Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - timopen

#17
Mun mielestä twistin voi vaaittaa  pois reukun päältä (kait sul on sellainen revolveri, että työkalusija jää yläpuolella vaateriin?).

Lainaus käyttäjältä: Mähis - 15.07.18 - klo:00:40
Kuinkas tälläisten vaaitukset, normi vaakajohteinen olisi selvää pässsin lihaan, mutta vinojohteinen, kun ei suoraa pintaa oikein missään?
Pylkän johteesta saa nyt sinne päin Z-suunnan.
No nytpä lepää kutskuinkin tasaisesti jokatassulla.
#18
Osittain tarve ei auennut ihan täysin. Eli sulla on cnc-plasma, mutta tarkkuus ei riitä varsinaisesti? Sillä tehdään protoja, kuten mainitsit? Sitten tarvitaan laserleikkeitä nopealla toimitusajalla, kun proto on testattu? Eli meneekö sulla tuotekehitys ja myynti niin nopeasti, että tarvitset sitten leikkeitä nopeammin kuin laserleikkausfirmoilta on saatavissa? Ja sitten se varsinainen kysymys, että tarviitko oikeesti? Että jos tarviit tarkempia osia niin yks vaihtoehto on cnc-jyrsin - työstökeskus, mikä avaa sitten jo paljon muitakin mahdollisuuksia tehdä. Ei ehkä se optimaalisin levyn pilkkomiseen, mutta tarkkoja saa kuitenkin. Voiko sillä työstökeskuksella tehdä ne kappaleet, jotka tarviit sinä aikana, kun oottelen laser-firmasta tavaraa?

Sit kun ostat laserin niin seisotatko sitä nurkassa vai hommaatko sille teollisuudesta töitä. Tai mul on ymmärrys tai kuvitelma, että teet osia noihin auto- rallihommiin tms. Ei niitä kuitenkaan niin paljoo mee niin se sit on siellä nurkassa seisomassa. Sitten ku sul on hyvä, että ei oo jonoo laserille niin saat kilpailuedun verrattuna muihin firmoihin nähden. Sit alkaa tulla tilauksia ja myyt niitä. Sit tulee isompia vakioasiakkaita, jotka tykästyy sinuun ku teet niin nopeesti niitten osia. Sit alkaa liikevaihto kasvaa niitten osalta. Sit tulee muita vakioasiakkaita. Sit sun laseri on tukkeessa ja et saa niitä ralliauton osia leikattuu yhtään nopeammin ku kukaan muukaan. Eli ei mennyt niinku Strömsössa.

- Timo
#19
Ei oo tuttu kone ollenkaan, mutta jos sulla on jotain skemoja olemassa tms. niin kannattaa laittaa tänne niin joku enempi sähköjen kaa parissa touhunnut voi neuvoa mahdollisia vikakohtia vaikkei olisikaan tuttu laite.

Esimerkiksi mulle tuli mieleen, kun on tuo Mori Seiki SL1, jonka modernisoin niin alkuperäisessä:

Fanucin DC-karakäyttö
Karamoottorissa takometri -> karakäytölle kierrosnopeustieto
Enkooderi / pulssianturi -> tieto cnc-ohjaukselle pyörimisnopeudesta -> kierteityksen synkroa varten mm.

Eli jos on jotain vastaavaa niin ite alkaisin katsoa takometrin toimivuutta, nää aiheutti lukemani perusteella aika paljon ongelmia vastaavien Mori Seikien karakäytöissä silloin kuin lueskelin, ja tää on mitattavissa yleismittarilla... itellä oli nimittäin kanssa ongelmia. Lähinnä just monesti tuli vastaan, että jos on DC-karakäyttö ja hiiliharjallinen moottori niin hiilipölyä on jokapaikassa ja vaatii puhdistamisen ja sit voi alkaa taas toimimaan.

Eli siis, jos niitä sähkökuvia on niin niitten perusteella moni muukin voi antaa jotain arvauksia vikakohteesta ym. Jos vaikka valokuvia roinista mitä sähkökaapissa ja moottorista ym. niin voi jo avata ymmärrystä enemmän kuin pelkkä sorvin nimi.

- Timo
#20
Jenkit käyttää ainakin PM:ssä aika paljon tota "Screw machine" noista ja tarkempi ois "Multi spindle screw machine". Ensimmäinen kerta tosin, kun näin tuommoisen karusellimallisen. Termiä Monikarasorvi on käytetty joissain julkaisuissa, kun googletin, mutta eipä se tarkemmin määrittele tuota rakennetta kyllä.

Lainaus käyttäjältä: Jakku - 21.05.18 - klo:18:46
Entäpä tämä:

Revolving index machine. Saksaksi tämä on rundtaktmachine, jos auttaa asiaa. Tämä on karusellimallinen revolverikone, mutta onko tullut käytännössä jollekin vastaan?
#21
Googlen kuvahaun perusteella Turret Punch Machine on suomeksi Levytyökeskus. En tuota tiennyt englanniksi niin piti mielenkiinnosta kattoa minkälaisesta koneesta on kyse.
#22
Tai sitten vaikka rakentelen jonkun mekanismin millä saat ympyröitä:

https://www.youtube.com/watch?v=BNSU_g-gHe4

Esim tuollainen... pisteeseen E yläjyrsin ja varsien AB, CD pituuksia muuttamalla eri kokoisia ympyröitä. Ei sinäänsä tuossa muuta vaikeeta olisi kuin se, että riittävän jäyköistä raudoista varret ja kunnolliset nivelpisteiden laakeroinnit.

Muitakin mekanismeja löytyy esim tuolta youtubesta... näistä joku voi olla semmoinen, että esimerkiksi tuon ympyrän halkaisijan muutoksen saa tehtyä yhden varren muutoksella tai kiinteän nivelpisteen paikkaa siirtämällä tms. Tuossa yllä olevassa on se, että pyörimisliikkeen haluaa toteuttaa vaikka moottorilla niin se on yksinkertainen tehdä ja tuolla pisteessä E on kaiken aikaa sama tasainen nopeus, kun moottorilla, jolla pyöritetään pistettä A tai D.

- Timo
#23
Oon kanssa sitä mieltä, että jos lähtökohta on se, että pitää tehdä tuommoisia kiekkoja/rinkuloita eikä muuta, niin CNC on siihen kyllä turha. Mieluummin justiinsa poraus kuppiterällä tai sitten teet jonkin yksinkertaisen laitteen millä saat yläjyrsimellä pyöräyteltyä erikokoisia ympyröitä.

- Timo
#24
Mulla on putkentaivuttimessa kääntö monirivisellä ketjulla. Toisessa päässä taivutussylinteri ja toisessa palautus.

- Timo
#25
Nyt, kun markkinoille on tullut nuo 10 litran omistuspullot Woikoskelta, Agalta ja Air liquidilta, ja (en ole selvittänyt) arvelisin, että kaikissa on suurin piirtein sama hintataso, niin laittaisin aika paljon painoarvoa sille, että Motonet edustaa Air Liquidia ja myymälät on auki myös lauantaisin ja sunnuntaisin. Näillä teollisuuteen suuntautuneilla jälleenmyyjillä ei ainakaan ole.

Uusin ite just 4 pullon sopimukset ja sain "huudatettua" hintaa jonkin verran alaspäin (olen ihan tyytyväinen, vaikka tiedän, että monet maksaa vielä vähemmän):

Verolliset hinnat:

Vuokra 167,4 e/pullo/3 vuotta

Täytöt:
Happi 50 litraa: 24,8 e
Asetyleeni 10 kg: 86,8 e
Seoskaasu 18% 50 litraa: 62 e
Argon 50 litraa: 80,6 e

- Timo
#26
Johteet ja ruuvit / Vs: Pientä askelta
12.09.17 - klo:21:56
Pienen nousun kyseiseen sovellukseen saa kikkailtua helpostikin, kun tekee differentiaalisena. Esimerkiksi ruuvi on kaksiosainen - kierteet M10 - 1.5 ja M12 - 1,75. Runkoon mutteri M12 ja liikkuvaan osaan mutteri M10 kierteelle, niin nousuksi tulee 0,25 mm / kierros. Kitkoja tosin sitten tässä. Välyksillä ei tosin tainnut olla väliä, jos tuo yhteen suuntaan painaminen oli tarkoitus.

- Timo
#27
Pystyykö poltinta pyöräyttämään kiinnityksessä... näkisi, että jos suihku kääntyy toiseen suuntaan vinoksi.

- Timo
#28
Muut / Vs: Uusi yrittäjä
16.06.17 - klo:22:25
Ei kait siinä muuta kuin tuntiveloitus x arvio omasta ajasta ja lopuksi tarkastelu sen suhteen, että kuka on ostamassa jne... että onko mahdollisuutta saada kauppaa tällä hinnalla.

Kun itse aloittelin yrittämistä niin ajattelin liikaa sitä, että saako tästä tarpeeksi rahaa tunnille... sit jossain vaiheessa realisoitui se, että vaikka se tuntiveloitus, mikä tuli kiinteähintaisesta työstä, ei ollutkaan halutulla tasolla on aina omaan pussiin ja menkööt opettelemisen piikkiin. Turha niitä koneita on seisottaa tyhjillään ilman töitä sen takia ettei saanut haluamaansa hintaa läpi... ajan myötä se tulee... nykyään on jo vähän semmosta perstuntumaa, että kelle tarjoaa ja ketä vastaan silloin kilpailee ja missä hintataso pitää olla erilaisilla kappaleilla.

Korjaushommissa ym. kiirejutuissa järkevä tuntihinta, mikä ei karkoita asiakasta, ja edelleen laskutuksessa arviointi siitä, mitä laskuttaa... Näin on omat asiakkaat pysyneet tyytyväisenä... Jos pitää värkkäillä jotain aputyökaluja tai säätää koneita hommia varten niin niitä en luonnollisestikaan yritä ees laskuttaa, vaikka monesti uppoisivatkin sinne samaan.

Ehkä semmoin nöyrä asenne alussa ja rehellisyys siitä, mitä voi tehdä eikä lupaa kuuta taivaalta... kyl se siit lähtee.

- Timo

Lainaus käyttäjältä: Tomton - 12.06.17 - klo:21:49
Terve, olen aloittamassa koneistusta toiminimellä ja askarruttaa tarjouslaskennan tekeminen. Sorvausta ja jyrsintää nc-koneilla. Tuntilaskutukset ovat tiedossa millä kannattaa edes tehdä. Yrittänyt hienostuneesti tiedustella yrittäjiltä asiasta kuinka itse laskevat hintoja, mutta en ole oikein saanut muuta kuin happamia ilmeitä. Ymmärrettävää, kun ovat "liikesalaisuuksia". Jos konkareilla/yrittäjillä olisi hyviä vinkkejä yms. olisin kiitollinen avusta. Heitä vaikka yv.

Kiitokset

#29
Ruuveille kun tehdään tuollaiset pitkulaiset säätöreiät niin niistä puhutaan myös "juoksureikinä".

- Timo
#30
Muut / Vs: Monipäinen kierre
10.05.16 - klo:20:09
Eikös kierretyökierrossa ole yhtenä muuttujana aloituskulma. Tämän avulla (ensisijaisesti?) monipäiset kierteet. Ja eikös toimi myös, kun jokaisen kierteen ajaa omalla kierrolla ja muuttaa aloituspistettä (Z-akselilla) nousun kolmanneksen verran. En ymmärtänyt nyt tuota C-akselin ja sen tarkkuuden merkitystä...

- Timo
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk