyrkiKoivisto/videos Tuola mulla on noita videoita vähän tuosta Aroksestakin.

Jos nyt saan tuon DMD-piirin tottelemaan niin edelleen ajattelin sitä laitetta pyörittää astian alla, semmottiselle ei taida ihan suoraan olla valmista ohjelmaa. Tuo 3D-mallin viipalointi saattaa olla haastavaa... :(

jyrki.j.koivisto

Askartelin paskartelin siis tuon Aroksen GUI nappula kirjastolle uuden luokan jolla noita palikoita pitäs saada soviteltua tulostusalueelle, vielä vähän kesken. Tuosta pitäs saada aikaan sitä eye candyä...

http://youtu.be/cAeK099g_Ig

olli henttonen

Hei
Mtä haet sillä, että se projektori pyörii siellä alla?
dyykkari

jyrki.j.koivisto

Lähinnä isompaa tulostusaluetta, mutta samalla kappaleesta häipyy porrasmaisuus maskin pyöriessä. En oikein ole varma mitä tapahtuu aivan tulostusalueen reunassa kauimpana origosta, tarkkuus saattaa sielä kärsiä tai sitten ei.

jyrki.j.koivisto

#37
Vielä tämä "omin käsin onneen" homma etenee, nyt tuo mun ohjelma jo lataa STL tiedostoja
http://youtu.be/7mAMIKSVb8Q

http://youtu.be/VJIOsYSAe2w

jyrki.j.koivisto

#38
Tänään saapui tuo USB logiikka analysaattori, pitäs kai tuota hardware puoltakin koittaa viedä eteenpäin mutta tällä softapuolella on niin kiva leikkiä. Tuossa taas uudempaa huonoa videota tuosta softasta: http://www.youtube.com/watch?v=DiB_WCnrcAY

Nyt sillä voi skaalata noita tiedostoja ja asettaa palikkaa origoon (vapaa sijotus tulee sitten kohta) Pitää vähän siivoilla tuota koodia ennenkuin se on liian sotkusta...

Skaalaus ynnä muu vektorimatikka tehdään suoraan malliin eikä käyttäen opengl:lää, ei se ny niin vaikeeta ollukkaa.

EDIT: Ajoin tuon videon The Tuubin videonparannusohjelman läpi. Ajattelin että himmentäs tuota videota, mutta se poisteli vain värinää ja aiheutti tuon omituisen väännön johkain kohtaa videota.

jyrki.j.koivisto

#39
Jep jep ja tämäkin projekti etenee samaa verkkaista tahtia.

Tähän mennessä olen onnistunut sieppaamaan tuon DAD1000 piirin alustus viestit SPI väylältä ja periaatteessa saisin sen piirin toimimaan picin ohjaamana. Samaten olen löytänyt kiinalaisten nettiin laittamia "customer datasheetteja" joista on selvennyt aika paljonkin.

Huusin huutonetistä kolmannen tykin ja tämäkin on BenQ merkkinen (PB2250) Resoluutio pitäisi olla täydet 1024x768. Tämä on aivan toimiva vehjes ja lamppukin on ehjä.

Koitin kuvaa tarkentaa 102,76mm x 76,8mm alalle mutta eipä ollut enää tarkkakuva. Menin kattelemaan miten näitä on muut muokannut ja eksyin tuonne: http://www.os-rc.com/en/ilios-documentation-page/37-11-projector-modifications

Nämä muuttelee noita linssisysteemejä poistamalla stoppiruuvuja. Hirveän hankalaa eikä onnistu tuossa BenQ:ssa. Itse ratkaisin ongelman tuomalla koko optiikkaa parimilliä eteenpäin messinki shimmeillä (jos toisi enemmän niin saisi tarkennettua vieläkin pienemmäksi!) kolme pidempää ruuvia se vaati mutta tämä tapa on todellakin paljon kätevämpi.

Tuossa kuvia muutoksesta.

https://www.dropbox.com/s/itl3ga9zrr33ts4/WP_20150213_16_38_31_Pro.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/lui9aw84p9zp6h3/WP_20150213_16_38_44_Pro.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/1eykdqeqronvdjj/WP_20150213_16_42_59_Pro.jpg?dl=0

Tuo yksi yksinäinen linssisysteemi on tästä toisesta BenQ:sta. Ovat keskenään vaihtokelpoisia. Tarkennusten pyöritys on tosin peilikuvana. En koittanut miten toimii noin optiikan puolesta mutta en näe syytä miksei toimisi. Ulkoiset mitat ja muovivalut ovat tismalleen samoja.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk