Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - Jussa

#1
Corian hakusanalla löytyy ainakin Ebaystä 8"x10" kokoisia arkkeja, paksuus 1/4". Ei ole kyllä omakohtaista kokemusta, mutta kivannäköisiä kuvia tuosta saisi :).
#2
Lainaus käyttäjältä: Martzis - 24.06.15 - klo:22:33
Dokumentaatio taas hengissä: http://www.martsola.com/blog/static.php?page=muhi
Hienoa, kiitos! Taidan asennella suosiolla tuon vanhemman linuxin kunhan intoudun taas.
#3
Onko Muhin toimivuudesta Debianin kanssa vielä tietoa, vai kannattaako asentaa mieluummin Ubundu 10.04. Tarttis päivitellä EMC2 tietokonetta uudempaan, jännittää millainen taistelu on saada vehkeet pelittämään uudessa koneessa. Martsolan sivut on ilmeisesti alhaalla..?
#4
Olet kai laittanu dualdc firmiksen ohjaimelle? Ja olet säätäny pid loopin? Meneehän sulla enable signaali kortille? Ilman rajakytkimiä pitäis pärjätä kyllä alkuunsa. Mulla tais mennä pari vuotta ennen ku sain ne laitettua nyt syksyllä jyrsimeen.

Muistahan rauhoittua Joulun viettoon  ;)
#5
Lainaus käyttäjältä: Smuli - 11.10.14 - klo:17:05
Jokusen videon mulkoilin läpi tosta SheetCam:stä mutta jotenkin tuo näyttää itselle liian vaikealta. Voi olla että täytyy kokeilla ennenkun voi tuomita mutta noin videoiden perusteella ei kiitos. Luulen että cad hommissa pärjään noilla autocädeillä ja draftsighteilla, mutta tuo cam homma lähinnä on tuossa se mihin kai pitää keksiä jotakin.

Täytyy varmaan asenella muutama eri ohjelma kokeilla mikä niistä olisi selainen että sitä oppisi käyttämään edes kohtuullisesti.

Myös HeeksCNC on järkevä ja kokeilemisen arvoinen. Hinta 10 puntaa 3D CAD/CAMista ei ole ihan paha. 1.0 versio näyttäis olevan toiminnaltaan jo huomattavasti luotettavampi kuin aiemmat versiot, joilla olen tähän asti pärjäilly, jopa muutamia lisäominaisuuksiakin näytti tulleen päivityksen myötä. Importointi STP, IGS, STL, DXF fileksistä ja simppeli CAD osio. Hyvät opasteet eri arvojen syöttämiseen.. Trial versio ompi ilmainen kokeiltavaksi..
#6
Draftsight on ainakin hyvä Autocadin korvaaja, vieläpä ilmainen. Samat käskyt kuin autocadissa. Sillä voi tallentaa eri dxf muotoihin, r13, r14, 2000 (ascii/binääri). Versiota 2000 käytän itse defaulttina.
#7
Kyllä tuolla inkscapella saa tehtyä polun mistä kuvasta vaan varmaankin, olen tehny bittikartoista polkuja. Youtubesta löytyy hyviä videoita dxf kääntämiseen, jonkin verran on optioita miten polku tunnistetaan, mutta mustavalkoisesta kuvasta reuna löytyy helposti. Myös pdf formaatti käy.

HeeksCNC on ainakin ilmainen eli ei maksa mitään kokeilu
#8
Inkscapella olen ite kuvat muuttanu dxf muotoon. HeeksCNC:tä olen käyttäny ratojen tekoon. Se osaa ottaa huomioon terän jättämän kun sen vain speksaa. Leikkauksen alkuun voi ottaa säteellisen sisääntulon jolloin terän asentovirhe korjaantuu. Olen jotain 1-2mm ympyröitä tehny onnistuneesti. Helposti irtoaa pohjasta leikkauksen aikana jos terän korkeus on liian syvällä, mutta onnistuu se.
#9
On kait se mahdollista. Mietin sitä itsekin kovasti ku rakensin omaa jyrsintä, mutta se ratkesi sillä kun laitoin graniten VSD ohjaimen ajamaan molempia x servoja dualDC moodissa. Ohjaimella on lisäksi tietysti max error ennen kuin menee faultti päälle ja toisekseen siinä on muistaakseni suojaus äkillisiä virrannousuja vastaan sekä virtalimitit, jotka suttaavat melko nopeasti vikatilanteessa. Yllättävän paljon tuo teräksinen "silta" antaa periksi itsellä ainaki, johteiden väli n 900, ilman toista servoa se olis aika surkea rakenne. Mutta näillä on menty nyt vuosi ilman ongelmia..
#10
Kiitti vinkistä :), tuskastelinkin noitten asetusten kanssa, joka kerta sama asetusten hakeminen.. Hienoja tuotoksia olet tehny tuolla ohjelmalla!

Lainaus käyttäjältä: Viltsu - 14.11.13 - klo:12:17
Joo ihan näppärä ohjelma, osaa tehdä kirjainten päässä nuo "nostot". Tässä viestissä (#176) on joitakin kappaleita, joita olen tehnyt sillä sovelluksella:
http://www.cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php?topic=304.176

Osaa V-jyrsinnän lisäksi laskea myös pallopäälle jyrsinnän. Ja ns. cleanup koodin erilliseen tiedostoon, jolloin isommat alueet pystyy puhsdistamaa/tasoittamaan halutun kokoisella tasapäisellä terällä.

Tietenkään se ei ole niin hienostunut ja helppokäyttöinen, kuin esim. joku Vectricin Vcarve, mutta kun sen puutteet tietää, niin kyllä silläkin ihan kohtuullisesti pärjää.

Ohjelma ymmärtää input formaattina vain dxf kuvia tai sen itse luomaa g-koodia, mutta g-koodista se ei lue muuta kuin reitin tekoon käytetyt asetukset jotka se tallentaa koodin alkuun kommenteiksi, itse kuva pitää olla tallessa dxf formaatissa. Itse ihmettelin aluksi miten asetukset saa talteen, mutta se pitää tehdä muuttamalla asetukset halutuiksi ja tallentamalla sitten gkoodi ilman mitään reittiä config.ngc nimellä oletuskansioon, jota se ehdottaa, eli käyttäjän kotikansioon. Muutoin joudut säätämään joka ainoan asetuksen uudelleen ohjelman käynnistyessä.

Vaikka ohjelma pystyy laskemaan reitin suoraan tekstille, niin itse ole havainnut parhaaksi tehdä tekstinkin inkscapella, muuttaa sen vektoreiksi, tallentaa dxf kuvaksi ja käyttää sitä sitten reitin laskemiseen. Tällöin tekstin asemmointiin ja viilaukseen on enemmän säätövaraa. Varsinkin erilaisissa kaunokirjoitusfonteissa voi kirjainten välisiä yhtymäkohtia joutua muokkaamaan paremman tuloksen aikaansaamiseksi. Ja tietysti inkscapella see tekstin helposti vinoon, kaarelle jne. ja ympärille voi sommitella muita kuvaelementtejä.

Ohjelma toimii pohjimmiltaan siten, että avatessaan kuvan, se pätkii kaikki kaaret ympyrät ja muut viivanpätkiksi tarkkuuasetuksen mukaan ja jos käyttää mm mitoitusta, niin parametrien oletusarvot ovat tuumamitoituksen mukaisia ja siten vähän turhankin tarkkoja ja se hidastaa laskentaa. Arc angle taas saattaa olla liiankin suuri, jolloin loivissa pitkissä kaarissa se oikoo aika ikävästi niitä reittejä, mutta oikomiset näkyy kuitenkin siinä esikatselussa.

Kun ohjelma laskee reittejä, se tavallaan nuolee kaikki viivat niiden oikealta puolelta niin kaukaa kuin seuraava lähin viiva antaa myöden tai mikä on ohjelmassa määritelty suurin leikkuusyvyys. Ja mikä on viivan oikea puoli, riippuu siitä mihin suuntaan viiva on piirretty ja sen voi vaihtaa inkscapessa (reverse path). Tämä on joskus hankalaa, kun leikkuualue määräytyykin väärälle puolelle kuin on ajatellut, eikä sitä oikein tiedä ennen laskentaa. Mutta ihan uusin versio ohjelmasta osaa kai ottaa alueet huomioon hieman eri tavalla uloimmasta sisimpään, en ole vielä kokeillut.
#11
Pystyy, näppärä ohjelma tosiaan. Voi kaivertaa vaikka sillee että teksti jää kaivertamatta ja reuna-alueet jyrsitään. Osaa vektoroida bmp filet eli jonku logon voi suoraan kaivertaa. Pari kylttiä olen kokeillut kaivertaa.
#12
Terve,

Onko kellään kokemuksia grecoden käytöstä. Olis ehkä aika näppärä ohjelma jos tarvii monistaa, skaalata, siirtää tai tehä peilikuva koodista. Yritin kokeilla tuota ohjelmaa mutta ilmeisesti sen pitäisi jotenki asentaa ennen käyttöä. Ei ihan selkeitä olleet nuo nettisivujen ohjeet.. ja tuskaa lisää se ettei Linuxin salat ole vielä täysin avautuneet.. :-\ Eli osaako joku vääntää rautalangasta :)

https://code.google.com/p/grecode/
#13
Varmaan Palametalli, sah-ko ja se yksi romukauppias Oulun kaatiksen lähettyvillä, olikos se oulun metallimyynti, ovat jo tuttuja..? Viimeksi mainitusta hain itse viimeksi romupalkkeja ja 30mm teräslevyä jyrsimen osiin ja satuinpa saamaan ison palan 10mm alumiinilevyäkin. Palametallista saa ainakin alumiineja ja terästä..? Yksi paikka mistä itse olen ostanut on Lapin metallikierrätys. Hinnat näkyy muistaakseni nettisivuilla ja valikoima on ainakin ollut laajaa. Tosin taitaa saatavuus rajoittua noilla ihan peruslaatuihin, s235/s355.. Tai perus alu. Sah-kolta luulis saavan jotain muutakin..? Hinta voi olla jotain muuta..
#14
Ei ole hirveästi kokemusta muista ohjelmista mutta ainakin heeks osaa laskea g-koodin siten että terä kulkee siitä mistä pitääkin. Koodi näyttää hirveältä sykkyrältä, mutta tulos näyttää hyvältä. Laahaaminen kompensoidaan tip distancella. Itte tilasin jyrsimeen jonku rolandin tms. teränpitimen joka sattui sopimaan karaan kiinni suoraan ja 1,5mm teriä. Hintaa tais tulla 12€.. Ihan kiva lisäoptio jyrsimeen siihen hintaan..
#15
En missään nimessä suosittele, mutta olen ainakin onnistunut muutamia tarroja leikkaamaan heeksCNC:n koodilla (EMC2 ohjaa routteria), suht pieniä fonttejakin jopa. Jos tykkää kikkailla niin onnistuu noilla, mutta epäonnistumisiin on syytä varautua. Jostain syystä Heeks heittää välillä tip distancen defaultiksi ja jos sitä ei huomaa ennen leikkausta niin tulee sutta ja sekundaa. Haet varmaan enemmän pro ratkaisua..? ;D
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk