Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - NiVa

#1
Muut / Vs: Heidenhain LS 803 D
10.08.20 - klo:18:27
Moikka!
Ennen kuin tökkii juottimilla, vois kokeilla sähköä johtavaa  Silverglue hopealiimaa. Hieman turvallisempi kuin tinailu. En tiedä, saako tuon liotettua esim. "ipalla" pois jos tarvii juotella.

#2
Puu / MDF / yms / Vs: Tammen jyrsintä
05.06.20 - klo:20:02
Moikka!

Olen kyllä työstänyt tammea. En nyt havainnut muuta kuin oksakohdat tahtovat olla hankalia. Yleensä irtoaa jättäen kuopan, jolloin työstä riippuen menee pilalle. Tietysti tuo riippuu paljon kuivaustavasta ja puun terveydestä.
Pitäisin "pahenpana" vaahteraa, jossa kovapala-terä on ainoa toimiva ja vielä suht suurilla kierroksilla.

Tuossa vanhaan "lahoon" tammilankkuun työstetty kyltti.

#3
Moikka!

Tarttis varmaan etsiä Fusion 360 Postprosessori, joka tukee Mach3:n 4-akselista versiota. Tai sitten "apinoi" jostain toisesta postasta 4-akselin koodin ja koittaa editoida se Machiin sopivaksi. Luulisi kyllä löytyvän valmis posta autodeskin foorumeilta, ellei sieltä konelistalta suoraan löydy.
#4
Moikka!

Ei toi askelmoottorin aiheuttama resonassiääni ole varsinainen vika vaan enemmänkin moottorin ominaisuus. Kaikki askelmoottorit resonivat koosta (inertiasta) riippuvalla voimakkuudella. Hento runkorakenne ja isohko moottori Nema 34 > on varmaan jo aika äänekäs.
Omassa koneessa Nema 42 moottorit ja (60VDC /8A) suora veto kuularuuviin (5mm nousulla ja l=650mm). Pahin resonassi on 400mm/min nopeudella, joka siis juuri yleisimmällä leikkuunopeudella. Gecko-ohjaimissa on "potikka" jolla voi resonassia pienentää ao. nopeudella muttei se resonassi mihinkään katoa. Koneeni runko on kyllä ihan riittävän tukeva kyseiseen käyttöön, joten resonassia ei koneen rungon muokkauksella kannata suuremmin poistaa kun ongelma on ominaisuus.
Ehkä helpoin tapa siirtää ongelmaa on muuttaa välitystä kuularuuville, jolloin resonassi siirtyy pois käytetyimmältä alueelta.
t:Niva
#5
Moikka!

Paljolti käytössä tyyli, jossa tehdään se oma ydinosaamis alue laitteesta. Hankitaan ns. OEM-valmistajan osakomponentti, esim. hakkuripoweri, joka täyttää vaatimukset. Liitetään omaan jonkun valmistajan ohjaimeen, moottoriin jne. Näistä syntyy kokonaisuus, johon perustellusti voi hakea CE hyväksyntää. Onko sitten direktiivien mukainen, jää yleensä selvittämättä, ellei tapahdu jokin onnettomuus, josta haetaan maksajaa. Jos kaikki tehdään sääntöjen mukaan oikein, saattaapi käydä niin, ettei tule koskaan valmiiksi. Asetukset, STD:t ja direktiivit kun muuttuvat vuosittain. Myyntiä voi helpottaa hankkimalla jonkin "tarkastuslaitoksen" ( CCC, FCC, CULUS ) tms. merkin käyttöoikeuden tuotteeseen, jonka saa netistä tilaamalla.

#6
Moikka!

Vois myös pöydän korkeutta säädellä. Elle koko pöytäalaa tarvi laskea niin jokin osa pöydästä olisi säädettävä.
#7
Moikka!

Joo tervetuloa joukkoon ihmeelliseen  ::)
Aloitustapoja on lukuisia, ihan omista lähtökohdista riippuen. Helpottasi valitsemaasi tietä kun selvität itsellesi, mitä aiot koneellasi (cnc)  tehdä??
Tässä on ajatuksena se, että kaikkea ei saa kerralla, joten kannattaa rajata lähtökohdat johonkin.

Esim:
-Jos on aikomus tehdä koneella osia johonkin isompaan projektiin, jolloin kone on vain työkalu muiden joukossa,  tällöin kannattaa miettiä valmiin "oikean" cnc koneen hankintaa.
-Jos aikomus "vain" harrastaa aihetta niin sitten on syytä olla mieli avoin, pitkä pinna sekä taustatekijät myötämielisiä,,,, vaimo yms.
-Maailma täynnä erilisia rakennussarjoja sekä valmiita koneita http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1311.R1.TR12.TRC2.A0.H0.Xcnc+en.TRS0&_nkw=cnc+engraver&_sacat=0

Oma ajatus oli aikoinaan tehdä kaikki itse  :'(
-tarve oli saada kone, jolla voin tehdä osia "projektiini" joka on vaivannut pennusta asti, nyt +50v
-siitä poiki vuosia kestävä opettelujakso, metalliala ja elektroniikka jokseenkin tuttua eli tiesin mihin ryhdyn.
-selvitin tarpeen, mihin konetta tarvitaan ja sen pohjalta suunnittelu alkoi.
-tässä opeteltiin Autocad, jolla tuli kasa kuvia.
-sitten vuorossa oli 3D kuvien luonti, jolla syntyi lisää harmaita haivenia sekä unettomia öitä.
-G-koodia tulkittu ja yleensä noi CAM-ohjelmat hoitanut sen puolen, toki hieman joutuu itse paimentamaan, jottei mene ihan "pitimeen"
-aikanaan rakentelu alkoi tosissaan ja siinä yhteydessä Ebay:n kaupankäynti tuli tutuksi. Suosi kotimaista ei vain onnistu kun hinnat karkaa 10x vaikka kuinka yrittäis tinkiä.

No tuossa muutama kuva omasta härvelistä, joka kehittyy edelleen ja on paljon työstetty monenlaista.https://1drv.ms/i/s!AAMC9Fpptit_gvRg

#9
Moikka!

Helppoa,, joo tuo hemmo onkin inkinieöri  ::)
#10
Johteet ja ruuvit / Vs: Lineaarijohde
30.11.16 - klo:18:44
Moikka!

Tuota kun selailee niin pääsee hieman kartalle. Kannattaa katsoa noi kaikki .pdf lehdykät, niissä paljon ajatuksia.

http://www.mekanex.fi/tuotteet/linjarstyrningar/
#11
Moikka!

Mikähän laakerointi noissa mahtais olla? Olis vaan ihan kohtuu hintainen paketti,,, tosin rahtikulut nostaa paljon.
http://www.aliexpress.com/item/BT40-Taper-Chuck-3000W-3KW-4hp-Power-Head-Power-Unit-Machine-Tool-Spindle-3000RPM-for-CNC/32533095609.html?spm=2114.40010208.4.13.vkcxle
#12
Moikka!

Käyttöjännitteen vaikutus vähäinen, kokeiltu 12v ja 24v eikä eroa tullut. Herkkyyssäätöä ei näissä malleissa ollut. Lämpötilan vaikutus kompensoitu sisäisillä ratkaisuilla ja näinollen speksien mukaan -20°C >-< +45°C ei tarvitse korjausta. Ääripäät -40°C >-< +70°C vaatii kertoimen ±0.9(logaritminen) anturista riippuen.Suurin kytkentäetäisyyteen ja hystereesiin on anturin kiinnitystavalla. Jos anturin pään tasalla ja ympärillä esim. metalliholkki lähempänä kuin 3xanturin ø, etäisyys ja hystereesi kasvaa.
Nämä mitattiin ns. vapaassa tilassa, jolloin näitä asennustavan aiheuttamia muutoksia ei todettu.
No tämä on yx kokeilu muiden joukossa, eikä mikään tarkka selvitys.
Ps. näitä kiusattiin myös 1000Hz taajuuden antavalla pulssipyörällä josta selvisivät ihan hyvin.


#13
Moikka!

Tuli tilaisuus labrata muutama induktiivinen lähestymiskytkin. Tämä oli täysin poikkitieteellinen tutkimus mutta auttoi projektissa.
Siis induktiivi telineessä kiinni ja vastapuolena joko alumiini tai teräskappale. Tätä vastetta siirrettiin mikrometriruuvilla päin induktiivin päätä.
Paluulike samoin ja lukemat ylös. Näin testasin 10 kertaa/anturi ja näiden keskiarvo. keskiarvo. Tiedot .pdf liitteenä.

 
#14
Lainaus käyttäjältä: Kestis - 03.08.16 - klo:17:32
Harjoittelen CNC-koneen käyttöä Stepcraftin kanssa, ohjelmana on UCCNC ja CAM Fusion 360.

Ongelmia on kuitenkin rutkasti:
1. Työstörata näkyy UCCNC:ssä ihmeellisesti. Varsinainen jyrisntärata näkyy oikein, mutta kone haluaisi alussa ja lopussa käydä pitkällä liikeratojen ulkopuolella. Tämä aiheuttaa Softlimit-hälytyksen. Kun softlimitit kytkee pois päältä, onnistuu jyrsiminen, mutta ei liene oikea tapa toimia.


Moikka!

Tuo nyt viittaa siihen, että sulla on Cam:ssä työstöradan nolla jossakin huisin Nevadassa. Eli kone ajaa ensin terän sinne työstöradan nollaan ja sieltä takaisin kappaleen aloituspisteeseen. Eli cammissä kappaleen nolla koneen työstöalalle.

#15
Moikka!

Ollut käytössä ko. firman myymät askelmoottorit http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/Stepper-Motors/Stepper-Motors/650Ncm---14mm-Shaft---Hybrid-Stepper-Motor. yksi moteista uudesta asti hieman ropust käyntiääneltä. ilmeisesti saanut kolhun ja rungon levynippu kiertynyt tms. Oli hieman raskaampi pyörimään käsin koittaessa kuin muut.
Nyt tuli 380 tuntia täyteen ja motti leikkasi kiinni totaalisesti. Vieläpä Z-akselilla, jolloin tuli kiva ura kappaleeseen kun jäi terä alas. 3 tuntia hieroi viimeistelykiertoa erästä valumallia muovista, elämä on.

Tilasin nyt uuden http://www.act-motor.de/ näyttäis hieman paremmalta. No kattellaan kun saan sen paikalle, kuinka hyrrää.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk