Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - olli henttonen

#1
Juuh siinähän se ongelma selvisikin....
Eli käytä jotakin noista listan ohjelmista, PuuhaPajalla on Mach3 ja riittänyt hyvin harrastekäytössä. Nyt on koeajossa Mach4

Edit: sitten tietysti tullaan seuraavaan kysymykseen, koneesi ei ymmärrä  G-koodia, ja toimii vain tuolla corel  tiedostomuodolla.

Edit2
Toisaalta, ethän tarvitse ollenkaan tuota Vcarvea, vaan voit tuollaisen 2d kuvan piirtää millä tahansa  vektoriohjelmalla ja tuoda se tuohon WinPc hen ja siellä määritellä työkaluradat.
#2
Senjälkeen kun olet määritellyt sen työstöradan niin samoista valikoista alhaalta löytyy save toolpath ja sieltä valikosta otat oliko se WINPC post proessoinniksi ja tallenna lopputulos...  , nyt koneesi ajaa juuri saman työstöradan. DXF tallentaa se vektorimuotoisen työn ja siinä ei mene noita työstöratoja mukana ollenkaan

Edit
Tietty taitaa tuo Vcarve tai muut ohjelmat asettaa rajoituksia tallennuksille jos se ei ole virallinen lisenssi
#3
Vcarve proossa ainakin tedään ensin neliö ja sen sisälle se tähti ja mennään työstöratapuolelle ja siellä ensin valitaan työstettävät alueet, (neliö ja tähti punaiseksi) sitten työstötapa, pocet  sinne työkalu aloituspiste, eli kappaleen korkeus ja kuinkasyvälle aketaan, työkalukohdasta määritellään kuinkasyvälle kerralla aketaan ja syötön nopeus. ja sit vaan lasketaan työstöradat ja tallennetaan tiedosto, siinä muodossa kuin se winpc sitä lukee, eli winpc vain toistaa sen työstöradan
#4
ainakin noissa Deltan servoissa täytyy erillisellä ohjausohjelmalla kertoa servoille mitä singnaalia se tottelee ja oletuksena on normi low step/dir. Ohjelmalla tallennetaan servon ohjaimelle että oletusarvo on analoginen +-10v spaad/torgue ja vasta senjälkeen pelittää.
#5
Protopajan alumiinit on kyllä yleensä olleet hyviä työstettävyydeltään.
Jotenkin tuntuu, että leikkuuarvot eivät ole olleet kohdillaan tai terä ei enään terävä, oletko koittanut käyttää tenttua leikkuunesteenä.
olli
#6
Mitä jos piirtää neliön ja ympyrän käyttäen samona 0 pisteitä ja määrittelee niille sen työradan. kappalehan pysyy paikoillaan ja silloin pitöisi onnistua
mitä materiaalia tuo on?
#7
Eiköhän tuon neliöpinnan jossa on reikä keskellä voi valita erikseen ja määritellä että työstö aloitetaan 0 tasista ja ajetaan pocet johonkin syvyyteen ja kun muistaa, että määrittelee että ääriviivojen sisäpuoli on raja niin ei koske palloon
#8
Senverran katselin tuota fusiota, että ei se ongelma ole siinä mallissa.
Tuosta viimeisestä kuvasta päätellen taitaa ongelma olla tuossa työstöradan laskennassa, sitä en osaa sanoa pääseekö siitä miten eroon.
#9
Veikkaan, että tuo pallo on suunnitteluvaiheessa määritelty 8 osaan nopeuttaakseen laskentaa ja se tekee nuo pystyviivat.
Määrittelemällä lisää pystykaaria ne lopulta häipyy.
Oli ominaisuus  alkupään autokad 3d ohjelmissa kun koneet oli tehottomia ja suunnittelu vaiheessa säästettiin laskenta aikaa
EDIT
silloin oli 286/386 PC mopojen prosessoreina  ;D
#10
On olemassa myös tuollaisia automaatti avarruspäitä joilla sen voi tehdä jyrsimellä

http://www.arceurotrade.co.uk/Catalogue/Cutting-Tools/Boring-Tools
#11
Kannattaa miettiä hieman etukäteen mitä ominaisuuksia aikoo koneelleen rakentaa.
Kun ohjataan LPT portin kautta loppuu äkkiä pinnit eli IO väylät kesken jota voidaan kiertää siten, että asennetaan koneeseen toinen LPT portti.
IO väyliä tarvitaan kun määrityellään rajakytkimet, väh 3 kpl jps toiset päät määritellään ohjelmallisesti, mikäli halutaan home, työkalun mittaus, kappaleen mittaus, työkalun vaihto yms yms, kaikki tarvitsevat oman IO väylän, askelmoottoreiden suunta/step omansa, Spinlen nopeus/ suunta omansa.
Eli kun karsii ominaisuuksista pääsee halvalla, mitä enemmän herkkuja IO väylätarve kasvaa ja kortin hinta samassa suhteessa, USB kortilla ei ole smoja ongelmia ja nykyään ollaan menossa ethernet  pohjaisiin kortteihin.
sama koskee oli sitten linuxsi tai windows
#13
toimisikohan tuossa vanha kunnon dos komento
print c:\file.txt /c /d:lpt1
eli tuo komento lähettää file.txt tiedoston lpt1 porttiin ja jos toisessa päässä on joku muu laite se ottaa sen vastaan
komento annetaan dos ikkunassa, ainakin vanhemmissa win ympäristöissä se saadaan esille.
#14
 ;D
Joo sen viisauden minäkin haluan kuulla, muu kuin tarkkuussuorakulma ja heittokello, (riippuu mitä haetaan niillä päästään vasta 0,001mm tarkkuuksiin).
#15
Itse lähtisin ensin laittamaan pöydän X johteista toisen tasan vaateriin, senjälkeen edellistä referenssinä käyttäen toisen kellottaisin samaan tasoon ja yhtä kauas molemmista päistä.
siinä olisi referenssipinnat pikittaispinnoille, kello kiinni Z akselin vaunuun  ja vaakasuoraan  X nähden, sekä suoraankulmaan  (suorakulma kiinni poikittain johteiden päälle) senjälkeen suorakulma pystyyn X johteiden päälle ja  kellottaa Z akseleihin nähden Y akselin suorakulman kanssa pystyyn  ja viimeksi kun kara on kiinni tarkistaisin, että myös se on tasan pystyssä X johteisiin nähden..
Vaatii hieman kärsivällisyyttä ja shimmilevyjä.
Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk