Myös korttimaksu toimii

Stepprin kytkentä 8 wire

Aloittaja ransu77, 06.11.11 - klo:22:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ransu77

Kyssäri, olenko kytenyt oikein.

Onko toi high torque kytkentä rinnan?
Ja tulkitsinko oikein...
A kelan a+ liitetään Kortin a+
A kelan a- ja c kelan c- yhdistetään toisiinsa
C kelan c+ liitetään kortin a-

Jos ymmärsin väärin niin voitteko oikaista.
Kiitos


Kremmen

Lainaus käyttäjältä: ransu77 - 06.11.11 - klo:22:59
Kyssäri, olenko kytenyt oikein.

Onko toi high torque kytkentä rinnan?
Ja tulkitsinko oikein...
A kelan a+ liitetään Kortin a+
A kelan a- ja c kelan c- yhdistetään toisiinsa
C kelan c+ liitetään kortin a-

Jos ymmärsin väärin niin voitteko oikaista.
Kiitos


Kyllä tuo nyt vähän epäilyttävältä kuullostaa. Ensinnäkin kelat on A ja B, ei A ja C. Kuvasta näkyy, että kumpikin kela on 2-osainen ja kaikkien kelojen päät on tuotu ulos moottorista ilmoitetun värisellä piuhalla. Ensimmäinen homma on päättää kytketäänkö kelat rinnan vai sarjaan (ja molemmat tietty samalla tavalla). Rinnankytkettynä kelojen induktanssi on huomattavasti pienempi kuin sarjaan kytkien. Tämä mahdollistaa nopeamman virran nousunopeuden ja sitä kautta nopeamman pyörittämisen, kuten kuvassa todetaankin (high speed). Sarjaankytkentä tuottaa samalla virralla tuplaten magneettivuota ja sitä kautta vääntöä, eli siitä tuo high torque. Virta nousee kuitenkin hitaammin rajoittaen maksiminopeutta. Korkea vääntömomentti lähtee siis sarjaan- ei rinnankytkemällä.

Ja sitten muuhun kytkentään. tuo on ns. bipolaarimoottori ja stepperivahvistimessa pitäisi olla 2 H-siltalähtöä, yksi kummallekin kelalle. Yhteensä siis 4 lähtöliitintä jotka on yleensä merkattu jotenkin suuntaa antavasti jotta voi päätellä mihin lähdöt pitää kytkeä. Mutta siis bipolaarimoottrin käämejä ei kytketä yhteen missään kohdassa.
Jos vahvistin on tarkoitettu unipolaarimoottorille, niin sitten siinä pitäisi olla 5 tai 6 lähtöliitintä, joista 1 tai 2 on yhteisiä nolla/maaliittimiä. Tässä tapauksessa kelat pitää kytkeä sarjaan ja kummankin kelan keskipiste kytketään yhteiseen maahan. Kelojen päät sitten jäljelle jääviin liittimiin samaan tapaan kuin bipolaaritapauksessa. Silloin ei kuitenkaan puhuta mistään sppedeista tai väännöistä, kun vain yksi kytkentätapa on mahdollinen.

Mikä ohjain sinulla on?
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

porepe

Moro.
En oikein ymmärtänyt kysymystäsi eilen puhelimessa, kun ei ollut kytkentäkuvaa....

Mutta yritetäänpä nyt vastata kysymykseesi.

Eli koska sinulla on käytössä ohjain mallia dingodongo :) ja välitystä 1:4 hihnoilla suosittelen käyttämään tuota HIGH SPEED MODE:a.
Vääntö riittää taatusti tuon välityksen ja kuularuuvien johdosta.

Kytketään seuraavanlaisesti johdot yhteen ja ohjaimelle.

Sininen+Keltainen = A+
Punainen+Vihreä = A-
Ruskea+Oranssi = B+
Musta+Valkoinen = B-

Noilla pitäisi toimia....

Ohjaimen virtarajan saa todennäköisesti pistää täysille, mutta varmista nyt vielä spekseistä paljonko motti sietää rinnankytkettynä.
Lisäksi saatat tarvita kunnon konkkapatteriston vitalähteen ja ohjaimen väliin.

Jos pistät sellaiset ruuvit, joista oli puhe, eli Kuularuuvit nousuilla X-4mm, Y-5mm ja Z-5mm, niin 1:4 välityksellä tulee steppimääräksi sinne step configiin täysiaskelilla seuraavat arvot....

X= 200 pulssia / mm
Y= 160 pulssia / mm
Z= 160 Pulssia /mm

Puoliaskelluksella vastaavat arvot ovat kertaa kaksi, eli

X= 400 pulssia / mm
Y= 320 pulssia / mm
Z= 320 pulssia / mm.


Toivottavasti tämä auttaa sinua eteenpäin asiassa :)

Oli hieman kiire, kun vilkaisin tuota kytkentää, mutta noin se pitäisi mennä...

Kremmen. jos sulla on aikaa, niin viitsitkö vilkaista kirjoitinko oikein :)

HUOM...HUOM... HUOM... Pistä rajakytkimet toimintaan, ennen testausta koneessa. tuolla välityksellä ja 1NM väännöllä motin akselilta ovat pöydän lineaarivoimat aivan poskettomat -> Sormestasi ei jää mitään jäljelle, jos jätät sen pöydän tms. väliin....
Petri Junnila
Mynämäki

Kremmen

No enhän minä nyt mikään lopullisen totuuden tuomari ole :), mutta kyllä tuo minun silmääni oli ihan oikein. Olettaen siis, että stepperi on yleinen 200 steppiä/kierros mikä lienee todennäköistä. Virtarajan asetusta kannattaa tosiaan miettiä, mutta tuskinpa se motti käsiin kärähtää vaikka olisi vähän isollakin alkuun. Toisaalta ihan ensi kokeiluun sitä voisi ehkä ruuvata alemmaksikin. Jos systeemi lähtee lapasesta niin ei lähde niin rajusti  :P
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk