Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - ram

#1
Joo.... Mulla on ensimmäinen kosketus linuxiin ollut kanssa EMC. Sillä on nyt noin 5-6 vuotta koneet liikkuneet niin hyvin, että pari vuotta sitten siirtyi kaikki työkoneet linuxiin. Harmittaa vaan, etten sitä aikaisemmin ollut tajunnut tehdä, tai sitten linux ei vaan ollut vielä kypsä.
#2
Saisikos siitä hieman enemmän tietoa....tyyppi vaikka?
#3
Joo...

Manuskat on tosi hyvät. Niillä pääsi NC/Linux ummikkokin hyvin vauhtiin.

Nykyään EMC:ssä on vielä sellainen configurointiohjelma, joka ihan selväsanaisesti kyselee koneen välitykset ja kytkennät. Vastausten pohjalta se sitten luo configurointitiedoston.
#4
Heh hee.....

Nyt on tuo Jonnen vanha Bridge saanut aikaiseksi tusinan verran erilaisia osasia sekoilematta kertaakaan. Variaattori ja vanha moottori uhkaa vesilintuja, driven ja tuplatehoisen moottorin tehdessä niiden työn.

Ohjauksesta pitää huolen EMC-PC, joka on tosin sijoitettu parin metrin päähän itse koneesta. Olen käyttänyt EMC:tä yli 4 vuotta, eikä se ole kertaakaan sekoillut. Mitä en voi sanoa kyllä itsestäni. Kun olen ihan tällainen NC-itseoppinut, eli en oikein tiedä oikeista NC-koneista tai koneistamisesta mitään muutta, kuin mitä voin netistä löytää.

Tekisi kyllä mieleni irrotella nuo kaapit koneen kyljestä. Kaappien kanssa kone vie syvyys suunnassa hieman liikaa tilaa. Kaappi kun pitää saada vielä aukikin.

Onkos kellään sähkökuvia Bridgstä? Lähinnä kaipaisin tuon muuntajakaapin kuvia.
#5
Omalta osaltani homma jatkuu, aina kun vaan on siihen hetkinen aikaa. Syksy kuullostaa realistiselta.
#6
Suuret kiitokset vinkeistä. Rupean noita ensi viikolla läpi käymään. Tarvitsen suurin piirtein 400 X 600 kokoisia paloja, joten siitä ylöspäin palaset ovat ok.

Levystä valmistan pistehitsaamalla pienille suihkumoottoreille suihkputkia. Poistokaasujen länpötila on noin 600 astetta, mutta pienellä ohivirtausjärjestelyllä virtauksen ulko-osien lämpötilan saa laskettua aika alas, noin 200-300 asteeseen. Putken ulkopuolelle teen vielä ohuesta alumiinilevystä ns. ohivirtausputken länpöä eristämään. Starteissa lämpötila voi toki käydä korkeammallakin ja suihkuvirtauksen nopeuskin voi joskus osoittautua haasteeksi.

Toivottavasti vihdoin tärppää levyhankinnan kanssa.
#7
Terve

Tarvitsen 0.15 - 0.2 mm paksua rosterilevyä... Mistä ihmeestä voin sellaista ostaa???

Mieleeni tulee vain juotospastastensiilejä tekevät firmat, joista voisin sellaista alkaa kinuamaan, mutta kai nekin jostain levynsä ostavat?
#8
Ihan samaisella IR2110 piirillä olen jo hahmotellut hommaa. Useita variaatioita olen piirrellyt ja niiden ominaisuudet voi sitten poliisit laittaa järjestykseen. Mutta kuten jo aiemmin todettiin, modulaarisuus mahdollistaa kaikki perverssiot.

Listakin on alkanut elää. Kuinkans tuo käyttöliittymä olikaan tarkoitus toteuttaa? Oliko tarkoitus käyttää 24V I/O:ta vai teenkö satelliittilevyn siihen hommaan nappuloineen, LCD-näyttöineen ja encooderipainonappeineen.
#9
Jooo... tuollainen bridge olisi varmaan just helppo ratkaisu. Hahmottelin jo sellaisen 600 voltin sillan, mutta ehkäpä voisin takaisin maan pinnalle palailla  :P

Tuo varmaan riittaa oikein hyvin meille. Virran mittaustakaan emme varmaan tarvitse.

Hyvä idea. Se discreeteistä tusaaminen antaa tietty paljon enemmän varaa viritellä, mutta virittelyvaraa tulee siitä, kun teemme tästä driveosuudesta oman modulinsa. Ja kuka nyt toimivaa vehjettä jaksaa viritellä  ;D
#10
OK

Piirtelen sitten pääteasteen diskreeteistä.

I/O:n määrä on edelleen auki. Pääsisin hieman hahmottelemaan kokonaisuutta, jos sen saisi joku sormillaan laskettua... Jonkinlaista listaa tarvittavasta I/O:sta voisi vaikka päivittää tänne.

Täydentäkää kiitos

I/O LISTA:

POWER 24V
- käyttöjännite
STEPPERIOHJAUS * 2
- akseli Y
- akseli Z
ENCOODERI INPUT Aa + Bb + Ii JA SYÖTTÖ ENCOODERILLE * X
- sorvin pakka
JTAG * 1
- prosessorin depuggaaminen
PDI * 1
- mikähän tämä on?? sellainen siellä nyt kuitenkin on ;)
RESET * 1
- prossan kovoresetti
RELE KÄRKITIETO ULOS * X
- listaa kiitos
24V TILATIETO INPUT * X
- listaa kiitos
24V TILATIETO OUTPUT * X
- listaa kiitos
24V OPTOEROTETTU TILATIETO OUTOUT * X
- listaa kiitos jos tarvii
24V OPTOEROTETTU TILATIETO INPUT * X
- listaa kiitos jos tarvii
+/- 10V JÄNNITELÄHTÖ * 2
- mahdollisen ulkoisen servodriven ohjaaminen, olettaen, ettei täma rauta jaksa ohjata DC-moottoria :)
+/- 10V JÄNNITELÄHTÖ OPTOEROTETTU * X
- jos tarvii, niin hyvät perustelut :)
STATUSLEDI * X
- näitä on aina hyvä prossaa eloon herätellessä olla... ainakin vanhan liiton mies vilkuttaa aina ensin lediä :)
LCD NÄYTTÖ HEADER 14 PIN * X
- jos maailma on muuttunut kovasti viime aikoina, niin muutetaan tätä... ilmeisesti 4 bittinen dataväylä on riittävä?


Keksitte varmaan lisää... X:n tilalle jos saisi konsesuksen numeroista.. Jos prossan I/O:t loppuu, niin tehdään siirtorekistereillä lisää ;)

En tiedä mitä mieltä olette noista optoerotetuista I/O:sta. Mielestäni ne ovat pääsääntöisesti turhia. Jos koko tehtaan mittaukset ja ohjaukset saa Kiinassa toimimaan ilman optoerotusta niin, miksei yhtä sorvia? Kysymys on vain siitä, onko ne maajohdot kytketty vai ei.
#11
Noniin

Olen tutkinut noita stepperiohjaimia ja paras tähän mennessä vastaan tulleista on ollut SLA7062
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/S/L/A/7/SLA7062.shtml
Se osaa itse tehdä mikroaskelluksen, siinä on sisäiset clamppidiodit ja se ymmärtää 3.3V ohjetta. 45V ja 3A riittänee tähän hommaan hyvin.

Tai ehkä tämä olisi vielä parempi... Ainakin nimi on hyvä... AMIS-30532.. Siinä on oikein SPI jolla valita step-modet jne...


Jos löytyy parempia, niin ei kun infoa minulle. Olen piirrellyt jo skemaa myös noilla iän-ikuisilla L298:lla sun muilla, mutta kun tuossa L298:ssa ei ole edes sisäisiä clämppidiodeita.... Noiden kanssa kun on lapsena leikkinyt, niin ei enää näin aikuisena jaksaisi...

Eiköhän vanha tuttu ULN2003 ole passeli noihin releiden ohjailuihin. Siinä ei mitään suojauksia ole, mutta on simppeli. Eihän tässä mitään ydinvoimalan ohjausta olla tekemässä.

Katselin tuon prosessorin datoja suurella mielihyvällä, koska I/O:n saattoi conffata vaikka minkälaiseksi. mm. open collector tyyppiseksi... Muttei lähtö sitten salli sen vetämistä viiteen volttiin. Olisi ollut kätevä liittää vanhan liiton piirejä prosessoriin kiinni.
#12
Wei

Nyt on kiinan kieli täysin hallussa ja voin taas keskittyä harrastushommiin. Skeman etovin osuus on tehty, eli atxmega128A1 symbooli luotu eagleen. Nämä tuhatjalkaisten komponenttien luomiset on niin etovaa hommaa ja niin kaukana luovasta toiminnasta, että niihin pitää ottaa vauhtia todella kaukaa.

Perusjutut olen prossalle jo tehnyt ja seuraavaksi voisi joku tehdä listaa tarvitsemastamme I/O:sta. Lista voi olla ihan tyyliin 2 * 24V inputtia, 3 * 24V outputtia ja 1 * kärkitieto...... Eihän lista tietty näin lyhyt ole, mutta olisi varmaan hyvä yhdessä tarvittava I/O miettiä.
#13
Juurikin samaa mieltä olen. Eli olisiko laitteen syytä tukea kohtien 1 ja 2 mukaista rautaa??
#14
Ei kai kukaan jyrähtänyt ole ;) ?

Hyviä pointteja olet tuonut tähän hommaan... Sellaista mietin, että olisiko loppukäyttäjän mahdollista päättää turvataso?
#15
Jaa-a

Stepperi kyllä pysähtyy siihen paikkaan, kun syötön pääteasteelle katkaisee. En ole missään nähnyt että olisi kontti driven ja moottorin välillä? Niiden kanssa kuitenkin työkseni tusailen, enkä ole ikinä nähnyt moista...
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk