Nyt on CNC-foorumin tukeminen helppoa!
Maksu onnistuu PayPalin kautta myös kortilla
Konemies kiittää

relekoneen automatisointi?

Aloittaja gaagamel, 09.10.08 - klo:22:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

gaagamel

Jou, juurikin rekisteröidyin tälle foorumille ...

eli , minkäslaisia ehdotuksia olisi manuaalijyrsinkoneen automatisointiin. Tällä hetkellä sähkökaappi on tyhjä lukuunottamatta muuntajia ja kontaktoreita. Jyrsin on kotikäyttöön, 4 tonninen heckert sk-50 kiinnityksellä.

Kohta olisi vuorossa sähköistys(joskus loppuvuonna = kohta) ja mietiskelin josko tuohon vois rakennella jotain automatisointiakin. Budjetti on aika finaalissa joten harrastusbudjetilla. Omronin pikkulogiikka löytys ja ohjelmointipiuha.

Jyrsimessä on vain siis yksi sähkömoottori syötölle(sähköjarruilla ja kytkimillä valitaan syötettävä akselli. ja yhtäkkiä näyttäs että enkooderien istustus voi olla kohtuu haastavaa manuaali akseleille.Joka suunalle on oma veivin paikka joten siihen vois yrittää istuttaa mikäli sähköllä saa joskus konetta ajettua.

Mahtaako olla olemassa softaa (joita en ole tutkinut kuin pikaisesti lukemallä tämän foorumin) joka ohjaa releitä (outputteja) ajallisesti.
Tarkkuus on toki vaatimaton mutta jonkinasteista semiautomaatiota vois harkita kuitenkin.Syötön pituus määritettäisiin aika asetuksella...   

Pitää vielä tutkia josko ne pulssianturit sinne sais.. tuossahan ei ole kuularuuveja joten tarkkuus on muutenkin vähä niin ja näin.

jatkokysymys: jos saan pulssianturit istútettua niin mikä softa tuommoiseen vois sitten parhaiten soveltua näin vasta-alkajalle.

koneesta löytyy sähköohjautut syötöt ja pikaliikkeet, karanopeus on manuaalivaihteistolla samoin kuin syöttönopeus.

Tällä hetkellä tilanne on se että olen johdottanut päämoottorin kontaktorin toimimaan yhteensuuntaan ja jyrsin veivillä.

-vk-Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk