CNC-Harrastus

CNC-KONEEN SUUNNITTELU, RAKENTAMINEN JA TESTAUS => Ohjausjärjestelmän suunnittelu ja rakentaminen => Ohjausjärjestelmä, ohjauskeskus ja sähköistys => Aiheen aloitti: kimi - 17.12.19 - klo:22:24

Otsikko: Ohjainkortin merkitys
Kirjoitti: kimi - 17.12.19 - klo:22:24
Moi,
Mulla oli 8v käytössä  kiinalainen AKZ-250 kortti. Sillä sain pöydän liikkumaan max 600mm/min kun rupes stepperit rykimään . Oletin että jyrsin tai stepperit ei vaan pysty parempaan. Nyt tuli sen kanssa ongelmia kun rupes putoamaan usb pois päältä kesken ajojen.
Ostin täältä pörssistä käytetyn USB smoothstepperin, ja nyt pöytä liikkuu 1800mm/min.ei mitään ongelmia, enempää en tarvitse.
Ääni koko laitteessa on täysin erillainen ja värinät vähentynyt huomattavasti. En olisi uskonut jos joku olisi väittänyt että ero on näin iso!

/kimi
Otsikko: Vs: Ohjainkortin merkitys
Kirjoitti: Snowfly - 18.12.19 - klo:01:26
Kuulostaa lähtökohtaisesti että toi kiinalainen usb kortissa häiriösuojaukset eivät ole olleet kunnossa...
Lisäksi veikkaan että pinnien ulostulot ei todellakaan ole olleet puhdasta signaalia tuolla taajuudella...
Sen kun laittais skooppiin kiinni ja mittais sitä ulostuloa niin veikkaan että näkisit jännän näköstä kuvantoa :D
Otsikko: Vs: Ohjainkortin merkitys
Kirjoitti: kimi - 31.12.19 - klo:20:08
Ja matka jatkuu...

Ajoin ekat pidemmät gcodet ja laite pysähteli satunnaisesti  ties minne. Vaihdoin kannettavaakin ja oireilu vain jatkui.
3 pv selvittelin ja tein erillaista häiriösuojausta, ferriittisuojaukset usbhen jne. Vasta kun siirsin abbn 101 tamun noin metrin päähän ohjauslaatikosta kaikki ongelmat katos. Eli vinkki mitä kannattaa tehdä.
Tamu oli 40cm päässä aikaisemmin. Nyt pelaa! Ajettu noin 6h ilman ongelmia.

AKZ 250n ongelmakin selvis. Olin nostanut mikrosteppingin 2000sta 10000een ja se oli tuolle kikkareelle liikaa. En vaan ymmärtänyt yhdistää tätä tuohon ongelmaan.

Lisäksi kun panikoin niin tilasin  Smoothstepper ESSn ja varmuuden vuoksi vielä novusunin NVEM kontrollerin.

/kimi