Myös korttimaksu toimii

Neuvoja aloittelijalle, noviisille....kaikessa cnc asioissa

Aloittaja Quistec, 24.02.17 - klo:23:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Quistec

Tervehdys kaikille!

Kiitoset ensinnäkin foorumiin pääsystä.
Seuraavana se haastavin. Ikää itsellä jo 40v mutta kiinostais silti tämä cnc teknikka ja eri tyyppiset kone ohjaukset.
Ei oikeestaan mitään kokemusta alalta, koulutuksena insinööri AMK(tekniikan alalta) ja sähköalan perustutkinto.

Kiinnostais rakentaa oma jyrsin, jolla vois kaivertaa tekstejä/kuvioita, puuhun/muoviin/almiiniin. Työskentely alana riittää, ainakin näin alukuun, paperiarkkien koko A4 tai A3. Pöytämallia siis!!!
Miten kannattais aloittaa? mistä hankkia osia ja oheita? valmiita rakennus-sarjoja? onko jotain alottelija kursseja olemassa?
ja onko tuo ohjelmoiti miten haastavaa aloittaa nollasta?

3-D

No ensimmäisenä kysymyksestäsi  tulee mieleen vastata että kun olet insinööri niin ymmärrät varmaan että kysehän on ammatista.
Silloin ehdottomasti kaikki ammattiin liittyvä perustietous ensin haltuun. Mitä koneistaminen ylipäätään tarkoittaa ?
Millaisilla menetelmillä ja materiaaleilla aiot asioitasi toteuttaa ?
Aivan kuten muutkin vastaavan tason ammatit jos aioit tehtävistäsi suoriuta edes kädenlämpöisellä jäljellä,kaikki perustietous tulisi olla hanskassa tai muuten on luvassa vitusti ihmeellisiä kysymyksiä.
Puhumattakaan vielä edes koneenrakennuksesta :)

Oikotietä tässäkään ei ole tarjottavissa vaikka miten hienolta lajilta kuulostaisikin.

Kaikki ammattikirjallisuus on kätevästi saatavilla kirjakaupoista tai joskus tuurilla niitä löytää jopa kirppareiltakin.
numeerisellapuolella (cnc) tarvitset tietokonetta ,siihen cad-cam ohjelmiston tuntemus on vaatimus jotta työstöratojen tekeminen luonnistuu.
Jollet osta tai saa joltain valmiita postereita.
Cam ohjelmistoihin on saatavilla jos vaikka mitä nykyaikana. Kuvan skannauksesta työstöradoiksi jne jne

Yleinen ymmärrys iso-koodista on hyvä olla jotta numerot ja kirjaimet ei ole hepreaa kun niitä jokatapauksessa joudut harrastellessasi lukemaan.

Näin niinkuin Itse 90-luvulla kouluni käyneenä.


Kremmen

Tervetuloa foorumille!
Valitsit sanoisinko laajimman valittavissa olevan lähestymistavan, mutta tekniikan miehille mikään ei tunnetusti ole mahdotonta.
Kuitenkin, koko aiheen ottaminen hanskaan itse tehden on todella poikkitieteellistä puuhaa jossa joudut ratkomaan hyvin erilaisia haasteita. Toivottavasti et ole varannut hirveästi muuta puuhaa loppuelämän ajaksi :)
Opiskeltavia asioita - ei välttämättä missää prioriteetti- tai aikajärjestyksessä:

- koneenrakennusoppi: mekaniikka, kinematiikka, lujuusoppi, rakenteet, kone-elimet. Näitä tarvitset kun suunnittelet oman koneesi mekaniikkaa. Onneksi tälläkin foorumilla ja muualla on aihetta käsitelty runsaasti ja esimerkkejä sekä onnistuneista että haasteellisista rakenteista löytyy paljon.

- Sähkötekniikka ja elektroniikka: Joudut ainakin johonkin mittaan asti suunnittelemaan oman koneesi sähköistyksen ihan itse. Elektroniikan perusteet on oltava hanskassa koska valmisosistakin kasattuna koneen ohjausjärjestelmän signalointi pitää miettiä rakentamasi koneen tarpeita vastaavaksi. Samalla joudut opiskelemaan kuinka numeerisesti ohjattu työstökone tyypillisesti sähköistetään ja millaisia toiminnallisuuksia siihen liittyy.

- CNC-ohjausjärjestelmän valinta, sovittaminen koneeseen ja sähköihin; sen konfigurointi ja mahdollisesti jopa ohjelmointi osittain: Harrastekoneissa yleisiä ohjausjärjestelmiäö ovat Mach 3 (tai 4) ja LinuxCNC. Edellinen on kaupallinen tuote, jälkimmäinen taas open sourcea. Kummatkin päteviä vehkeitä joilla on omat vahvuutensa ja haasteensa. Noiden lisäksi on varsinaiseen teollisuuteen tarkoitettuja ratkaisuja jälkiasennettavista paketeista aina elimenluovutusratkaisuihin, kuten vanhasta koneesta nykäisty ohjaus, vaikkapa sellainen tunnettu kuin Fanuc tms. Tämä viimeksimainittu on jo lievästi extreme-laji.

- Materiaali- ja koneistusopin alkeet ja vähän edistyneempikin tietämys: Kun suunnittelet konettasi, täytyy osapuilleen tietää mitä sillä tullaan työstämään koska se sanelee lukuisia vaatimuksia ja niille ratkaisuja. Sitten kun kone on olemassa, sinun täytyy tietää kuinka noita materiaaleja sillä koneella tulee työstää - millaisilla työkaluilla ja millaisilla työstöarvoilla ja -strategioilla.

- 2D ja 3D -mallinnus, CAM ja niitä tukevat ohjelmat: Plastiseen 3-ulotteiseen taidekaivertamiseen on ihan eri sovellukset kuin tarkasti dimensioivaan koneistusmallinnukseen. Kumpikaan ei korvaa toistaan ja joudut miettimään mistä ja mitä hommaat sen mukaan mitä meinasit koneella tehdä. Opiskelet siis mallien luontia paitsi ihan perusteista, että kuinka niitä saadaan ylipäänsä aikaan, myös siltä kantilta että kuinka ne on käytännöllistä ja mahdollista tuottaa juuri sinun koneellasi.
Tänä päivänä harrastelijalle on perinteisen koneistuksen puolella yksi ilmeinen vaihtoehto: Autodesk Fusion 360 joka paitsi hallitsee sekä 2D että 3D-mallinnuksen ja sisältää varsin käyttökelpoisen CAM-osuuden, on vielä ilmainenkin.

- Ihan omana kohtanaan mainitsen CAM:in ja G-koodin opiskelun. Tämä yhdessä "työkalutieteen" kanssa on oltava riittävästi hanskassa jotta osaat taktikoida kuinka mallintamasi kappale saadaan ulos jostain materiaalimöhkäleestä säädyllisessä ajassa vehkeitä ja työkaluja rikkomatta ja liikaa kuluttamatta. Kysymys on kaukana triviaalista ja siitä on merkkinä sekin, että lukuisat firmat tienaa leipänsä tuottamalla työstöarvojen suunnitteluohjelmia joilla haetaan vastauksia noihin kysymyksiin. Muovin ja puun kohokaivertaminen pienellä pallopäätapilla näyttää ja on todella erilaista kuin raskaan teräslätkän oikaisu isolla palakruunulla. No, youtuubastahan noita videoita voi katsella, siellä niitä riittää :)

Jos majailet pääkaupunkiseudulla niin taas mainostan stadin Hacklabia: suunnitelemme jo tässä, koska pidetään tämän kevään CNC-alkeiskurssi ja ja Fusion-mallinnuksen perusteet- kurssi. Labilla on 4-akselinen Leadwell CNC-pystykarajyrsin jossa Fanucin ohjaussysteemi. Sitä käytetään kurssikohteena ja sillä pääsee hyvin sisään jyrsinnän perusteisiin kurssin aikana.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

PekkaNF

Sen neuvon annan, että ensin selvitä miten sitoutunut olet, opettele ensin vaikeemmat asiat, jotka on pakko. Osta valmiina mahdollisimman paljon, se on kuitenkin nopeempi tie.

Sulla on sentään sopiva peruskoulutus, se helpottaa paljon jokavaiheessa. Itsensä ja tarpeet on syytä selvittää. Kannattaa laatia suunnitelma miten sinne päästään. Yleensä on hirvee kiire tehdä kerralla valmis helvetin iso kone, ja koska se on eka kone, niin riskit ovat suuria siinä vaiheessa kun tilattu pitkin ebaytä lineaarijohdetta, servomoottoria ja höyry nousee 600kg EG-möhäleestä ja sen vanerimuotit pullistelee. Motivaatiokin voi käsrsiä jos nurkissa pyörii hirvee kasa kallista romua, joka ei vaan tahdo kasaantua.

Vältä ekassa koneessa itsellesi hyvin vieraita ratkaisuja ja materiaaleja.

Minä taas olen viiskymppinen automaatioinsinööri ja olen asentanut/startannut/vähä jopa suunnitellut  sähkö/hydrauliikkaservosysteemejä joissa on melko massiivinen runko ja paljon lineaarijohteita yms.. Lisäksi mulla on aina ollut kiinnostus kaikkeen, johon voi johtaa sähköö tai kaataa polttoainetta. Elektroniikkaa/lennokkeja yms. tullut harrastettua.

Kotona on 1500 kg manuaalijyrsin, 150 kg sorvi, metallivannesaha jne, pientä. Mun ongelma on siinä että kun tietää liikaa, muttei riittävästi, niin ongelmat näkee oikessa mittakaavassa. Vaikeaa, muttei mitenkään mahdotonta olisi rakentaa raaka-aineesta omassa autotalissa paljo yli 300*200*200 mm työalan jyrsin, joka olisi oleellisesti riittävän tarkkka/jäykkä/nopea jotta se olisi käyttökelpoinen. Muutama vuosi siihen pitäis varata, eikä se sittenkään vastais kaupallista jyrsintä.

Itse jos tekee, niin sitten kannattaa tehdä jotain sellaista, jota kaupasta ei saa, tai joka on niin tunnettua tekniikkaa, että onnistumismahdollisuus on suuri. NC plasma on hyvä esimerkki. Toinen on vanerin/muovilevyn kaiverrin pienoismallien rakentamiseen. Mulle se oli pikkuinen NC pora (ja/tai kaiverrin) tai Fyysisesti pieni jyrsin (toki sillä olis pieni työala) aivan joku 200*150*100 mm tms. työala, jollain pienellä 2KW karalla.

Aloittelijan on helppo mennä optimistisen tarkkuuden ansaan, katsotaan jotain anturi/moottori speksiä, jolle luvataan tarkkuudeksi jotain 0,005mitätahaansa/ mitätahaansa ja voimaksi x monta millinanonewtonia ja nopeus muutama parsekki sekunnissa. Tästä sitten päätellään ja luullaan että tarkkuus syntyy helposti ja melkein itsestään. Tarkkuus menetetään ja virheet kasaantuvat, kaikkia virheitä ei voi kompesoida ja suurin ansa on lukee kaikki speksit parhain päin. Kaikkia suoritusarvoja arvoja ei saavuteta samanaikaisesti. Ja sitten on vielä mekaniikan jäykkyys, inertia ja muut voimat.

Siksi harkitsin täällä myynnissä ollut lastulevystä tehtyä kaiverrinta, joka vaikutti ihan asialliselta opiskeluun ja vanerin yms. kaiverrukseen. Kestäskin varmaan sen aikaa että tulis opiskeltua ja ehkä koteloinilla/imurilla tai vahaa koneistamalla vois jopa talvella tehdä harjoituksia sisätiloissa ilman ulkoistuksen vaaraa. Tuollaisessa on sitten periaatteessa runko, mutta mekaniikaan kokoominen onnistuu käsityökaluilla. Vaikeeta on kuitenkin mahdollinen vaihde, moottori/ohjain/virtalähde jne. Ne kannattaa ostaa mahdollisiman isona pakettina, vaikeeta vaan päättää tunnettavuus/suorituskyky/hinta käyrältä optimipiste, tai edes oikea neljännes.

Paras ja ehkäpä halvinkin olisi ostaa joku aivan valmis kaiverrin, jolla oikeesti ei tee juuri mitään hyödyllistä (jollei sitten tee lennokkeja tai arkkitehttoorisia malleja) ja aloittaa suoraan koodipuolesta.

Mulle tuo 3D cad on suurin mörkö. Opistossa opeteltiin deskistä ja käytettiin jotain cadiä, sen jälkeen olen käytin varahista autocadia vähän töissä ja piirikaavio editoria/piirilevy suunnittelusoftaa, mutta kun katson töissä aivan vierestä menaanisia suunnittelijoita joille Catia jne. on ihan yhä luonnollinen kun mulle tän tekstin näpyttely tänne, niin sitä huomaa että siinä on pitkä tie opeteltavana. Pari kirjaa olen lukenut G-koodista kursoorisesti (on mutten erililaista tekstiä kun 70-luvun kirjan, silloin oli monta NC-makua) ja CAM:stä. Ne on aivan omaksuttavissa jos on ikinä mitään ohjemoinut, samalla ymmärtää ettää yksi käsky tekee todella vähän ja käskyjä tarvitaan iso nippu alussa kertomaan vaan konelle mistä aloitetaan ja sitten vektori kerrallaan (periaatteessa). Kara ei lähde päälle ilman käskyä (paitsi jos käynnistät käsin kytkimestä).

Toistaiseksi ole lähinnä seurannut yhden kaverin ripuilua, ei ole vielä tuntunut että olisi aikaa tähän. Koska eniten se vaatii aika ja sitoutumista ja mulle se tarkoittaa lähinnä CAD/CAM oppimista. Siihen saa menemään yhden talven pari tuntia ilta ja eikä ole viellä pitkällä...ok. 2D kaiverrus on nopeempi oikotie.

MUTTA jos tuo Helsingin Hacklabin peruskurssi osuu mitenkään mun aikatauluun, niin raahaan perseeni sinne. Ihan vaan että, pelko poistuis ja käsi vähän lopettais tärinän.

Pekka

NiVa

Moikka!

Joo tervetuloa joukkoon ihmeelliseen  ::)
Aloitustapoja on lukuisia, ihan omista lähtökohdista riippuen. Helpottasi valitsemaasi tietä kun selvität itsellesi, mitä aiot koneellasi (cnc)  tehdä??
Tässä on ajatuksena se, että kaikkea ei saa kerralla, joten kannattaa rajata lähtökohdat johonkin.

Esim:
-Jos on aikomus tehdä koneella osia johonkin isompaan projektiin, jolloin kone on vain työkalu muiden joukossa,  tällöin kannattaa miettiä valmiin "oikean" cnc koneen hankintaa.
-Jos aikomus "vain" harrastaa aihetta niin sitten on syytä olla mieli avoin, pitkä pinna sekä taustatekijät myötämielisiä,,,, vaimo yms.
-Maailma täynnä erilisia rakennussarjoja sekä valmiita koneita http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1311.R1.TR12.TRC2.A0.H0.Xcnc+en.TRS0&_nkw=cnc+engraver&_sacat=0

Oma ajatus oli aikoinaan tehdä kaikki itse  :'(
-tarve oli saada kone, jolla voin tehdä osia "projektiini" joka on vaivannut pennusta asti, nyt +50v
-siitä poiki vuosia kestävä opettelujakso, metalliala ja elektroniikka jokseenkin tuttua eli tiesin mihin ryhdyn.
-selvitin tarpeen, mihin konetta tarvitaan ja sen pohjalta suunnittelu alkoi.
-tässä opeteltiin Autocad, jolla tuli kasa kuvia.
-sitten vuorossa oli 3D kuvien luonti, jolla syntyi lisää harmaita haivenia sekä unettomia öitä.
-G-koodia tulkittu ja yleensä noi CAM-ohjelmat hoitanut sen puolen, toki hieman joutuu itse paimentamaan, jottei mene ihan "pitimeen"
-aikanaan rakentelu alkoi tosissaan ja siinä yhteydessä Ebay:n kaupankäynti tuli tutuksi. Suosi kotimaista ei vain onnistu kun hinnat karkaa 10x vaikka kuinka yrittäis tinkiä.

No tuossa muutama kuva omasta härvelistä, joka kehittyy edelleen ja on paljon työstetty monenlaista.https://1drv.ms/i/s!AAMC9Fpptit_gvRg

Parempi yksi ruuvi löysällä, kuin kymmenen liian tiukalla!

t:Niva

pave

Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 25.02.17 - klo:09:08
Jos majailet pääkaupunkiseudulla niin taas mainostan stadin Hacklabia: suunnitelemme jo tässä, koska pidetään tämän kevään CNC-alkeiskurssi ja ja Fusion-mallinnuksen perusteet- kurssi. Labilla on 4-akselinen Leadwell CNC-pystykarajyrsin jossa Fanucin ohjaussysteemi. Sitä käytetään kurssikohteena ja sillä pääsee hyvin sisään jyrsinnän perusteisiin kurssin aikana.

Tuo Fusionin opettelu kiinnistaa kovasti, ainakin Sculpt-osiosta eteenpäin, se kun on vielä hakusessa.

Olen muuten päivisin käynyt siinä lähellä Amiedussa nc-koulutuksessa, jota suosittelen. Kyseessä on TE-toimiston kustantama koulutus, joten työnhakijana pitää olla päästäkseen sinne. Kurssin tavoitteena on saada pätevyys näyttötutkintoon nc-sorvilla ja/tai työstökeskuksella.

Konemies

Tervetuloa myös foorumin ylläpidon puolesta! Ehkä olet jo vierailijana tätä tutkinut, mutta jäsenenä sinulla on mahdollisuus kysellä erityisesti itseäsi askarruttavista yksityiskohdista. Tietoa täältä löytyy valmiiksi jo paljon, sekä harrastelijapuolelta että myös alan ammattilaisilta. Foorumilla on tallella kaikki 11 vuoden aikana käyty keskustelu. Koulutuksesi ovat hyvä lähtökohta, joten nyt tarvitset vain pitkämielisyyttä ja intoa uusien asioiden omaksumiseen.
www.cnc-tekniikka.com on maailman suurin suomenkielinen cnc-tekniikan harrastajien keskustelufoorumi

Jarkko Nieminen

#7
Tervetuloa foorumille!

Kerronpa minäkin oman näkemykseni asiasta, ehkä hieman eri kantista kun edelliset henkilöt.
Täällä siis peruskoulutuksena merkonomi, ilman mitään teknistä koulutusta ja ikää nafti 40 eli jokseenkin itseoppinut... Minua kiinnosti ensialkuun mittaripaneelien teko omalla jyrsimellä.
Aloitin googlella ja löysin lukuisia projekteja mm täältä foorumilta, youtubesta, cnczonelta jne. Opiskelin netistä miten piirilevyjä valmistetaan ja rakensin ensimmäisen cnc ohjaimen itse askelmoottoreille netistä löytämilläni ohjeilla reilun 5v sitten. Sain aikaan jyrsimen jolla tämä onnistui. Jyrsimestä (ja sorvista) videota youtubessa nimimerkillä kyy1978. Sitten pikkuhiljaa olen parannellut ohjauksia rakentanut isomman jyrsimen ja sorvin ja nyt kaikki koneet toimii servoilla ja uusia projekteja pukkaa.... Aika on se jota tässä harrastuksessa tarvitaan.

Nyt löytyy kotimaasta ja euroopasta sekä vähän kauempaa ohjauksia, joiden avulla koneen saa kyllä toimimaan, joten se piirilevyjen syövyttely ei välttämättä se oikea tie tänäpäivänä. Mekaniikka on helppoa kopioida kuvien perusteella, mutta sähkön kanssa joutuu olemaan tarkkana...

Tietoa löytyy helposti tänäpäivänä, kiitos netin! Minäkin olen tällä foorumilla kysellyt ja kysellyt ja joskus jopa vastannutkin johonkin.... näin jälkikäteen on hauska lukea kuinka vähän asioista tiesin 5v sitten.

Jos voin olla avuksi, niin viestiä matkaan. Apuja tällä foorumilla saa kunhan vain kysyy.

Ps. Lueppas tämän foorumin osio jossa jäsenet esittelevät omia projekteja... siellä hienoja laitteita.

-Jarkko
ex nimimerkki jarkko.j

Snowfly

Lainaus käyttäjältä: Quistec - 24.02.17 - klo:23:09
Tervehdys kaikille!

Kiitoset ensinnäkin foorumiin pääsystä.
Seuraavana se haastavin. Ikää itsellä jo 40v mutta kiinostais silti tämä cnc teknikka ja eri tyyppiset kone ohjaukset.
Ei oikeestaan mitään kokemusta alalta, koulutuksena insinööri AMK(tekniikan alalta) ja sähköalan perustutkinto.

Kiinnostais rakentaa oma jyrsin, jolla vois kaivertaa tekstejä/kuvioita, puuhun/muoviin/almiiniin. Työskentely alana riittää, ainakin näin alukuun, paperiarkkien koko A4 tai A3. Pöytämallia siis!!!
Miten kannattais aloittaa? mistä hankkia osia ja oheita? valmiita rakennus-sarjoja? onko jotain alottelija kursseja olemassa?
ja onko tuo ohjelmoiti miten haastavaa aloittaa nollasta?
Sinulla on parikin vaihtoehtoa miten lähteä liikenteeseen... mutta ensin sinun on tiedettävä mitä teet tarkalleen koneella (Alla omat määritykseni asialle):
1. Haluat tehdä esimerkiksi piirilevyjä tai koristekylttejä, joissa syvyyttä ei ole paljon (1-2mm) => Kaiverrin
2. Haluat tehdä syviä muoto ja kohokuvioita (2-50mm)=> Jyrsintä

Mikäli se mitä haluat tehdä on vaihtoehto 1., niin opettelu ja kaiverrus käyttöön saa valmiita kiinalaisia koneita noin 300-500e kotia toimitettuna. Kaiverrus hommaan on sinällään helppo päästä kiinni koska kaikki kuvat ovat 2D mitä tulet käyttämään ja näiden ohjelmointi menee CAM-ohjelmistoilla todella nätisti. 2D työstöradoista esimerkki video https://www.youtube.com/watch?v=FcsSemYMywc Vectric ohjelmistolla. Valmistajan lisenssien hinnasto ja kotisivut http://www.vectric.com/store.html

Mikäli haluat tehdä vaihtoehto 2:en niin tällöin ensiksi katsotaan lompsaa :) sitten aletaan katsomaan mitä sillä saa aikaseksi. Kukaan ei ole seppä syntyessään,että siitä ei kannate huolestua.
Näissä jyrsimissä on sitten mielipiteitä yhtä monta kuin on koneistajaa. Mutta seuraavassa oma mielipiteeni sinun vaihtoehdoksi.
Kiinalaisissa koneissa on runko monesti hepponen tai karamoottori liian tehoton, jollon jyrsintä menee nysväämiseksi. => Ei hyvä
Valmis kunnollinen maksaa monesti liikaa
DIY pakettina voidaan päästä hyvään hinta ja laatu suhteeseen. Suosittelen tutustumaan http://www.openbuilds.com/ ja http://openbuildspartstore.com/c-beam-machine-mechanical-bundle/ tuosta saat mekaanisen runkopaketin (Valitse nema 23 vaihtoehto niin akselien askelmoottorit tulevat paketissa). HUOM! Paketti on siis mekaniikan osalta siinä.
Tämän lisäksi joudut hommaamaan ohjauselektroniikan, askelmoottori ohjaimet, karamoottorin ja taajuusmuuntajan. Mutta tässäpä nyt jotain aluksi opiskeltavaksi...



markuskuis

Vähän samoissa lähtökohdissa, kun ketjun aloittaja. Ikää vähän vähemmän. Varsinais-suomesta. Somerolta. Oisko ketään innokasta, jonka verstaalle pääsis joskus vähän touhuun tutustumaan? CAD piirtämistä on tullu harrastettua. Liekö siitä hyötyä aiheeseen?

Snowfly

Lainaus käyttäjältä: markuskuis - 26.02.17 - klo:20:06
Vähän samoissa lähtökohdissa, kun ketjun aloittaja. Ikää vähän vähemmän. Varsinais-suomesta. Somerolta. Oisko ketään innokasta, jonka verstaalle pääsis joskus vähän touhuun tutustumaan? CAD piirtämistä on tullu harrastettua. Liekö siitä hyötyä aiheeseen?
Cad piirtämisestä on apua varsinkin jos olet tekemässä kaiverruksia 2D-kuvista.
CAM-ohjelmat eivät tykkää oikein siitä että piirroksessa on monta viivaa päällekkäin => "Saattaa tehdä hassuja edestakaisin ajoja"

markuskuis

Lainaus käyttäjältä: Snowfly - 26.02.17 - klo:20:19
Cad piirtämisestä on apua varsinkin jos olet tekemässä kaiverruksia 2D-kuvista.
CAM-ohjelmat eivät tykkää oikein siitä että piirroksessa on monta viivaa päällekkäin => "Saattaa tehdä hassuja edestakaisin ajoja"
Mitenkä syvyys määritellään 2D kuvasta joka tuodaan CAMille?

Snowfly

Lainaus käyttäjältä: markuskuis - 26.02.17 - klo:20:20
Mitenkä syvyys määritellään 2D kuvasta joka tuodaan CAMille?
https://youtu.be/FcsSemYMywc?t=135
Huomaatko tuossa kohdan depth/pressure siinä määritellään syvyys kaiverrukselle.... sitten edistyksellisempää on käyttää V-mallin kaiverrus terää ja syvyydellä pelata sitten isompien alueiden kaiverrukset.

c.n.c

Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 25.02.17 - klo:09:08


Jos majailet pääkaupunkiseudulla niin taas mainostan stadin Hacklabia: suunnitelemme jo tässä, koska pidetään tämän kevään CNC-alkeiskurssi ja ja Fusion-mallinnuksen perusteet- kurssi. Labilla on 4-akselinen Leadwell CNC-pystykarajyrsin jossa Fanucin ohjaussysteemi. Sitä käytetään kurssikohteena ja sillä pääsee hyvin sisään jyrsinnän perusteisiin kurssin aikana.

hei Kremmen miten tuo kurssi alkaa? ite täällä 350km päässä niin paikalle ilmaantuminen pieni haaste :( Mutta saisikos sen live lähetyksenä nettiin?itseä lähinnä tuo ohjelman käyttö ja sen erikoisuudet kiinnostaisi,koneen käyttö on sit eri osio ja siitä nyt näyttäs selviivän :D

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk