Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - AK47

#1
z akselin jarru Fanuc tape center

Taitaa olla jarru rikki -86 tapecenteristä. Löytyisiköhän sellaista täältä?

Tai tietoa mistä löytyisi tai edes kyselisi?

More Information
#2
Teriä

Säilytystilat pienenee ja pienenee. Downgreidaus koskee myös koneistusaiheista materiaalia.

Olisi länsimaisia pääosin jyrsinteriä ja poria. 1-40mm kokoluokassa. Joitakin kokoja vain yksi mutta joitakin useampi. On viimeistelytappia ja rouhintappia. Hieman kierretappeja ja pakkojakin. Sorvin teriä pieniä pöytökonekokoa. Yksi 25x25 varrella oleva oik kätinen kierrepalan pidin johon 60 asteen palan lisäksi trapetsipalaa pari kappaletta.

Säilytystila ei ole niin loppu että ihan ilmaiseksi pitäisi jakaa. Mutta jos katsoo kestoolsin tai työkalupalvelun hinnastosta hintoja ja ottaa siitä 50% pois niin pitäisi olla uusista teristä ok hinta. Jos on ostohousut jalassa niin voi kertoa perusteltuja näkemyksiä hintapolitiikasta mutta ilman ostoaikeita useammasta terästä turha lähteä molempien osapuolten aikaa tuhlaamaan.

Listaa en jaksa nyt tehdä mutta ilmoittele mitä tarvitset, niin voin katsoa paljonko sellaista löytyy.

Hyvin vähän on käytettyä tyylillä kerran käytetty mutta nekin toki voidaan myydä. Olen koneistusalan ammattilainen niin voi olla varma että minun "käytetty" on erittäin lähellä uutta vastaavaa. Ei vaan jaksa koneistaa jos terät ei ole hyvässä kunnossa.

Turha verrata kiinalaisiin teriin. Jos niitä pitää hyvinä ja haluaa jotai halpaa niin löytyy kiinalaista "mitsubishiä" CCMT060204 5 eur laatikko ja jos ottaa kaikki 8 laatikkoa niin 32eur.

More Information
#3
Röhm Hydrauli/pneumaattinen sorvin istukka

Ehjä Röhm 85mm istukka todennäköisesti EMCO:n jostain mallista. Näyttää pienen pöytäsorvin istukalta tai pienen kaksikaraisen sorvin hakupään istukalta. Toiminnalliset pinnat hyvässä rasvassa vaikka ulkopinnassa Röhm logon kohdalla hapettumaa. Kiinnitys halkaisija 70.00mm.

Katso koko ilmoitus
#4
O: kuularuuvit ja -johteet 100-300mm

Pieneen rojektiin haussa kuulamutteri ja ruuvi -minimi liikepituudet n. 100-150 ja 230-300mm. Nousu saa olla jotain 2-8mm ja halkaisija n 8-12mm

Lisäksi kuulajohteet satuloilla suunnilleen samoille mitoille. Johteeksi käy n 10x10 - 20x20 kokoluolan johteet.

Vaihdossa saattaa saada jotain vastaavaa kampetta tai koneistukseen liittyvää kamaa joka itselle tarpeetonta.

Katso koko ilmoitus
#5
Millaisia manuaali/nc sorveja ihan uusia siis on saatavissa.

Tiedossa on ainakin seuraaville maahantuoja tai ainakin edustaja:

Haas
Harrison/colchester
Emco
Miltronics
XYZprotoTRAK
Weiler
Romi

Onko näistä käyttökokemuksia?

Hyvinkin erilaisia näyttäisi olevan muttei oikein sellaista missä olisi kaikki tarvittavat ominaisuudet. Tarvetta on suurelle kierrosluvulle 4000rpm+, automaattirevolverille myös tarvetta ja pitää olla sellainen ohjaus että saa postarin mastercam/wincam puolelle. Itse liikealue ei tarvitse olla kovinkaan suuri. Myös mekaninen käsikäyttö on hyvä asia. Muut ominaisuudet nekin merkitsee mutta äkkiä ajatellen tuossa tärkeimmät. Hintakin ratkaisee ja taitaa kalliimmat olla ulottumattomissa jo osa yllämainituistakin. Tosin jos haluaa kaikki ominaisuudet pitäisi ostaa manuaali ja nc sorvi erikseen...
#6
NC pyörityslaite


NC-pyörityslaite. Ei tarvitse olla ehjää servoa eikä ohjausta. Kunhan itse laite on mekanisesti ehjä. Kokoluokka 6-10" Mieluiten 8" pakalle passeli ja oma kärki olisi plussaa.

NC-pyörityslaitteeseen saa halutessaan vaihdossa saa 10" News-yamatokoki uudenveroisen manuaalipyöröpöydän omalla kärjellään.

Katso koko ilmoitus
#7
Tarvetta olisi pienelle (=edulliselle) uudelle sorville. EMCO on tiedossa, sitten on sieg merkkisiä ollut pari vuotta sitten kestoolsilla. Nämä lienevät askelmoottorisia. Mutta olisiko  servokäyttöisiä mihin hintaluokkaan jo saatavilla?

Käyttö on vähäistä ja kappaleen koko ei tarvitse olla kovin suuri. Jotakuinkin  100mm halkaisija ja n 250mm+ pituus olisi jo riittävä.
#8
Pieni pyörityslaite haussa. Pitää olla alunperin NC-ohjattu jotta on ns. välyksetön. Ohjaus ja moottori saa olla vaikka rikki, ei haittaa. Kytken fanucin oman servon laitteeseen jokatapauksessa

Vaihdossa saa uudenveroisen manuaalisen pyöröpöydän 250mm levyllä ja 8" pakan jos pyörityslaitteessa on käypä pakka.

Mitä kevyempi/lyhyempi sen parempi koska pöydälle saa kasata tavaraa max 300kg. Pöydän koko on 700mm josta liikeealueen 500mm jälkeen ei jää paljoa tilaa kookkaille laitteille.

#9
Terve!

Onko tietoa minkälainen (merkki ja tyyppi) pyörityslaite näissä vanhoissa fanuceissa on yleensä ollut?

Kone on Fanuc tape center DV vm1986 11M ohjauksella.

Koneessa on servomoottori kytketty neljännelle akselille ja sitä voi pyörittääkin (pulssipyörällä), mutta referenssiin ajo ei käy koska toimilaite (pyörityslaite/pyöröpöytä) puuttuu ja siinä lienee jonkinlainen raja referenssille. Tässä ei ole koskaan ollut itse pyörityslaite kiinni koska neljännen akselin servomoottori on edelleen fanucin pahvilaatikossa muuntajan päällä :)

Kivahan tuossa olisi olla se neljäskin akseli käytössä.
#10
Hiottu ja mielellään karkaistu 16mm pyörötanko johdemateriaaliksi. Mitat 2x1000 ja 2x250-500mm.

Vaihdossa löytyy Heidenhainin rotaryencodereita 2kpl. Resolutio arviolta 200-720pulssia kierrokselle. Vaihdan toki johonkin muuhunkin.

Edit: Sain hommattua käytettyjä SKF:n 6x2 kuulamuttereita ja uutta kuularuuvia, joten niitä ei enää tarvita.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk