Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

Probotixin moottorit?

Aloittaja Aimo Kulaus, 30.12.08 - klo:20:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aimo Kulaus

Onko kenelläkään kokemusta Probotixin moottoreista ja ohjaimista?
http://www.probotix.com/3_axis_stepper_motor_driver_kits/

Maallikon silmin nuo näyttäisivät ihan kelvollisilta, ja hintakin olisi kai kohdallaan? Ainakin heillä on harvinaisen selkeät nettisivut!
Esimerkiksi kolmen monster-moottorin ja ohjaimien paketti täysin valmiiksi johdotettuina tulisi kustantamaan kai noin 560 erkkiä? (Moottorikitti 410 + kotelo 150 + postikulut noin 50 = 560 taalaa, ja siihen tullit sun muut niin kai lienee sama euroina? Samalla kannattaisi tilata relekortti, noin 30 taalaa. Monsterimoottoreissa kai riittäisi tehoa puun työstämiseen, vaikka jyrsintä ei laittaisi edes päälle ;-)

Tietokone olisi kai joku wanha PC johon Linux ja EMC

Muutama vuosi sitten rakentelin pikku jyrsimen printterin moottoreista ja Kemon askelmoottorin ohjaimista. Laitteen runkoon tuli samaisten kirjoittimien tangot kiskoiksi. Liukulaakeroinnin tein poraamalla muovipalkkiin reiät, ja sitten sahaamalla sen sopivan kokoisiksi paloiksi. Voimansiirto perinteisesti 6mm kierretangolla jne. Laite oli pienellä kuormalla älyttömän tarkka, mutta esimerkiksi puun jyrsinnässä Dremelin kiinnitys hieman jousti, joten tarkkaa hommaa ei pystynyt tekemään. Sain sillä kuitenkin tehtyä joitakin pikku hommia. Varsinaisesti sille en ollut edes ajatellut mitään hyötykäyttöä, olipahan vaan mukava askarteluhomma. Suurin puute siinä oli hitaus, jostain syystä moottorit/ohjaimet eivät tykänneet kovasta vauhdista. Niinpä pienenkin piirilevyn jyrsintä vei tuntikausia, kuhumattakaan jostain isommasta hommasta.

Nyt jos innostuisi rakentelemaan, niin isommalla jyrsimellä olisi tarkoitus tehdä puuosia. Runko paksusta raudasta jne.


PS. Systeemejä etsiessä on tullut pari muuta mielenkiintoista projektia vastaan:

Reprap on kolmiulotteinen tulostin. Se on siis periatteessa samanlainen kuin jyrsin, mutta "Dremelin" paikalla on muovin extruuderi eli sulatin. Pikku jyrsimestä voisi helposti tehdä tällaisen tulostimen. Homman juju on myös siinä, että kun saa yhden laitteen valmiiksi, niin sillä voi tulostaa seuraavan laitteen muoviosat.
http://reprap.org

Toinen sivusto on David 3D-skanneri. Tässä käytetään skannerina halpaa web-kameraa ja apuna on laserosoitin. Tällä siis voi skannata minkä tahansa kolmiulotteisen pikku esineen, ja siitä saa tehtyä mallin esim Autocadiin.
http://www.david-laserscanner.com/

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk